Şimdi Ara

Anakart Pinler doğru mu yamuk mu acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni ekran kartım kasaya sığmayınca iki gün önce yeni kasa aldım.Daha sonea parçaları takmaya üşendim ve bilgisayarcıya götürdüm.Eve geldiğinde bilgisayar oyunlarda 80-85 derecede çalışıyordu gpu ise 70 dereceleri görüyor ve ram slotlarımın iki tanesi çalışmıyordu. Bende biraz araştırma ile sorunun anakart pinlerinde olabileceğini öğrendim hemen işlenci soğutucusunu çıkardım sonra dikkatlice işlemciyi aldım bir de ne göreyim 40 cm yukarıdan bile belli olan bir yamukluk var pin söketinde. bunun önceden olup olmadığını elbeytr hatırlamıyorum ama sizde yardımcı olursanız sevinirim bu normal mi yoksa hasarlı mı ? neler yapabilirim garantisi devam ediyor :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhosNext -- 16 Nisan 2018; 10:57:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yakından çekilmiş resimler paylaşırsanız daha net cevap verebiliriz. Zaten siz yamulmaların olduğunu gözlemlemişsiniz ama resim gelirse daha doğru cevaplar verilebilir. Eğilmeler tabi ki normal değil. Bağlantı sağlanıyor olabilir ama sistem kararsız çalışır. Zamanla kalıcı sorunlara da sebep olur. Normalde bilgi sahibi biri az çok iğne cımbız gibi ufak şeylerle düzeltebilir ama bilgi sahibi değilseniz iyice zarar verebilirsiniz. Garanti işine gelince de firma kullanıcı hatası derse o zaman sıkıntı olabilir.

    Siz yine de yakından çekilmiş hem işlemcinin hem de anakartın soket resimlerini falan paylaşın ona göre daha sağlıklı cevaplar ve yöntemler gelir.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Anakart Pinler doğru mu yamuk mu acil yardımAnakart Pinler doğru mu yamuk mu acil yardım




  • Birtane pin komple yerinden çıkmış öteki ise yamulmuş gibi bir hali var :/
  • WhosNext kullanıcısına yanıt
    Aynen biri gitmiş yanındaki de zedelenmiş. Diğerinde ise yamulma var. Hatta ikisinde de sanki komple pin yok gibi duruyor. Bunu kendi servisinde yaptırmanız en iyisi. Sizin uğraşmanızı tavsiye etmem ki zaten pin takamazsınız. Bunu bu şekilde kırabilmenin yolları çok kısıtlıdır. Hadi işlemci pini eğilmiş desek dışarıdayken olmuş olabilir. Ama aynı yerden ikisinin birden zarar görmesinin tek sebebi; işlemci yerine oturmadan işlemci anakart bağlantı klipsi kapatılmış üzerinede soğutucu monte edilmiş olmalı. Yoksa aynı şekilde dışarıdan zarar verme imkanınız yok. Parçaları siz sökmediyseniz; sökme ve takma işini bilgisayarcı yaptıysa gidip bir görüşün durumu. Çünkü böyle bir olayı siz bile yapmış olsanız (ki montaj yapmadığınıza göre zor bir ihtimal) bilgisayarcının bunu görüp sizi uyarması gerekirdi. Yine de kimsenin günahını almayalım ama (bende aynı sektörde yıllarca çalıştım 3 ay önce bıraktım yani meslektaşım için bunu konuşuyorum) bu durum bana bilgisayarcı kaynaklı gibi geldi.

    Bu şekilde kullanmanızı önermem. En kısa zamanda hem anakartı hem de işlemciyi serviste tamir ettirmenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 16 Nisan 2018; 11:30:31 >




  • Öncelikle zaman ayırıp uzun uzun cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Bilgisayarcı getir bakalım diyor ama götürsem ne yapabilecek bilmiyorum yapabilse dahi ona yaptırmak istemiyorum çünkü zaten ürünümün garantisi devam ediyor ve anladığım kadarıyla profesyonel bir işlem gerekiyor dolayısıyla en mantıklısı garantiye göndermek. Peki garantinin para almaması veya alması benim için ikinci plan asıl sorum garanti buny tamir eder mi yoksa kullanıcı hatası diyip bana geri gönderme ihtimali var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhosNext kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgisayarcı konusuna gelelim. Getir bakalım demesi sizin için yaptıracağınız anlamına gelmez. Konuşursunuz sizdeyken sağlam olduğunu mantıklı şekilde ifade edersiniz ( eğer gerçekten sizdeyken sağlam olduklarını varsayarsak) garanti servisine göndereceğinizi ve kullanıcı hatası olursa ücretinin onların karşılaması gerektiğini anlatırsınız. Tabi ücret önemli değilse sizin için ben öderim her halükarda diyorsanız da en azından adamlara yanlış yaptıkları noktaları göstermiş olursunuz. Bundan sonra daha dikkatli olurlar. Olay bu olur. Yoksa zarar vermiş bir yerden (ki gerçekten orası bu durumda suçlu ise) tekrar tamir ettirmek akıl karı değil.

    Garanti meselesine gelince; bu olay firmadan firmaya değişiyor. Kimisi kullanıcı hatası tamir için ücret ödersiniz diyebilir, kimisi biz garanti dışı tamiratlara bakmıyoruz diyebilir. Bu genelde firmanın yoğunluğu ile alakalı da olabilir. Yani ellerinde garanti kapsamında çok ürün varsa ve öncelik onlara veriliyorsa garanti dışı tamiratları yapmayabilirler. Ancak genelde olay şudur; gönderirsiniz bakarlar garanti kapsamında değerlendirirlerse tamiratı yapıp gönderirler. Yok kullanıcı hatası derlerse sizi ararlar kullanıcı hatası derler fiyat şu olur derler veya demeseler bile siz tamiratı yapın ücretini ödeyeceğim dersiniz. Artık bu konuşma sonunda neye bağlanırsa. O da olmazsa kaliteli bir servis bulmanız lazım. Yani marka servisi değil ama kendileri servis konusunda marka olmuş firma ya da iş yerleri ile görüşmeniz lazım.

    Bende mahalle arasında bu işi yaptım. İşimizi şükür elimizden geldiğince hep temiz yapmaya çalıştık ancak eldeki imkanlar ve bilgi yeterli olmadığı için bizim gibi mahalle tamircilerine gitmenizi pek önermem. Bu da bir özeleştiri olsun.




  • Tekrardan çok teşekkür ederim babamla da konuştum hiç karıştırma bilgisayarcıyı garantiye gönder ücret isterlerse öderiz tamir olmazsa yenisini alırız dedi rahatladım biraz.Şimdi merak ettiğim diğer bir konu kırık yere yeni pin eklemek yerine komple işlemci söket yuvasını değiştirmeleri mümkün mü acaba internette araştırdım değişir diyen de var anakart çöp olmuş diyen de :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hocam.

    O iş incelik,bilgi ve tecrübe isteyen bir iş. Öyle herkesin ben yaparım demesiyle yapabileceği bir işçilik değil. Kendi teknik servislerinde yeterli parça,makine,bilgi ve tecrübe olduğu için (ki ellerindeki yedek parçalar ürettikleri her ürüne göre birebir orjinal uyumlu ürünlerdir) en doğru seçenek kendi servisi. Tabi ki yapılamaz değiştirilemez değil ancak kısıtlı bir servis durumu var bu gibi işler için. Kırık pini birebir tamir edebilenlerde var, soketi değiştirenlerde. Ancak bunlar el yordamı ile pek yapılabilen işler değil. Anakart çip değişiminde kullanılan makineler gibi aletler kullanılıyor. Bu tür cihazlar ise öyle her servisin elinde olmaz.

    Önceliğiniz garantiyi veren teknik servise göndermek olsun. Yaparlarsa ne ala. Yok denirse eğer şirket bazlı ya da kurumsal bir yapıya kavuşmak servislere bakmanız gerekir. Bunlardan illa ki birinde bu tamiratı yapacakları alet edavat vardır. Hatta kimi durumda bu tamiratlar ürünün kendi bedeline yakın bedeller bile olabilir. Yani atıyorum anakart 400 TL iken böyle bir tamirata 250-300 TL bile isteyebilirler. Hem kullanılan makinelerin durumu hem de işçiliğinin zorluğu da bu fiyatlarda etken. Eğer ki yakın bir fiyat yani değmeyecek bir fiyat istenirse (önceden fiyatı kesinlikle konuşun) yenisini almak daha iyi.

    Mesele değişip değişmemesi değil çünkü bunlar üretilirken parça parça üretilip birleştiriliyor. Birebir kaynak olayı yoksa (üretim esnasında makine birbirine entegre olarak tek kotta çıkmış gibi birleştirmiyorsa) değişir her türlü. Ancak mesele bunu yapabilecek servisi bulmakta. Benim tahminim kendi servisi bu işi halleder. Tabi kimseyle görüşmeden de bizim yorumlarımız sadece tahminde kalıyor. Artık onu da araştırıp servisle konuşup öğrenebilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.