Şimdi Ara

SSD/120 GB yeter mi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 240 gb ssd durumum yok o nedenle 120 gb ya da wd black 500 gb hdd alacağım. sorum şu, düzenli olarak pes oynuyorum, bunun yanında fazlaca internetten film izleyip çok sayıda sekme açarak internette geziyorum, araştırma ve tez yazımı gibi bir çok unsur için çok sayıda pdfyi indirmek durumunda oluyorum, onun dışında
    teamwiever, daemontools, photoscape, office,vlc gibi ıvır zıvır programları kullanıyorum sanırım 10gb geçmez bunlar da. zırt pırt hddnizde yer azaldı uyarısı da alıp can sıkmak istemiyorum kullanan arkadaslar için soruyorum taşınabilir hdd ile kardeş gibi misiniz:) biraz daha para biriktirip 240lara mı bakmalıyım :))

• 128gb SSD depolama alanının 60gb kadarı boş bende, SSD'de oyun yok, 500gb HDD bozulduğu için oyun kuramadım. Harici harddiskim var ama SSD ile birlikte bir HDD'nin eksikliğini hissediyorum, yarın 500gb alacam oyunları buna kuracam. SSD nin ömrü veri yazıp silerken tükeniyormuş, günde 80gb yazıp siliyorsanız 5 sene gidiyormuş gibi hesaplamalar var. Eğer yanına HDD almayacaksanız 240gb olanlara bakın, yoksa 120gb SSD bence size yetecektir.
  • 240 lik kullaniyorum oyunlarimla rahat rahay yasiyoruz. 160 lik hdd var ekstra o da download olarak kullaniliyor.

120lik ssd yaninda guzel bi hdd varsa yeter. 1 bilemedin 2 tane guzel oyunu kurarsin ssd ye(gta 5 fln olmaz da ben mesela BF4 multi de oynadigim icin onu aldim witcher var bir de ikiai 50 Gb yapiyor. 240 lik alirsan bunlarin yanina gta5 ve bir kac 8 gb lik oyun daha koyarsin.

Oyunlarda cok onemli degil ssd. Yalniz LOL va. Gibi cok kucuk dosylardan 1000lerce parcadan olusan oyunlari kurmalisin. Veya civ5 gibi loading suresi olumcul olan turn based lar kurulmali. Ama bur akyrim kursan nolur kurmasan nolur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rulurak

128gb SSD depolama alanının 60gb kadarı boş bende, SSD'de oyun yok, 500gb HDD bozulduğu için oyun kuramadım. Harici harddiskim var ama SSD ile birlikte bir HDD'nin eksikliğini hissediyorum, yarın 500gb alacam oyunları buna kuracam. SSD nin ömrü veri yazıp silerken tükeniyormuş, günde 80gb yazıp siliyorsanız 5 sene gidiyormuş gibi hesaplamalar var. Eğer yanına HDD almayacaksanız 240gb olanlara bakın, yoksa 120gb SSD bence size yetecektir.

üstadım değerlendirme için teşekkürler, halihazırda cihazda 500 gb hdd var onu da harici kullanmayı planlıyorum bilgisyarın garantisi bitene kadar, pes 2015 fix kurulu oluyor yanına bir oyun daha kurarım diye düşünüyorum, dediğiniz gibi hdd taşınabilir halde iken ona oyun kurmak konusunda hdd usbden yeterli gücü sağlıyor mu acaba ,bir de kullanışlı olur mu ki tak çıkar tak çıkar??

ssd konusunda değerlendirmeniz ne, yani gerçekten çok fark ediyor diyorlar oyle mi sizce de??

• Sana Bağlı Birşey Bana 120 Gb Ssd Yeter Hatta Artar Bile . :) Şuan 160 Gb Hdd Kullanmaktayım 100 Gb Boş Alan Var Çünkü Oyun Oynamıyorum . Yetip Yetmeyeceği Size Bağlı 3-5 Tane Oyun Kurarım Bol Bol Film İndiririm Dersen 120 Gb Yetmez . Ama Sadece Pes Oynayıp Nette Surf Yapacaksan Artar Bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 gün önce aldım 120gb samsung evo serisini. fifa 15 yüklü ssd ye şu an. 1tb hdd den sonra pisman oldum 120gb aldığıma. bi battlefield 4 kurayım desem ssd nin yarısı gidiyor zaten bence paraya kıyıp yüksek kapasite almak lazım..
  • Özellikle windows açılış ve bilgisayar kapanış sürelerini inanılmaz azaltıyor. Mesela HDD'den açılırken 30-35 saniye sürüyorsa SSD'den 7-8 saniye sürüyor, kapanışta aynı şekilde. Oyunlarda SSD'nin fps ye etkisinin olmadığını söylüyorlar, program açılış süreleri bana kısalıyor gibi geldi. SSD şiddetle tavsiye ederim. Taşınabilir harddiske oyun kurmak konusundaki çekincelerinize ben de katılıyorum, bilgisayarlarım arasında gezici bir data deposu olarak görüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 GB DDR3 ram gerekli mi?
    16 yıl önce açıldı
    PS4 500 GB VE 1 TB
    10 yıl önce açıldı
    250 gb samsung ssd - 2. El
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyun sever biri için 120 lik hatadır. oyun oynamayan icinde gayet iyi bende 1 gta 1 wt yuklu 10 gb yer var yani yer konusunda sıkıntılı 120 ler...

• HumWE kullanıcısına yanıt
    Yani almayim o zaman ya 120 pek memnun degil kullananlar anladigim kadariyla

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanrap

2 ayri bilgisayarimda 120 lik ssd var birinde oyun yüklü ve 2 oyun ile doldu ama digeri internet biraz müzik yüklü gayet yeterli ama oyun yüklü olani en kisa zamanda 240 lık ile değişicem oyunlar ne derlerse desinler ssd de daha akıcı o yüzden oyun var ise 240 yok ise 120 yeter...

• quote:

Orijinalden alıntı: HumWE

quote:

2 ayri bilgisayarimda 120 lik ssd var birinde oyun yüklü ve 2 oyun ile doldu ama digeri internet biraz müzik yüklü gayet yeterli ama oyun yüklü olani en kisa zamanda 240 lık ile değişicem oyunlar ne derlerse desinler ssd de daha akıcı o yüzden oyun var ise 240 yok ise 120 yeter...

Hocam bütçeyi zorlayıp en ucuzundan sandisk 480 gb almaya değer mi? Ucuz etin yahnisi nasıl olur?

Iyi hdd mi almak mantıklı yoksa kötü ssd mi almak daha mantıklı?

Amma soru sordum haa
    Oyun pcsi için alacağım.

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Oyun oynayana 120 pismanliktir sandisk bellek ve ssd de çok iyi henüz almadim ama alirsam bende 480 ultra ıı sine bakicam en kötüsü bile yeter benchmark yarışmalarına takılmayacaksan :)

Şahsi fikrim en kötü ssd en iyi hdd den iyidir ssd de yeni versiyonları almak iyi olsa da eskilerde gayet iyi iş çıkartıyor milletin beğenmediği ssdnow w300 ü yıllardır kullanmaktayız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 27 Eylül 2016; 23:7:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

arkadaşlar 240 gb ssd durumum yok o nedenle 120 gb ya da wd black 500 gb hdd alacağım. sorum şu, düzenli olarak pes oynuyorum, bunun yanında fazlaca internetten film izleyip çok sayıda sekme açarak internette geziyorum, araştırma ve tez yazımı gibi bir çok unsur için çok sayıda pdfyi indirmek durumunda oluyorum, onun dışında
    teamwiever, daemontools, photoscape, office,vlc gibi ıvır zıvır programları kullanıyorum sanırım 10gb geçmez bunlar da. zırt pırt hddnizde yer azaldı uyarısı da alıp can sıkmak istemiyorum kullanan arkadaslar için soruyorum taşınabilir hdd ile kardeş gibi misiniz:) biraz daha para biriktirip 240lara mı bakmalıyım :))

eğer 120 gb yeteceğine inanıyorsan 120 gb al, ama ssd+hdd alma.
    optimize sorunları oluyor.
    240 gb ssd'nin yetmeyeceği durum şuan için yok.
    arşiv depolamanızı harici harddiske yapın.
    120 gb ssd artık alınmaz, 240 gb ssd daha mantıklıdır.
    benim tavsiyem 240 gb sandisk ssd dir.
    sandisk ultra2 sorunsuzdur.
    iyi günler.
    iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hybrid_İbrahim -- 28 Eylül 2016; 0:46:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.