Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
16
Favori
23.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aytac001

Rosettayı denedim. Zaten sizin konu başlığını okur okumaz aha bu rosetta stone değil mi dedim. Hatta bu çok yeni bir metod değil. Ben bunu denediğimde 15 yıl önceydi. Daha efektif olan karşılıklı konuşma metodudur. Sözümün arkasındayım biraz amiyane tabirle " Dil dile değmeden dil öğrenilmez" Sadece ezber olur. Al karşına birini kendini zorla bak o zaman 3 aydaki konuşmayla 3 yıl kitap vs ezberlemekten daha iyi konumda olursun. Tabi bunun için insanın içinde heves olacak ve korkmayacak. Benim önerim duolingo gibi bir program. Hem rosetta gibi yav yeter 50 kere aynı şeyi mi tekrar edeceğim dedirtmiyor hem de karşılıklı konuşma var. Tabi rosetta da bunun benzeri ama bence çok daha sıkıcı. İsteyen istediğini alır. Ben şu anda C1 seviyesindeyim ve inşallah kısa sürede C2 olurum. Hedefler insana göre şekillenir. Saygılar
    Rosetta hiç bilmeyenler için güzel başlangıç, 15 yıl içinde çok şey değişti programda. İçinde kitaplar da var artık....

Siz okuyorsunuz o kontrol ediyor... Ayrıca karşılıklı konuşma da var...

İleri seviye tavsiye için yani TOEFL seviyesi, özel mesaj olarak gönderiyorum zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Rosetta hiç bilmeyenler için güzel başlangıç, 15 yıl içinde çok şey değişti programda. İçinde kitaplar da var artık....

Siz okuyorsunuz o kontrol ediyor... Ayrıca karşılıklı konuşma da var...

İleri seviye tavsiye için yani TOEFL seviyesi, özel mesaj olarak gönderiyorum zaten

Alıntıları Göster
    Ben de IELTS düşünüyorum. Linki alabilir miyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam bende dynamic Immersion hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İzafiyet teorisini de vikipediadan öğrenirsin artık. Ya da Darwin'in evrim teorisini Darwin'in kendisinden okumak varken gidersin evrimağacından vikipedyadan ondan bundan alırsın çorba yaparsın. Sonra felsefe var, tabi canım felsefe kitabı okumak ne işe yarar, sen gider açarsın vikipedyayı yazarsın oraya şopenağr diye, sonra gezersin artık ortalıkta şopenağra göre mutlak mutluluk yok, sadece istencin baskılanması var diye. En kral sensin.

• Belki haklı olunabilir ama ben bu tarz bilgilere güvenemiyorum kime göre neye göre hesaplandı seçiyorlar ölçülebilir bir kitleyi onun üzerinden hesaplama yapıyorlar ben ve 4 arkadaşım ayda en az 4 kitap bitiriyoruz hani biz var mıyız listede ya da şöyle bakalım olaya adam torrent üzerinden indiriyor oyunu witcher mesela 10 kere bitiriyo 1000 saat oynuyor bu adamın verisi var mı yok. Ben bu şekilde TR yi en çok kitap okuyan ülke yaparım seçerim boğaziçi, odtü, galatasaray üniversitelerinde okuyan 20bin kişi bak kitap okuma oranı %80 oyun oynama oranı %20 çıkar :D

• kardeş.. ingilizceden dem vurup, türk gençliğini tembel olarak ifade etmiş olman gerçeklerden çok ama çok uzak. ayrıca o yeni çamlıca camisinin minarelerine atıfta bulunan zat'ın sözleri de kimseyi yanıltmasın. sistemi sorgulayabilirsin. başarısızlığı sorgulayabilirsin ama türk gençliğinin tembel olduğunu sadece ingilizce ile sorguluyor olman gerçeklerle bağdaşmaz. cumhuriyet öncesi, cumhuriyet dönemi ile bugüne kadar geçen süreç içerisinde, sen türkkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan ve türk olarak tarif ettiğimiz toplumun üzerine oynana oyunlardan bir habersin. insanların zeytini tane ile yediği dönemden de bir habersin. sen bilgisayarına yabancı bir yazılım kurduğunda, kurulum aşamasında türkçe'yi göremediğin programların olmasından da bir habersin. sen dünya liderleri arasında yer alan insanlararasında ingilizce konuşmayanların olmadığından da bir habersin. sadece türkiye içerisinde değil, ülke sınırları dışarısında olan yetenekli türk gençlerinin olduğundan dabir habersin. ingilizce bilmek veya bilmemek önemli değil. ama konu içerisinden bahsi geçtiği gibi yaratılış ve evrim konularında gerçeği bilmek ve doğru seçimi yapıyor olmak daha önemli. bugün o çok övdüğün yabancı dil ile dünya çapında ünlü yazılı ve görsel iletişim kanallarında evrim kulağa hoş gelen sözlerle fısıltı halinde insanlara evrim aşılanıyor. bana ingilizceyi övme. ingilizce bir dildir. iletişim için gereklidir. kültür ve ahlakdan da bahseden mesajlar var bu konuda. kardeş burası türkiye. emin ol yabancılar bile üzülüyordur bu ingilizce öğrenim seviyesinin ülkemizde bu kadar düşük kaldığına. senin bahsettiğin amerikan ingilizcesi mi yoksa britanya ingilizcesi mi? bu yardım severliğini, yabancı forumlarda da gösterip ingilizce bilen insanlara türkçe öğretmeyi de denemelisin. gel gör ki türkçe dedin mi zaten sigortalarının atıyor olması sana bir anlam ifade etmiyor mu? konu tembellik değil. konu bambaşka bir şey anlıyor musun? kendini bu kadar küçültmenin, aşağılşamanın bir anlamı yok. bizdeki yaratılış inancı onların evrim ve sahip oldukları herşeye karşı hem dünyevi hem ahirevi olarak daha üstün kılar. bunu da tembelliğe vuracak kadar cahil insanı da aradın mı, istemeyeceğin kadar çok bulman mümkün. velhasıl bu konu cahillikten dem vurmuş, ingilizce en iyi nasıl öğrenilir konusuna dönüşmüş ama ortada da bir şey yok. hepsi özelden mesajla cevaplanıyor. demek ki gizli saklı olan bir şey var. bu bile konudaetik olmayan bir şey olduğuna alamet. teferruatına gerek yok. ingilizce öğrenmekle, ingiliz veya alman olunmuyor. senin sahip olduğun kudreti bilen zaten seni öyle de böyle de türk görmeye ve kendi kontrolü altına tutma girişimnde bulunmaya devam edecek. türk gençliğinin başındaki musibet de budur. tembel nesil yetişti demek kolay. minarelere hakaret edince ne oluyor peki? senin referans aldığın kişileri, herkesin referans alması gerekiyor diye bir kaide yok. tek cümleyle geçiştirmek olmaz. detayına bakacaksın. türke laf atan bizden değildir. türk olup da yabancılara yaranmaya çalışan ve onların dostluğunu, takdirini aldığını zanneden de aslında yanılgıdadır. sözün özü bana ingilizce lazım değil. bana hak, hukuk, adalet, ahlak, insanca muamele.. aklına gelebilecek insan için her türlü güzel şey gerek. bunları bana bu dili konuşanların verdiğini, vereceğini söyleme çünkü beni kandıramazsın. sadece ingilizce konuşarak da onlara benzeyemezsin. cahillikte bir numara nedir biliyor musun kulağına küpe olsun: izlediği filmlerde belgesellerde, bilimsel konularda evrim ve yaratılış üzerine vurguları yakalayamayıp da rüzgardasavrulan bir yaprağa benziyen herkes bana göre en büyük cahil olan ve bu açıdan da baktığımızda en tembel olan kimsedir. evrimi savunan ve evrimi kabul etmiş olanlara lafım yok. çünkü onlar bir seçim yapmış durumdalar. bu seçimi yapmamış olan ve adeta uyuyanlar var deyip cahil ve tembel demiş olsaydın sana bravo derdim. hadi bana eyvallah.

Merhabalar, ileri seviye için ben de bir tavsiye mesajı alabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ahmet kontuy

kardeş.. ingilizceden dem vurup, türk gençliğini tembel olarak ifade etmiş olman gerçeklerden çok ama çok uzak. ayrıca o yeni çamlıca camisinin minarelerine atıfta bulunan zat'ın sözleri de kimseyi yanıltmasın. sistemi sorgulayabilirsin. başarısızlığı sorgulayabilirsin ama türk gençliğinin tembel olduğunu sadece ingilizce ile sorguluyor olman gerçeklerle bağdaşmaz. cumhuriyet öncesi, cumhuriyet dönemi ile bugüne kadar geçen süreç içerisinde, sen türkkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan ve türk olarak tarif ettiğimiz toplumun üzerine oynana oyunlardan bir habersin. insanların zeytini tane ile yediği dönemden de bir habersin. sen bilgisayarına yabancı bir yazılım kurduğunda, kurulum aşamasında türkçe'yi göremediğin programların olmasından da bir habersin. sen dünya liderleri arasında yer alan insanlararasında ingilizce konuşmayanların olmadığından da bir habersin. sadece türkiye içerisinde değil, ülke sınırları dışarısında olan yetenekli türk gençlerinin olduğundan dabir habersin. ingilizce bilmek veya bilmemek önemli değil. ama konu içerisinden bahsi geçtiği gibi yaratılış ve evrim konularında gerçeği bilmek ve doğru seçimi yapıyor olmak daha önemli. bugün o çok övdüğün yabancı dil ile dünya çapında ünlü yazılı ve görsel iletişim kanallarında evrim kulağa hoş gelen sözlerle fısıltı halinde insanlara evrim aşılanıyor. bana ingilizceyi övme. ingilizce bir dildir. iletişim için gereklidir. kültür ve ahlakdan da bahseden mesajlar var bu konuda. kardeş burası türkiye. emin ol yabancılar bile üzülüyordur bu ingilizce öğrenim seviyesinin ülkemizde bu kadar düşük kaldığına. senin bahsettiğin amerikan ingilizcesi mi yoksa britanya ingilizcesi mi? bu yardım severliğini, yabancı forumlarda da gösterip ingilizce bilen insanlara türkçe öğretmeyi de denemelisin. gel gör ki türkçe dedin mi zaten sigortalarının atıyor olması sana bir anlam ifade etmiyor mu? konu tembellik değil. konu bambaşka bir şey anlıyor musun? kendini bu kadar küçültmenin, aşağılşamanın bir anlamı yok. bizdeki yaratılış inancı onların evrim ve sahip oldukları herşeye karşı hem dünyevi hem ahirevi olarak daha üstün kılar. bunu da tembelliğe vuracak kadar cahil insanı da aradın mı, istemeyeceğin kadar çok bulman mümkün. velhasıl bu konu cahillikten dem vurmuş, ingilizce en iyi nasıl öğrenilir konusuna dönüşmüş ama ortada da bir şey yok. hepsi özelden mesajla cevaplanıyor. demek ki gizli saklı olan bir şey var. bu bile konudaetik olmayan bir şey olduğuna alamet. teferruatına gerek yok. ingilizce öğrenmekle, ingiliz veya alman olunmuyor. senin sahip olduğun kudreti bilen zaten seni öyle de böyle de türk görmeye ve kendi kontrolü altına tutma girişimnde bulunmaya devam edecek. türk gençliğinin başındaki musibet de budur. tembel nesil yetişti demek kolay. minarelere hakaret edince ne oluyor peki? senin referans aldığın kişileri, herkesin referans alması gerekiyor diye bir kaide yok. tek cümleyle geçiştirmek olmaz. detayına bakacaksın. türke laf atan bizden değildir. türk olup da yabancılara yaranmaya çalışan ve onların dostluğunu, takdirini aldığını zanneden de aslında yanılgıdadır. sözün özü bana ingilizce lazım değil. bana hak, hukuk, adalet, ahlak, insanca muamele.. aklına gelebilecek insan için her türlü güzel şey gerek. bunları bana bu dili konuşanların verdiğini, vereceğini söyleme çünkü beni kandıramazsın. sadece ingilizce konuşarak da onlara benzeyemezsin. cahillikte bir numara nedir biliyor musun kulağına küpe olsun: izlediği filmlerde belgesellerde, bilimsel konularda evrim ve yaratılış üzerine vurguları yakalayamayıp da rüzgardasavrulan bir yaprağa benziyen herkes bana göre en büyük cahil olan ve bu açıdan da baktığımızda en tembel olan kimsedir. evrimi savunan ve evrimi kabul etmiş olanlara lafım yok. çünkü onlar bir seçim yapmış durumdalar. bu seçimi yapmamış olan ve adeta uyuyanlar var deyip cahil ve tembel demiş olsaydın sana bravo derdim. hadi bana eyvallah.
    Konuyu ilk mesajı bile okumamışsın...

Sadece İngilizce değil konu....

Spor'da dipteyiz, yani herkesin yaptığı egzersizden bahsediyorum...
    (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

Bilimde de öyle...

Kitap okumada da öyle...

Araştırma ve geliştirmede de öyle...

Sadece öğrenci değil öğretmenlerin de hali perişan...

Şimdi itiraz edeceğin başka konu var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: GoodMan4

Kolay matematik sorusu neden zor matematik sorusundan daha fazla beyni geliştiriyo?
    Kolay matematik soruları hızlı araba gibi düşünün...

Çok hızlı çözüme ulaşıyor sorularda, ayrıca birçok yolu var, çözüm yolları var çeşitli.

Bir de şu ingilizce metodunu atabilir misiniz? PM atmıştım

Orijinalden alıntı: GoodMan4

Bir de şu ingilizce metodunu atabilir misiniz? PM atmıştım
    Tabi, Kusura bakmayın yoğunluktan ötürü geç dönüş yaptım. Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-78C0D519B

Belki haklı olunabilir ama ben bu tarz bilgilere güvenemiyorum kime göre neye göre hesaplandı seçiyorlar ölçülebilir bir kitleyi onun üzerinden hesaplama yapıyorlar ben ve 4 arkadaşım ayda en az 4 kitap bitiriyoruz hani biz var mıyız listede ya da şöyle bakalım olaya adam torrent üzerinden indiriyor oyunu witcher mesela 10 kere bitiriyo 1000 saat oynuyor bu adamın verisi var mı yok. Ben bu şekilde TR yi en çok kitap okuyan ülke yaparım seçerim boğaziçi, odtü, galatasaray üniversitelerinde okuyan 20bin kişi bak kitap okuma oranı %80 oyun oynama oranı %20 çıkar :D
    İstatistik bir bilimdir.

Merak etmeyin tüm faktörler göze alınıp sonuç açıklanıyor.

Bu bilim Üniversitelerde önemli bir alan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 8 Mart 2020; 18:35:47 >

Keyifli meslek, varsa galerini paylasir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuklerbomb -- 8 Mart 2020; 19:9:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipheria

Keyifli meslek, varsa galerini paylasir misin?
    Teşekkür ederim, hesabımı fazla zaman aldığı için kısa süreliğine kapattım ama konusunu açmıştım, içinde örnekler mevcut...

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/142056757

• quote:

Orijinalden alıntı: nuklerbomb

Hocam bende dynamic Immersion hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
    Tabi ki, gönderdim. Umarım size de çok faydası dokunur.... Başarılar.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.