Şimdi Ara

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
16
Favori
23.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-78C0D519B

Biliyorum hocam dersini de alıyorum ve maalesef veri tabanı üzerinden ulaşılamayan kişisel verilerde doğruluk oranları çok yüksek olmuyor özellikle bu şekilde kişisel verilerin ulaşılması oldukça zor. Satılan kitap sayısı veya satılan bilgisayar bazında yapılan hesaplamalar ise sadece tahminden ibaret oluyor. Parası olmayıp kitaba ulaşamayan kütüphanelerden faydalanan yüz binlerce insan var. Aynı şekilde kimin kaç saat oyun oynadığını hesaplamak ise neredeyse imkansız. Steam tarzı platformlardan ülke bazında bakarak aldıklarını bile var saysak genel kullanıcı içerisinde Türkiye %10luk bir dilimi kaplamıyor. Çünkü ülkenin büyük bir kısmı yine aynı maddi yetersizliklerden dolayı korsan oyun oynamaya yöneliyor. İstatistik bilimdir fakat içerisinde ikiye hatta üçe ayrılır sahip olunan kesin verilerle ortaya çıkarılmış istatistikler bir de toplumun ulaşılabilen belli bir kesiminden geneli yorumlamak. Doğruya en yakın ölçümü yapabilmek için her şehirden her yaştan her cinsiyetten belli bir kitle seçilmeli hepsine ulaşılmalı yani

A Şehrinin A Semti 1.sınıf öğrencisi (kız/erkek) kitap okuma oranı
    A Şehrinin B Semti 1.sınıf öğrencisi (kız/erkek) kitap okuma oranı
    A Şehrinin A Semti 1.sınıf öğrencisi (kız/erkek) Bilgisayar oynama oranı
    A Şehrinin B Semti 1.sınıf öğrencisi (kız/erkek) Bilgisayar oynama oranı

Bu şekilde kaç semt hatta kaç mahalle varsa tespit edilmeden her yaş grubundan bireyler seçilmeden tüm ülke bazında düşünülmeden kesin verilere ulaşmak sadece tahminden ibarettir. Yapılabilir mi evet fakat çok maliyetli olduğunu araştırırsanız görebilirsiniz. İstatistik hocam (Ali Serhan Koyuncugil, araştırırsanız Türkiye'nin en iyilerinden olduğunu görebilirsiniz ismini google üzerinden aratmanız yeterli.) bu şekilde yayınlanan verilerin doğruyu çok az yansıttığını nedenleriyle beraber açıklamıştı. Dediğim gibi ulaşması zor veriler 50bin insan 25-25 bölünüp kendi aralarında 1 kere bile kitap değiştirmiş olsa(yine maddi nedenlerden dolayı) bu tabloları tamamen yalanlamış olur. Yüksek oranda doğruluk yakalanması için Tüm kitaplar tek elden yayılmalı ve TC üzerinden ödünç alınmalı ona göre yorum yapılmalı tabi yine %100 doğru olmayabilir çünkü kitap alıp okumadan geri verecek binlerce insan olduğunu tahmin edebilirsiniz.
    %100 sonuç her zaman tabi ki elde edilmez, ama sonuçlar %95-85 tutturulur. Bazen de %100 tutturulur.

Mesela kütüphane ödünç kitap alma istatistiği... Tam kayıtlı.

Veya kütüphane ziyaretçi sayısı, o da yaklaşık bulunur.

Oyunlar da bilakis öyle, özellikle online oyunlar, çünkü tüm oyuncuların çevrimiçi kayıtları tutuluyor.

What's app veya Facebook için de öyle, diğer platformlarda da aynı şey söz konusu....

Hangi kullanıcı kaç saat sosyal medyada takılıyor, hangi resimleri beğeniyor, neler yazıyor... Hepsi kayıtlı bunlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dil bilme konusunda Avrupalılar ile bizi kıyaslamak pek doğru bir yaklaşım değil. Diller arasındaki kuralların benzerlik oranı çok farklı. Uzak doğu ülkeleri ile kıyaslamak lazım bir de.
  • Her ırkın nasıl ayni olmasini bekleyebilirsiinki. Çok saçma bu karsilastirmalarin yapılması. Pubg oynarken bile alman bayrağı varsa takimda derdim aha son üçe kalcaz kesin. Japon varsa zaten terminator gibi önüne geleni indirirler. Arap ve Türk varsa mikrofon açık arka planda bebek zirlaması veya gurultu. İlk 3 dakka olup çıkarlar. Genel konustum tüm oyuncular aynı değiil tabi istisnalar heryerde var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fazla kafa yormayın. Korkunç beyin göçü var, 23 nisanda çocuğa büyüyünce ne olacaksın diyorlar , Almanya da eğitim almak istiyorum belki vatandaş olabilirim ümidini söylüyor. Parası ve vizyonu olanlar , imkanı olanlar kaçıyor. Giren 4 milyon mülteci 10 sene sonra 15 milyon olur zaten.

Ben oyun oynayan veya boş gezen işsizlerin de bir kısmının keyfinden yattığını düşünmüyorum. Geleceğe olan ümitsizliği , karamsarlığı da bu yola sokuyor insanları. Liyakat, hukuk çok önemli kavramlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hobar

Dil bilme konusunda Avrupalılar ile bizi kıyaslamak pek doğru bir yaklaşım değil. Diller arasındaki kuralların benzerlik oranı çok farklı. Uzak doğu ülkeleri ile kıyaslamak lazım bir de.
    İkinci grafikte zaten tüm dünya ele alınmış, uzak doğu ülkeleri dahil...

Biz Arap ülkeleri ile aynı seviyede düşük durumdayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Her ırkın nasıl ayni olmasini bekleyebilirsiinki. Çok saçma bu karsilastirmalarin yapılması. Pubg oynarken bile alman bayrağı varsa takimda derdim aha son üçe kalcaz kesin. Japon varsa zaten terminator gibi önüne geleni indirirler. Arap ve Türk varsa mikrofon açık arka planda bebek zirlaması veya gurultu. İlk 3 dakka olup çıkarlar. Genel konustum tüm oyuncular aynı değiil tabi istisnalar heryerde var.
    Bunun Irk ile ne ilgisi var? Anlayamadım... Çalışan, emek veren ırkı ne olursa olsun sonucunu alır. Irklar arası zeka farkı mı var?

Tek fark var, çalışan milletler çalışmayanlardan daha zeki, daha mutlu, daha üretken, daha enerjik ve daha başarılı...

Hepsi bu.

Eksiklerimiz de bunlar.

Türkiye de steam üzerinden online oyuna giren kullanıcı sayısının oranı

Kütüphanelerden ödünç alınan kitap sayısı oranı

Sosyal medya verilerinin de public şekilde yayınlanması yasak diye biliyorum ama firmalardan tam veri alabiliyorlarsa yüksek oranda tutması doğrudur

Ve fark ettiyseniz ödünç alınan ve online oyuna giren şeklinde yorumladım çünkü bu insanların kesin olarak aldığı kitabı okuduğunu bilemeyiz aynı şekilde steam gibi platformlarda sırf fazla saat oynuyormuş gibi gözükmek için oyunu lobide alta alan insanlar da var.

Bu 3 çıkarımda bile oran 100e yaklaşamazken bunu tutup da tüm Türkiye bazında yorumlamak maalesef çok düşük bir ihtimaldir.

Türkiye dünyanın en çok oyun oynayan ülkesi yani neye dayanıyor bu tam olarak kim hesaplandı neye göre hesaplandı steam gibi platformların verilerine göz atarsanız amerikanın yanına yaklaşamaz bile Türkiye biz dünyanın en çok oynayan ülkesiysek onlar galakside en çok oynayanlardır. Resmi verilere dayandığını kanıt olarak göstermeyen üstüne bir de aşırı geneli kapsayan tablolar büyük oranda yanlıştır. Yukarıda verdiğim 3 örnek gibi bir şablon ortaya koyulup oranı %75 civarında doğrudur denilseydi haklı olunabilirdi.

İsterseniz bende hazırlayıp foruma sunabilirim Steam ülke verilerine göre bir istatistik çıkarır dünya bazında hesaplamalarını yapar üstüne de AMERİKA DÜNYANIN EN ÇOK OYUN OYNAYAN ÜLKESİ şeklinde başlık atarım. Hatta bu tablo da Türkiye %3-5 gibi komik bir rakamla sonlarda yer alır.

Aynı şeyi epic games üzerinden Fortnite oyunu verilerinden yapar yine aynı başlığı atar hatta TÜRKİYE %1 GİBİ BİR OYUN OYNAMA ORANIYLA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ yazabilirim.

Konuya ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama yakın tarihte gerçekleştirilecek olan İstatistik ne kadar doğrudur seminerlerine katılırsanız anlayabilirsiniz. Sabaha kadar 1001 nedenle neden bir tanesinin bile doğru olmasının imkansıza yakın olduğunu maddelerce açıklayabilirim.

Hatta 1 örnek daha vermek istedi canım A üniversitesi öğrencileri 5 bin kişi toplanıp her gün kütüphane içerisinde 8 saat kitap okuma kararı verdi. Üniversite kütüphanelerinin çoğunda kart okutmadan sadece göstererek içeri girersin ziyaretçi sayısı hesaplanamaz. Kitapları ödünç almıyorlar içeride okuyorlar ve her biri günde 1 kitap bitirdi. 10 günde 50bin ayda 150bin kitap eder ve bu tabloları hazırlayan adamın bundan haberi yok sonuç olarak ne oldu bu öğrenciler bir şekilde hesaba dahil edilirse tablonun doğruluk oranı 0a indi. Ve belki de bunu yapan bir öğrenci topluluğu var ve hesaplamalara dahil edilmedi sonuç olarak bırakın %85 oranı %10u bile göremez.

Özelden genele gidildikçe oranlar düşer bir de en geneli tamamen kişisel ulaşılması zor verilerden ortaya koymaya çalışırsan maalesef bir istatistikçi bunu gördüğünde bakma tenezzülünde bile bulunmaz güler geçer.

Türkiye'nin çorum şehrinde kitap okuyan 15-25 yaş arası erkek bireylerin kitap okuma oranı %xx dir (hesaplamalara 10bin kişi dahil edilmiştir.) Dediğinizde bile oranın yine çok düşük olacağını görebilirsiniz.Zaten soyut verilerin oranları asla yüksek rakamlara ulaşamaz. Bu örneği şöyle yaparsak

Türkiye'nin çorum şehrinde araba sahibi olan 15-25 yaş arası erkek bireylerin oranı %xx dir işte bu bir somut veridir ve oranı %100e yakındır ama %100 değildir arada işin hile hurdasını yapan kaçak araç sahibi olan insanlar da olabileceği için %99u geçemez.

Dediğim gibi detaylı incelenirse bu verilerin pek bir şey ifade etmediğini anlarsınız ha ben demiyorum ki Türkiye deli gibi kitap okuyordur veya hiç oyun oynamıyordur.
    Belki bu tablolardan daha az kitap okuyordur belki daha çok oyun oynuyordur. Lafım sadece bu şekilde yapılan tablolara.
    Bende başka bir ülkeyi karalamak istersem büyük ihtimalle ihtimali %10a bile ulaşamayacak ama insanların sırf renkli şekilli oranlı diye inanacağı bu tablolardan yapar paylaşırım eminim ki inanan milyonları bulabilirim. Yukarıda nasıl yapacağımı da açıkladım zaten ufak bir kitleyi tüm ülkeye oranlar ve geçerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Neye göre gelemez elinde istatistik var mı?

Gelebildiğine dair kanıt en başta benim ama onu geçelim sana diğer kanıtlar...

http://www.openculture.com/2017/11/a-map-showing-how-much-time-it-takes-to-learn-foreign-languages-from-easiest-to-hardest.html

Grafik açık

Alıntıları Göster
    İstatistiklere inanmamayı öğrenin önce. Dünyada yalanı en çok kullanan 2. Meslektir ıstatistik.

Sen ingilizce bilmeyen adamı bülbül gibi konuştur 4 ayda. Sonra gel karşıma.

Konuşmaktan kastımda adını soyadını söylemesi, erkek kardeşini tarif etmesi değil tabiki de!

Nete yazın birçok yöntem var 2 ayda da öğretiyorlar 3 ayda da. Artık canınız ne sürede isterse seçin alın.

Ama ben çok denedim ve çok zaman kaybı yaşadım. Atlamadan önce herkese dikkatli olmasını tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 8 Mart 2020; 22:32:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234

İstatistiklere inanmamayı öğrenin önce. Dünyada yalanı en çok kullanan 2. Meslektir ıstatistik.

Sen ingilizce bilmeyen adamı bülbül gibi konuştur 4 ayda. Sonra gel karşıma.

Konuşmaktan kastımda adını soyadını söylemesi, erkek kardeşini tarif etmesi değil tabiki de!

Nete yazın birçok yöntem var 2 ayda da öğretiyorlar 3 ayda da. Artık canınız ne sürede isterse seçin alın.

Ama ben çok denedim ve çok zaman kaybı yaşadım. Atlamadan önce herkese dikkatli olmasını tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Istatistikler yalan... Tabi kesin öyledir, kesin siz haklısınız...

Kendim test etmesem belki haklı olabilirdin... Sıfır Almanca'dan 4-5 ayda öğrenip Almanya'da akademik dersler aldıktan sonra istatistiklere güvenim daha da arttı.

Aynısı Arapça için de geçerli... Öğrenip gittim ve Mısır'da bir yıl yaşadım bundan 10 yıl önce, Lübnanlı mısın diye soruyorlardı, o kadar oturmuştu artık.

İstatistikler de doğruluyor bunu... Şu an Lübnandayım, toplam 1 yıl olmuş olacak ve buraya gelen yabancı öğrencilerin de nasıl Arapça öğrendiğine bizzat şahit oldum....

Bizim ülkede bariz dil problemi var diğer tüm alanlarda olduğu gibi.....

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Çok fazla kafa yormayın. Korkunç beyin göçü var, 23 nisanda çocuğa büyüyünce ne olacaksın diyorlar , Almanya da eğitim almak istiyorum belki vatandaş olabilirim ümidini söylüyor. Parası ve vizyonu olanlar , imkanı olanlar kaçıyor. Giren 4 milyon mülteci 10 sene sonra 15 milyon olur zaten.

Ben oyun oynayan veya boş gezen işsizlerin de bir kısmının keyfinden yattığını düşünmüyorum. Geleceğe olan ümitsizliği , karamsarlığı da bu yola sokuyor insanları. Liyakat, hukuk çok önemli kavramlar.
    Çok doğru yazmışsınız hocam. Bu kötüye gidiş. Ve insanların görmemesi yüzünden geleceğin daha da kötü olmasını beklemek. Yaşama isteğini bitiriyor, elin ayağın ne işe ne eğitime gitmez oluyor. Kahroluyorsun ama elinden de hiçbirşey gelmiyor.

• quote:

Çok doğru yazmışsınız hocam. Bu kötüye gidiş. Ve insanların görmemesi yüzünden geleceğin daha da kötü olmasını beklemek. Yaşama isteğini bitiriyor, elin ayağın ne işe ne eğitime gitmez oluyor. Kahroluyorsun ama elinden de hiçbirşey gelmiyor.

Alıntıları Göster
    Herkes elinden geleni yapsa sorunlar düzelir emin olun....

Sadece bu konudan dolayı yüzlerce özel mesaj geldi, umut var yani...

Herkes elinden geleni yapmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Istatistikler yalan... Tabi kesin öyledir, kesin siz haklısınız...

Kendim test etmesem belki haklı olabilirdin... Sıfır Almanca'dan 4-5 ayda öğrenip Almanya'da akademik dersler aldıktan sonra istatistiklere güvenim daha da arttı.

Aynısı Arapça için de geçerli... Öğrenip gittim ve Mısır'da bir yıl yaşadım bundan 10 yıl önce, Lübnanlı mısın diye soruyorlardı, o kadar oturmuştu artık.

İstatistikler de doğruluyor bunu... Şu an Lübnandayım, toplam 1 yıl olmuş olacak ve buraya gelen yabancı öğrencilerin de nasıl Arapça öğrendiğine bizzat şahit oldum....

Bizim ülkede bariz dil problemi var diğer tüm alanlarda olduğu gibi.....

Alıntıları Göster
    Ben inanmıyorum arkadaşım. İstatistiklerinle sana mutluluklar dilerim.

4 ayda da kimseyi konuşturamazsın. İnsanları senin gibi kandıran birçok site var. Yaz google.

Emeksiz yemek olmaz. Ben de ingilizce öğrendim, ve pekçok yöntem de denedim. Senin gibi iddia, istatistik, kullanıcı görüşleri ile de detekliyorlar tabiki savlarını.

Avrupa dil ailesi birbirine yakın olduğu halde sorduğum pekçok avrupalı yabancılar bile 3-4 yıldır ingilizce çalışıyorum dediler.

Sen bana anlatma..!

• quote:

Ben inanmıyorum arkadaşım. İstatistiklerinle sana mutluluklar dilerim.

4 ayda da kimseyi konuşturamazsın. İnsanları senin gibi kandıran birçok site var. Yaz google.

Emeksiz yemek olmaz. Ben de ingilizce öğrendim, ve pekçok yöntem de denedim. Senin gibi iddia, istatistik, kullanıcı görüşleri ile de detekliyorlar tabiki savlarını.

Avrupa dil ailesi birbirine yakın olduğu halde sorduğum pekçok avrupalı yabancılar bile 3-4 yıldır ingilizce çalışıyorum dediler.

Sen bana anlatma..!

Alıntıları Göster
    Avrupa birliği kurumları kandırıyor? İstatistikleri yayınlayanlar onlar. Niye kandırsın?

ec.europa.eu
    Foreign language learning statistics - Statistics Explained
    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Foreign_language_learning_statistics

Benim ne kazancım var ki kandırayım?

Buyurun sana daha fazla kaynak...

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

Diller zorluklarına göre de sıralanmış...

Niye kandırsınlar!

• (Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

• O değilde bu forumda niye resimler gözükmüyor

Orijinalden alıntı: azimlibirisii

O değilde bu forumda niye resimler gözükmüyor
    Gözükmüyor mu? Ekran altınsı var mı? Hiç problem yok bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Kitap okumak faydasız, her şey internette var demek.
    İzafiyet teorisini de vikipediadan öğrenirsin artık. Ya da Darwin'in evrim teorisini Darwin'in kendisinden okumak varken gidersin evrimağacından vikipedyadan ondan bundan alırsın çorba yaparsın. Sonra felsefe var, tabi canım felsefe kitabı okumak ne işe yarar, sen gider açarsın vikipedyayı yazarsın oraya şopenağr diye, sonra gezersin artık ortalıkta şopenağra göre mutlak mutluluk yok, sadece istencin baskılanması var diye. En kral sensin.
    boş yorum

MSI MAG241CR - 144 Hz | Intel Core i5-4690K Processor 4.0 GHz | MSI Z97 GAMING 5 | MSI GAMING GeForce GTX 970 4GB OC 256Bit NVIDIA | Kingston 16 GB HyperX RAM | Corsair SPEC-02 Gaming Case | Corsair CPU Cooler H100i
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Sen attığın şeyi okudun mu? İngilizce konuşanlar için yapılmış o tablo. Türkçeye aşağı yukarı 1 yıl diyor, o zaman ingilizce için de aynısı geçerli. 3 4 ayda ingilizce öğrenmenin imkanı yok.

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Sen attığın şeyi okudun mu? İngilizce konuşanlar için yapılmış o tablo. Türkçeye aşağı yukarı 1 yıl diyor, o zaman ingilizce için de aynısı geçerli. 3 4 ayda ingilizce öğrenmenin imkanı yok.
    İngilizce basit diller sınıfında... Zor değil ki. Türkçe eklemeli dil ve zor öğrenmesi İngilizce'ye göre...

Burada İngilizce ne kadar sürede öğrenilir detaylı var zaten Türkiye de dahil... Bu arada kişinin yaşına, hafızasına göre değişir hızlı öğrenme süresi...

(Ss'li) Cahillikte Tembel Türk Gençliği Dünya Lideri

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.