Şimdi Ara

srk50zjx eco mod koku problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mitsubishinin srk50zjx klimasini kullanmaktayiz.fakat aldigimizdan beri eco mod ta kullaninca kotu koku veriyor.klimayi gecen sene almistik sadece yazin kullaniyoruz.ve temizligi yapildi.acaba sorun neyden kaynaklidir yardimci olabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • eco modda çalışınca set değerine +1,5C ilave eder (soğutmada). İlk çalışmada normal çalıştırıp 25C ayarlamışsanız ve ortam 25C civarına gelmişse, siz eco mod seçtiğinizde çalışma kesilecektir (dış ünitede). İç ünite ise havayı çevirmeye devam edecektir ve nispeten nemli ortamdan geçen ve soğumayan hava koku yapacaktır.

    Set değerinizi 1-2C aşağı alarak eco mod seçin, çok avantajını görürsünüz. Hava debiside düşeceği için ısıtmada üfleme sıcaklığı yükselir soğutmada ise düşer. Karşıdan esen rüzgarlı havalarda eco mod çok randımanlı değildir normal çalıştırmak daha uygundur. Genelde fren yapıyormuş gibi düşünebilirsiniz rüzgara karşı dış ünitenin daha fazla hava çevrimi yapması gerekirken baskıladığı için verimli ısı transferi yapamaz, içerisi yeterince ısınmadı/soğumadı gibi şikayetiniz olabilir.

    Ben 24C +eco yani 25.5C olarak kullanıyorum, dediğim gibi rüzgar varsa eco modu bırakıyorum.


    @ibrahim477




  • hayır ortamda rüzgar falan yok.zaten yazın ortasında rüzgarı bulsam klimayı açmam :D.ayrıca açar açmaz 24 derece eco modta çalıştırıyorum taa ki kapatana kadar.
  • Yok mu yardim edebilecek kimse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim477 İ kullanıcısına yanıt
    Fan hızınız nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim477

    Yok mu yardim edebilecek kimse

    dostum xraytr arkadaş kimsenin kolaylıkla açıklayamayacağı yardımı etmiş size. hatat geçen gün ben durdan alıntı yapıp başka bir konuya işleyecektim yani açıklama süper.

    bakın ben başka bir alıntı işleyeyim size oraya bakın ama farklı bir söylem yok buradada. şayet odanız ufaksa klimanızı büyük seçtiyseniz. (klimanız güçlü bir klima 50 lik) klimanız çabuk iklimlendirip kompresörü durduruyorsa.. sadece fan çaılışır.. ve fanın küflü havasını odaya üfler bu durumda dereceyi iyice aşağı çekmeniz gerekir. deneyin kokuyu almayacaksınız klimanız devamlı soğutmada kalırsa. her nekadar 24C de kullanıyorum desenizde eco modu ilava edince oraya 1,5-2 C ekliyorsunuz. ve sorun oradanda çıkıyor olabilir. siz sadec e23C alıp deneyin eko moddan çıkın kokuyu duymadığınızı buray yazıcaksınız eminim. sizlere selam.




    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    kardeş demiş olduğunuz durumu keşke klima bakımı hakkında herşey konusunu okumadan yazmasaydınız. şimdi siz veya başkalarıda gen ealarkoyu savunuyor diyebilrisiniz ama alakası yok inanın.

    en yeni klimada koku yapar her klimadada kurutma sistemi yoktur olsada koku yapmıycak diye bir şart yok birçok üst markalarda yok bu sistem.

    bu konuyada göz atabilirsiniz.

    http://forum.shiftdelete.net/kombi-sofben/291311-klimalar-neden-koku-yapar-inverter-ve-klasik-klimada-koku-farklari.html








  • hayır bakın dikkat ettiyseniz klimayı çalıştırır çalıştırmaz kokmaya başlıyor.ki mardin gibi bir yerde çalışır çalışmaz fan a girmez makine :D çünkü 24 dereceyi görmek neredeyse imkansızdır,zaten görsem klimaya gerek duymam.eco mod a almayınca koku yok.muhtemelen dediğiniz gibidir daha düşük dereceye alsam koku gelmeyebilir.ama ne yapsam bilemedim.ama dediğim gibi koku kompresör çalıştığı zamanda gelmekte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    Fan hızınız nedir?

    eco mod a alınca fan hızı otomatik olarak ayarlanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim477

    hayır bakın dikkat ettiyseniz klimayı çalıştırır çalıştırmaz kokmaya başlıyor.ki mardin gibi bir yerde çalışır çalışmaz fan a girmez makine :D çünkü 24 dereceyi görmek neredeyse imkansızdır,zaten görsem klimaya gerek duymam.eco mod a almayınca koku yok.muhtemelen dediğiniz gibidir daha düşük dereceye alsam koku gelmeyebilir.ama ne yapsam bilemedim.ama dediğim gibi koku kompresör çalıştığı zamanda gelmekte

    ibrahim bey kardeşim. şunu kaçırmayın yanlışınız burada. klima çalışır çalışmaz kompresör devreye girmez. fan üfler... net olarak dakikasını soğutmada bilmiyorum ama soğutmada daha erken devereye giryor ısıtmaya göre.. diyelim 3-4 dk olsun. (ısıtmada ise dış havadan sıcağı yakalar biriktirir o şekilde devreye girer bu süre uzayabilir. biraz komik oldu bu açıklamam artık klimacı olmadığım için idare edilsinn) bu süre içinde tabiki bataryada ve fanda biriken bakterilerin kokusu içeri salınır.

    yani klimanızda koku sorunu yok aslında. hiç bir klima koku üretmez çünkü. ama ortamdaki kokuyu alıp ister ismez serpantin ve fanında hapsedip size iletir klimanız.. sizdeki durum tamamen klimaya hakkını vermemekten kaynaklı tavsiye bölümündede az evvel yazdım benzer bir mesaj. işliyim buraya.

     srk50zjx eco mod koku problemi


    mesala kışın çalıştırsanız asla bu kokuyu almazsınız hatta en yüksek dereceye alın ısıtmay ageçin şimdi 1 saat çalışsın klimanız evap ve fan kuruyacağı için bu koku gidecektir ama brş süre sonra soğutmada yine başlar bu koku. siz en iyisi klima bakımı hakkında herşey isimli bölümü ziyaret edin orda basit tarifler var uygulayın baya kokuyu yok edersiniz.

    son olarak şunu demişsiniz ama dediğim gibi koku kompresör çalıştığı zamanda gelmekte

    kesinlikle gelmez üstteki açıklamalarıma göre dikkat edin deneyin klimanızın karşısına geçin 24C alın açın klimayı o koku gelmeye başladıktan sonra.. bir süre takip edin kompresörün devreye girme sesini duyacaksınız hemen 1 dk sonrasında kokunun kaybolduğunu göreceksiniz onun için neyapsam etsem endişesine kapılmayın. ufak bir temizlik yapın diğer sayfayaı takip edip baya rahat ediceksiniz.

    unutmadan şunuda söyliyim. belki dğer forumdan okumuşsunuzdur ama yazim gene.. nem alma modunu bir deneyin bazı inverter klimalar nem alma modunda fanı durdurur sizn klimanızdada bu sistem varsa o kokuyu hiç hissstemezsiniz bile.




  • çok teşekkürler.mardinde fazla nem yok nem alma modunda çalıştırırsam nasıl olur acaba.ayrıca elektrik tüketiminin düşeceğini düşünüyorum doğru mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim477

    çok teşekkürler.mardinde fazla nem yok nem alma modunda çalıştırırsam nasıl olur acaba.ayrıca elektrik tüketiminin düşeceğini düşünüyorum doğru mudur?

    çalıştırın daha kuvvetli çalışır nemda olmadığı için sarfiyata etkisi olmaz. zaten bu tür durumlarla faturanızdan çok büyük tasarruf sağlayamazsınız onu düşünmeyin. esas olan fanınız duruyorsa istenilen dereceye geldiğinde ozaman kokudan kurtulursunuz.
  • Eyw abi tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim477

    Eyw abi tesekkurler

    Estağfirullah gözüm. bendende teşekkürler.
  • yerlesik bi koku problemi inverter klimalarda malum. peki dis unite calissa, fan dursa kokuya cozum olacak bi durum varken neden inverter ureticileri fani durdurmuyor? bende bunu anlayamiyorum acikcasi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muyu61

    yerlesik bi koku problemi inverter klimalarda malum. peki dis unite calissa, fan dursa kokuya cozum olacak bi durum varken neden inverter ureticileri fani durdurmuyor? bende bunu anlayamiyorum acikcasi...

    bu durum soğutma modunda hiç bir klimada yok sorulmuş olsa cevapları odayı devamlı kontrol ederek klimanın devreye girip çıkmasını konntrol amaçlı karta yazılıma bağlanır. bencede olması lazım bu sistemin sizle aynı düşünüyorum.

    nem alma modunda bazı klimalarda iç ünite duruyor. ayrıca ısıtma modundada çok az üfeleyip veya duran inverterlerde var. ama soğutmada neden yapmazlar bende anlamam.
  • koku tamamen bunla alakali oysa. neyse kullanmayi ogrenince kismen care oluyor ama konforu azaltan birsey sonucta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muyu61

    koku tamamen bunla alakali oysa. neyse kullanmayi ogrenince kismen care oluyor ama konforu azaltan birsey sonucta.

    mutlak öylede gülü sevince dikenine katlanıyoıruz işte. en güzeli basit bir yağ çözücü ile ayda bir temizlemek klimayı. klima bakımı hakkında herşey sayfasında güzle tarifler var.

    inanın geçen gün alel usul annemlerin sharp klimasını temizledim koku anında ortadan kalktı. birde bir ilaç var pahalı baya eris klima kimyasalı diye geçiyor. gerçekten kokuyu kırıyor nette aratın. haftad abşr kez atın bu ilacı gereçekten çok etkili birde ucuz olsa iyi olacakta.
  • 9köy kullanıcısına yanıt
    yapmak istiyorum ama bizim carrier kliamanin flaplarinda teller var. ust tarafi temizlemek kolay fisfisla ama pervane bizim icini sorun gibi. ona nasil bir cozum bulacagim bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muyu61

    yapmak istiyorum ama bizim carrier kliamanin flaplarinda teller var. ust tarafi temizlemek kolay fisfisla ama pervane bizim icini sorun gibi. ona nasil bir cozum bulacagim bilemiyorum.

    o teller sökülmüyormu acaba. eğer sökülmüyorsa belki iç ünite plastiğine bağlıdır. hemen hemen her klimada 2 adet vida olur. usulünce çıkartabilirseniz fanada ulaşabilirsiniz.

    ama bazı klimadada plastiği çıkarsanızda o tel orda duruyor ben eskş daikin klimamda bay auğraşmıştım o teli çıkartıp takmak için.

    bu konuda mitsubishi elctricler çok iyi teli kolay açılır kapanır yapmışlar. şayet o tel kapağı çıkardıktan sonra üstünde duracak olursa bir şekilde sökün ve birdaha takmayın derim. zibronun midea üretimi bir klimasında hiç kullanılmamış bu tel. bence gerekte yok.




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    valla iki uc kere acip baktim hani bi yolu var mi diye. bulamadim o teli sokmenin yolunu. ki garantisi var cihazin, mudahale de etmek istemiyorum. sadece ustten yag sokucu ile temizlemek pek faydali olmaz gibi geliyor. koku fan ile alakali gibi duruyor bakinca.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.