Şimdi Ara

Squat yaparken bel ağrısı çekiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
20.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Güçten yoksun olduğum için 5x5 programına başvurmuştum. Uzun yıllar futbola ve koşuya gönül vermiş olmanın etkisi midir bilmem, squat'ta zorlanmazken overhead press, bench press gibi hareketlerde ciddi anlamda zorluk çekiyorum. Dolayısıyla squat ve deadlift dışındaki hareketlerde hacim artırımım çok yavaş. Bundan dolayı overhead 42 kiloda kalmışken squatta 80 kiloya ulaştım. Squatta 76 kg ağırlıktan sonraları bel ağrısı peyda oldu. 78 ve 80 kilolardayken de aynı ağrı baş gösterdi. Sanırım ben sporuma devam ettikçe bu ağrı da katlanarak devam edecek. Çünkü 5x5'te her spor günü squat var.

    Hareketi defalarca inceledim ve doğru yaptığıma kanaat getirdim. Sormak istediğim soru şu, bu ağırlık değerlerinden sonra bel ağrılarının olması normal mi? Normal değilse ne yapmam lazım?

    "Ass to grass" felsefesine göre squat yapıyorum. Yani kıçım yere değinceye kadar ağırlığı indiriyorum. Ama biraz önce son sette bel ağrısından korktuğum için "ass to grass" yapmaya ramak kala bıraktım. Ayak kaslarım gerilse de bel ağrısı ortaya çıkmadı.

    Ağırlık arttığı için ass to grass olayını bırakmalı mıyım?

    Lütfen bilgili arkadaşlar yardım etsin.
    Çıkmazdayım. 5x5 programını çok seviyorum ve bırakmak istemiyorum.







  • Hocam pozisyonu bende tam çökene kadar yapıyorum öyle yapmak daha iyi, bel kemeri takarak yapmayı denediniz mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bel kemerim yok. agriyi dindirir mi ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rurounius kullanıcısına yanıt
    Ben genelde ilk hafif kilo ile kemersiz ısınıp ağırlığı arttırınca kemer takıyorum hocam tanıdığın birinde varsa dene istersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobiliten iyi degilse deep squatta formun bozuluyor olabilir bu yuzden de bel agirisi cekiyor olabilirsin. Kalkarken good morning gibi kalkiyorsan farkinda olmadan sikinti yasayabilirsin.
    Suan ben 100 kg ile 5 tekrar cikariyorum ancak fotodaki kadar comeliyorum.

    http://cdn-maf0.heartyhosting.com/sites/muscleandfitness.com/files/styles/full_node_image_1090x614/public/media/barbell-back-squat_0.jpg?itok=V1281U_a

    Alternatif olarak front squat yapabilirsin belin daha rahat olur hem postur acisindan daha faydali bence.




  • Jackson Teller kullanıcısına yanıt
    sanirim tesbitleriniz sonuna kadar dogru. resimse net sekilde hatami gordum. bu adam gibi diri bir sekilde coktugumu sanmiyorum. ilk olarak mobilitemi duzeltmeye odaklanacagim. ikinci olarak da 90 derecelik açıya kadar çökeceğim. fazlasinin faydasindan cok zararini gorecegim diger turlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blaize kullanıcısına yanıt
    kemeri biraz arastirdim da, hakkinda pek de hoş seyler yazilip cizilmemis hocam. faydasindan cok zarari varmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rurounius kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman ağır çalışanlar neden kemer takmasın? Bakın pl veya strongman lar neden takıyor? Bkzhttps://www.instagram.com/p/BRYGXXvAdA3/ şöyle bakarsanız çoğu videosunda korunmak amaçlı kemer takıyor, bazıları boş boş konuşmaktan başka bi işe yaramıyor hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blaize -- 17 Mart 2017; 7:11:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum 5x5 i yeni bitirdim bende.

    programa baslamadan kesinlikle plank yap. bu senin core bolgeni isitacaktir bel ve karin kaslarin daha adapte olacaktir squata. 2-3set 30sn gibi kisa sureli yapman yeter.

    kisa plank kesinlikle ben faydasini gordum.

    valsalva nefesine cok dikkat et senin belin direncsiz durmasinin en buyuk sebebi o olabilir.



    birde asstograss yapma. bacak kemigin duz konuma gelsin yeter. yani popo diz hizasinda ya da azicik asagi gelsin ama daha asagi inme. cunku cok asagisinda bel kilitlesen dahi aciliyor.

    birde firat balkaya youtube da son videolarindan birinde ayak ekleminin bu popo bukulmesinde etkili olabileceginden bahsediyordu. ben hatta o link verdigi yabanci videoyuda izledim. sende bir gozat.



    ayak acikligi, plank ile core bolgesi isitma ve derinlik konularinda biraz modifiye yapman lazim. agirlikta bir sure artirma. zaten ilerledikce defalarca deload yapacagin icin suan agri problemini ve formundan kesin eminim demedikce yuzde 90 eforlarda gezme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ayakucu acikligi ve ayak bilegi bukulmesi konusundabirkac degisiklik beni cok rahatlatmisti. unlu powerlifter ve haltecilerin train videolarina baktim bircogunda ayak bilek bukulme miktari yalnizca diplerde oluyor.



    ve alt bacak kemigi ve sirtin dipteyken kesinlikle paralel olsun. Atg de cok egilince bu paralellik bozulup bel aciliyor.



    youtube da Alan thrall u izledikten sonra ben rahatca 92ye cikabildim 75ten yukari cikamazken.

    ben hic squat yapmiyordum bu program ile basladim yapilabilecek tum hatalari yaptim herseyim bozuktu yeni yeni artik kendi formuma guvenmeye basladim. eger guzel bir acidan video cekebilirsen disaridan gorunen bir problemin varmi bakabiliriz. En azindan kendi yaptigim yanlislari sende gorursem yorumlayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 17 Mart 2017; 12:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rurounius

    kemeri biraz arastirdim da, hakkinda pek de hoş seyler yazilip cizilmemis hocam. faydasindan cok zarari varmis.

    kemer yanlis formu duzeltmez fakat hareketi dogru dahi yapsan kucuk bozukluklar yuzunden bel/govde stabilitenin bozulmasini engeller.

    Yararlidir tabi ki fakat kemere bagimli olursan core bolgeni gelistiremezsin bu seferde.

    o yuzden yuksek agirlik denemelerinde kemer takilmasi yararli, normal calismalarda da ekipmansiz calismak yararli.



    Ayni strap gibi buda deadlift yapiyorsun amacin sirt ve bacak kaslari ama bilek kuvvetin yeterli degilse strap kullanmak zorundasin. Bir tarafin eksikligi yuzunden diger taraflarinda geri kalmasi mantikli degil. ya gelistireceksin ya da ekipmana guveneceksin. en mantiklisi yuksek siddette guvenli yolu secmek ve ekipman kullanmak, normal calismalarda formun bozulmayacagi icin core ve bilekleri guclendirmek icin raw calismak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüm cevaplar için teşekkür ederim. Sporta 1 hafta ara vermek zorundayım. Taşınmam gerekiyor. Bu arada hem ağrılarım diner, hem de hareketlerdeki hatalarımı gidermek adına zamana sahip olmuş olurum. Dediklerinizin hepsini dikkate alacağım ve plank kesinlikle yapacağım ısınma esnasında. Ağırlık artırmama olayı son derece mantıklı. Bir ay 80 kg'da kalacağım. Canım isterse yukarı doğru zorlayacağım. Esas önceliğim kas değil, sağlık. Doğru formda tamamen kusursuz şekilde yaptığıma inandığım an kilo artırımına gidebilirim. Tekrar teşekkürler.
  • 4 aydir spor yapiyorum. Sguat 2 kere mi ne yaptim bacak icin diger 3 hareketi yapiyorum valla benimde 2 cisinde agrisir ustelik hafif kilo bu hareket bana acayip geliyor nedense galiba yanlis yaptik ki agridi yapmasak olmaz mi bu hareketi beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    Squat formu düzgünken bel ve diz ağrısı oluşmuyor. Ben sorunumu hallettim, darısı diğer sporcuların başına.
  • Benim de sol kasığım acıyor 1.5 haftadır,ısınamadığındandır dedi çoğu insan ama ısındığım halde oluyor.
    5x5 yapıyorum ağırlık her hafta artıyor.
  • Dostum ısınmak bazen çok uzun bir süreç olabilir. 1 saat ısınanlar bile var. Birkaç pratiği ısınmak olarak kabul etmiyorsun değil mi?
  • Rurounius kullanıcısına yanıt
    10 dk kadar hafif tempoda bisiklet sonra açma germe,ağırlık olmadan squat sonra hafif bi' ağırlık takıyorum ve başlıyorum.
  • Zayıf Lowerback kaslarına sahipsiniz o yüzden bunlar oluyor..

    Tabi birde formunuzda problem varsa sonucun bu olması kaçınılmaz olur :) .
  • Frank08 kullanıcısına yanıt
    Formda sıkıntı yok.Kasık olmuyor dediğim yer galiba apış arası da olabilir bacağın iç tarafı çukur olan yer,sağ tarafta sıkıntı yok sadece solda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F36A0C623 -- 23 Mart 2017; 18:16:46 >
  • Isınma durumun gayet güzel aslında. Ama boş squattan sonra ana ağırlığına geçmeden önce en az 5'e bölmende fayda var. Diyelim ki 100 kilo kaldıracaksın, sırasıyla;
    boş, 20,40,60,80,100 şeklinde yapmanı öneririm. Stronglift 5x5 sitesinde o şekilde gösteriyor. Ben de ona uyuyorum. Isınma kaynaklı sakatlık yaşamadım bu şekilde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.