Yüzbaşı
13 Ocak 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme
Toplam: 93 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Acayip hoş bi video hazırlamışlar. Yıldız Muhafızı diye çıkan kostümlerin Sailor Moon temalı olduklarını biliyoruz, birçoğu sevdi. Ama ben şu videodaki müziğe takılı kaldım. Gerçekten emek vermişler. Belki 20. kez başa sardım tekrar izliyorum, dinliyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=uBp3YzmCwIE&feature=youtu.be

Az önce steamde aktiviteler kısmında karşılaştığım olay. Israrla hedefine odaklanmış kardeşimizin gerek ajitasyon gerekse gider yaparak ulaşmaya çalıştığı istikamet...
Yani Omegle momegle falan tamam da abi, bari steame bulaştırmayın şu olayı.
Ödemeyi ENPara üzerinden yapabilirim sadece. Keyleri aldıktan sonra anında ödeme geçicem.
Henüz referansım yok. Bundan dolayı da ödemeyi yüksek tuttum. Steam linkim aşağıda. Güvenip güvenmemek sizin inisiyatifinizde.
Sadece 40 key ihtiyacım var.

STEAM:http://steamcommunity.com/id/rurounius
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
Cümleten selamlar. Yaklaşık 6 aydır 5x5 programını sürdürüyorum. 3 kere taşınma durumunda kaldığım için antrenman programım birkaç kez sekteye uğradı ve deload yapmak zorunda kaldım. Fakat yine de çok faydasını gördüm. Önceleri (bar harici) 10 kilo squatta zorlanırken, dün 100 kilo squat yaptım. Dizimde ince bir ağrı var, onun dışında bir şey yok. Buraya kadar gelmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Şimdi gelelim asıl mevzuya.

Kaldırdığım ağırlıklar arttıkça psikolojik olarak korkmaya başladım. Trafik kazası atlatmışlığım var ve sol ayak bileğim ciddi anlamda sakat. Bu yüzden kaldırdığım ağırlıkların miktarı arttıkça içimi bi korku sarmaya başladı. Bu yüzden güçlenme antrenmanı (5x5) buraya kadar yetsin diyorum. Pump etkisini maksimum düzeye çıkaracak bi antrenman arayışındayım. Tabata workout'u gördüm. Crossfitçi bi arkadaşım önermişti. Ancak elimdeki ekipmanlarla yapabileceğim bi pump endeksli program önermeniz mümkün mü bana?
Ekipmanlarım şunlar:

Bar
Z-bar
Dambıl
Bench sehpası
Squat rack
Barfiks askısı
Cümleten selamlar. Yaklaşık 6 aydır 5x5 programını sürdürüyorum. 3 kere taşınma durumunda kaldığım için antrenman programım birkaç kez sekteye uğradı ve deload yapmak zorunda kaldım. Fakat yine de çok faydasını gördüm. Önceleri (bar harici) 10 kilo squatta zorlanırken, dün 100 kilo squat yaptım. Dizimde ince bir ağrı var, onun dışında bir şey yok. Buraya kadar gelmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Şimdi gelelim asıl mevzuya.

Kaldırdığım ağırlıklar arttıkça psikolojik olarak korkmaya başladım. Trafik kazası atlatmışlığım var ve sol ayak bileğim ciddi anlamda sakat. Bu yüzden kaldırdığım ağırlıkların miktarı arttıkça içimi bi korku sarmaya başladı. Bu yüzden güçlenme antrenmanı (5x5) buraya kadar yetsin diyorum. Pump etkisini maksimum düzeye çıkaracak bi antrenman arayışındayım. Tabata workout'u gördüm. Crossfitçi bi arkadaşım önermişti. Ancak elimdeki ekipmanlarla yapabileceğim bi pump endeksli program önermeniz mümkün mü bana?
Ekipmanlarım şunlar:

Bar
Z-bar
Dambıl
Bench sehpası
Squat rack
Barfiks askısı
Operasyon beklerken kasa güncellemesi geldi. Heyecan ve hüzün birbirine girdi. Güncelleme notları ve yeni gelen eşyalar:
http://blog.counter-strike.net/index.php/2017/03/18185/

Awp acayip hoşuma gitti. Fakir blaze'i de fena değil.
Selamlar. Güçten yoksun olduğum için 5x5 programına başvurmuştum. Uzun yıllar futbola ve koşuya gönül vermiş olmanın etkisi midir bilmem, squat'ta zorlanmazken overhead press, bench press gibi hareketlerde ciddi anlamda zorluk çekiyorum. Dolayısıyla squat ve deadlift dışındaki hareketlerde hacim artırımım çok yavaş. Bundan dolayı overhead 42 kiloda kalmışken squatta 80 kiloya ulaştım. Squatta 76 kg ağırlıktan sonraları bel ağrısı peyda oldu. 78 ve 80 kilolardayken de aynı ağrı baş gösterdi. Sanırım ben sporuma devam ettikçe bu ağrı da katlanarak devam edecek. Çünkü 5x5'te her spor günü squat var.

Hareketi defalarca inceledim ve doğru yaptığıma kanaat getirdim. Sormak istediğim soru şu, bu ağırlık değerlerinden sonra bel ağrılarının olması normal mi? Normal değilse ne yapmam lazım?

"Ass to grass" felsefesine göre squat yapıyorum. Yani kıçım yere değinceye kadar ağırlığı indiriyorum. Ama biraz önce son sette bel ağrısından korktuğum için "ass to grass" yapmaya ramak kala bıraktım. Ayak kaslarım gerilse de bel ağrısı ortaya çıkmadı.

Ağırlık arttığı için ass to grass olayını bırakmalı mıyım?

Lütfen bilgili arkadaşlar yardım etsin.
Çıkmazdayım. 5x5 programını çok seviyorum ve bırakmak istemiyorum.
Son zamanlarda özellikle sosyal medyada insanların tartışmaları kazanmak adına başvurdukları ilkel yöntem. Usulünce tartışmak varken (ki zaten tartışma kelimesi tartmak'tan türetilmiştir. Ama bizim insanımızda bir şeyleri kanıtlamak, ispat etmekten öteye gidememiştir orası ayrı) neden böyle; "Yok efendim ben üniversite mezunuyum! Vay efendim ben 300+ kitap okudum! Ben zibilyon tane ülke gezdim cahiller! İşte bunlar koyunlar! İşte evet diyen kesim! İşte hayır diyen kesim!" gibisinden ucuz polemiklere girilir ki?

-Maalesef insanımız kavramları ve onların kapsadığı anlamları bilmekten çok uzak.

-Şekilcilik almış başını gitmiş. Bir işin özünü kapmaktansa, o işi gösteriş için yapar hale gelmişiz.

-Fikirleri tartma adabımız yok. Şimdi sizden bir şey isteyeceğim. Gözlerinizi kapatın ve "Tartışma" kelimesini düşünün. Birbirini ezmeye çalışan, kanıt sevdasına düşmüş fikir yobazı silüetler belirdi değil mi zihninizde?
Yazık...

-Diğer bir sorunumuz ötekileştirme. Genelde buna siyaseti alet ederiz. İçimizdeki kin ve öfkeyi bu yolla atarız. Çünkü modern dünya bize istediğimizi dövme, sakat bırakma, öldürme hakkı vermez. Biz de yapay hedefler oluşturup o hedeflere kin kusarak gideririz bu hayvanî yönümüzü. Halbuki insan olmayı denesek ne stres kalacak ne keder. Buluttan nem kapıp birbirimizi yemeye bayılıyoruz.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, kitap okumak çok güzel şey. Bunu inkar etmiyorum. Ama kimisi aşk acısından okur, kimisi başka bir perspektif görmek için okur, kimisi hitabet için okur, kimisi bilgi için, kimisi yobazlığını sağlama almak için sistemli bir şekilde tek taraflı yayın organlarını okur, kimi insanı küçük düşürmek için... Her ne olursa olsun, kitaplar okunsun arkadaşım. Benim kavgam bunlarla değil. Benim kavgam insanların neyi neden yaptığını bilmemesi...

Okumak cahilliği alır, eşeklik bâkî kalır. diyerek sonlandırmak istiyorum. Mektep insanı âlim yapmaz. Tüm bunlar bilge insanlar için araçtır, amaç değil.
Herkese selamlar. Birçoğumuz büyük bir heyecanla Nintendo Switch'i beklerken bu sabırsızlığın içine biraz da olsa endişe girmedi değil. Etrafta dönen ölü piksel muhabbetleri aldı başını gitti. Şu videoyu bırakayım:
https://www.youtube.com/watch?v=Cb-srOfRqNc

Bu video "cryptdlg" adlı kullanıcı tarafından zaten daha önceden yayınlandı. Asıl mevzu video değil, asıl mevzu Nintendo'nun etrafta dönen şikayetlere karşı aldığı tavır:
"Nintendo, en sık karşılaşılan – öyle ki sadece Reddit’te 2000’den fazla gönderi girilmiş- ölü piksel sorunlarını bir kusur olarak görmediğini açıkladı. Hatta Nintendo geri ödeme yapmama kararı aldı. Nintendo’nun Birleşik Krallık destek sayfasında bir müşterisine şöyle cevap vermiş:"

Az sayıda sıkışmış veya ölü piksel LCD ekranların bir özelliğidir. Bunlar normaldir ve bir kusur olarak düşünülmemelidir.

Muhtemelen yukarıdaki video kadar ağır bir sorun yaşarsak iade talebini kabul ederler. Ama az sorun yaşarsak "her ne kadar rahatsız edici olursa olsun" iade kabul edeceğe benzemiyorlar. En azından şimdilik.
Hakkında
Forum İmzası:
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.194
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 13.179 (Bu ay: 200)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 815 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dijital İndirme Kampanyaları
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.