Şimdi Ara

Spotçularda suç yok suç bizde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar spot fiyatlarını bu hale getiren biziz malesef. Adamlarda suç yok bakıyorlar kaçtan verirsek verelim kuzu kuzu alıyorlar onlarda haliyle dayıyorlar. İlginç olansa forumda spot fiyatlarından şikayet edenlerin büyük bir hırsla oyunları ilk çıktıkları gün bu saçma fiyatlardan almaları. İlk gün alıp oynamazsa ölecek adam. Spotçulara laf demeye hakkımız yok. Hatta az bile yapıyorlar bize. Yeni çıkan oyunları 300 liradan satmaları lazım hak ediyoruz bunu çünkü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 31 Ağustos 2015; 17:23:02 >

• Arz talep meselesi kimse almasa zor satarlar o fiyatlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yıllardır bu forumdayım hep aynı konular söylenir durur değişen birşeyde olmaz bende spottan alıyorum genelde oyunları uygun olursa.
    En çok şahit olduğum konuysa genelde pes ve fifa konularında denk geliyorum çogu şöyle diyor gidelim toplu alalım indirim yaptıralım yok spottan almayalım diye laflar söylenir.
    Ama onu diyenlerin çogu oyunu ilk alıp oynamak için koşa koşa gidip fahiş fiyata oyunu alırlar sonrada dayanamadım 10lira -20lira için bekleyemem derler o yüzden aynı tas aynı hamam
    Benim oyunların ucuzluyacagına inancım yok sende pek takılma arkadaşın dedigi gibi ARZ TALEP MESELESİ. yapcak birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostxxx07 -- 31 Ağustos 2015; 18:10:51 >
  • Valla spota 200 lira vermem hayatta. Geçen sene fifa cıkınca 170e almıştım en yüksek o kadar verdim. 1-2 oyunla oyalanırım 1-2 hafta sonra fiyatı düşüyor zaten. Sadece Uncharted'ı hariç tutuyorum. Bu kadar abartmaya gerek yok ilk gün oynamayınca ölmezsin :) şu an 2.el until dawn 150 liraya bulunabiliyor.

• arz talep meselesi, tavsiyem kardeşlikle dijital e yönelin.
  • Ben valla 1 senedir almıyorum spotçulardan.Bekliyorum 1-2 hafta millet oyunu bitirmiş,sıkılmış oluyor 30-40 lira aşağısından satıyor.Siz de alın satın ekonomiye can verin.
  • Kesinlikle haklisiniz. Suc bizde . Ne yapalim, spota hayir diye baslik acip orada eylem mi yapalim? (Ciddiyim)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suç ve Ceza mı ? Sefiller mi?
    14 yıl önce açıldı
    Bu ülkede polis niye var ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • +1905

• Artik tamamen dijital kardeslikle oyun alinmali. Varsin oyun birkac günde insin olacak o kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Artik tamamen dijital kardeslikle oyun alinmali. Varsin oyun birkac günde insin olacak o kadar.

abi bu "kardeşlik" olayı en kısa özetiyle nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anka126

quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Artik tamamen dijital kardeslikle oyun alinmali. Varsin oyun birkac günde insin olacak o kadar.

abi bu "kardeşlik" olayı en kısa özetiyle nedir?

Playstation da oyun oynadigin hesaplarin paylasimi takasi vs. Bu sayede oyunlari çok çok uygun fiyata oynayabilirsin..detayli bilgiyi bu konudan alabilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=88802846

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adamın oyunlara ilgisi varsa ve yurt dışında getirse de yine artan dolar yüzünden aşağı yukarı aynı fiyata geliyorsa gidip spottan oyun alan adamı suçlamak pek doğru değil bana kalırsa. Forumda başka ülkelerin PSN'ini kullanan, başka çeşitli yöntemler bilen arkadaşlar var ama çoğu kişi bilmiyor ya da yasal olmayan bir şey sanıyor, yurt dışında getirmeye gelirsek kimisi ya gelmezse korkusu içinde yaklaşmıyor ki artık eskisi gibi de değil getirsen ne olacak ekstra bir kaç gün bekleyeceksin ki beklemezsen bile arada ucuza aldım dedirtecek bir fark olmuyor bu ekonomide. Konsollara da oyunu çıkar çıkmaz almak ile sonradan almak çok fark etmiyor yani tabi ki ediyor ama PC de olduğunu gibi büyük indirimler olmuyor ve çok geç geliyor indirimler. Mecbur oyun alacak kişide oyunu merakla bekliyorsa gidip çıktığı gün alıyor, bende PC de eğer çok beklediğim bir oyun değilse asla çıktığı gibi almam indirim beklerim ama konsolda oyunları çıktığı gün alıyorum çok bir şey fark etmediği ya da fark etsede baya bir zaman geçeceği için. Kısacası demek istediğim oyunlara ilgisi olan bir nevi mecbur bu fiyatları vermeyi, suçlamak pek doğru değil bu mantıkla etin kilosu çok fazla suçlu biziz, ekran kartları pahalı suçlu biziz, benzin pahalı suçlu biziz. Tabi size de komple haksızsınız demiyorum ama kapitalizm bir nevi döngüsü de bu zaten. Şimdi et, benzin ile oyun aynı şey mi beklesin diyebilirsiniz ama dışarda olsa neyse de forumda beni anlayan arkadaşların olacağına eminim sonuçta bu bizim hobimiz ve bundan zevk alıyoruz o kadar önemli olmasa da hayatımızda büyük ve önemli bir yeri var oyunların.

• Spotçulardan aldığım son oyun ps3 zamanı Last of Us ,psn gibi bir nimet varken kutulu oyun alınmaz artık.
  • Baştan söyleyeyim spotçuları ben de sevmiyorum ancak fiyat artışlarının en önemli nedeni döviz kuru.

Buyrun şöyle bir grafik vereyim:

Bu grafiği şöyle özetleyelim.

-PS4 çıkmadan önce yani fiyatlardan memnun olduğumuz dönemde dolar 1,80 TL civarında. Yani yurtdışından 60$'a alınan bir oyun 108 liraya geliyor. O dönemde spotçularda 130-150 lira aralığında satılıyordu diye hatırlıyorum. Arada 30 lira kadar fark var.

-PS4 çıktığında dolar 2 lira olmuş. 60$'lık oyun da 120 liraya.

-Şuanda dolar 2,92 lira. 60$'a aldığımız oyun 175 lira. Spotçularda da 30 lira farkla 200 üzerine çıkıyor.

Yani demem o ki abd'de ilk çıktığında 175 liraya satılan oyunu kutulu ve sıfır olarak Türkiye'de ilk çıktığında 170-180 liraya almak Sony oyunları haricinde çok zor.

Bir de şöyle bir hesaplama yapabiliriz:

2013 yılı ortalarında yani oyun fiyatlarından o kadar da rahatsız olmadığımız dönemde dolar 1,8 TL iken şuan 2,92. Yani yaklaşık %60'lık bir artış var.

Yine aynı dönemde spotçularda yeni oyun fiyatları 130 lira civarındayken şuan 210 lira civarında. Yani burada da yaklaşık %60 bir artış var.

Bu durumda daha uzuca satmak imkansız zaten.

Ayrıca son olarak şunu belirtmekte fayda var. İthal edilen ürünün fiyatları sabit. Hep 50-60$'dı. Oyun fiyatları artmadı. Bizim paramızın değeri düştüğü için cebimizden çıkan para arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygrkmklnc -- 3 Eylül 2015; 12:00:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.