Şimdi Ara

Sporda ağırlık arttıramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 ay spor yaptım bıraktım 3 ay sonra tekrar başladım. 3 haftadır aynı ağırlıkta aynı set ve tekrar yapıyorum onları yaparken bile bazen elim titriyor ağırlık arttıramiyorum normalmi biraz daha süre gerekiyormu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Öncelikle ilk başladığından beri mi artmıyor yoksa sadece 3 haftadır mı? En başından beri artmıyorsa;

Sorunun birden çok sebebi olabilir. Güçlenemiyorsundur yani kaslarında hipertrofi olmuyordur. Altta yatan sebeplerde metabolik olanlar idmana yetersiz beslenmeyle geliyorsundur, uykunu alamıyorsundur, yorgunsundur veya yapısal olanlar beslenmen yetersizdir, günlük protein ihtiyacını karşılayamıyorsundur, kaslarını yeterince yıpratamıyorsundur. Bunlardan hangisi sence ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 25 Ocak 2022; 0:23:21 >
  • Carlion kullanıcısına yanıt
    Yetersiz beslenme olabilir . Aynı zamanda kiloda vermeye çalışıyorum biraz az yiyorum

3 haftadır artmıyor

• Kadir_blc K kullanıcısına yanıt

aman dikkat protein alımına dikkat etmezsen bırak hipertrofiyi atrofiye bile gidebilir kasların. Bir bakmışsın geçen hafta 10 kaldırıyorken onda bile zorlanmaya başlarsın. Kesinlikle günlük ihtiyaç proteininin altına düşme fazlasını al. Protein ihtiyacını karşılayamıyorsan ağırlığın artmaması çok normal.

Gene kilo ver atıyorum 2000 kalori alman gerekirken 1500 alabilirsin ama günlük alman gereken proteinin asla altına düşme.

Aynen geçen hafta rahat kaldırdığımı bu hafat daha zor kaldırdım

Bilgilendirdiğin için teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5x5 Ağırlık Arttırma
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kadir_blc K kullanıcısına yanıt

Ne demek sağlıklı günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.