Şimdi Ara

Spor solununa gitmeden evde BODY mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 aydır spor salonuna gidiyorum. hocanın verdiği programı uyguluyorum. Programın yarısından çoğu dambıllarla yapılıyor geri kalanıda spor salonundaki aletlerle.
    Dambıl alsam evde kendim spor salonundaki aletlere ihtiyaç olmadan aynı kas gruplarını çalıştıracak hareketler yapabilir miyim? yoksa mutlaka o aletlere ihtiyaç mı var?

Evde BODY Yapılamaz Mı?

BODY, yüksek yoğunluklu bir interval antrenmanı (HIIT) türüdür ve evde yapmak mümkündür. Ancak, spor salonunda BODY yapmanın bazı avantajları vardır, örneğin:

• Ekipman: Spor salonları, BODY için özel olarak tasarlanmış ekipmanlar sunar, bu da egzersizleri daha etkili ve güvenli hale getirir.
    • Motivasyon: Spor salonu ortamı, motivasyonu artırır ve sizi zorlamaya teşvik eder.
    • Yol göstericilik: Sertifikalı eğitmenler, doğru formu ve teknikleri öğrenmenize yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, evde kas yapmak da mümkündür. Aşağıdaki adımları izleyerek evde etkili bir BODY antrenmanı oluşturabilirsin:

• Uygun ekipman bul: Dumbbell, kettlebell veya direnç bandı gibi ağırlıklar kullanabilirsin.
    • Egzersizleri araştır: BODY egzersizlerinin doğru formunu öğrenmek için çevrimiçi kaynakları veya videoları kullan.
    • Yoğun aralıklar oluştur: Egzersizleri kısa, yoğun aralıklarla yap ve aralarda dinlen.
    • Tutarlı ol: Haftada en az 3 kez BODY antrenmanı yapmaya çalış.

Evde BODY yapmak, spor salonunda yapmaya göre daha fazla özveri ve disiplin gerektirir. Ancak, yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, evde de etkili bir antrenman yapabilir ve kas geliştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hiç bir fikrim yok valla
  • Yav ne kadar kendinizi gostermeye insanlara yanlis bilgi vermeye meraklisiniz biliyosaniz yazin bilmiyosaniz cekin gidin adamin kafasini karistiricaksiniz yanlis isler yapacak bodybuilding ciddidir.

Senin sorununa gelince 2 aydir spor salonunda calisiyorum diyosun 2.ay birakman cok yanlis hoca sana bikere basladigin ilk gun 6 aylik temel programi yazmasi lazimki bu temel programinda butun kas gruplarini hafif kiloyla calistriacak hareketler vardir dumbell olsun alet olsun. Bir kere 6 ay temel yapmadan body yapamassin. Bir binanin temelini atmadan bina coker ayni ona benzer vucut kas temelini atacaksin sonra yontacaksin. Temelide evde yapabilirsin dumbell ve barbell onlarin yaninda bir kac kilo alman yeterli olucaktir ayrica evde yapmak istiyorsan hareketlerin adlarini ve vucut bolumlerini bilmen lazimki mesela triceps biceps trapez deltoid upper chest gibi bunlar icinde 1 gununu dokuman okumaya ayirman yeterlidir. Ayrica ilk 6 aylik temel yapiminda yaninda her ay protein tozu alman sarttir heleki kilon dusukse. Temel programini salondaki hocalarindan veya arastirarak bulabilirsin heryerde standarttir. Gelelim temel bittikten sonra ne yapicagina ondan sonra istedigini yap steroid mi vurursun ilacsiz mi devam edersin yoksa fitness mi devam edersin onu sen karar verecen ama ilk 6 ay yaptigin ne body nede fitnesstir onun adi temeldir. Yaptigin temel eger dogru ve saglamsa omru uzun olur vucutta kalir yag depolasan bile yaglari verdiginde tekrar aciga cikar veya kilo almadan yontabilirsin. Bu yazdigim sey body dunyasinin sadece 4 te 0.1 i bile degil ki sen body nin ne kadar genis bi bilgi ihtiyacina sahip oldugunu dusun daha cok sey ogrenmek istiyorum diyosan email vbatuhan eklersin konusuruz saygilarimla...

• bence antrenör gözetiminde ve programa uygun çalışman daha mantıklı.
    birincisi evde istikrarlı ve disiplinli bir çalışma uygulayamazsın
    ikincisi vücudundaki kas gruplarının orantısiz gelişme ihtimalleri var. aşırı kol ön kası çalışması veya göğüs çalışmaları gibi. bu da çirkin bir görüntü ortaya çıkarır.
    en önemlisi de sakatlanma ihtimalin daha yüksek.
    salona gitmediğin günlerde eğer çalışma isteği duyarsan evde hafif egzersizler yapmanı öneririm.
  • mümkün tabi... reismlerde gördüğün kası yapman imkansız ama sağlıklı ve güzel bir vücut yapabilirsin, tabi bi kaç malzeme şart yinede, sadece mekik ve şınav yetmiyor, ben ayağıma ağırlık bağlayıp durduğum yerde koşma hareketi yapıyordum akabinde öküz gibi bacak kası yaptım :D tavsiye ederim.
  • blackrons konusmandan bodybuildingin b sinden anlamadigin belli lutfen arkadasin kafasini karistirma sacma sapan konusmayin. ayrica ayaga agirlik baglamakla okuz gibi bacak kasi filan olmaz bacak kasi diye bisey birkere yoktur bacagin bolumleri vardir tek olarak ele alamassin lutfen tecrubesiz 2 dumbell kaldirarak kendini body yapiyorum zannedenler bu konuda arkadasa onerilerde bulunmasin bu cok tehlikeli sonuclar dogurabilir
    verdiğin bilgiler için saol. ben aslında soruyu yanlış sordum sanırım. Body derken resimlerde gördüğümüz kaslardan değil, fit bir görüntü için sprosalonuna yazıldım ve devam etmek istememe rağmen malesef iş saatleri ve uzaklığı sebebiyle aravermem gerekecek. ben bu arada dumble aletleri alak ve az da la gelişmiş kas gruplarımın sarkmasını önleme, ve mevcut olanların sertliğini koruması için bir çaba göstermek niyetim.
    protein tozu vs.. gibi takviyeleri kullanmıyorum, zayıf veya şişman değilim. ama yaza kadar en azından gergin, sportif bir vücuda sahip olmak istiyorum. Salona gitmek gerçekten disiplin istiyor ve zaman alıyor -benim açımdan- o yüzden evde çalışma programı dumbıllarla mümkünse bunu öğrenmek istemiştim. yardımcı olursan sevinirim. msn i ekledim ama yanlışta olabilir çünkü tam çıkmamış sanırım sitenin filtresinden.

Kamiloğlu;
    dediğin kadar sıkı ve profosyonel bir çalışma zaten düşünmüyorum o yüzden orantısız gelişim olacak kadar bir kas yapma ihtimali olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Guitar Addict

blackrons konusmandan bodybuildingin b sinden anlamadigin belli lutfen arkadasin kafasini karistirma sacma sapan konusmayin. ayrica ayaga agirlik baglamakla okuz gibi bacak kasi filan olmaz bacak kasi diye bisey birkere yoktur bacagin bolumleri vardir tek olarak ele alamassin lutfen tecrubesiz 2 dumbell kaldirarak kendini body yapiyorum zannedenler bu konuda arkadasa onerilerde bulunmasin bu cok tehlikeli sonuclar dogurabilir

ben anlıyorum dedim mi? ya da sen gelip beni gördün mü? ben ne diyorum öyle kas ypamak mümkün değil.. ama sağlıklı bir vücut yapabilir, bacak kası dediğim bacağımın sertleşmesidir ve bunuda yapmak mümkündür.. her gün koşu yaparak kalçanıda sıkılaştırabilirsin..
  • Dostum dumbellarlada evde fit bir görüntü kazanabilmek için çalışabilirsin lakin geliştirebiliceğin bölgeler kısıtlı olur ve belli bir yerden sonra büyüme , gelişme durur . Kullandığın dumbelların ağırlıklarına vücut alışacaği için bir etki yapmaz. Kaldı ki salonda dumbellar ile çalışıldığını söylemişsin kanat hareketlerin için kaç kere dumbell kullandın?
    Soruna tekrar geldiğimiz zaman vücudunu ufak çaplı bir gelişime sokabilirsin.Ama mağazadan alınan bir kazakla evde yapılan bir kazak arasında çok fark vardır

★★★ Fenerbahçe 2011-2012 ★★★
    1 Volkan Demirel 3 Reto Ziegler 4 Bekir İrtegün 5 Emre Belözoğlu 6 Joseph Yobo 7 Moussa Sow 8 Sezer Öztürk 9 Miroslav Stoch
    10 Alex de Souza 14 Gökay İravul 15 Henri Bienvenu 16 Cristian Baroni 20 Özer Hurmacı 23 Semih Şentürk 34 Fehmi Mert Günok 35 Hasan Erbey
    38 Mehmet Topuz 53 Serdar Kesimal 54 Erten Ersu 58 Fabio Da Silva Bilica 60 Özgür Çek 62 Selçuk Şahin 67 Orhan Şam
    77 Gökhan Gönül 85 Serkan Kırıntılı 88 Caner Erkin 92 Issiar Dia 95 Recep Niyaz
    Aykut Kocaman
  • 1 - KAS YAGA DONUSMEZ

2 - YAG KASA DONUSMEZ

3 - KAS SARKMAZ

profosyonel bir calisma bilgiliysen evdede olur salondada onemli olan ekipman ve bilgi.

evde dumbellar ile vucudunun her bolgesini calistirman mumkun

hergun 3x12 olmak uzere 10 yaparsan aksine kan pompalamasi yuzunden sisersin senin istedigin fit o yuzden 12 tekrar yapacaksin disina cikma

biceps
    triceps
    deltoid
    trapez
    kanat
    arka bacak
    on bacak ve calf olmak uzere internetten bu hareketlerin dumbell veya barbell ile yapilisina bakarak evde sIkI bir vucuda sahip olabilirsin. Sana bunlarla ilgili bir cok bilgiyi bulabilecegin site vereyim

www.gurelozgur.com - burada dokumanlari oku bugun yarin kendin karar vericen zaten

• saolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Guitar Addict

Yav ne kadar kendinizi gostermeye insanlara yanlis bilgi vermeye meraklisiniz biliyosaniz yazin bilmiyosaniz cekin gidin adamin kafasini karistiricaksiniz yanlis isler yapacak bodybuilding ciddidir.

Senin sorununa gelince 2 aydir spor salonunda calisiyorum diyosun 2.ay birakman cok yanlis hoca sana bikere basladigin ilk gun 6 aylik temel programi yazmasi lazimki bu temel programinda butun kas gruplarini hafif kiloyla calistriacak hareketler vardir dumbell olsun alet olsun. Bir kere 6 ay temel yapmadan body yapamassin. Bir binanin temelini atmadan bina coker ayni ona benzer vucut kas temelini atacaksin sonra yontacaksin. Temelide evde yapabilirsin dumbell ve barbell onlarin yaninda bir kac kilo alman yeterli olucaktir ayrica evde yapmak istiyorsan hareketlerin adlarini ve vucut bolumlerini bilmen lazimki mesela triceps biceps trapez deltoid upper chest gibi bunlar icinde 1 gununu dokuman okumaya ayirman yeterlidir. Ayrica ilk 6 aylik temel yapiminda yaninda her ay protein tozu alman sarttir heleki kilon dusukse. Temel programini salondaki hocalarindan veya arastirarak bulabilirsin heryerde standarttir. Gelelim temel bittikten sonra ne yapicagina ondan sonra istedigini yap steroid mi vurursun ilacsiz mi devam edersin yoksa fitness mi devam edersin onu sen karar verecen ama ilk 6 ay yaptigin ne body nede fitnesstir onun adi temeldir. Yaptigin temel eger dogru ve saglamsa omru uzun olur vucutta kalir yag depolasan bile yaglari verdiginde tekrar aciga cikar veya kilo almadan yontabilirsin. Bu yazdigim sey body dunyasinin sadece 4 te 0.1 i bile degil ki sen body nin ne kadar genis bi bilgi ihtiyacina sahip oldugunu dusun daha cok sey ogrenmek istiyorum diyosan email vbatuhan eklersin konusuruz saygilarimla...

herşey güzelde protein almasına gerek yok
    normal yollarla yapmalı bu işi
    abartı bi vücut yapmak istiyorsa kullanabilir
    birde imkanın varsa evde değil spor salonunnda yapmanı tavsiye ederim
    dambıl larla fazla birşey yapamazsın
    ortalama 3 hareketde bir dambıl ele alınıyor

• Protein tozu kötü birşey değildir aksine her bodycinin kullanması gereken bir besin takviyesidir. Dışardan besin takviyesi olmaksızın sadece normal gıda ile protein ihtiyacını belki giderebilirsin ancak bu seferde kilo ve kolestrol problemi yaşarsın. Ayrıca profesyonel bodyciler dışında sporcuların kullanmaması gereken madde steroiddir. Bu işle uğraşmayanlar biraz da bilgisizlikten dolayı her besin takviyesinin steroid gibi yan sonuçları olduğunu düşünüyor ancak bu yanlış bir inanış.
    Ama acıya dayanıp üstesinden geldiğinizde, herkesten daha güçlü bir kalbe sahip olursunuz. Evet. Metal bir kalbe..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Trio

Normale göre zayıf biriyim. Protein tozu kullanmadan temel yapılabilirmi ?

tabi... internetten protein bakımından zengin besinleri yemek listene alırsan mümkün...

günlük düzenli olarak

mekik,barfiks,şınav, eğer yaşın 20'den küçükse ağırlık kaldırma boy uzamasını engellemesin... barfiks ile iyi kas yapabilirsin...

mekik ile karın kaslarını güçlendirebilirsin...

şınav ile buna destek verirsin... ve biraz araştırma ile çeşitli hareketler var onları uygularsan zayıf olduğun için 2-3 ay sonra gelişmeyi görürsün...

ben protein tozu önermem... bana göre en iyisi taze olanı sağlıklı olanı

Orjinalden alıntı: ali277

quote:

tabi... internetten protein bakımından zengin besinleri yemek listene alırsan mümkün...

günlük düzenli olarak

mekik,barfiks,şınav, eğer yaşın 20'den küçükse ağırlık kaldırma boy uzamasını engellemesin... barfiks ile iyi kas yapabilirsin...

şınav ile buna destek verirsin... ve biraz araştırma ile çeşitli hareketler var onları uygularsan zayıf olduğun için 2-3 ay sonra gelişmeyi görürsün...

Zaten 1.90 boy bırak uzamasın . Düzenli beslenebileceğimi zannetmiyorum ve salona gidicem. Sanırım protein tozu şart fakat ilerde bırakamama gibi bi durum oluyomuş bu doğrumu ?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ali277

quote:

günlük düzenli olarak

Zaten 1.90 boy bırak uzamasın . Düzenli beslenebileceğimi zannetmiyorum ve salona gidicem. Sanırım protein tozu şart fakat ilerde bırakamama gibi bi durum oluyomuş bu doğrumu ?

kullanmadığım için bilmiyorum

ben taze doğal olanı tercih ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.