Şimdi Ara

Evde spor yapmak için dumbell ve program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde spor yapmak istiyorum spor salonuna gidecek vaktim yok sadece dumbell kullanacağım internette 40kg ayarlanabilir dumbell buldum linkide şuhttp://www.hepsiburada.com/spin-40-kg-vinyl-dambil-set-el-yayi-hediye-p-SPORVEDSCS551 .. Oldukça ucuz.
    Bunu kullanan var mı iyi midir? Ve bunun yeterli olacağını düşündüm sadece dumbell ve vücut agırlıgımla yapabileceğim programda önerebilir misiniz?

Evde Dumbell İle Spor Programı ile Formunuza Kavuşun

Evde spor yaparak forma girmek mümkündür ve dumbell kullanımı bu süreçte oldukça etkili bir araçtır. İster yeni başlıyor olun ister deneyimli bir sporcu, evde dumbell ile spor programı ile hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Dumbell Seçimi

İlk olarak, ihtiyaçlarınıza uygun dumbell'leri seçmeniz gerekir. Yeni başlayanlar için 2-5 kg'lık hafif dumbell'ler önerilir. Daha deneyimli kişiler ise 7-12 kg'lık daha ağır dumbell'lere geçebilirler.

Evde Dumbell Programı

Bir evde dumbell programı oluştururken şu adımları takip edebilirsiniz:

• Hedeflerinizi belirleyin: Kas geliştirme, kilo verme veya dayanıklılık kazanmak gibi hedeflerinizi belirleyin.
    • Egzersizleri seçin: Hedeflerinize uygun halter egzersizlerini seçin.
    • Set ve tekrarları ayarlayın: Yeni başlayanlar için 10-12 tekrarlı 2-3 set önerilir.
    • Progresif aşırı yük uygulayın: Zamanla set, tekrar veya ağırlığı artırarak vücudunuzu zorlamaya devam edin.

Örnek Dumbell Egzersizleri

İşte evde dumbell ile yapabileceğiniz bazı temel egzersizler:

• Dumbell Flyes
    • Dumbell Bench Press
    • Dumbell Overhead Press
    • Dumbell Squat
    • Dumbell Lunge

Güvenlik Önlemleri

Evde dumbell ile spor yaparken güvenlik çok önemlidir. Her zaman uygun teknikleri kullanın ve aşırı ağırlık kaldırmayın. Egzersizlere başlamadan önce ısının ve bitirdikten sonra gerinmeyi unutmayın.

Evde dumbell ile spor programı ile evinizin rahatlığında forma girebilirsiniz. Birkaç basit adım ve biraz özveri ile hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam aynı konuyu ben de açıcaktım tam tesadüf oldu. Ben de evde sadece dumbell larla spor yapmak istiyorum. Program yapmaya çalıştım sadece dumbell hareketleriyle, yaziyim buraya konuya girenler programı değerlendirsin. Ben full body çalıştığım için programı da o şekilde yaptım.

A antrenmanı:

Goblet squat

Dumbell bench press

One arm dumbell row

Dumbell shoulder press

Hammer curl

Overhead triceps extansions

Calf raises single leg

B antrenmanı:

Dumbell pullover

Dumbell deadlift

Shrug

Lateral raise

Preacher curl

Dips

Calf raises

C antrenmanı:

Dumbell sumo squat

Flat dumbell fly

Dumbell squeeze press

Bent over dumbell row

Arnold press

Standing alternate curl

Dumbell kickback

Calf raises

NOT: tüm hareketler dumbell versiyonuyla yapılacaktır.

Vücut ağırlığıyla daha fazla çalışmak istiyosan göğüs hareketlerinden birini çıkarıp şınavı, sırt hareketlerinden de birini çıkarıp barfiksi ekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RagnarLoRdbrok -- 22 Haziran 2017; 5:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RagnarLoRdbrok kullanıcısına yanıt
    Bende full body düşünüyordum zaten 2 güne bir sırasıyla mı yapmayı düşünüyorsun bu programları?

Teşekkürler

Program iyi idare eder. İyi bir beslenme programıyla desteklenirse güzel sonuç verir. Bende evde haftada üç çalışıyorum. Fakat benim ekipman geniş. Çift bölge giriyorum. Pazartesi göğüs karın çarşamba sırt omuz cuma bacak kol.

Orijinalden alıntı: semavi7

Program iyi idare eder. İyi bir beslenme programıyla desteklenirse güzel sonuç verir. Bende evde haftada üç çalışıyorum. Fakat benim ekipman geniş. Çift bölge giriyorum. Pazartesi göğüs karın çarşamba sırt omuz cuma bacak kol.

benim de ekipmanlar var, bench sehpası bench barı, ayarlanabilir dambıl, barfiks çubuğu. boy 187 kilo 65. programı söyler misin? ya da split mi çalışmak uygundur bana yoksa fullbody mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış anlamayın bu konuya benzer en az 150 tane cevap yazıyoruz googlede aratsanız " evde dumbell ile spor DH " yazsanız bile sonuçlar çıkar bu bölümde zaten az kişi var bilgi paylaşmak yerine hangi toz hangi program hangi hareket diye konularla zaman harcıyoruz maalesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

"Kısa vadedeki hayallerimizi gerçekleştirdik. Uzun olanları biraz erteledik. Belki bir kez daha görev almak nasip olur."
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.