Merhabalar değerli forum sakinleri. Ben yaklaşık 3 3.5 yıldır vücut geliştirme yapan birisiyim bu serüvene 2022 şubat'da başladım 2023 aralık ayına kadar sağlam ve etkili bir kilo alma dönemi geçirdim fakat iş obezite yoluna yaklaşınca kilo vermeye başladım. Velhasıl Ocak 2024'den beri kilo verme dönemindeyim yaklaşık %30 larda olan yağ oranımı %22 %21 civarlarına indirdim 105 kilodan 83 kiloya kadar geriledim. 1 seneden beridir kilo verme dönemindeyim fakat istediğim sonucu elde edemedim evde kendi imkanlarımla spor yapmaktayım(! önemli 2022 şubattan 2023 ekime kadar spor salonunda vücut geliştirme yaptım) ekipmanlarımın az da olsa yeterli olduğunu düşünüyorum beslenmem sağlam idmanlarım sert ama uzun bir süredir duraklama sürecindeyim (arada diyet bozmaları da eklersek). Evimdeki ekipmanlar şöyle 1 tane sehpa 4 tane dumbell çubuğu Tahmini 120 kilo civarında plaka (çoğu 5lik) 1 tane düz bar 1 tane Z bar Barfiks standı bu ekipmanlarla PPL gibi bir antrenman mı yapmalıyım yoksa haftada 3 gün Full body tarzı mı yapmalıyım. Sizce en etkili gelişimi değişimi nasıl elde ederim kardiyo olarak sadece dışarı çıkıp yürüyorum yaklaşık sahil boyu 2 defa yürüyünce 5 6 kilometre yürümüş oluyorum. Değerli yorumlarınızı beklemekteyim, yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürler. |
Bildirim