Arkadaşlar google dan tivibu indir dediğinizde sayfada ilk çıkan sitedeki (http://tivibuindir.com ) adresindeki tivibu programını indirdiğinizde başınıza gelecek olan ve saatlerce temizlemeye çalışacağınız fakat temizlemekte zorlanacağımız bir virüsü sizlerle paylaşmak istedim. Bi arkadaş bu konuda yardımcı olabilir mi?
Bilgisayarı ve interneti iyi kullanmama rağmen yanlışlıkla o adresten indirdiğim virüs'ün çalışmasını engelleyici ve silmeye çalıştığım programları ve yöntemleri aşağıda belirtiyorum.
1- Öncelikle mCafee lisanslı antivirüs programı yüklerken yada pc yi tarattığımda virüs olarak algılamıyor! 2- program spoolsvXP.exe olarak pc açıldığında cmd.exe komut sistemiyle İE nin anasayfasını değiştiriyor ve değiştirilemiyor. 3- kendi kafasına göre arkadaşlık sitesi reklamı açıyor ( belirli zaman aralıklarında ) 4- Görev yöneticisinde pc performansı %90 üzerinde gözüküyor
Yaptığım işlemler. 1. Combofix yükledim tarattım ve İE nin anasayfasını değiştiricek konuma getirdi / değiştirdim fakat pc reset atınca tekrar kapanıyor ve aynı işlemler çalışmaya devam ediyor. 2. Security task Manager ile kayıt defterini onardım pc reset atınca gene aynı konumda çalışmaya devam ediyor. 3. Malwarebytes' Anti-Malware ile tarattım anasayfa düzeldi fakat reset atınca tekrar kendini gösteriyor. 4. mCafee antivirüs combofix tararken virüsü buldu karantinaya aldı fakat resetlenince malum değişmiyor!!!
Saatlerdir bu virüs ile ilgili forumlarda geziniyorum fakat hiçbir şekilde çözüm bulamadım!. Format atmadan bu sorunu çözebilecek birisi var mıdır?