Şimdi Ara

Splitter Ne İşe Yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adsl modemimle birlikte gelen splitter bozuk çıktı. ben de evdeki telefon hattına paralel yaptım canavar gibi internete de girdi, telefonla da konuştum. şimdi bu splitter denen aletin içine bissürü devreyi niye yapmışlar? altı üstü iki kabloyu birbirine bağlayınca oluyo. ya da benim bilmediğim farklı bi marifet mi var bu aletin?



  • sana denk gelmiş galiba ya ben denediğimde olmuyodu
    sen gene bi splitter al ne olur ne olmaz modemi yakarsın falan
  • dağıtırsın modemi :) yeni bi splitter al sen.
  • neww splitter
  • benim eski evde splitter kullanmazdım
    ama burada splitter olmazsa telefon çok hışırtı yapıyo , konuşulmuyo yani
  • Splitter / Filter

    Splitter ve Filter (MicroFilter) aslında aynı şeyler ama bazı durumlarda ufak bir farklılık gösterebiliyorlar. Splitter , -ADSL konusunda bahsettiğimiz- telefon hattındaki POTS kanalını Alış ve Gönderiş kanallarından frekans olarak ayırmaya yarıyor. Yani dışarıdan gelen hattı Telefon ve ADSL modem için ayırıyor. Bu ayırma işlemi kesinlikle gerekiyor çünkü ancak bu şekilde ikisi aynı anda kullanabiliyor. Splitter burada 4 kHz olan POTS kanalını bir çıkışa diğer frekansları başka çıkışa filtreliyor.



    Splitter'ın üzerinde 1 adet giriş ve 2 adet çıkış oluyor. Giriş dışarıdan gelen hattı alıyor, ADSL ve Telefona bölüyor. Telefon çıkışından çıkan kabloya istediğimiz kadar paralel telefona bağlayabiliyoruz. Teknik açıdan bir sorun olmasa da, -muhtemelen yanlış bağlantıdan- bazen paralel telefonlar ilginçtir ki ADSL bağlantıyı bozabiliyor. Her telefon için ayrı bir splitter kullanmak gereksiz ve hiçbir işe yaramıyor çünkü zaten bir kere ADSL iletim kanal frekanslarından ayrılan hattı bir daha ayırmak mümkün değil

    Bazı filtreler (low-pass filter) 2 çıkışa sahip ve gelen hatta sadece 4 kHz üstü frekansları engelliyor. Bunlar splitterdan farklı oluyor. Telefon bağlantılarında parazitlenmeyi ve bağlantının ADSL den etkilenmemesini sağlıyor.

    Bazı modemlerde dahili Splitter olmadığı için gibi bazı durumlarda ayrıca alınması gerekebiliyor yada alınan modemin içinden harici olarak çıkabiliyor. 2 şekildeki Splitter'inda bir farkları yok.

    Daha ayrıntılı bilgi
    http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=403&page=3




  • kesinlikle denk gelmistir ben de splittersiz olmuo eve hattın ilk girdii yere bi splitter takman lazım yoksa paralellerde ses kalitesi düser ve cızırtılı olur.Yada her paralele bi splitter takmak da cozüm olabilir.Ama bi ise yaradıı kesin belki seninki ozel bi durumdur
  • Splittersız, paralel hatla, tamamen sorunsuz kullanmaktayım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TaVa

    Splittersız, paralel hatla, tamamen sorunsuz kullanmaktayım.

    benimkide 2 paralel telefonla.splittersız.
  • Splitter alın
  • çay süzeği ne işe yararsa spliterde o işe yarar +
  • Splitter/Micro-Filter nedir ?
    ADSL teknolojisinden data iletimi ile standart telefon görüşmelerinin iki ayri bant üzerinden yürütüldüğünü söylemiştik.
    Bu iki bandi aynı anda kullanmak için “Splitter” ya da “Micro-Filter” adı verilen basit bir filtre kullanmanız gerekir.
    Çünkü aksi taktirde iki bant aynı anda kullanılırsa enterferans yaratarak birbirlerinin sinyal kalitelerini bozarlar.
    Bu yüzden telefon konuşmalarından kullanılan aralık olan 0-4 kHz aralığının bir alçak geçirgen filtre ile ayrılması gerekir.
    Bu sayede internet'e bağlıyken aynı hat üzerinden telefon görüşmesi yapabilir ya da fax çekebilirsiniz. Resimde gördüğünüz standart bir
    Splitter'da 1 numaraya ADSL hattınızı, 2 numaraya ADSL modeminizi ve 3 numaraya telefonunuzu bağlayarak telefon hattınızı internetten
    bağımsız olarak gündelik işleriniz için serbest bırakabilirsiniz. Splitter bazı modellerde dahili olarak yer alabilir. Dahili olarak
    Splitter içermeyen modellerde de çoğu üretici kutuya bir adet harici splitter ekliyor. Eğer telefon hattınızı aynı zamanda konuşma ve
    fax gibi işler için kullanmayacaksanız splitter'a ihtiyaciniz yoktur.
    Kaynak:Hardwaremania




  • bende üç paralel var splitter bi tanesinde bağlı ondaki ses dvd de yok ama diğerleri çok bozuk üçüne tek bir hat versem ve splitteri buna taksam düzelir dimi
  • splittersiz kullanırsınız fakat bağlantı gider telefon açıldığında...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sametb

    splittersiz kullanırsınız fakat bağlantı gider telefon açıldığında...

    Ne alakası var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: parker


    quote:

    Orjinalden alıntı: Sametb

    splittersiz kullanırsınız fakat bağlantı gider telefon açıldığında...

    Ne alakası var


    nasil ne alaka ben 2 hafta böyle kullandım ?
    normal internetteyim telefon caliyor biri acarsa telefonu adsl kopuyor telefon kapaninca bi süre sonra bağlantı geri gelio???
  • Splitersiz aynı anda telefon ve adsl yi kullandığınızda bağlantı kopar.

    Örneğin telefon çaldı siz karşı tarafla görüşmeye başladınız bu sırada adsl bağlantınızın koptuğunu göreceksiniz spliter olmadığından dolayı.
    Bunu deneyerek görebilirsiniz.
    Denemesi sadece telefon ücreti kendinizi arayıp deneyin varsa birde araya spliter takıp deneyin..

    Spliter Şart.Gerisi size kalmış.:)
  • Telefon gittiğinde hattım gitmiyor, splittersız deneyin, sorun yoksa splittera da gerekyoktur.Splitterla daha hızlı internetiniz olmaz, sadece telefondaki oluşabilecek muhtemel sorunları çözer ki; o da olursa.
  • bende paralel hattan kullanıyorum adsl i splitter takmadan bağladığımda,
    telefon geldiğinde bağlantı kesiliyor konuşma sırasında geri bağlanıyor
    o yüzden bi işe yaramıyor demeyin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pcforum

    Mümkünde evdeki her telefon çıkışına splitter bağlayın. Yani evde 3 telefon 1 de modem kullanıyorsanız bunların hepsine ayrı ayrı splitter bağlayın.


    Bu bence yanlış bir tavsiye. Splitter normal telefon (PSTN veya POTS) frekansı ile ADSL frekansını ayrmaya yarayan bir filtre. Bu iki frekans bir kez ayrıldıktan sonra, artık diğer cihazlara ikinci kez filtrelemek gerekmez!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.