Şimdi Ara

Spiral Taşlama Aleti....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
19.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selanm arkadaşlar, geçenlerde bir Spiral taşlama aleti aldım, sırf merakımdan, çok kullanışlı olabilir diye düşünmüştüm alırken ama aldıktan sonra cihazın çalışırken çok ses çıkardığını ve mesela tahta bir yüzey keserken yaktığını gördüm, Çünkü devir hızı çok fazla idi (500Watt ama 11,000 devir/dk) gerçi cihazın kullanma klavuzunda cihazın içinin açılıp devrinin düşürülmemesi gerektiği falan söyleniyor, tehlikeli olabileceği söyleniyor, bunu içini açmadan (geri dönüşlü bir şekilde) mesela dışarıdan bir Dimer yardımıyla yapsam (yani cihaza gelen voltajı düşürsem) cihaza veya bana bir zararı olur mu? 220voltta 11,000 devirde çalışırken gerçekten çok korkutucu bir ses çıkarıyor....evde kullanıma hiç uygun olmuyor...
    Birde bunun benzerini ucuna taşlama için bir disk değilde mesela pamuklu bir yüzey takarak ve devrinide yaklaşı olarak dakikada 50-100 e düşürerek otoları cilalamak için kullanıldığını görmüşsünüzdür...Onların yaptıkları tekmnik başka mı yoksa kullandıkları cihazlar mı özel????

Başka fikirleri olan arkadaşlar varsada onlarında fikirlerini bekliyorum...

Aşşağıya temsili bir spiral taşlama makinası resmi koyuyorum...

Spiral Taşlama Aleti....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 26 Haziran 2005, 13:08:06 >

• Tahta kesmek için ucundaki zımpara taşını çıkartıp metal testere ağzı takman gerekiyor. Hız kontrolü konusunda basit dimmer çözüm olmayabilir. Endüktif yükler için yapılmış dimmer ler varsa onları araştırıp kullanabilirsin. Piyasada bulunan dimmerler resistif (akkor flamanlı lamba) yüklere göre imal edilmişler.
  • arkadaşım şunu baştan söyleyeyim bu aleti kullanma konusunda fazla bir deneyimin yoksa çok dikkatli ol derim ve bu aletler genelde metal kesmek ve taşlamak için kullanılırlar birde mermer cinsi şeyler içindir her birininde taşı farklıdır yanlış taşla kesim yaparsan mesela metal ucunla tahta falan hem tahta yanar hemde taşın patlama riski vardır benden sölemesi genede dikkatli ol tahta kesmek istiyorsanda bence destere veye varsa tekopaj kullan derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silent59 -- 26 Haziran 2005, 14:48:44 >
  • aslında hızı ve gürültüsünü azaltmak ve hızı azalıncada tehlikeyi azaltmak için böyle bir yönteme başvurmak istiyorum...
    Bu arada ENDÜKTİF YÜKLER için olan DİMMER nasıl bir şeydir arkadaşım? diğerinden farkı nedir acaba? bunu piyasada nasıl bulurum? ben Ankara'dayım...Sanırım Konya sokakta bulabilirim...
  • PM attım ordan bakabilirsin
  • Konya sokağa bir gidip endüktif dimmer bakacam, bulursam iyi olacak gibi...
  • Normal dimmerle kullanırsanız devir düşer ama ilk yüklenmede durur.

Polisajda kullanılanlar özel yapım, düşük devirli.

Flex değiştirirken, üzerinde yazan çalışma devirlerine çok dikkat edin. Metal testereler genellikle 11 000 devire uygun değildir.

Flex koruma kalkanını sakın sökmeyin, çalışırken sizden tarafta olmasına dikkat edin.

Bir malzeme keserken, flexin eksenden kayarak kasmamasına dikkat edin, patlayabilir.

Sık kullanılmasına rağmen tehlikeli bir cihaz, kullanan bilinçli insanlardan tekniği öğrenin.

Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    matkap kömürleri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: memet

Selanm arkadaşlar, geçenlerde bir Spiral taşlama aleti aldım, sırf merakımdan, çok kullanışlı olabilir diye düşünmüştüm alırken ama aldıktan sonra cihazın çalışırken çok ses çıkardığını ve mesela tahta bir yüzey keserken yaktığını gördüm, Çünkü devir hızı çok fazla idi (500Watt ama 11,000 devir/dk) gerçi cihazın kullanma klavuzunda cihazın içinin açılıp devrinin düşürülmemesi gerektiği falan söyleniyor, tehlikeli olabileceği söyleniyor, bunu içini açmadan (geri dönüşlü bir şekilde) mesela dışarıdan bir Dimer yardımıyla yapsam (yani cihaza gelen voltajı düşürsem) cihaza veya bana bir zararı olur mu? 220voltta 11,000 devirde çalışırken gerçekten çok korkutucu bir ses çıkarıyor....evde kullanıma hiç uygun olmuyor...
    Birde bunun benzerini ucuna taşlama için bir disk değilde mesela pamuklu bir yüzey takarak ve devrinide yaklaşı olarak dakikada 50-100 e düşürerek otoları cilalamak için kullanıldığını görmüşsünüzdür...Onların yaptıkları tekmnik başka mı yoksa kullandıkları cihazlar mı özel????

Başka fikirleri olan arkadaşlar varsada onlarında fikirlerini bekliyorum...

Aşşağıya temsili bir spiral taşlama makinası resmi koyuyorum...

Spiral Taşlama Aleti....

Söylediğin şey Taşlamada kullanılan motorun karkteristiğine uygun değil.Bir örnek vermek gerekirse matkapla(şönt motor Olarak hatırlıyorum) duvar delerken matkaba ne kadar yüklenirsen yüklen,hatta matkabın devir sayısı iyice düşse bile matkap dönmeye devam eder ve çekilen akım zararlı boyutlara ulaşmaz.Taşlamada ise (seri motor kullanıldığını hatırlıyorum) düşük devirde Sert bir cisimi kesebilmen oldukça zor,kesmeye başladıktan sonra takılmalar oluştuğunda çekilen aşırı akımla taşlamaya zarar verebilirsin.Hatırlayabildiklerim bunlar,Anahatlarıyla doğrulundan eminim,kavramlarda ufak yanlışlıklar olabilir,şimdiden affola

• Bu aletlerin devir ayarı yapılabilenleride var, gerçi min. devir ayarını bilmiyorum ama var olduğundan eminim (bosch ta var). Sana aleti değiş demek istemiyorum tabii, ama ayarlanabiliri olanı olduğunu göre elindekinide ayarlanabilir hale getirmen mümkün olmalı.

Aldığın alet resimdekiyle aynı ise ne ala, zira ciddi bi markadır. Fakat çin malı ucuz bişey ise uğraşmaya değmez. Aldığında yanında verilen flex buyuk ihtimal metal kesme taşıdır ki bununla ahşap keserken duman çıkması çok normaldir. Aleti ne amaçla kullanırsan kullan, küçük olduğuna aldanıp tek elle artistik tarzlar uygulamaya kalkma sakın, yan kolu çıkarma, sıkışma durumunda telaşlanıp bırakma, karşı güç uygula, boş bulunmadığın sürece dönüşünü kolaylıkla durdurabilirsin. Bu aletin bütün marifeti zaten yüksek devridir.

İçi çok fazla karmaşık değildir, aç ve merakını gider bence))) Kolay gelsin.

• bu tür aletlerde devir düşürülüp yükseltilemez ısıtma soğutma işi ile uğraşıyorum kazayra taşı sıkıştırıp patlatırsan allah korusun kendine zarar verebilirsin
  • sonmezhasan ben sana 155 mm'lik devir ayarlı spiral taşlama aleti var dersem ve bunu ıspatlarsam ne diyeceksin.
    Metal işiyle uğraşanların çoğu sabit devirli olanı kullansada bazı mermer atölyelerinde BEEENN BUUUNN DEVİR AYARLI OLANINIII GÖRDÜM, markasıda bochtu. Varmı itirazın başka. Taşlar artık çok ileri teknolojilerle yapılıyor, eskisi gibi öyle her ufak sıkışmada taş patlamıyor, hele küçük çaplı taşları patlatmak için özel çaba gerekir.

alın sizede link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklıyımdır -- 6 Temmuz 2005, 23:49:58 >

• Arkadaşlar ne zamandır yazmayayım dedim ama yine parmaklarımı tutamadım bu aletin adı "sprial taşlama" değil benim bildiğim sadece taşlama makinası olarak geçer sprial taşlama ise motor bir sprial kordonun narkasında olur örn: dişçilerim dişleri kesmede kullandıkları gibi bir alet....

Eğer aletim orj devir kontrolü yoksa modifiye etmeniz doğru değil risk alırsınız piyasada satılın dimmer benzeri devreler rezistiftir bunlarla tekniğine uygun konrol sağlanamaz bu tip işler için endüktif devreler lazım...
  • Melih bey çok haklısınız, bu alet piyasada daha çok "avuç taşlama" şeklinde anılır fakat bu da tıpkı herhangi bir margarine sanayağı demek gibi birşey olmuş, taşlama diyen var canavar diyen var, spiral diyen var, fakat neticede ne kastedildiğini herkes biliyor. Herşeye rağmen şahsen ben her aletin doğru adıyla anılmasından yanayım.

Asıl konu devir ayarı olduğu için buna pek dikkat etmedik herhalde.

Tşk.
  • Metal kesme diskinin bittiğini nasıl anlarız arkadaşlar? Değişim zamanının geldiğini? Gerçi ben dremel için soruyorum ama aynı şey onun küçük diskleri var şu anda bi tanesi capaklanmaya başladı yırtık gibi bi görüntü var değiştirmem gerekir mi yoksa sona kadar gelmesini mi beklemeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatacagim ama yeni çıkan mini daire testereler var. Multi fonksiyon özelliğe sahip Einhell Rtr Max Dremel Skill vs çıkarmış

Bu makinalar 400 ~ 700 watt arası ama devirleri 3500 ile 6000 arasında.

Daire çapları da küçük 60~ 90 mm kadar.

Bunlarla 4 mm et kalınlığı kutu profil kesebilir miyim?

• Konuyu hortlatacagim ama yeni çıkan mini daire testereler var. Multi fonksiyon özelliğe sahip Einhell Rtr Max Dremel Skill vs çıkarmış

Bu makinalar 400 ~ 700 watt arası ama devirleri 3500 ile 6000 arasında.

Daire çapları da küçük 60~ 90 mm kadar.

Bunlarla 4 mm et kalınlığı kutu profil kesebilir miyim?

• maximillien M kullanıcısına yanıt
    Zor...

Spiral motorla daha rahat kesilir.

• FaRCoN kullanıcısına yanıt
    Degistir.dagilir yoksa sesindenden belli olur.kesmez zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.