Şimdi Ara

Spflash ile kurulum DİKKAT!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son günlerde birçok arkadaşın telefonu hard brick olmakta. Son sürüm olan bu telefonlar type B denilen bir yapıya sahipler ve standart stock roma dönüş işlemleri ile dönüş yapıldığında hard brick olmakta.Yeni çıkan discoverylere sahip olan veya son 1-2 ay içerisinde almış olan arkadaşlar, custom romdan stock roma dönerken:
    Kesinlikle spflashın download modunu kullanın ve kesinlikle preloader kutucuğu "işaretli olmasın"



  • maximan2008 M kullanıcısına yanıt
    Kaçıncı parti cihazlarda bu sorunun olduğunu da belirtirseniz daha açıklayıcı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vandrak kullanıcısına yanıt
    1. 2. 3. parti cihazlarda bu tür sorunlar çıkmıyor ama 4. parti ve sonrası dikkatli olsun.
  • Telefonun kaçıncı parti (ithalat/üretim) olup olmadığını neye göre belirliyosunuz. Telefonun üstünde veya kutusunda falanmı yazıyor. Hangi somut veriye dayanarak söylüyorsunuz bunu?
  • St_enable_dram_fail 4032 hatasını alan tüm cihazlar type B cihazlarıdır.1 2 3. Parti cihazları bu hata kodu vermiyor. Hata kodunu yazıp İnternette araştırma yaparsanız daha geniş bilgilere ulaşırsınız. Ayrıca son 1 haftadır kullanıcı arkadaşlardan aldığım yardım mesajları ise bu konuda birçok arkadaşın muzdarip olduğunu gösteriyor. Bu mesajı atmaktaki amacım insanları uyarmak ve cihazlarınin zarar görmesini engellemek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximan2008

    St_enable_dram_fail 4032 hatasını alan tüm cihazlar type B cihazlarıdır.1 2 3. Parti cihazları bu hata kodu vermiyor. Hata kodunu yazıp İnternette araştırma yaparsanız daha geniş bilgilere ulaşırsınız. Ayrıca son 1 haftadır kullanıcı arkadaşlardan aldığım yardım mesajları ise bu konuda birçok arkadaşın muzdarip olduğunu gösteriyor. Bu mesajı atmaktaki amacım insanları uyarmak ve cihazlarınin zarar görmesini engellemek.


    Maximan evvela bu kadar ciddi bir durum söz konusu ise ve uyarı yaptı-iseniz çok teşekkür ederim. Zira her daim güncel olan günceyi takip etmek olanaklı olmayabiliyor. 16GB' lik ürünün sp flash tool' unu paylaştığım için uzun süre evvel şuan da buna benzer durumlarda kullanıcılar sorunla karşılaşmaması adına ben de konuma bu uyarıyı yapayım. Sizde yeni sürüm bir cihaz var mı? Varsa şayet preloader' ini alıp konulara ekleyebiliriz. Sayet preloader değişimi söz konusu ise böylece her iyi ürün bandı için de ayrı ayrı konulara uyarı olarak ekleyebiliriz. Konunun özgün tespiti için de yarın bakacağım tam olarak neyden kaynaklı bir sorun diye. Uyarı için tşk ederim.

    Ayrıca sorunun tespiti ve çözümü adına şu sorulara da cevap verirseniz sağlıklı olcaktır.

    1- 16GB bir üründe bu sorun ile karşılaştınız mı?
    2- Bu farklılığın yani ürünün hangi yapıda olduğunun tespiti adına belli bir ayrım yöntemi söz konusu mu ?
    3- Konunun aşılması adına yeni segment ürünlerden preloader extract edilerek stock romlar sp flash olarak atılması yöntemi ile aşılamaz mı?


    NOT; hard-brick söz konusu olursa cihaz hiç bir türlü tepki vermez ve hiç bir şekilde yükleme yapamazsınız; sadece bir kullanıcının yapabileceği tel bir yol vardır o da cihazı sökerek içerideki imi nokta ile kısadevre yaptırarak yüklemeyi başlatmaktır. Ve bunu da daha evvel bir arkadaşıma yaptım ürünü sökerek yapılan bir işlem aksi takdirde yazılımsal olarak yüklemeyi ASLA yapamzsınız diğer türlü açılmamalar ki genelde sp flash la format except bootloader ile olan konu gibi hiç tepki vermeyip aygıtnın algılanması ise soft-brick' tir ve yanlış preloader kaynaklıdır. Ezcümle; Hard-Brick varsa sökmek ve kısa devre yaptırmak zorundasınıdır. (kısa devre tam olarak karşılamasa da iki noktanın birbirine iletkenle değdirilmesi ile yapılan bir işlemi kastediyorum)

    Ayrıca PT' de bahsettiğniz hata ile de karşılaştım bu bir soft-brick olayıdır; H-Brick değil. Yanlış preloader yüklemesi ile kaynaklı bir sorundur. Doğru preloader ile yükleme yaparsanız cihaz acılır buradan 2 arkadaş bu hata ile karşılaşmıs team-viewer ile bağlanıp yapmışlığım da vardır ve tekrar ediyorum bu bir soft bricktir HB değil. Burada önemli olan durum şu bu kişiler bu hatayı aldıklarnda hangi romu yüklemeleri ile aldılar? Zira 4GB sp flash yayımında preloader orjinal preloader değildi ve diğer cloneden alınan preloader' dır. Benim yayımladığımda ise telin kendi orjinal preloader' i vardır klone' den alınan preloader değil; ve ifade etiğim gibi de verdiğinz hata kodunu yaşayan 2 arkadaşa da benim rom' umu atarak sorunsuz cihazı calıştırdık.

    İyi çalışmalar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skamber -- 24 Ocak 2014; 0:43:21 >




  • ya bu bizim teller fiyatına göre çok iyide niye şu parti olaylarında böyle şeyler oluyor. inşallah bundan sonraki partilerde sabitlerler bir şeyide herkez rahat eder
  • maximanın uyarıda bulunduğu Olay SoftBrick Pt konuyada Yazdım Hardbrick Olan Cihazı Yazılım atarak açamazsınız 4. Seri denilen Cihazların Preloader dosyası Farklı olduğundan O dosya Yüklenince Cihaz Açılmıyor ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

    maximanın uyarıda bulunduğu Olay SoftBrick Pt konuyada Yazdım Hardbrick Olan Cihazı Yazılım atarak açamazsınız 4. Seri denilen Cihazların Preloader dosyası Farklı olduğundan O dosya Yüklenince Cihaz Açılmıyor ....

    tamam benim de kastettiğim bu zaten; yanlış preloader yüklemesi kaynaklı bir durum; aksi takdirde cihaz acılmaz zaten konuya hard-brick verdiği için ben o acıklamayı yazdım. Yeni ürünlerde bu tarz bir sorun varsa da yeni preloader temin edebilirsek sorun kokten çözülür zaten. Bir de hard-Brick cihazda acıkladığım gibi kısa devre yapılarak sp-flash tool ile yükleme yapılaibliyor ama bunun için cihazın sökülmesi lazım ve bir arkadaşıma yaptığım bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skamber -- 24 Ocak 2014; 0:42:21 >
  • Senin yazılımında Bir Sorun Yok Sorun Yen cihazlarda :) Sorun Alanlar Maximan dediği şekilde Download yaparak Yüklesinler
    Senin 16Gb konusuna Uyarı Eklersen Cihaz Açılmıyor Vs Gİbi sorularla uğraşmazsın ...
  • maximan2008 M kullanıcısına yanıt
    Benim hala anlamadağım konu 1. parti telefon, 2. parti telefon ....... 4. parti telefon vs. vs. ayrımı neye göre yapılıyor. Telpanın şimdiye kadar kaç parti mal ithal ettiğini nerden bilicezki Belki 30 parti mal ithal etmiştir. Bilsek bile elinizdeki telefonun kaçıncı partiden olduğunu neye göre tespit ediyorsunuz o da muallak.. Yani bu parti no belirleme işi bana biraz uydurma gibi geliyor.. İnşallah farklı tip telefonları birbirinden ayıracak somut bir yöntem bulunur da brick etmez kimse cihazını..
  • Sorunun çözümüne ulaşabilmek için elimizde son sürüm cihazların preloaderı olması gerekiyor. Bana gelen arkadaşların coğu 4. parti sonrası cihaza sahip olduğunu düşündüğüm insanlar. bende birçok kez yanlış preloader yüklemesi yapan arkadaşın cihazını kurtarmıştım zamanında ancak bu yakın zamandaki dönüşler çok ciddi bir sorunun ortada olduğunu gösterdi ve bu bilgilendirmeyi yapmak istedim. yoksa insanların custom rom yuklemesi karşıtı değilim. sadece kullanıcılar geri dönerken eski sürüm anlatımlarda olan işlemleri yaptıkları için preloader işaretli olarak işlem yapıyorlar. hatırlıyorum(kendisi bu yazıyı görürse ekleme yapar umarım) bir arkadaşın cihaza 4 saate yakın uğraştım. ancak onun ki bu son sürümlerden önceki bir yapıya sahipti. ve o arkadaşa, dediğiniz gibi uygun preloader bularak çözmüştük. Son çıkan cihazların preloaderlarını bir şekilde temin edebilmemiz gerekiyor ki sorunun çözümüne ulaşıp ulaşamayacağımızı öğrenelim. Kavramlarda belki hata yapmış olabilirim, ancak cihaz sahibinin gözünde o telefon brick olmuş ve spflash harici hiçbir tepki vermemektedir.
    Cihazların 4gb veya 16gb olması farketmiyor. hem 4gb olan arkadaşlar hemde 16 gb olan arkadaşlar bu sıkıntıyı yaşadılar.




  • Aslında bu sorunla gelen arkadaşlara soruyorum hep, cihazı ne zaman aldınız diye. hep 1-2 ay içerisinde alınmış oluyor ve asıl vurgu yapmak istediğim konu; Custom rom sonrası dönüşlerde kullanıcıların cihazlara eski usül anlatımlarda geçen yöntemleri uygulamaları ve preloader kısımlarını eski cihazların preloader dosyasını yazmaları.
    Bu duyuruda amaç: kullanıcılar stock roma geri dönüş yaparken preloaderı işaretlememeleridir. Yoksa öncelikli "uyarı" cihazın hangi sürüm olduğu değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximan2008

    Sorunun çözümüne ulaşabilmek için elimizde son sürüm cihazların preloaderı olması gerekiyor. Bana gelen arkadaşların coğu 4. parti sonrası cihaza sahip olduğunu düşündüğüm insanlar. bende birçok kez yanlış preloader yüklemesi yapan arkadaşın cihazını kurtarmıştım zamanında ancak bu yakın zamandaki dönüşler çok ciddi bir sorunun ortada olduğunu gösterdi ve bu bilgilendirmeyi yapmak istedim. yoksa insanların custom rom yuklemesi karşıtı değilim. sadece kullanıcılar geri dönerken eski sürüm anlatımlarda olan işlemleri yaptıkları için preloader işaretli olarak işlem yapıyorlar. hatırlıyorum(kendisi bu yazıyı görürse ekleme yapar umarım) bir arkadaşın cihaza 4 saate yakın uğraştım. ancak onun ki bu son sürümlerden önceki bir yapıya sahipti. ve o arkadaşa, dediğiniz gibi uygun preloader bularak çözmüştük. Son çıkan cihazların preloaderlarını bir şekilde temin edebilmemiz gerekiyor ki sorunun çözümüne ulaşıp ulaşamayacağımızı öğrenelim. Kavramlarda belki hata yapmış olabilirim, ancak cihaz sahibinin gözünde o telefon brick olmuş ve spflash harici hiçbir tepki vermemektedir.
    Cihazların 4gb veya 16gb olması farketmiyor. hem 4gb olan arkadaşlar hemde 16 gb olan arkadaşlar bu sıkıntıyı yaşadılar.

    sorunlu serilerin preloaderi ni yedeklemek gerek Spflashtool veya MTKDroidtoolda bu yedeklenebiliyormu ? hiç denemedim




  • .::Orochi::. kullanıcısına yanıt
    mtkdroid ile bu işi rahat yapabiliyoruz. çok basit bir işlemi var. hatta splash ile readback aldığımız dosya üzerinde de işlem yapabiliyoruz. spflash ile yedeklediğimiz (adı rom.bin olsun) dosyayı mtkdroidde "to process file ROM_ flash tool" seçeneği ile extract yapıyoruz. çıkan dosyalar içerisinde preloader dosyası var.
  • yedekleme imkanı varsa sorunlu birinin romunu yedekleyip preloaderi çıkarıp bakın bizdekiler boyutta farklılık varsa yazılım atarken o dosyayı kullanırlar :)
  • sorunda tam da bu noktada başlıyor ya. Hangi telefonun son sürüm olduğunu veya hata veren sürümlerden olduğunu ancak cihazı bozduklarında anlıyoruz.
  • Bu Sorunu Yaşayan Arkadaşlara Sor Bakalım orjinal Romda Kamera da Çekim Modlarında MAV Modu Varmı Yokmu
    Eski Serilerde Mav Modu var benim cihazımda var Spflastool ve hiç bir custom romda sorun çıkarmıyor
    mav modu olmayan ve rom yüklememiş bir cihazdan yedek alıp denemek gerek ...
  • Bu soruyu soramam, cünkü bu sorunla gelenler zaten brick olmuş oluyor. Bu yazıları okuyan ve 1-2 ay içerisinde yeni telefon almış cihazı çalışan ve kamerada mav modu olmayan gönüllü bir arkadaş varsa bizlere ulaşırsa iyi olur.
  • anlamadın yazılım sorunu yaşayıp preloader olmadan yükleme yapanlara sormanı istedim yani mav modu olmayanlarda bu sorun oluyormu ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.