Şimdi Ara

SpeedGeo açıkladı: Türkiye’deki en hızlı internet Turknet’te

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil, 1 iOS
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SpeedGeo açıkladı: Türkiye’deki en hızlı internet Turknet’te
    SpeedGeo tarafından yayımlanan 2026 yılının ilk çeyrek raporu, Türkiye’de sabit ve mobil internet performansına dair en güncel verileri ortaya koydu. 1 Nisan 2025 ile 31 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen ölçümler, kullanıcı deneyimi açısından operatörler arasındaki farkın giderek açıldığını gösteriyor. Rapora göre sabit internette zirvede yine Turknet yer aldı.

Lider TurkNet

Rapora göre Türkiye’nin en hızlı geniş bant internet sağlayıcısı TurkNet oldu. Toplam 112 bin 389 farklı testin analiz edildiği çalışmada operatörler ortalama indirme hızlarına göre sıralandı. TurkNet, 173,8 Mb/s ortalama indirme hızı ile listenin zirvesine yerleşirken aynı zamanda 122,3 Mb/s yükleme hızı ile de en yüksek veri gönderim performansını sundu. Gecikme süresi tarafında da öne çıkan şirket, 20,9 milisaniye ping değeri ile en düşük gecikmeyi sağlayan operatör olarak kayda geçti.

Listenin ikinci sırasında yer alan Turkcell Superonline, 70,3 Mb/s indirme ve 22,5 Mb/s yükleme hızlarıyla dikkat çekerken, ping değeri 45,1 ms seviyesinde ölçüldü. Üçüncü sıradaki Türk Telekom ise 47,5 Mb/s indirme, 17,4 Mb/s yükleme ve 31,5 ms ping değerleriyle daha geride kaldı.

Genel pazar ortalaması incelendiğinde ise Türkiye genelinde geniş bant internet için 51,4 Mb/s indirme, 23,3 Mb/s yükleme ve 43,7 ms ping değerleri öne çıktı.

Mobil internette Turkcell farkı

Aynı dönemde mobil internet performansına bakıldığında ise en hızlı internet hizmeti Turkcell tarafından sağlandı. Operatör, 70 Mb/s ortalama indirme hızı ile ilk sırada yer alırken, 21,2 Mb/s yükleme hızı ile de veri gönderiminde lider konumda bulunuyor.

Ayrıca Bkz.Sosyal medya ve oyun düzenlemesinde kritik maddeler kabul edildi

Gecikme süresi açısından ise en iyi sonuç Türk Telekom tarafından elde edildi. Şirketin mobil ağında 41 milisaniyelik ping değeri ölçüldü. Türk Telekom’un indirme ve yükleme hızları sırasıyla 49,8 Mb/s ve 18,4 Mb/s oldu. Vodafone ise 39,7 Mb/s indirme hızı, 15,4 Mb/s yükleme hızı ile rakiplerini takip etti.

• Asla yanlış değil. Turkcell Superonline bugün çıkıp "ben 1gig simetrik hızı temel hız yapıyorum, TR'nin en ucuz 1 gig simetrik hızını da artık ben veriyorum" diyebilir(di). Demiyorsa, demek istemiyorsa, dememeyi tercih ediyorsa, bu durum da 2026 yılına yakışmayan hız ortalamaları olarak ölçümlere yansıyorsa bu kimin "yanlış"ı? Seçimler = Sonuçlar.

• En hızlı derken abonelik ortalamaları... Buna dayanarak en hızlı demek yanlış. Zira düşük hızlı paket abonesi daha fazla olanın ortalaması da düşük görünür. Yoksa Superonline 10gbps'ye kadar internet hizmeti veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Nisan 2026; 16:34:38 >
  • Beyler konudan bagımsız olacak ama Vodafoneun mobil İnterneti berbat. Telekomdan gectim bin pişmanım. Allah belasını versin bu kadar mı yatırımdan uzak kalınır. Gebze merkez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Soyut bir yüz aynada aksederken yüzüme kimsin demeye dilim varamadı...
  • Turknet’ten razıyız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Asla yanlış değil. Turkcell Superonline bugün çıkıp "ben 1gig simetrik hızı temel hız yapıyorum, TR'nin en ucuz 1 gig simetrik hızını da artık ben veriyorum" diyebilir(di). Demiyorsa, demek istemiyorsa, dememeyi tercih ediyorsa, bu durum da 2026 yılına yakışmayan hız ortalamaları olarak ölçümlere yansıyorsa bu kimin "yanlış"ı? Seçimler = Sonuçlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bybyhappiness B kullanıcısına yanıt
    Yaklaşımınız yanlış hocam. "TR'nin en ucuz 1 gig simetrik hızını da artık ben veriyorum" dese en hızlı olmakla ne gibi bir ilişkisi var? Bakın başlıkta ne yazıyor:

quote:

En hızlı olduğu iddia edilen hız 1gbps. Ben de diyorum ki Superonline'da 1, 2, 5 ve 10gbps paketler varken ortalama hıza bakarak Türkiye'de en hızlı internet Turknet'te demek hiç doğru değil. Abone ortalaması en hızlı olan dersiniz belki ama bu da bir anlam ifade etmiyor. Zira Turknet çok kısıtlı bir alanda hizmet veriyor, abone sayısı az, paket sayısı az. Bu haber de belli ki reklam.

Bu arada Superonline'ı da sevmem ama haber başlığı teknik olarak yanlış. Abone hız ortalaması asla en hızlı sağlayıcıyı göstermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Nisan 2026; 17:01:43 >
  • TürkNet umarım bir gün bozmaz. Pazarlama kampanyalarına acayip kıl oluyorum, altyapı yatırımlarını ise kafalarına göre yapıyorlar ama şanslıyım ki, o kafa Ocak'ta bizim adrese de denk geldi. Gigafiber hizmetinden memnunum

10 gig, 5 gig, 2.5gig hızın yanında 1 gig'i temel hız yapsa bu ortalama hızlarda superonline'ı TR birincisi yapacakken "en hızlı olmakla ne alakası var" sorusu gerçek bir soru değildir herhalde?

Söz konusu isp müşterinin kanını emmeye yemin etmiş gibi davranan vizyonsuz bir şirkettir bu yüzden ben daha geçen ay 1 ay ücretsiz 11 ay 770 tl'ye 1gig/50 hıza geçmişken şu an internet sitesinde 100 (evet yüz mbps)/ 20 hız 1 ay ücretsiz 11 ay 800 tl'ye utanmadan satılıyor:

YANİ bu şirket 1gig hizmet verebildiği bir paraya 100 mbps ittirmeye çalışıyor hala YIL 2026 ALOOOOOOOOOO?! Sırf şark kurnazı olayım, altyapıya yatırım yapmak yerine varolan sineğin yağının yağının yağını çıkarayım kafasında iş yapmakta inat ediyor, kimi kandırırsam kardır diyor YIL 2026 ALOOOOOO?! evet bu kafada bir kahrolası zihniyet bırakında bir zahmet ortalama hız ölçümlerinde leş konumda olsun, bir zahmet siz de size adeta düşman muamelesi yapan, apaçık aptal yerine koyan, kronik problemli bir iss'yi bir zahmet sevmeyin zaten. En doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybyhappiness -- 22 Nisan 2026; 18:7:6 >

• Alt mahallede fiber, üst mahallede adsl veren firma turknet

• bybyhappiness B kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce hız testinde ücret gibi bir kritere bakılır mı? Başlık "ucuz olan en hızlısı" olmadığına göre... En hızlı arabaları belirlerken fiyatı çok pahalı olduğu için en hızlısı bu diyemeyiz gibi bir şeyle karşılaştınız mı hiç? Ya da şu markanın arabalarının ortalama hızı bu, dolayısıyla en hızlı marka bu demek mantıklı mı? Şu an bunu tartışıyoruz sizinle. Sağlayıcıya öfkenizi anlıyorum ama konuya teknik olarak yaklaşırsanız söylediklerinizin ilgili olmadığını anlayacaksınız.

Siz fiyatı beğenseniz de beğenmeseniz de, şark kurnazı olduklarını düşünseniz de, çook sansür uyguluyorlar deseniz de, müşteri hizmetleri b*k gibi deseniz de bireysel olarak erişebileceğiniz en hızlı paketlere sahip bu ISP ve taahhüt ettikleri hızları da karşılıyorlar. Bu durumda neyi tartışıyoruz?

"Türkiye'deki en hızlı internet" unvanı altında 1gbit internetin kastedilmesi teknik olarak doğru değil diyorum. ISP abonelerinin ortalama hızı bu... Turknet'in gigafiber abone sayısı 1 milyon bile yoktur ve Turknet alanlar da gigafiber nedeniyle alıyorlar zaten. Gigafiber hizmeti veremedikleri bölgelerde sıradan bir sağlayıcıdan öteye geçmiyorlar zaten, diğerlerinden farklı bir şey de vaat etmiyor ki... Ortalaması elbet yüksek çıkacaktır. Ama konu "en hızlı" olmaksa sizin de inkar etmeyeceğiniz üzere daha hızlı paketleri olan sağlayıcılar var diyorum ve bu gereksiz tartışmayı daha fazla uzatmıyorum.

• Bir fiber kullanamadım ya hala uyduruk adsl e talim.

• Türkcell superonline apartmanımıza kadar geldi ama apartman sahibi fiber kutusunu taktırmadı buna apartman sahini para ödeyecekmişte kabul etmemiş. Öyle bir hakkı var mı? Zaten taşınıcaz ama yine de sormak istedim.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

> Hocam sizce hız testinde ücret gibi bir kritere bakılır mı?

Bakılır. Bu ülkede internet kullanıcılarının ezici çoğunluğu "en ucuzu neyse ondan olsun" kafasında internet hizmeti alıyor/talep ediyor.

Bu yüzden ortalama ülke hızları hep yerlerde sürünüyor, bu yüzden adil kullanım kotası adlı belanın başımızdan def edilmesi çok uzun ve sancılı sürdü, bu yüzden vdsl'den fibere geçiş çok yavaş, fiberin yayılımı çok yavaş, sadece bilgisizlik, ihtiyaç görülmemesi değil aynı zamanda ve büyük oranda ekonomik. Bu yüzden türknet'in gigafiber interneti stratejik olarak, bir türlü gelmese dahi önemli diğer iss'leri fiyat kırmaya ve/veya hız yükseltmeye zorluyor. Siz iss olarak en düşük/temel paketinizi 1gig yaparsanız (100 mbps'yi de utanmadan aynı fiyata kakalamaya kalkmak yerine mesela) Yeni sistemde sadece 10-5-2-1 gig kullanan kullanıcılar iss olarak ortalama hızı yükseltmiş olur. 1 gig simetrik veren Türknet'in de download ortalamaları tarafında önüne geçilmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybyhappiness -- 22 Nisan 2026; 20:40:25 >

• fendur kullanıcısına yanıt
    Telekom altyapısıyla anca bu kadar oluyor işte..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.