Şimdi Ara

Spartacus (2010 - 2013) (363. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.595
Cevap
61
Favori
679.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: minimalist

Arkadaşım kasın acı çekmeyeni mi var .. Ben 100 kiloyum 90 kilo kas diyebiliriz 50 kilo olan adamla ikimize bıçak batır. Bana birşey olmayacakmı ikimizde yere yığılırız. Hani böyle saçmalamayın aradaki fark biri 50 kilo kaldırır diğeri 100 hiçbir kas yaralanmaya dayanıklı değildir. Git ortapedi doktoruna sor 2 mm yırtık ile savunmasız hala geliyorsun.

100 kilosun ve 90 kilo kas ?

tamam...

kemik ağırlıkları iç organ ağırlıkları yağ oranı vssvs heralde süpermensin

bir fotoğraf koy bakalım sadık inan , mahmut ırmak gibimisin yoksa tanındık bir milli misin?

jay cutlerda 90 kilo kas kütlesi varmı kardeş?

cahil cahil konuşmayın diziyi izleyin bilmediğiniz konular hakkınad yorum yapmayın lütfen.

Orijinalden alıntı: minimalist

Arkadaşım kasın acı çekmeyeni mi var .. Ben 100 kiloyum 90 kilo kas diyebiliriz 50 kilo olan adamla ikimize bıçak batır. Bana birşey olmayacakmı ikimizde yere yığılırız. Hani böyle saçmalamayın aradaki fark biri 50 kilo kaldırır diğeri 100 hiçbir kas yaralanmaya dayanıklı değildir. Git ortapedi doktoruna sor 2 mm yırtık ile savunmasız hala geliyorsun.

Kurşun yiyip fark etmeyenler var adam gelmiş bana 2mm yırtık diyor.O adrenalin seviyesinde hiçbir şekilde acıyı olduğu gibi hissetmezsin.Bu arada 100 kilonun 90 kilosu kasmış,vay anasını.Sen git sor bakalım o ortopedi uzmanına böyle birşey mümkün müymüş?
  • Şu sayfaları okudum da herkes güç eleştirisi yapıyor. Yok şu şundan güçlü mü, yok kim kimi döver. Kimse dövüştükçe level kasmıyor burada, kılıçla dövüşüyorsun ne kadar iyi olursan ol illâ bir gün yere düşersin, açık verirsin. Mısırlıyı bilmem neyi konuşacağınıza şu senaryonunu muazzamlığını, olay örgüsünün mükemmelliğini konuşun bence. Resmen 3 sayfa Mısırlı'yı bitirememişsiniz adamın dizide rolü toplasan 10 dakika yoktur biz sayfalarca onu konuşuyoruz yahu.

Bu arada bir Klasik Filoloji öğrencisi olarak ve Yunanca dersleri alan birisi olarak belirteyim.
    Ilithia Yunanca'da "aptal" anlamına geliyor.

Tabii bizim dizide ki İlithyia'nın bildiğim kadarıyla yazılışı farklı. Her ne kadar yazılış farklı olsada söylenişi aynı diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz -- 25 Mart 2012; 5:20:35 >
    2012'nin ilk konusunu görmek için tıkla! :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

Şu sayfaları okudum da herkes güç eleştirisi yapıyor. Yok şu şundan güçlü mü, yok kim kimi döver. Kimse dövüştükçe level kasmıyor burada, kılıçla dövüşüyorsun ne kadar iyi olursan ol illâ bir gün yere düşersin, açık verirsin. Mısırlıyı bilmem neyi konuşacağınıza şu senaryonunu muazzamlığını, olay örgüsünün mükemmelliğini konuşun bence. Resmen 3 sayfa Mısırlı'yı bitirememişsiniz adamın dizide rolü toplasan 10 dakika yoktur biz sayfalarca onu konuşuyoruz yahu.

Bu arada bir Klasik Filoloji öğrencisi olarak ve Yunanca dersleri alan birisi olarak belirteyim.
    Ilithia Yunanca'da "aptal" anlamına geliyor.

Tabii bizim dizide ki İlithyia'nın bildiğim kadarıyla yazılışı farklı. Her ne kadar yazılış farklı olsada söylenişi aynı diye tahmin ediyorum.

Hocam Theokoles karşısında Ayakta duran adam Oenomaus sence de biraz mantıksız değil mi o adam ki 1000 lerce kişiyi yenmiş ayrıca bu kılıçla dövüşüyorsun ne kadar iyi olursan elbet düşersin mantığı diziye pek uymuyor çünki adamlar 3-4 kişi 15-20 kişiyle baş ediyorlar

Orijinalden alıntı: lMaJestel

Beyler şimdi önümüzdeki hafta sezon finali mi olucak yoksa direk final mi yapıcak dizi ?

sezon

Orijinalden alıntı: achilles97

quote:

Orijinalden alıntı: otorite!

quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

beyler canım sıkıldıkça açar blood and sand 1. sezon finalini izlerim. kill them all'u yani.
    tesadüfen bir şey fark ettim. castus nerede diyoruz fakat zaten bu adam 1. sezonda da varmış.

altyazı dosyasından aynen kopyalıyorum. okudukça sahne kafanızda canlanır zaten.
    daha önce söylendiyse de affedin.

54
    00:04:37,797 --> 00:04:40,932
    - Crixus...
    - Ben sözümü söyledim.

55
    00:04:41,335 --> 00:04:43,237
    Bitirelim şu işi.

56
    00:04:53,585 --> 00:04:54,952
    Başla!

57
    00:05:20,961 --> 00:05:23,962
    <i>2 gün önce.</i>

58
    00:05:30,533 --> 00:05:33,101
    Bunlar çok tehlikeli işler.

59
    00:05:38,877 --> 00:05:40,579
    Zaman kötü.

60
    00:05:45,986 --> 00:05:50,423
    Çoğumuz gerçek şampiyon olarak Crixus'u
    görüyor. Ben de öyle düşünüyorum.

61
    00:05:55,132 --> 00:05:56,734
    Doctore.

62
    00:05:56,801 --> 00:05:58,635
    Ben Palus'la çalışayım.

63
    00:06:00,973 --> 00:06:03,441
    Spartacus için izin istiyorum.

64
    00:06:13,957 --> 00:06:17,859
    - Hamilcar'la konuştun mu?
    - O da bizimle.

65
    00:06:18,964 --> 00:06:21,432
    Ama Castus ve diğer Galyalılar...

66
    00:06:21,500 --> 00:06:24,968
    ...Crixus olmadan bir s*k bile
    doğrultmaya yeltenmiyor.

67
    00:06:25,005 --> 00:06:28,774
    - Peki ya Rhaskos?
    - Aynı.

68
    00:06:30,545 --> 00:06:32,880
    Sayımız hâlâ çok az.

69
    00:06:32,982 --> 00:06:36,050
    Crixus'un desteğini
    almalıyız. Böylece sayımız artar.

edit: ingilizce altyazıda da castus ismi geçiyor. lakin sahneyi dinlediğinizde liscus deniyor sanki.

Hocam orda Rhaskos ve diğer galyalılar diyor sonra küfür ediyor büyük ihtimal çeviren kişi yanlış anladı Ayrıca bu arkadaş Romalı değil Castus'un romalı olduğu söyleniyor bu arkadaş Galyalı

gardaş fail olmuşsun orda castus değil raskos ve diğer galyalılar diyo. ben öle hatırlıyom.

bence bu benim değil altyazıyı hazırlayanların faili. farkettiysen olayı açıkladım zaten. ingilizce altyazılarda bile castus diye geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stevie G.

quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Glaber orada ölmüyor. Gladyatörler günlerce Vezüv'de saklanmak zorunda kalıyorlar sadece, su ve yemek sıkıntısı ortaya çıkıyor ve zor zamandaki çatlak sesler ilk defa burada ortaya çıkıyor. Glaber onları sıkıştırıyor, içerde olduklarını biliyor ve üç bin askeriyle birlikte orada kamp kurmaya başlıyor nasıl olsa pes ederler diye. En sonunda gladyatörler görünmeden, sanırım gece vakti, oradan çıkmanın yolunu buluyorlar. Glaber, 70 kişiyi elinden kaçırmış oluyor ve başarısızlığı burada yaşıyor. Ölmüyor ama Roma'nın bundan sonra gladyatörlerin üstüne yolladığı dalgalarda onun adı yok. Ama bence dizinin tarihten ayrıldığı noktalardan biri de bu olacak; bu Vezüv olayını dizide işlemeyecekler. Spartacus'un ölmeden Glaber'dan intikamını alması lazım; o yüzden belki de bu sezon ben Glaber'ın ölmesini bekliyorum.

Bence bu arkadaşın dediğinin çıkma ihtimali çok yüksek promoya bakarsak.Yalnız bir farklılık var, gladyatörler kaçmak yerine tekrar tapınağa dönüp Glaber ve adamlarıyla savaşacak promo ve fotoğraflara göre.Sonrasında ne olur bilemem ama Glaber işinin bence de bu sezon bitmesi lazım, seneye yeni ve farklı yüzler görsek iyi olur..

Dokuzuncu bölüm sonrası, sezon finalinin promosunu izlemeden önce, dağda kalma, Glaber'ın sıkıştırması olayını işleyeceklerini düşünüyordum diyebilirim ama hem sezon finali olduğundan olsa gerek, tempoyu yüksek tutmak istediklerinden, Spartacus ve diğerlerinin Glaber'ın beklediğini yapmayıp tekrar Romalılara saldıracağı anlaşılıyor promodan. Tek farklılık bu ve bu farklılığı eklemeleri güzel de olmuş aslında. Vurucu bir sezon finali olmalı, gelecek bölümde hala bir Glaber ölümü bekliyorum. Güzel kurgulanmış bir Glaber ölümü bile tek başına o bölümü çarpıcı yapabilir ki şu durumda çok daha fazlasını yapma imkanları var aslında.

quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Bir de;
    Oenomaus'u tek gözle bırakmak da neydi Allah aşkına? Oenomaus, Spartacus ve Crixus'u ikiye bir almış adam, Mısırlı dallaması da kim lan?

Hocam siz tarihi kısmını iyi biliyorsunuz,bu bölümde Varinius kesin öldü mü ? Yüzü yandı belki yaşıyordur, sanırım son savaşta olacaktı.

Öldü, burdan yaşaması gibi bir ihtimal yok yani. Evet gerçekte son savaşa kadar var, hatta o savaş sırasında Spartacus ve isyankarlar birkaç kere kendisini yenilgiye uğratıyorlar ama dizide ölmesi gerekti. Çünkü Glaber'la ciddi kişisel çekişme içerisindeler. Dizide olayı işlerken karakterler arası iyi veya kötü ilişkiler de oluşturdukları için, birebir tarihe bağlı kalmalarına imkan kalmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 25 Mart 2012; 10:31:28 >

Orijinalden alıntı: Harun abi

Bu olayların anlatıldığı Roma tarihini hangi kitaplardan okumalıyım sizce ?

Evet güncel.

ezgi yayınları

Jupiter's cock

• Miraya bak resmen yaların demiş.

Orijinalden alıntı: Hashashim

Miraya bak resmen yaların demiş.

en soldaki kim

eski naevia ymış tanıyamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 25 Mart 2012; 12:35:32 >

Orijinalden alıntı: Hashashim

Miraya bak resmen yaların demiş.

Eski neavia'ya bak bir de yenisine.

Forum sunucusuna resim koymak ne zormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekurufasulye -- 25 Mart 2012; 13:04:42 >

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

quote:

Evet güncel.

Yanlış mesajı alıntıladın galiba

quote:

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

quote:

Evet güncel.

Yanlış mesajı alıntıladın galiba

Hayır bende arıyorum kitabı.

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

quote:

ezgi yayınları

Jupiter's cock

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.