Şimdi Ara

Space Engine Programıyla Çektiğim Harika Resimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
7
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Space Engine ücretsiz bir uzay simülasyonu. Evrende istediğiniz galaksilere gidip gezegenlere iniş yapabilirsiniz. Evreni dolaşıyorsunuz bu programla.
    İndirmek için:
    spaceengine.org
    Spaceengine – Space Engine
    http://spaceengine.org/download/spaceengine

KONTROL TUŞLARI:
    Fare Tekerleği: Hareket hızınızı ayarlar. Yukarı çevirdiğinizde artar, aşağı indirdiğinizde azalır.
    W-S-A-D: İleri, geri, sol ve sağ.
    Q-E: Saat yönüne ve tersine dönme.
    G: Seçtiğiniz cisme gider. Bir kere basarsanız yavaşça gider, ikinci kez basarsanız hızlı gider.
    F2: Seçtiğiniz yıldızın sistemini (yörüngesinde dönen cisimleri) gösterir.
    Sol Fare Tuşu: Kamerayı çevirir.
    Sağ Fare Tuşu: Kamerayı, G tuşuna basarak odaklandığınız gök cisminin çevresinde hareket ettirir.

UÇAK KONTROLLERİ:
    Num8, Num2, Num4, Num6: Yukarı, aşağı, sol ve sağa dönme.
    Num7, Num9: Saat yönüne ve tersine dönme.
    Num5: Uçağı sabitler. (Dönmeyi durdurur.)

Çektiğim resimler:

Bir gezegen düşünün, galaksinin en uç köşesinde. Kuzeye baktığınızda yıldızları görebilirsiniz ama güney tarafı tamamen karanlık.

Ne kadar da ıssız ve sakin bir gezegen. Burada oturup sonsuza dek manzarayı izleyebilirsiniz.

Kum fırtınalarıyla dolu bu çöl uydu gezegen, yörüngesinde döndüğü gaz devine çok yakın.

Yıldız o kadar parlak ki, uydudan yansıyan güneş ışığı yörüngesinde döndüğü gezegenin arka yüzeyini aydınlatıyor.

Space Engine Programıyla Çektiğim Harika ResimlerSpace Engine Programıyla Çektiğim Harika Resimler
    Eğer iki adet yıldızınız varsa baktığınız her yer göz alıcı parlaklığa bürünür.

Gökyüzünde o kadar az yıldız var ki sanki her biri havada uçuşan ateş böcekleri gibi.

Eğer yıldızına çok yakınsan; bedelini 2000 C° sıcaklıkla ödersin.

Bu gezegen çok güzel görünüyor olabilir ama parlak yıldızı tarafından radyasyonla kavrulmuş durumda.

Uzayda bulabileceğim belki de en garip ve en nadir cisme rastladım. Gökte duran siyah daire, bir yıldız. Fakat o kadar soğuk ki 500 C°'de parlamaya ve ışık saçmaya gücü yetmiyor. Kahverengi cüce yıldız sınıfına dahil.

Atbaşı bulutsusu.

Ondan ışık bile kaçamaz. Evet, bu bir kara delik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 1 Mayıs 2019; 23:26:20 >

• Ağır çöp
  • hocam çok sağolun ya tam aradığım şeydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Property of R.Star

hocam çok sağolun ya tam aradığım şeydi

Rica ederim, bu program keşfedilmemiş hazine gibi. Ben de sonradan keşfettim ama ondan önceki boşa geçirdiğim zamana acıdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ictopbasli

Yarın okul yok değil mi?

Yok valla ne güzel kebab yatış kapişşşşşşşşşşşşşşş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Ağır çöp

Memnun oldum.
  • quote:

quote:

Rica ederim, bu program keşfedilmemiş hazine gibi. Ben de sonradan keşfettim ama ondan önceki boşa geçirdiğim zamana acıdım.

Hocam tahmin ettiğim üzere aynı kafadanız, kozmos hastalığı var bizde. Şimdi yardımınız lazım site karışık geldi biraz. İlk olarak 960 mB'lik pack'i indirmeye bıraktım. Sanırım uzayın parçaları pack lerle indiriliyor. Ya da özelleştirilmiş filan. Mesela daha detaylı venüs. Ufaktan açıklar mısınız hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Blok

Asıl sana BLOK
  • quote:

quote:

quote:

Hocam tahmin ettiğim üzere aynı kafadanız, kozmos hastalığı var bizde. Şimdi yardımınız lazım site karışık geldi biraz. İlk olarak 960 mB'lik pack'i indirmeye bıraktım. Sanırım uzayın parçaları pack lerle indiriliyor. Ya da özelleştirilmiş filan. Mesela daha detaylı venüs. Ufaktan açıklar mısınız hocam

Hocam şunu indirip kurun:

Sonra şu arşivin içindekileri programın kurulduğu yere çıkartın. (Patch)

Sadece güneş sistemindeki gezegenlerin ayrıntılı yüzey model dosyaları var. Ben indirmeye gerek duymadım çok fazla boyutları var. Onun yerine programı indirdim güneş dışı gezegenlere falan gidiyorum.

Bu arada evet, şu dünyaya gelip evreni anlamadan para için çalışıp ölenlere ne yazık. Hala yıldızların ve Güneşin dünyanın etrafında döndüğünü sananlar var.

EKLEME: Yeni sürümü geldi, linkler eski.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 1 Mayıs 2019; 23:32:5 >

• Katılıyorum hocam, beğenirsem ki büyük ihtimalle beğeneceğim. YT'de video çekerim tanıtım amaçlı

Youtube'a da yeni atıldık
  • Property of R.Star kullanıcısına yanıt
    Ben tanıtım videosu çekmeye çalıştım, çünkü ilk başta programın kontrollerine alışmak zor ama kolay öğreniyorsunuz. Fakat video programı yarıda hata verdi tüm emeğim boşa gitti ben de vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 8 Ocak 2016; 21:07:53 >
  • Teşekkürler hocam yönlendirme için. İnince simülasyonun tadını çıkaracağım. Bi' sorun olursa danışırım
  • Property of R.Star kullanıcısına yanıt
    Her zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de çok seviyorum o programı. Ne gezegenler bulmuştum. Dünyaya çok benzeyen çok güzel bir gezegen vardı. Pembemsi mavimsi atmosferi vardı. Eski pcdeydi. Bi ara kurarım belki birlikte gezegen keşfederiz.

• güzel program. no mans land diye bir oyun var, bu adamlara özenmiş heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

güzel program. no mans land diye bir oyun var, bu adamlara özenmiş heralde.

Aslında bu programın yapımcıları yeterli bağış toplarlarsa aynı no mans sky gibi bir oyuna dönüştürmeyi planlıyorlardı ama başkaları daha çabuk davrandı. Program çok tanınan bir program değil sanırım reklamını iyi yapamadılar.
  • Kerbal space program diye bir oyun var. Eğer bilmiyorsan beğeneceğini düşünüyorum.
  • Space engine aklimda bulunsun

• 8gbRam patladı ya,
    Bu adamlar o kadar yıldızın verısını nere sıgdırıyorlar
    Bir yazılımcı olarak bu oyundan ogrenecek çok şey var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel program biliyorum bunu fakat hd textureler 30 gb falan olabiliyor o yüzden biraz sıkıntı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.