Şimdi Ara

DERİN DONDURUCUDA TARİHİ GEÇEN CİĞER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar size bir kaç sorum var, şuan elimde 3 tane son kullanma tarihi geçmiş yiyecek var.



    1- Tavuk Ciğer 1 paket - SON KULLANMA TARİHİ 04.10.2020 ( 11 gün geçmiş )


    2- Piliç Izgara 1,5 KG - SON KULLANMA TARİHİ 14.10.2020 ( 1 gün geçmiş )


    3- Mantar 1 Paket - SON KULLANMA TARİHİ 14.10.2020 ( 1 gün geçmiş )



    Bunların Tavuk Ciğer ve Piliç ızgara derin dondurucuda duruyordu alındığından beri. Zaten Piliç Izgara 2 gün önce alınmış. Ciğerde derin dondurucuda unutulmuş. Mantarı bir kaç gün önce A101 den aldık normal buzdolabında duruyordu, dün son kullanma tarihi yazıyor.



    Soru şu, bunlardan hangileri yenilebilir bugün pişirsem, Tavuk ve mantarda sorun olmaz sanırım 1 gün olmuş daha, ama ciğerden emin olamadım. Parasından da değil ama sürekli yiyecek atmaya başladık böyle tarihini kaçırıp, üzülüyor insan israf ettik diye.








  • Ciğeri yeme diğerleri yenebilir. Sakatat kolay bozulacak bir ürün zaten.

  • Peki bu ciğeri ne yapsak? Kediye köpeğe versek bişey olur mu? Zehirlenirler mi?

  • dondurucudaydıysa hiçbir şey olmaz hepsi yenir

  • hepsini ye bişey olmaz

  • Derin dondurucunun et saklama bölümündeydi tavuk ve ciğer.

  • Aynı durum cigerde başıma geldi hocam ama biz dondurucuda 2 ay unutmuşuz bir köşede kalmış çıkartıp buzu cozulunce ciğerin rengi yeşile döndü kokmaya başladı ve atmak zorunda kaldık.Sizinki süre olarak kabul edilebilir duruyor bence cozunmesini bekleyin buzdolabı kısmında eğer renk değişimi koku yoksa tüketin derim.
  • Mantarls piliçe okeyim ciğer riskli
  • xtr3ams kullanıcısına yanıt
    Dondurucuya attığın an SKT durur.2 yıla kadar dayanıyor.
    Yiyip yenilenemeyeceğini koku varsa tat renk değişimi varsa anlarsın.Tarih üzerinden yorum yapmamız yanlış olur.

    İyi muhafaza ettiğim derin dondurucudaki 2017 yılından kalma börek taptaze çıktı yine ceviz atmıştım buzluğa o bozulmuş mesela kokudan anlaşılıyor
  • O zaman ben ciğeri dolaba alayım, çözülünce tipine kokusuna bakıp tüketelim. İşin kötü tarafı covid olduğumdan koku alamıyorum, tad da alamıyorum. Evdekilere soracağım bakalım koku var mı vs diye

  • Ciğeri çöpe attım tüm aile yeni korona oldu iyice riske gerek yok diye, mantarı soteledim, tavuğuda tavada yaptım, Bizimkiler yiyecek ben yemeyeceğim bişey olursa hastaneye götürürüm yapacak bişey yok. Yalnız efsane yaptım mantarı, görüntü çok hoş oldu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtr3ams -- 15 Ekim 2020; 17:29:54 >
  • Ciğeri dışarı çıkar erisin biraz kokudan anlaşılır da diğerlerini ye bir şey olmaz
  • Ciğeri attım valla çöpe, hatta aşağıda köpek vardı ona koklattık o bile umursamadı, gerçi çözülmemişti buzluydu ondanda olabilir. Çöpte artık kedi köpek yerse kendi bilir ben riske atmak istemedim başkan

  • Hocam kurbanlık etleri düşün. Kurbanda buzluğa konuluyor ve aylar sonra yeniyor. Dondurucudaki ete hiçbir şey olmaz. Kokusu rengi normalse göm gitsin.
  • Benzer durumda kalınırsa; sakatatı kesinlikle atın!
    Tavuk ve kırmızı ete birşey olmuyor.
  • Derin dondurucuda et çok uzun süre dursa bile kümes hayvanları dayanmaz 1. ye yazdığını yeme bence normal ciğer olsa yenirdi ama.


    2. yi çözdürüp bir bak üstünde yapışkan bir tabaka yoksa yenirç

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.