Bildirim
Sözlü ve Yazılı Onay Almadan 2 km Ötedeki YAPA Santraline Geçirip Hız Düşürmek (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba, yapa'dan vae geçişi için arkadaşlarıma bildirimde bulundum. Geçişe uygun olması durumunda sizden onay almak için iletişime geçeceğiz. Konuyu ayrıca takip ediyorum. -
Az önce Türknet Çözüm Merkezi'nden Ayşegül hanım ile telefondan konuştuk.
YAPA altyapısından santrale olan uzaklık nedeniyle maksimum hız olarak size 5 mbps verebiliyoruz dedi. Vae altyapısına geçiş için teelfon numaranızın değişmesi gerekecekonaylıyor musunuz dedi, onayladım.
Artık 25 yıllık telefon numarasını feda edeceğiz. Durduk yere telefon numarasından da olduk, bunu YAPA'ya geçmeden müşteriye bildirmeniz gerekiyor. @TurkNetDestek
2-3 gün içinde VAE'ye geçiş sağlanacak denildi bakalım, göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRdOfWeB -- 26 Nisan 2020; 19:21:14 > -
numaranızı kurtaranın yolu var ama biraz uğraşlı ve cezalı,
Tt ye gidip turknetden numara taşıma yapmak istiyorum diyorsunuz numara taşıma yapıyorlar ama taahhüt var sanırım, taahhütsüz varsa ev telefonu yapışın(köy tarifesi varda adresten bakıyorlar),
ardından turknet e tekrardan numaranız ile vae den başvuru yapabilirsiiniz ama yapa ya tekrar alırlar mı bir şey diyemem
ya da milleni konuştuğun kadar öde ile veriyorlar da benim işimi çözemedikleri için milleni yi önermiyorum
benm vae de hattım vardı, turknet i kapatmadan tt ye taşıdım (4 saate falan geçti) sonra turknet i iptal ettim (köydeki net idi) -
Dün aynı işlemler için tarafımı aradılar. YAPA’dan VAE altyapısına geçiş ve telefon numarası için onay aldılar. Bizim telefon numaramız da çok eskiydi ama yapacak bir şey yok YAPA’ya geçirmişler ve başka firmaya geçerken diğer firmalar abonelik başlatma ücreti kesiyorlar. 2016 yılından beri bu firmaya aboneyim sesli ve/veya yazılı olarak onay almadıkları için YAPA’ya geçişim yapıldığı süreçten itibaren ödediğim bütün faturaların ve eğer başka firmaya geçtiğim taktirde ödemem gereken ücretin geri ödenmesi hususunda tüketici mahkemesine başvuracak idim ama nihayet geçişim için işlemler başladı. 2-3 gün içinde geçiş yapma durumu ise ben pek ümitli değilim bu konuda, ben sordum teyit aldım ve kendileri olağanüstü durum olduğunda 7 veya 10 günü hatta uzayabileceğini aktardı. Ha uzarsa şikayetlerimin arkası kesilmeyecek o biline.
-
Benim binamdaki kablom normal ama dediğim gibi sıkıntı onlarda ya sağ dolabında yada santraldeki portta sıkıntı var.Korona geçsin diyorum sonra destek kaydı açacağım 7 mayıs gibi açarım.Hat zayıflamam birden arttı adslden vdsle geçince anlamsızcasına. -
Yapadaki telefon numarasını türktelekoma nasıl taşıdınız? Yapa olunca internet taşımada sorun çıkardıklarını duymuştum. Köy altı yerleşim yerinde bende sorun yaşıyorum. 25 yıllık numara ve değişmesi sıkıntı olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben vae deki telefon numaramı tt ye taşıdım
ancak her türlü sizin ev telefonu numaranızı taşıyabiliyor olmanız lazım ve hatta büyükşehir e bağlı olmayan köy iseniz çok daha iyi
tt bölge müdürlüğüne gidin, "ben turknet deki ev telefonu numaramı size taşımak istiyorum - köyde olduğunuz için de - paket olarak da köy avantaj istiyorum diyin geri kalan işlemler tt debireysel.turktelekom.com.trKöy Avantaj Tarifesi Yeni Abonelik Kampanyası > Türk Telekomhttps://bireysel.turktelekom.com.tr/ev-telefonu/kampanyalar/sayfalar/koy-avantaj-tarifesi-yeni-abonelik-kampanyasi.aspx
yapa da internet taşıması yapılamaz doğru (sonuçta kablo adamların kendi makinesinde tt makinesi gibi ortak kullanılan makine değil) ancak her türlü isteyen kişi istediği işletmeye belli kurallar çerçevesinde numara taşıma yapabilir (tt ye her türlü numara gelebilir)
2017 de farklı bir şey başıma geldi çözümü şu şekilde oldu, numara eskiden tt de iken ki hat sahibi ile şu an turknet deki hat sahibi aynı mı ve şu an yine işlemi aynı kişi mi yapacak ? - benim sol de numaram vardı babamdan devir almıştım ama tt de hala babamın üstüne gözüküyordu idi sol u geri devir ettikten sonra gidip tt ye taşıdım - sonra tt de üstüme aldım ve numara ile turknet e başvurdum :D
-
Bugün Turknet Çözüm Merkezi'nden Nejla hanım aradı.quote:
Orijinalden alıntı: LoRdOfWeB
Az önce Türknet Çözüm Merkezi'nden Ayşegül hanım ile telefondan konuştuk.
YAPA altyapısından santrale olan uzaklık nedeniyle maksimum hız olarak size 5 mbps verebiliyoruz dedi. Vae altyapısına geçiş için teelfon numaranızın değişmesi gerekecekonaylıyor musunuz dedi, onayladım.
Artık 25 yıllık telefon numarasını feda edeceğiz. Durduk yere telefon numarasından da olduk, bunu YAPA'ya geçmeden müşteriye bildirmeniz gerekiyor. @TurkNetDestek
2-3 gün içinde VAE'ye geçiş sağlanacak denildi bakalım, göreceğiz.
Telefon başvurusu onaylanmış. Yeni telefon numaramı bildirdi. İnternet başvurusunu da ADSL mi VDSL mi başvurmak istiyorsunuz diye sordu, VDSL dedim. Başvuruyu şimdi yaparken hata aldığını, bölgede ADSL/VDSL boş port gözükmediğini iletti. Biz boş port talebi yapalım, başvurunuzu iletelim. 3-4 iş gününde geçiş yapılır boş port olması durumunda dedi. İsterseniz siz de türk telekom'a durumu iletirseniz daha hızlı sonuçlanabilir denildi.
Yasal olarak süreç 7 gün; telefon için 4 gün, internet için 3 gün diye bilgi verdi.
ben de bir şekilde türk telekom'a durumu iletiyim bakalım. Haftaya VAE geçişi tamamlanmış olur umarım.
-
Umarım kısa sürede internetinize kavuşursunuz. 25.04.2020 tarihinde benim talebim alındı fakat hala tarafıma telefon hakkında dönüş yapılmadı, dün süreci hızladırmalarını istedim ve dediğiniz gibi telefon başvurusu için yasal süreç 4 gün şeklinde geri dönüş yapıldı. Bugün talebimin 5. günü sıra ile dönüş yapılıyor desem sizin ki hatırladığım kadarı ile 26.04.2020 idi bana neden dönüş yapılmadı anlamış değilim ayrıca port gözükmediği kısmı ise pek inandırıcı gelmedi. Forumda sürekli port olmadığı dile getirilen geri dönüşleri gördüm ve Türktelekom tarafından kullanıcılara denilen ise istemedikleri kadar portun olduğu. Alt komşum Türktelekom aboneliğine başvurmuş 16.04.2020 tarihinde kurulum için gelinmişti ve gelen ekiple konuşma fırsatım olmuştu kendileri ADSL hizmetten VDSL geçmeyi önerdi bu da boş portun olduğu ihtimalini gözler önüne seriyor. Umarım tarafıma sizin ki gibi boş portun olmadığı, talep etmelerini gerektiğini aktaran dönüş yapılmaz.
-
26 sında ben talep oluşturdum ama 27 sinde başvurmuş onlar.
Sizin bölgeyi bilmem ama korona salgınından önce bölge türk telekom müdürlüğüne gitmiştim. Türk telekom'a geçeceğim diye onlar da bölgede boş port yok, port sorunu var demişlerdi. -
Süreç çok yavaş ilerliyor yasal süreç var diye sonuna kadar kullanıyorlar. 27 sinde benimde başlamış ama talebi ilettiğimiz aradaki 2 günde ne yapıldı mesela? zaten 1 aydır uğraşıyorum hala tam anlamı ile hizmete kavuşabilmiş değilim.
Port sorunu başka bir bela hiç o konulara girmek istemiyorum -
Yapa’ya izinsiz geçiş ve bu yüzden başka operatöre geçerken telefon numarası değişmesi sorunu bende de var, evdekileri telefona ikna edemediğim için turknetten ayrılamamıştım 1,5 sene önce. Bu başlıkta yazılanları yapıp telefon numarasını tutabilirim umarım eğer beni de VAE’ye geçirmezlerse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Hocam birde ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine mail atın bakalım konu hakkında nasıl geri dönüş yapacaklar. Benim durumum ise şuan internet başvurusunda, telefon başvurusu etabını geçtik bakalım ne zaman kavuşabileceğiz. -
-
Hocam geçmiş olsun, pes etmek yok Twitter üzerinden Yusuf Kıraç'a PM atmayı deneyin bakalım nasıl dönüş yapacak -
Saha dolabı yeni koyulmadı mi nasıl port yokmuş ?quote:
Orijinalden alıntı: LoRdOfWeB
bende internet başvurusundayım işte de port yok diyorlar.
dediğiniz yere mail atmıştım akşam.
Bugün hem türknet'ten hem türk telekom'dan mesaj gelmiş.
ikisi de birbirine atıyor işi hadi bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
valla hiç bilmiyorum hocam sokağın başında 100-200 m ötemde var dolap ama
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X