Şimdi Ara

Sözleşme ve Taahhüt ile İlgili Yasal Düzenlemeler, İSS'lerin Taahhüt Tuzağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
9
Favori
5.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Faydalı konu herkesin okuması lazım
  • eline sağlık güzel paylaşım, tüm sistem halkı düdüklemeye yönelik.
  • akn ve kota saçmalıkları 2019 da bitene kadar milleti iyice düdüklemeye çalışacaklar .
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    2019 da biteceğini kim söyledi
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    bu yalan olur hocam haber eski zaten. Sanmıyorum bunların akn yi kaldırtabileceğini. Türknette beceremedi zaten müşteri temsilcisi desen yok hız sorunu desen bakan çözen yok.
  • Illusive Man kullanıcısına yanıt
    hayır kardeş Bizzat BTK açıkladı forumdada meşhur Kota konusu vardı orayada bakabilirsin,
    Tabi burasının Türkiye olduğunuda unutmamak gerekli, 2019 da AKN kalkar bizim çakal ISS'lerde Akn gibi yeni bir iteleme yöntem bulurlar belki
  • ISS şirketleri zaten taahhütlerle, spor salonları da 1-2-3 yıllık üyeliklerle zengin olmadımı :) Bunlar hep arkadasında uzun uzun kafa yorulan pazarlama stratejileri. Aranızda cezai bedel ödemeyen yoktur muhtemelen işte onlar hep hesapta olmayan gider kalemleri olarak karşımıza çıkıyor. Ha bu arada 12 aylık taahhütlü internet hattı var elimde, devir için ilgilenen varsa detaylar burada
    https://forum.donanimhaber.com/vodafone-net-16-mbit-hat-devrediyorum-150-tl-lik-modem-hediye--130997699
  • çok güzel bir konu.
    mümkünse güncellemenizi talep ediyorum.

    1) TTNET AŞ (Türk Telekom) Yalın ADSL
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/Documents/yalin-internet.pdf


    En düşük tarife 8 mbit'e kadar 50 gb 95 TL + aylık 8 TL bağlantı ücreti TOPLAM 103 TL yani bağlantı ücretini saymazsak 3 mbit internet için biçilen fiyat TAM 95 TL !!!
    Ekstra ücretleri de var: 10 TL devre hazırlama ücreti

    Peki 24 ay taahhüt yaptık diyelim. Ödeyeceğimiz aylık ücret 56,90 TL oluyor. Yani aylık sözüm ona TAM 46,10 TL indirim yapılmış gibi gösteriliyor. Bu da şu demek, cayarsanız kullandığınız her ay için sizden bağlantı aktivasyon ücreti 216 TL+ 48 tl kampanya katılım ücreti+ modem ücreti 250 TL. SAdece bunlar 514 TL:( bir de bunlara ek indirim faydası eklenecek. mesela o da diyelimki 46 tl. her ay için ek 46+ 10 TL ücret talep edecek !!!
  • Firma size verdiği hizmeti günlerdir ariza sonucu veremiyorsa da iptal ettirmek istediğiniz de cayma bedeli ödemek zorunda kalır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali1uslu08 A kullanıcısına yanıt
    7 gün sınırı var. sonrasında sizin iptal hakkınız var. cayma ücreti ödeyin derse tüketici haklarına başvurmanız gerekli.
  • Merhaba.

    Hocam taahhut hakkinda konular actiginiz icin size sormak istedim. Sorumu cevaplarsaniz sevinirim.

    Vodafone 7/7 Dijital Dukkan paketi kullanicisiyim. Gecen sene evimi tasidigim zaman evimin altinda TTNet fiberi oldugu icin ADSLden VDSL gecis yaptim. Fiber kutusu telefon hattina veriliyor. Bu zamanda arayip sordum, VDSL gecmek istiyorum taahhut uzarmi diye onlarda hayir dediler. Normalde 1 hafta once taahhutum bitmesi gerekirken Fibere gecildi bahanesi ile taahhutumu sifirlayip tasindigim aydan baslatmislar. Suan cayma bedeli korkusundan iptal edemedim. Iptal etsem cayma bedelini oder miyim? Not: Suan verdikleri hizmet VDSL vodafone fibermax degil. Tarife alabilinecek en yuksek hiza gore ayarlaniyor

    Tesekkurler.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    okuduğunu anlamayan bir millet onu mu ? anlasın
    https://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/pisa-2015-sonuclari-turkiye-okudugunu-anlamiyor-1551310/
  • kalsın bu konu
  • +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bugün evime vodafone saha satış elemanı gelmiş, ailem de numaramı vermiş. Daha sonra aradıklarında 24 ay taahhüt vermek istemediğim için düşünmediğimi söyleyince konudaki madde 16dan bahsetti. Taşınıyorum diyip interneti bu satış elemanına devredip cayma bedeli ödemeden fes edebilecegimi, bunun için kişisel! garanti verdiğini belirtti. Sorum şu bu yasadan yararlanmak için ileride benden yeni taşımasın ev için ikametgah vs. Gibi resmi belge isterler mi yoksa gidip ben taşınıyorum desem yeterli mi acaba. Telefondaki kadın gerekli değil dedi ama pek güvenemedim. Açıkçası bu tür açıkları kullanmak gerçekten utanç verici ama yeni fiyatlarla bizi öpmeye çalıştıkları için bir yerden de müstehak diyorum. Zaten Türknet düşünüyorum ama yine de sorayim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raz3rs kullanıcısına yanıt
    quote:

    Mobil elektronik haberleşme hizmetleri dışındaki taahhütlü aboneliklerde abonenin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin aboneye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkânsız olması durumunda abone tarafından, yerleşim yeri değişikliğinin belgelendirilmesi halinde herhangi bir cayma bedeli ödenmeksizin taahhütlü abonelik feshedilebilir. Bu hüküm uyarınca cihazın abonede kaldığı hallerde işletmeci, cihazın kalan ücretini aboneden talep edebilir.

    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.24039&MevzuatIliski=0&sourceXml Madde 12-6

    Eleman prim kastığı için yalan söylemiş.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, turknet kumarı oynamaktan başka çare kalmadı o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.