Şimdi Ara

Sözelci Kardeşlerime Altın Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, ben de bu bölümde çok takıldım. Bir şeyler öğrenmeye bir şeylerden ders çıkarmaya çalıştım. Sözelde kendimce iyi bir sıralama yaptım(25k) istediğim bölüme de yerleştim. Ama sorunlar patlak göstermeye başladı; atamma mevzusu, dışardaki insanların sözelcilere bakış açısı falan derken çok yıprandım kazanmadan önce de kazandıktan sonra da. Şimdi sidik yarıştırıp şu alan daha iyi bu alan daha kötü demek istemiyorum ama işin gerçeği sözelden veya eşit ağırlıktan iyi bir yere gelinmek isteniyorsa top 5 üniversite harici bence hedeflenmemeli. Liseye tekrar dönecek olsaydım kesinlikle sayısalcı olurdum. Arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım dağın başındaki bir üniversitede bile tıp,diş,eczacılık,hemşirelik okunduğu zaman iyi yerlere kolayca gelinebiliyor. Kolaydan kastım okumasının kolaylığı değil iş bulmasının kolaylığı. Atanamamış bir öğretmen özelde üç kuruş için saç döküyor, belli bir yaştan sonra da kaldıramayıp bırakıyor. Veya asgari ücretle bir yerlede çalışıp gün doldurup hayatını ziyan ediyor.

Demem o ki hem ruhen, hem bedenen yıpranmak istemiyorsanız geleceğinizi iyi çizin. Alan fanatiği olmayın, idealist olun ama mantıklı idealist olun. Top 5 de sözel bölüm kazanamadıktan sonra emin olun işiniz çok çok çok zor. Bu dediklerime içinizden çoğu kızacak hatta laf edecektir ama ilerleyen zamanlarda bana hak vereceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum insanlar alanlarını ilgi alanlarına göre seçmeli.Bir insan gerçekten tarihi seviyorsa ataması yok diye okumasın mı? belki çok iyi bir tarihçi olacak belki de özel kurumlarda asgari ücret vari fiyatlarla çalışacak.Ama önemli olan şu, o adam sevdiği şeyi yapacak.İsini severek yapan insanlar daima başarıya ulaşır benim fikrim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdalbaqqel

Dostum insanlar alanlarını ilgi alanlarına göre seçmeli.Bir insan gerçekten tarihi seviyorsa ataması yok diye okumasın mı? belki çok iyi bir tarihçi olacak belki de özel kurumlarda asgari ücret vari fiyatlarla çalışacak.Ama önemli olan şu, o adam sevdiği şeyi yapacak.İsini severek yapan insanlar daima başarıya ulaşır benim fikrim bu.
    Hocam şundan emin olun idealist kişilik gerçek hayatla karşılaştığı zaman sekteye uğruyor. Dediğim gibi idealist olma, ilgi alanlarına yönelmek iyi bir şey ama bunu top 5 üniversite haricinde gerçekleştirmek kolay değil. Üniversiteye ilk adım attığınızda bölüm hocaları öyle över ki bölümü sevmeseniz bile "lan tam benlik" dersiniz. Sonra taşlar yerine oturdukça bir şeylerin farkına varırsınız.

• Erdalbaqqel E kullanıcısına yanıt
    Bir insan tarihi seviyorsa tarih bölümü okumasına gerek yok belki antik yunanda insanlar okullara eğitim için gidiyor olabilirler ama artık insanlar okullara eğitim için değil para kazanmak için gidiyolar gitmek zorunda kalıyorlar maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yaşayacağımız hayat 60-70 sene o da Allah nasip ederse.Ne şuana kadar yaşadığım hayattan bir şey anladım ne de bundan sonraki için anlayacağımı düşünüyorum.Zaman gerçekten hızla akıp gidiyor.Kısacık ömrümüz var bari bu süre zarfında istediğimiz şeylerle muhatap olalım diye düşünüyorum.Ama dediğin gibi bizim ülkemizde maalesef bu tarz şeyler pek de mümkün değil.

• Ne okuyorsunuz?

• hedeflys.17 H kullanıcısına yanıt
    Okul öncesi öğretmenliği

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Size katılıyorum hocam. Gençler mantıklı idealistler olarak ve gittiği bölümün tam olarak ne yaptığını bilerek tercihlerini yapmalı. Kulaktan dolma, yeterince araştırma yapılmadan yapılan bir tercihin ceremesine üniversite ve iş hayatınız boyunca çekersiniz. Bunları düzeltmek mümkün oluyor tabi ancak baya azim gerektiriyor ve çok yorucu olabiliyor. Daha yolun başındayken önündekileri güzelce ölçüp tartmak en iyi sonucu verecektir.
  • Ben geçen sene sözelden 88bine girdim. İlk başta hedefim tarihti ve istediğim üniversite tutuyordu. Ama sonra iş bulma vb. kaygılardan dolayı vazgeçtim tercih yapmadım. Şimdi tekrar sözelden hazırlanıyorum ve iletişim fakültesinden bir bölüm istiyorum.(İletişim,Halkla İlişkiler,Görsel İletişim Tasarımı, Reklam vb.). Onlarda da iş imkanı az diye duydum ama en azından bir tık da olsa daha iyi olur diye düşündüm.
  • Katılıyorum, hele ki İngilizce eğitimi vermeyen bir yere gideceksiniz kesinlikle sözel bir bölüm okumayın. Tarihten örnek verirsek 3. tercihim olan Bilgi'ye yerleştim, 4 tercih yapmıştım. Okuyabileceğiniz 4 5 üniversite var, onların dışındakilerine gidilmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-08210B126

Okul öncesi öğretmenliği
    Okul öncesi ataması iyi diyordu herkes ilk kez sizden duydum kötü olduğunu hatta iş imkanı da artacakmış zorunlu olunca

• Okul öncesi ve Özel eğtimin atamalarının iyi olduğunu biliyordum. (okul öncesi okuyup memnun olmamanıza şaşırdım.
    Tarih demişken ben Boğaziçi Tarih hedefliyorum. ( dil anlamında en az 3 dili çok iyi bilmeden mezun olmuyorsunuz AMACIM AKADEMİSYEN olmak ) iş çevresi olarak da geniş olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz ? Boun(tarih veya edebiyat) dışında gs-İletişim , Odtü tarih , Bahçeşehir yeni medya , hacettepe - özel eğtim gibi alternetiflerim var bence ( SİZLER BU BÖLÜMLER HAKKINDA NE DERSİNİZ (İŞ OLANAĞI OLARAK ) , sözelde ilk 5k yapan bence rahat iş bulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BounTTarih -- 10 Mart 2019; 0:27:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedeflys.17

Okul öncesi ataması iyi diyordu herkes ilk kez sizden duydum kötü olduğunu hatta iş imkanı da artacakmış zorunlu olunca

Alıntıları Göster
    Hocam sorun şu; geleceğim konusundaki yapabileceğim tek tercih atanmak. Akademisyenlik farklı bir boyut orayı katmıyorum. Atanma konusuna geleceksek herkesten farklı bir ses çıkıyor, birisi mecburi diyor öteki mecburi olmayacak diyor. Başkasıda farklı alanlardan da okul öncesi öğretmeni alımı yapılacak deniyor. İş böyle olunca da okurken yıpranıyorsunuz. Çünkü gördüğüm tüm dersler çocuklarla ilgili ve özelde öğretmenlik harici yapabileceğim hiçbir meslek yok. Özelde okul öncesi öğretmenliği yapmakta çok zor.
    Bölümümden memnun muyum? Kesinlikle evet sadece demek istediğim yıpranmak istemeyen arkadaşlar daha doğru kararlar vermeye çalışsınlar. En azından gülü sevmek için dikenin ne kadar büyük ve acı olduğunun farkına varsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BounTTarih

Okul öncesi ve Özel eğtimin atamalarının iyi olduğunu biliyordum. (okul öncesi okuyup memnun olmamanıza şaşırdım.
    Tarih demişken ben Boğaziçi Tarih hedefliyorum. ( dil anlamında en az 3 dili çok iyi bilmeden mezun olmuyorsunuz AMACIM AKADEMİSYEN olmak ) iş çevresi olarak da geniş olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz ? Boun(tarih veya edebiyat) dışında gs-İletişim , Odtü tarih , Bahçeşehir yeni medya , hacettepe - özel eğtim gibi alternetiflerim var bence ( SİZLER BU BÖLÜMLER HAKKINDA NE DERSİNİZ (İŞ OLANAĞI OLARAK ) , sözelde ilk 5k yapan bence rahat iş bulabilir.
    Hocam bölümümden memnunum ama gülü severken dikenin ne kadar büyük olduğunu anlatmaya çalıştım. Bu arada saydığınız üniversiteler gerçekten kendini kanıtlamış kurumlardır. İş bulma konusunda konuda belirttiğim gibi sözel çok sallantılı ve bulanık bir alan, her an ne olacağı belirsiz. Örneğin iyi bir üniversitenin tarih bölümüne yerleşseniz bile öğretmen olarak atanmanız çok zor. Akademisyenlik istiyorsanız da o kısmını bilemem. İnternette küçük bir araştırmayla idealist kişilerin gerçeklerle karşılaştıklarında nasıl sekteye uğradıklarını görebilirsiniz. Bu sizi umutsuzlandırmasın, sadece karşılaşacağınız engelleri bilmeniz engelleri aşma konusunda belki sizlere bir şeyler katar.

• Okul öncesi mezunları şu an 76-78 civarı kpss puanı ile atanıyor. Sizi fazla karamsar gördüm. 83-85 ile atanan tarih-edebiyat mezunları var. Okul öncesinin önü açık görünüyor. Son sınıfta iyi çalışmayla rahatlıkla o puan alınır. Olmasa bile mezunken 80 üzeri puanları rahatlıkla alırsınız.

Kaçıncı sınıfta olduğunuzu bilmiyorum ama erkenden temel atmaya başlayın ki ilk yılınızda iyi puan alıp güzel bir yere atanın. Sürekli atanamıyoruz muhabbeti yapanlardan uzak durun. İnsanlar rahata, kolay yoldan para kazanmaya daha eğilimli. İş kpss çalışmaya gelince kimse uğraşmak istemiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.