Şimdi Ara

Soylu vs Özdağ tartışmasındaki kafa kurcalayan iki seçenek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süleyman Soylu ve Ümit Özdağ, daha önce sosyal medya üzerinden mülteci konusu üzerine birkaç kez atıştılar. Ancak bunların hepsi siyasi üslup çerçevesindeydi. Bir hakaret yoktu. Keza, İç İşleri Bakan Yardımcısı ile Özdağ'ın tartışması da öyle.


    Ancak bugün Süleyman Soylu, ortada Özdağ'ın kendisine yönelik sarfettiği herhangi bir ağır cümle, onur ve gurur kırıcı söylem olmamasına rağmen, çok ciddi bir tavırla "Hayır, hayır, hayır. O kişiden gelen mesajı duymak istemiyorum. Ben onu adam yerine bile koymam. Hayvandan daha aşağılıktır. O soros çocuğu ve operasyon çocuğudur." cümlelerini duyunca şaşkına döndüm. Birincisi çok gayriahlaki sözler bunlar, ikincisi T.C. bakanının bu sözleri başka bir siyasetçiye, onu da geçtim bir vatandaşa söylemesi için ya şahsına ya ailesinden birine çok ciddi ithamlar duymuş olması gerekir.


    Aradım, taradım, Özdağ'ın Soylu'ya hakaret tweetini, söylemini bulamadım. Ama Soylu'nun Özdağ'a bu cümlesi çok ama çok açık bir kavga başlangıcı. Çünkü biliyor, Özdağ asla bu lafların altında kalacak bir siyasi profil değil, ülkücü kimlikten geliyor ve gerek istihbarat gerek emniyet gerek sokakta "ailesinden gelen" bir itibarı var. Merak eden Özdağ'ın babasını araştırabilir.


    Şimdi de Özdağ'ın çıkıp çok sert bir tutumla "Yarın 11.00'de geliyorum erkeksen çık karşıma, çıkamazsan da seni bulacağım oğlum." sözlerini duyduk. Kıraathane ağzı belki ama eğer siz bir insanın onuruna bu kadar laf edersiniz, "onun bunun çocuğu" diyemediğiniz için operasyon çocuğu derseniz, karşı taraf gayet anlar ne demek istediğinizi.


    Hâl böyle olunca Twitter ve Ekşi Sözlük'te bu tartışma üzerine yazılanları okudum. Zafer Partisi'ni iktidar cephesinin Millet İttifakı'ndaki oyları bölmek için kurulduğunu söyleyenler oluyor bildiğiniz üzere. Ben açıkçası böyle düşünmüyor ve Özdağ'a destek veriyorum. Çünkü 6'lı masa denilen sarı muhalefetin bu ülkede bir şeyleri değiştireceğine zerre inancım yok. Ne sokakta ne de kendi tabanlarında 6 parti de seçime 1 yıl kalmışken bir heyecan oluşturamadı. Ne ekonomi adına ne mülteciler adına "şunu yapacağız, bunu yapacağız, planımız hazır, planlar şunlar..." diye anlattıkları bir politika görmedim, duymadım. Hepsi lafta, sözde kalan şeyler.


    O nedenle Özdağ, önce Mansur Yavaş çıkışı sonra mültecilerin artık dayanılmaz seviyelere gelmesi ve sınırlardan gelen ne idüğü belirsiz kişilerin şehirleri istilası, TikTok'ta Türk kadınlarını taciz etmesi, röntglemesi sonrası yürüttüğü "Mülteci politikası" ile iyi bir ivme yakaladı.


    Ama Soylu ve Özdağ arasında bugün yaşanan "bir anda" bu kadar ciddileşen tartışmayı bir türlü anlayamadım. Kafamı kurcalayan iki seçenek var, sizin de bu konuda görüşlerinizi bekliyorum:


    1-) Süleyman Soylu ve Ümit Özdağ, danışıklı dövüş içerisindeler. Soylu, kendisine söylenmiş ağır hakaret olmamasına rağmen televizyona çıkıp Özdağ ile yıllardır düşmanmış gibi davranıp, hakaret etti, Özdağ'da yanıtsız bırakmadı ve çok sert cevap verdi. Özdağ'ın bundan sonraki çıkışları sonrası mültecileri istemeyen kitle tarafından "kahraman" ilan edilmesi çok olası. Özdağ, Cumhur İttifakı'na oy veren kişilerden oy alamayacağı için (Cumhur İttifakı seçmeninin %80'i Soylu gibi düşünüyor, mülteciler kalmalı, zararları yok kafasında.) haliyle Millet İttifakı'ndan oy alacak ve 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı sandıkta çoğunluğu yine bulacak.


    2-) Süleyman Soylu, Ümit Özdağ'ı alenen hedef alarak kendisine oynamasını bekledi. Kendisi kalkıp "operasyon çocuğu" değil de direkt küfür etse yine ceza almayacağını biliyor, kendisine soruşturma başlatacak cesur savcı yok çünkü. Özdağ'ın da sözlerine sert yanıt vereceğini iyi biliyor. Bu sayede Özdağ ve kitlesini kışkırtıp Özdağ'ı kendisine çekecek. Soylu'nun programda "15 Temmuz'da işimiz yarım kaldı." söylemi de bir mesaj. Özdağ gözaltına alınabilir eylemlerde bulunursa kitlesi ve mülteci istemeyen kişilerin de sokağa çıkabilme olasılığı var. Bu durumda siyaset iyice gerilecek ve bu olay tamamen iktidara yarayacak. Siyaset gündemini yarın 11:00'den itibaren haftalar belki aylarca bu konu meşgul edecek; enflasyonun, mülteci olaylarının, sınırdan elini kolunu sallayarak geçenlerin konuşulması bir kez daha ertelenecek.


    Siz hangi tarafı makul görüyorsunuz, Soylu'nun bir anda ortada bir sebep yokken bu denli yükselmesinin sebebi ne olabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmrpyrz -- 6 Mayıs 2022; 2:30:49 >







  • Ülkede televizyon seyircisi sayısı halen ciddi. İzleyiciye şov yapmak istemiştir. Danışıklı dövüş olması saçmalık. Özdağ "erkeksen gel" dedi. Muhtemelen Soylu, Özdağ'ın karşısına çıkmayacak. Adam niye itibarını kaybetmeye çalışsın?

    Ha, zorlarsan "tayyip bey özdağ'la soylu'yu arayıp böyle temaşa düzenledi. böylelikle tayyip bey hem soylu'yu siyaseten elimine edip muhalif seçmeni de 'kendi kontrolü'nde olan özdağ'a yönlendirdi" de diyebilirsin. Her meselenin altından işte bu kadar kolay "tiyatro" "büyük oyun" ve sair bulunabilir. Akpliler zaten bu kafada. İspata gerek yok zaten. Hayal gücün genişse istediğin gibi, yukarıda yazdığım gibi ayakları yere basabilen senaryo kurabilirsin :)

  • Süleyman Soylu ilk defa bu tarz bir çıkış yapmıyor. Daha önce de bunun benzerlerini gördük. Danışıklı dövüş varsa herhalde Soylu tüm muhaliflerle danışıklı dövüş içerisinde. Soylu zaten bu tarz konuşan bir insan. Ancak Ümit Özdağ da sert çıkınca durum bu hale geldi. Soylu'nun amacı Özdağ muhabbetini açtırmamaktı ve rakibini küçümseyip bunu yapmaya çalıştı. Ancak Özdağ sert çıkınca ters tepti.
  • Soylu'yu Bahçeli dışında savunan seven hiç kimse yok. Bahçeli ise Bahçeli işte. Ümit Özdağ ile Bahçeli'nin arası çok kötü.

    Soylu baktı koltuk sallantıda tekrar Bahçeli'nin korumasını almak için salladı Özdağ'a. Sonuçta korkak olduğunu tüm herkese ilan etmekten çekinmedi neden çekinsin zaten akp'liler bile sevmiyor Soylu'yu. Sırf zarar.

    Olay bundan ibaret. Bu arada ülkede olay falan çıkmaz boş muhabbet o. Ak troller falan ölümüne Zafer partili rolü yapıyordu o biraz azalır o kadar.
  • Danışıklı dövüş değil.
    Bence birisiinin kendi çevresinde, partisindede üstü çizili. Yani x sonrası düşünülmüyor.
    Bu da bende kendime oynarım diyor açıkçası.
  • Önümüzdeki 1 yıllık süre içinde iktidar tarafından benzer çokça olay yaratılacak. İç savaş çıkartmak için ellerinden geleni yapacaklar.


    Kimin soros çocuğu, kimin operasyon çocuğu, kimin BOP eşbaşkanı olduğunu, kimin hesap sormazsam namerdim dediğini gayet iyi biliyoruz.

  • Zafer akp ittifakı gayet ihtimal dahilinde

    MHP'den kopan hiçbir partiye güvenmem güvenen kişiler nasıl güveniyor onu da çözemiyorum karşınızda MHP örneği varken zaferin iyinin aynısını yapmayacağına nasıl inanıyorsunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.