Şimdi Ara

Söylenti: Mortal Kombat 10 Onaylandı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ed Boon yani Mortal Kombat'ın yaratıcılarından ve Playstation'ın Sosyal Medya Direktörü Sid Shuman arasında geçen bir Twitter konuşmasına göre Mortal Kombat 10 geliyor.

D.I.C.E 2012'yi kastederek Ed Boon az önce Mortal Kombat 10'u onaylamış olabilir. Sid Shuman'ın "Yayıncı firmaların DICE için gösterecek bir şeyi var mı?" sorusuna Ed Boon "Mortal Kombat 10 dışında bizden başka bir şey yok ;)" diye cevap verdi.

Bakalım önümüzdeki günlerde bir açıklama gelecek mi?

Söylenti: Mortal Kombat 10 Onaylandı

http://bolumsonucanavari.com/Haberler-Soylenti_Mortal_Kombat_10_Onaylandi-24050.htm

• Online'ı düzelsin yeter,şu son çıkan oyun grafik olsun sesler mekanlar dövüş stilleri olsun çok çok iyi bir oyun, fakat karakterler arası dengesizlik ve online'ın laglı olmasından dolayı hiç tutmadı...
  • Kesin mortal kombat 4 un hikayesine sahip olur bu sefer.son oyunun bitişinde oyle gosteriyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Online'ı düzelsin yeter,şu son çıkan oyun grafik olsun sesler mekanlar dövüş stilleri olsun çok çok iyi bir oyun, fakat karakterler arası dengesizlik ve online'ın laglı olmasından dolayı hiç tutmadı...

Söylediklerine tamamen katılıyorum.Karakterlerdeki dengesizlikte Kung-Lao nun seriliği ve Sub-Zero'nun çok az kombinasyon hareketlerinin olması dışında bir dengesizlik göremedim.Başka gözüme çarpan karakter olmadı henüz..
  • Son oyunun üzerine daha neler katacaklar kimbilir. Merak ediyorum baya.

Son oyunları çok iyiydi ama online'da lag olmasa daha iyi olacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubellite

Son oyunun üzerine daha neler katacaklar kimbilir. Merak ediyorum baya.

Son oyunları çok iyiydi ama online'da lag olmasa daha iyi olacaktı.

Bu lag olayı yalnızca benim gibi nat type i medium olanlarda mı var? Yoksa open olanlardada aynı sorun var mı?
  • Benim NAT Type: Open ama yinede lag oluyor MK9'un online modunda. Hele KOTH modunda arada tavan yapıyor lobby'de çok kişi varsa vb.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MORTAL KOMBAT 1 ( XBOX GRUBU )
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim NAT Type: Open ama yinede lag oluyor MK9'un online modunda. Hele KOTH modunda arada tavan yapıyor lobby'de çok kişi varsa vb.

Anladım.Bende sadece Nat Type medium ve strick olanlarda lag var sanıp sırf MK9 için 60$ a Airties modem alıp Nat sorununu çözmeye çalışacaktım.Beni büyük bir masraftan kurtardın..Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: NexeLGiuS

quote:

Benim NAT Type: Open ama yinede lag oluyor MK9'un online modunda. Hele KOTH modunda arada tavan yapıyor lobby'de çok kişi varsa vb.

Anladım.Bende sadece Nat Type medium ve strick olanlarda lag var sanıp sırf MK9 için 60$ a Airties modem alıp Nat sorununu çözmeye çalışacaktım.Beni büyük bir masraftan kurtardın..Teşekkürler

NAT'ın lag'la alâkası yok, oyuncu bulmayla ilgili bir olay. Medium dediğin Moderate sanırım, o da iş görür, gerek yok yeni modeme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dövüş oyunlarında iki taraftan biri host görevi gördüğü için malesef lag kaçınılmaz oluyor. Dövüş oyunlarına server desteği gelse lag sorunu minimuma iner diye düşünüyorum.

Ayrıca MK9 oynamak isteyenler ekleyebilir. Kendi aramızda maçlar çevirebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

quote:

quote:

NAT'ın lag'la alâkası yok, oyuncu bulmayla ilgili bir olay. Medium dediğin Moderate sanırım, o da iş görür, gerek yok yeni modeme.

Pardon moderate yazacağıma medium yazmışım.. :) Oyuncu bulmada sıkıntı yaşamıyorum fakat daha önce Bad Company 2 'de birisi ile party kurupta oyuna girmeye kalktık her seferinde birimize bağlantı hatası verdi.Bunun nedeni ne olabilir?Daha önce party ile Crysis 2 ve Homefront oynamıştım sorun çıkmamıştı.Anlayamadım nedenini..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pardon moderate yazacağıma medium yazmışım.. :) Oyuncu bulmada sıkıntı yaşamıyorum fakat daha önce Bad Company 2 'de birisi ile party kurupta oyuna girmeye kalktık her seferinde birimize bağlantı hatası verdi.Bunun nedeni ne olabilir?Daha önce party ile Crysis 2 ve Homefront oynamıştım sorun çıkmamıştı.Anlayamadım nedenini..

Can't Connect Party hatası vermiştir muhtemelen (Player Unreachable hatası da olabilir). Party'den birinin NAT problemi olmalı, tek bir kişide bile olsa partiye girmene engel olur. Can't Connect Party hatası kesin olarak NAT problemidir ama diğerinin ne olduğu veya neyden kaynaklandığı bilinmiyor, kesin bir çözümü de yok.

Konsolda Bad Company 2 oynamadım, kesin konuşamam ama oyun Dedicated Server yerine P2P kullanıyorsa bu tarz sorunlarla çok sık karşılaşılıyor. Lobby'deki (Party'deki) tüm oyunculara tek tek bağlandığınızdan tek bir kişinin bağlantı sorunu bile oyuna girememenize sebep olabiliyor. Sorunun kimde olduğunu anlamanın bir yolu vardı ama hatırlayamadım şimdi.

NAT Type olayı ise şu şekilde işliyor kaba şekilde:
    Open'lar yeterli bağlantı hızına sahipseler Open, Moderate ve Strict'leri rahatça bulabiliyor. NAT seçmiyor da denebilir.
    Moderate'ler ise Open ve Moderate'larla oynayabiliyor, Strict'leri bulamıyor.
    Strict NAT'a sahip olanlar ise sadece Open NAT'a sahip olanları bulabiliyorlar ve onlarla oynayabiliyorlar.

Şunu da belirtmeliyim ki; bu ayrımlar çok keskin değil, genel olarak durum bu. Ama istisnaları da mevcut bağlantı hızınıza ve ping değerinize bağlı olarak. Ping ya da hız gibi sorunlar olmayan Moderate NAT'a sahip kişiler duruma göre Strict'leri bulabiliyor. Ya da yeterli hıza sahip değilseniz veya ping'iniz çok yüksekse NAT'ınız Open olsa bile oyuncu bulmada sorun yaşayabilirsiniz, bizzat yaşadım bu durumu. Bağlantı hızı çok fazla önem teşkil etmiyor, 1-2 MBit bağlantı bile yeterli olacaktır ama ping değerinizin yüksek olması oyuncu bulma ekranlarında fazlasıyla vakit geçirmenize, hatta oyuncu bulamamanıza neden olabilir. Benim şu ana kadarki gözlemlerime göre ping değeri baplantı hızından çok daha önemli, oyuncu bulabilseniz bile kaliteli bir şekilde oynayamıyorsunuz yüksek ping'le.

Son olarak basit bir öneri: modem ayarlarında UPnP'yi bulup Enable yapın. Ben de eskiden Moderate'dım bu işlemi gerçekleştirdiğimden beri Open'ım. Denemenizi öneririm.

• konu kaymış sanırım :D nat type ping test...vs.. mortal kombat gerçekten 9 emek harcanmış bir oyun hem görsellik hem zevk açısından.ama kakanında dediği gibi karakterlerde dengesizlik ve online.heleki online çok önemli.kof 13 bile tavan yapar online lagsız olsa,ama malesef bunu birtek sanırsam capcom başardı.
  • Capcom'un SSFIV oyununda da lag mevcut malesef. Online'da endless oda kuruyoruz kimse gelmiyor. Sebebi çok net olarak bağlantılarımızın yurtdışı seviyesinde olmamasından dolayı kaynaklanıyor. Dövüş oyunlarında ping değeri ve upload hızı çok önemli bir unsurdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesx

konu kaymış sanırım :D nat type ping test...vs.. mortal kombat gerçekten 9 emek harcanmış bir oyun hem görsellik hem zevk açısından.ama kakanında dediği gibi karakterlerde dengesizlik ve online.heleki online çok önemli.kof 13 bile tavan yapar online lagsız olsa,ama malesef bunu birtek sanırsam capcom başardı.

Capcom da başaramadı maalesef, benim oynadığım en lagsız oyun soul calibur 4'tü, lagdan eser yoktu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Can't Connect Party hatası vermiştir muhtemelen (Player Unreachable hatası da olabilir). Party'den birinin NAT problemi olmalı, tek bir kişide bile olsa partiye girmene engel olur. Can't Connect Party hatası kesin olarak NAT problemidir ama diğerinin ne olduğu veya neyden kaynaklandığı bilinmiyor, kesin bir çözümü de yok.

Konsolda Bad Company 2 oynamadım, kesin konuşamam ama oyun Dedicated Server yerine P2P kullanıyorsa bu tarz sorunlarla çok sık karşılaşılıyor. Lobby'deki (Party'deki) tüm oyunculara tek tek bağlandığınızdan tek bir kişinin bağlantı sorunu bile oyuna girememenize sebep olabiliyor. Sorunun kimde olduğunu anlamanın bir yolu vardı ama hatırlayamadım şimdi.

NAT Type olayı ise şu şekilde işliyor kaba şekilde:
    Open'lar yeterli bağlantı hızına sahipseler Open, Moderate ve Strict'leri rahatça bulabiliyor. NAT seçmiyor da denebilir.
    Moderate'ler ise Open ve Moderate'larla oynayabiliyor, Strict'leri bulamıyor.
    Strict NAT'a sahip olanlar ise sadece Open NAT'a sahip olanları bulabiliyorlar ve onlarla oynayabiliyorlar.

Şunu da belirtmeliyim ki; bu ayrımlar çok keskin değil, genel olarak durum bu. Ama istisnaları da mevcut bağlantı hızınıza ve ping değerinize bağlı olarak. Ping ya da hız gibi sorunlar olmayan Moderate NAT'a sahip kişiler duruma göre Strict'leri bulabiliyor. Ya da yeterli hıza sahip değilseniz veya ping'iniz çok yüksekse NAT'ınız Open olsa bile oyuncu bulmada sorun yaşayabilirsiniz, bizzat yaşadım bu durumu. Bağlantı hızı çok fazla önem teşkil etmiyor, 1-2 MBit bağlantı bile yeterli olacaktır ama ping değerinizin yüksek olması oyuncu bulma ekranlarında fazlasıyla vakit geçirmenize, hatta oyuncu bulamamanıza neden olabilir. Benim şu ana kadarki gözlemlerime göre ping değeri baplantı hızından çok daha önemli, oyuncu bulabilseniz bile kaliteli bir şekilde oynayamıyorsunuz yüksek ping'le.

Son olarak basit bir öneri: modem ayarlarında UPnP'yi bulup Enable yapın. Ben de eskiden Moderate'dım bu işlemi gerçekleştirdiğimden beri Open'ım. Denemenizi öneririm.

Modem kullanmıyorum.Hem PC ye hemde Xbox'ı internete bağlamak için bir switch kullanıyorum.Şu ana kadar NAT ımın moderate olmasından dolayı hiç sıkıntı yaşamamıştım.Party ile falanda oynamam hiç sadece bir kez BC2 denedim ondada söylediğiniz Can't connection hatasını verdi..Onun dışında oyuncu bulma ping yükselmesi gibi sorunlarla karşılaşmadım..

• 9 Süperdi bakakim bunda neler eklenecek
  • Fatality şov devam eder , MK9 da biraz fazla abartmışlardı ama artık yeni bir şekil getirirler
  • mk9'daki online problemler düzeltilmeyip mk10 için uğraşıp onu çıkarırlarsa yazık wallaha
  • Bu sefer şöyle ilerlemeli yapsalar '' Shaolin Monks '' serisindeki gibi gerçekten tadından yenmez. Hayatımda oynadıgım en kaliteli Mortal Kombat serileri arasındadır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.