Şimdi Ara

Soyal Medyada Kahraman İlan Edilen Kadir Şeker İçin Savcı 18 Yıl İstedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konya'da sevgilisini dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı bıçaklayarak öldüren ve 19 yıla kadar hapsi istenen Kadir Şeker'in yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı mütalaa verdi. İddianameye bağlı kalan savcı, suçun ağır tahrik altında işlendiğini, 'kasten adam öldürme' cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminin de en üst sınırdan verilmesi talep edildi.

Konya’da, sevgilisi Ayşe Dırla’yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve 19 yıla kadar hapsi istenen 20 yaşındaki Kadir Şeker’in yargılandığı davada 3’üncü duruşma yapıldı.

SAVCI İDDİANAMEYE BAĞLI KALDI

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) katılırken, solanda ailesi, öldürülen Özgür Duran’ın ailesi ve taraf avukatları yer aldı. Saat 09.45 sıralarında başlayan duruşmada son tanığın dinlenmesinin ardından Cumhuriyet savcısı mütalaa verdi.

İddianameye bağlı kalan savcı mütalaasında suçun ağır tahrik altında işlendiğini, ‘kasten adam öldürme’ cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminin de en üst sınırdan verilmesi talep etti.

NE OLMUŞTU?

Antalya’dan gelip Konya’ya yerleşen Ayşe Dırla ve Özgür Duran çifti arasında 5 Şubat akşamı birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe Dırla evden çıkıp Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Piri Reis Parkı’na gitti. Peşinden parka gelen Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisini dövmeye başladı. Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker de olaya müdahale etmek istedi. Çıkan arbedede, Şeker’in elindeki bıçak, Duran’ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı. (DHA)

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.

• O kızın sevgilisi o kızı öldürseydi Kadir Şeker'den daha az ceza alırdı muhtemelen.

Hep söylediğim birşey var; Savcının hakimin işini yapmaya kalktığınızda, adaleti kendiniz sağlamaya kalktığınızda size özellikle en yüksekten cezaları kitlerler. Çünkü indirim yapmaları demek işlerini yapmadıklarını kabul etmeleri demek ve asla etmezler. Kadir Şeker muhtemelen yüksek bir ceza alacak. Öte yandan hakimler utanmadan, kadın öldürene, tacizciye tecavüzcülere indirim yapmaya devam edecekler.

• Adamı direkt kalbinden bıçaklayıp öldürüyorsun ve sonra sosyal medyada kahraman ilan ediliyorsun. Ne garip bir ülke olduk.

Çocuk genç yaşta kendisini yaktı.

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • Iyi olmus.

Kadina siddetin tavan oldugu ulkede, siddet goren kadinlara yardim etmek isteyen insanlara ders olmustur umarim.

haydarkarapuar
  • iyi olmuş. tebrik ederim adalet böyle olmalı.

• bu çocuğun ilk haberini okuduğumda ben olsam bende yapardım helal olsun dedim ama yok aga oracıktan sıvışıcaksın en güzeli. bide kadın milletine güven olmaz, eşimle tartışıyodum deyip ölen kocasına arka çıkmıştı. gitti mok yoluna bütün geleceği karardı.

Hep söylediğim birşey var; Savcının hakimin işini yapmaya kalktığınızda, adaleti kendiniz sağlamaya kalktığınızda size özellikle en yüksekten cezaları kitlerler. Çünkü indirim yapmaları demek işlerini yapmadıklarını kabul etmeleri demek ve asla etmezler. Kadir Şeker muhtemelen yüksek bir ceza alacak. Öte yandan hakimler utanmadan, kadın öldürene, tacizciye tecavüzcülere indirim yapmaya devam edecekler.

• Şahitlerin ve Kadir Şeker'in ifadesine* baktımda tamamen meşru müdafaa var. 12-18 yıl isteyen savcının ben... neyse. İlginçtir ki bunlara küfür ederseniz küfürdeki eylemi yapmış kadar ceza alabilirsiniz... Abd'de şu olay olsa ve kişi bıçakla değil ateşli silahla karşıdakini vurup öldürse bile birgün hapis yatmazdı. Bu yumruğa yumruk, bıçağa bıçak, silaha silahla karşılık vermek zorundasın saçmalığı bize özgü...

"""*Olay anını parka bakan ikametinin penceresinden gören tanık M.Ö. ise İstanbul Yolu Caddesi'ne yakın kameriyede kadın ile maktulün çok sesli tartıştıklarını, maktulün kadına küfür ettiğini, daha sonra olay yerine şüphelinin geldiğini, kameriye içerisinde bulunan maktulün dış tarafta bulunan şüpheliye doğru yüksek sesle bağırarak küfürler ettiğini, şüphelinin karşılık vermediğini, şüphelinin oturduğu site yönüne doğru yürümeye başladığını, kameriyeden 50-60 metre uzaklaştığını, maktulün küfürler ederek şüphelinin yanına gittiğini, şüphelinin maktulün küfürlerine karşılık vermediğini, maktulün şüpheliye yumruk ve tekme attığını, şüphelinin de maktule tekme atıp eli ile vurduğunu, şüphelinin elinde bıçak görmediğini, maktulün olay yerinde bulunan taşın yanına sırt üstü düştüğünü ve ayaklarını sallamaya başladığını, şüphelinin de hiçbir şey olmamış gibi parkın içine doğru gittiğini, şüpheliye ilk saldıran ve küfür edenin maktul olduğunu beyan etti.

Olayı ikametinin penceresinden gören diğer tanık D.K. de maktulün şüpheliye doğru saldırıp darbetmeye çalıştığını, A.D'nin bu sırada "Dur Özgür, yapma Özgür, bırak çocuğu" şeklinde maktulü engellemeye çalıştığını gördüğünü ve duyduğunu belirtti. 

Özgür Duran'ı öldürme kastıyla hareket etmediğini ve yaşananlar dolayısıyla pişman olduğunu belirten Şeker ise kütüphanede ders çalıştıktan sonra karnı aç olmasına rağmen, parkın yanından geçerken duyduğu bağrışlara, ağlayan kadın sesine dayanamadığını, kadının şiddet gördüğünü düşündüğünü söyledi.

Duran'ı uyardıktan sonra maktulün tartıştığı kadının eşi olduğunu söylemesi üzerine, yanlarından ayrıldığını öne süren Şeker, Özgür Duran'ın bu sırada ağza alınmayacak küfürler ettiğini, bu nedenle arkasına dönüp baktığında Duran'ın iyice hırçınlaşıp üzerine doğru koştuğunu iddia etti.

Yüzünü maktulün yumruklarından saklamak için elleriyle kalkan yapmaya çalıştığını aktaran Şeker, bu sırada maktulün boğazına yapıştığını, geriye kaçmaya çalıştıkça boğazını bırakmadığını, ciğerlerinin acıyıp nefes alamadığını, bunun üzerine cebinde duran bıçağı eline aldığını, tek elle açılabilir bıçağı sağ eli ile açtığını, geriye doğru kaçmaya çalıştığını, maktulün boğazından tutmaya devam ettiğini, geri geri giderken botunun takılıp sırt üstü yere düştüğünü, maktulün de tam üstüne düşmeyip yanına doğru düştüğünü, maktul düştükten sonra elinde acı hissettiğini, elinde ve bıçakta kan gördüğünü, bıçağı kapatıp cebine koyduğunu kaydetti."""

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vay adam öldürmenin bedeli 18 yıl Soyal Medyada Kahraman İlan Edilen Kadir Şeker İçin Savcı 18 Yıl İstedi 

" - Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. "
  • Sanığın ifadesi doğruysa meşru müdafaya niye sokmamış savcı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lastyksbenderr kullanıcısına yanıt

cezaevini

" - Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. "
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

Hocam meşru müdafada orantılı güç ilkesi vardır, elinde herhangi bir silah olmayan birine bıçakla gidip, birde bıçağı kalbine saplamak meşru müdafaya girmez, direk kasten adam öldürmeye girer.

Orijinalden alıntı: UltravioleTT

Hocam meşru müdafada orantılı güç ilkesi vardır, elinde herhangi bir silah olmayan birine bıçakla gidip, birde bıçağı kalbine saplamak meşru müdafaya girmez, direk kasten adam öldürmeye girer.

Öldürmeye çalışmış ifade açık. Orantılı karşılık öldürmek olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılanlar ne derece doğru bilmiyorum da yanında 30 cm av bıçağı taşıyıp ilk fırsatta adamın kalbine takmış okuduğum kadarıyla. meşru müdafaadan eyvallah indirim alabilir de salıverilsin demek bayağı saçma.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

Diyelim sen 1.65 boyunda 55 kilo bir adamsın, bir şekilde tartışma vs. 1.90 boyunda 95 kilo bir herif sana saldırdı ve kafa göz dalıyor. Sende çakıyı çıkarttın boğazına soktun can havli ile ve öldü. Güç eşitliği saçmalığı yüzünden ceza alıyorsun. Hatta savcı hakim neden boğazına soktun diye soru bile sorabiliyor. Bu örneğin şahitlerin ifadesine göre Kadir Şeker olayı ile pekte farkı yok. ve 12 ile 18 yıl isteniyor...

İlerdeki bir taştan excalibur çıkarttığını görenler varsdadasda

Dünyanın en komik resimlerinden biri. Yolum düştüğünde ya da önünden geçtiğimde gerçekten gülme geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88mph -- 17 Eylül 2020; 5:31:2 >
  • Ben bu olayı galiba hep şöyle hatırlayacağim, Olayın olduğu günün gecesinde bilmem ne sözlüğün duyarcı salaklar grubu üyesi olduğunu düşündüğüm bir grup gerizekalının daha hiç bir ifade alınmadan, olayın hiç bir detayı belli olmadan "O bir kahraman taamm mii çünkü kadına şiddete karşı durdu, Duruşmaya dahi katılmadan serbest bırakılmalı" diye kampanya başlatmışlar, günlerce salak salak klavyeden duyar kasmışlardı..

Allah kimsenin başına vermesin, umarım herşey derinlemesine araştırılır hak herkes için yerini bulur diyelim.. Ek ve son olarak birşey sormak istiyorum, bu olay ilk ortaya çiktiği günden beridir çevreme hep sorduğum soruyu buraya da eklemek istiyorum. HANGİNİZ ders çalışmak için kütüphaneye giderken Cebinde bıçakla gitti, Kütüphaneye? Hanginiz.. Ben gitmedim hiç.. Arkadaş çevremde de Kütüphane kültürüne sahip hiç bir arkadaşımın cebinde kocaman biçakla Ders çalışmaya gidecek mantıkta olduğunu sanmıyorum.. O yüzden sizlere sormak istiyorum, cebinizde biçakla hiç kütüphaneye gittiniz mi arkadaşlar ? ? Mesela kütüphanede kendinizi hangi bilgiden korumak isterdiniz ki yanınızda bıçak taşirdiniz ? Neredeyse üzerinden 20 Sene geçti öğrencilik günlerimi hatirlamaya çalişiyorum, kütüphaneye gittiğim dönemlerde matematik bilimlerinden yapamazdım başaramazdım diye çok korkardım ama yanımda Bıçak değil hesap makinesi taşırdım.. Valla ben hiç kütüphaneye giderken " yaw yanımda taşımalık bir tane de bıçak alayım nolur nolmaz dursun yanımda" demedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 17 Eylül 2020; 2:15:16 >

. . . . >>> . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . <<< . . . .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.