Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40.537
Cevap
594
Favori
1.964.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş deniycem akşama inşallah düzelir herşey için saolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

750 ile aynı ise, sesi sonunakadar eksi tuşu ile kısın, sonrasında mute tuşuna uuzn basın ve subwooferın arkasından resete basın gibi birşeyler hatırlıyorum ama 2 gün önce kitapçığa gözucuyla bakıpta gördüm. 950'de aynı mıdır, aynıysa benim hatırımda kalan doğru mudur kısımlarında emin olamadım:)

Saygılarımla.

kardeş kitapçığa bakarak reset attım ama sonuç aynı usb den film izlerken baslarda önce ses gidiyor sonra kendi kendine kapanıyor:((((
  • Konu geçmişinde görmüştüm. Bir kişide daha farklı bir modelde bağalntıda kopmalar nedeniyle servis gelmiş ve ürün değişim kararı çıkmış. Bunu tetikleyen birşey var muhakkak. Eğer mesela sadece cinema modunda bu oluyorsa, ya da orneğin hdmı bağlantıda yapıp, optikte yapmıyorsa cihazda değil başka yerde hata aramalı. USb bağlantısı hs9'da yoksa tv'den yapılıyorsa tv'nin optik ses çıkış ayarları kontrol edilmeli mesela.

Saygılarımla.
  • Arkadaşlar philips htl5140 soundbarı çok beğenerek aldım ancak hem tv hemde cep telefonundan bluetooth bağlantısı yaptığımda istisnasız bir şekilde 3-4 dk sonra bağlantı kopuyor ve soundbarda bt yazarken aux yazısı olduğunu görüyorum soundbarın sesi gerçekten çok çok iyi ama bu durum canımı sıkıyor bu arada optik ile sorunsuz bağlandı ne yapmalıyım bir çözüm mantığı olan yazabilir mi ? çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefondan gorunurluk suresi ayari varsa ona bir bakin. Bt guclu bir baglanti degildir kopmalar yasanabilir ama her 3-4dk'da kopukluk oluyorsa baska bir telefon ya da tabletle deneyip problemin cihazdan mi yoksa veri saglayan telefondan mi kaynakli oldugu anlasilabilir.

Saygilarimla.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Telefondan gorunurluk suresi ayari varsa ona bir bakin. Bt guclu bir baglanti degildir kopmalar yasanabilir ama her 3-4dk'da kopukluk oluyorsa baska bir telefon ya da tabletle deneyip problemin cihazdan mi yoksa veri saglayan telefondan mi kaynakli oldugu anlasilabilir.

Saygilarimla.

tv de de cep telefonunda da oldu cepte görünürlük süresi yok hele tv de hiç göremedim birde daha önce samsung soundbar vardı ondan tv asla kopmuyordu.

• Merhaba arkadaşlar,

İki ürün arasında hangisini tercih ederdiniz? İkisinin de fiyatı birbirine yakın. İlki LG soundbar,ikincisi Samsung Blu-ray 5+1
    Film izleme amaçlı...Kablo kalabalığı istemiyorum ama sanki soundbarlar ,5+1'lerin sinema hissini vermezmiş gibi geliyor.

1-LG LAS750M TIKLA

2-Samsung HT-F6550W TIKLA

• portakal kullanıcısına yanıt
    lg'ye haksızlık olur. klasman farkı mevcut. eğer samsung'u alırsanız hoparlörlerin kablosuz olma imkanı da bulunmakta. ama ses kalitesi bakımından tavsiye etmem.
  • Tek bildiğim korelilerin sesten zerre anlamadığı philips soundbar en üst seviye soundbarlarından daha iyi ses veriyorlar binlerce vattlık müzik setleri odun gibi ses veriyor japon avrupa ölüsü bunların en iyisinden iyi ama bağlantıdır codectir samsung en sorunsuzu gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

lg'ye haksızlık olur. klasman farkı mevcut. eğer samsung'u alırsanız hoparlörlerin kablosuz olma imkanı da bulunmakta. ama ses kalitesi bakımından tavsiye etmem.

Ses olarak LG mi?
  • portakal kullanıcısına yanıt
    750m'i de kablosuz hoparlörlerle 5.1 gibi kullanabiliyorsunuz. Kablosuz iki hoparlörün maliyeti 700TL civarında. Bu hoparlörler wi-fi olduğu için rear hoparlör olarak kullanılmanın yan sıra, bağımsız ya da başka odada da aynı medyayı dinlemek için kullanılabiliyor.

Lg'nin ses parlaklığı samsung'a göre çok daha iyi. Ne zaman elektronik markete girsem ve açık olan bir soundbar duysam; samsung yerine lg olduğunu daha parak tizlerinden anlayabiliyorum. Ses herkese göre değişen bir olgu ve tek güzeli yok. 10.000TL'lik ses sistemini bile başka bir 10.000TL'lik ses sistemine tercih etmek normal. Hatta göz kapalı dinlendiğinde 300poundluk sony ses sistemini 5.000Sterlinlik anfiye öre daha başarılı bulanların olduğu araştırmalar da var. Soundbar adı üstünde aslında tv ünitesine eklenebilecek hoparlörleri ticari mantıkla ayrı satma opsiyonu. Sesi en ince ayrıntısına kadar filtre edip, detaylarda kullanıcıyı mutlu etmek yerine; güçlü titreşimler yaratan subwoofer'a eşlik eden küçük sürücülü parlak tizlerle kılıcın birbirine çörparken çıkardığı tınıyla beraber, arka fondaki müzğin sarsıcı davul sesini aktaran basit bir ses sitemi. Sinema için çok detaylı sesler işlemeye gerek yok. Hatta anfiler zaten gelen hazır 5.1 kaydı aktardıkları için soundbarın tek görevi sesi mümkün olduğunca yükseltmek. Eğer dect bir sistem kurmayacaksanız soundbar size yeter. Çevresel efekti sinema modunda duvara yansıtarak vermeye çalışıyorlar. Gerçek 5.1 ses kayıtlarında zaten sürekli arka plan net ve dolgun seslerle çalışmaz. Ancak sizi çevrelediği için sahnenin içine alır. Uzun süredir 5.1 anfili sistem kullanıyorum. DÜn D-smartta Frenkeştayn'ı seyrettim 750m ile. Dolby ses olmamasına rağmen sadece 13 ses şiddetinde gayet yeterliydi. Sesi açtıkça duvardan yansıma başarısının da artacağını hesaplarsak arka hoparlörlere gerek kalmaz aslında ama ben yine de önümüzdeki dönemde bu hoparlörlerden edineceğim. 650-750 ve 950m'i diğer LG soundbarlardan ayırmak lazım. ÜZerlerindeki dac ve dsp formatlarındaki ince detaylar bu modellerde hassas çalışıldığı ve soundbardan biraz daha öte modern bir sistem olarak kurgulandığını zaten dinlendiğinde aksettiriyor. Benim tavsiyem 750m ama alacağınız fiyat 1.250TL civarında ise 950m'i tercih edin.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: portakal

quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

Ses olarak LG mi?

youtube da soundbarların sesinin açıldığı test videoları var her ne kadar ses kaydı mevcut sesi tam vermiyorsada kalite farkı kesinlikle kayda yansıyor pioneer müzik sistemini dinlediğinizde o parlayan dolgun sesi de alıyorsunuz vasat soundbarlarda ki tenekemsi seside... korelilerin sistemler tenekemsi lg hs9 biraz daha iyi hakkını verelim ama metalik ve unnaturel philips sony yamaha denon bose vb dinleyin farkı göreceksiniz.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler hocam.
    Bende ju7000 kullanmaktayım. Ses sistemi olarakta Fidelio 9100.
    HDMI ses biçimi ve Dolby Digital Comp ayarlarında hangisini seçtiniz? HDMI ses biçiminde veri akış ve PCM seçeneği bulunmakta, DD comp ta ise RF ve line seçenekleri mevcut.

Ayrıca bendeki hoparlör ayrılarak 4.1 olarak kullanılabiliyor.
    Ses biçimini PCM yerine Dolby Digital ve DTS Neo 2:5 seçersem youtubede ki dolby test videolarında arkalardan gelen sesler direk sağ ve sol olarak geliyor. 2 kanal deniyor galiba bu olaya. Ancak bu modda tizler gayet ön planda oluyor.
    PCM seçtiğimde ise arkalardan gelen sesler sağ arka ve sol arka olarak geliyor. Bu mod surround olayını sağlıyor. Ancak tizler biraz geride kalıyor.
    Ses sistemi TV ye arc'tan bağlı. Optic kablom yok, onunla bağlarsam daha iyi ses alabilir miyim? (dts neo ve 4.1 birlikte çalıştırmak istiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Bilgiler için teşekkürler hocam.
    Bende ju7000 kullanmaktayım. Ses sistemi olarakta Fidelio 9100.
    HDMI ses biçimi ve Dolby Digital Comp ayarlarında hangisini seçtiniz? HDMI ses biçiminde veri akış ve PCM seçeneği bulunmakta, DD comp ta ise RF ve line seçenekleri mevcut.

Ayrıca bendeki hoparlör ayrılarak 4.1 olarak kullanılabiliyor.
    Ses biçimini PCM yerine Dolby Digital ve DTS Neo 2:5 seçersem youtubede ki dolby test videolarında arkalardan gelen sesler direk sağ ve sol olarak geliyor. 2 kanal deniyor galiba bu olaya. Ancak bu modda tizler gayet ön planda oluyor.
    PCM seçtiğimde ise arkalardan gelen sesler sağ arka ve sol arka olarak geliyor. Bu mod surround olayını sağlıyor. Ancak tizler biraz geride kalıyor.
    Ses sistemi TV ye arc'tan bağlı. Optic kablom yok, onunla bağlarsam daha iyi ses alabilir miyim? (dts neo ve 4.1 birlikte çalıştırmak istiyorum)

Tv'den dolby secili s3d cikis olarak, rf ayarli. Ben dsmart modul killandihim icin hdmi bolumunu kullanmiyorum dogal olarak. Dts neo secenegi sesi direk 5.1'e ceviriyor, soundbarin level ayarlari haric digerlerine mudahale edilmiyor. Dedigijiz gibi cok daha tizlerin one ciktigi bir dsp islemi var. Bir sure bu sekilde bir tiz sever olarak kullandim ama dolby secildiginde filmin cekim sesini daha iyi yansitiyor. Arkalardaki hoparloru deneyemedim ama daha onceki deneyimime gore;

Gercek 5.1'i tv'deki dd cikisimile soundbara gonderirseniz arkalar tam surround ses verir. Her zaman devrede olmaz, cekimde nasilsa o sekilde gelir.

Dolby Digital 2.0 cekilmis(mesela bbc hd gibi) sesi dd cikisi ile soundbara verirseniz; soundbarin ses isleme kabiliyeti devreye girecek. Orjinal cekime gore daha cok arkadan ses duyacaksiniz.

Stereo cekilmis bir sesi dd cikisi ile verirseniz; kayit ve veri yolu kullanimina bagli olarak arkadan hisirti alirsiniz.

Yukardaki tum kodlari tv'nin dts neo cikisi ile soundbara verirseniz soundba4 sadece ses yukseltici gorevi gorur, tv'nin ses isleme hunerine gore arkadan ses alirsiniz ancak bu mod muhtemelen sourround arka kolonlari sfectten cok ses hoparoru gibi killabacaktir dts kayit olmadikca.

Saygilarimla.

• Herkese merhaba, samsung c7000 televizyonum için soundbar almak istiyorum. Burada LG las750 ile ilgili olumlu yorumlar okudum ancak aklımda kalan bir diğer model de Samsung hw-k450. Televizyon samsung olduğu için sound bar'ı da aynı marka almamın ne gibi avantajları olacaktır? Hangi ürünü almamı önerirsiniz? Bütçem maksimum 850 tl civarı. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • canboca kullanıcısına yanıt
    Cihazdan beklentiniz nedir? Music Flow uygulaması ile wifiden müzik dinlemek, ek hoparlöler ekleyip(minumum 400TL daha maliyet demek) daha çevreeyen ses almak ise evet las 656, 750, 950 güzel ama pahalı seçenekler.

Eğer son ses dinlemeyeceğim için ses arttıkça oluşacak bozulmaları da duymayacağım derseniz mesela aşağıdaki cihaz sizin için ideal olabilir.

750m'yi 700tl'den ucuza alabiliyorsanız fiyat perfromans cihazı diyebilirim. SAmsung'a göre LG daha başarılı bu gerçek. c7000 ile lg nb3740 modelini kullanıyorum. Tv'nin optic çıkışından ses alırsanız tv ile uyumlu çalışıyor. Nadiren tv kapanınca cihaz kapanmıyor ama onun da digiturk ile çakışma yaptığını duşunuyorum. JU7000 TV'ye ise las750 bağlı. ju7000'de dsmart modül var. Tv'den cihaza hdmi arc bağlantısı var. Son derece uyumlu çalışıyorlar. Ses karakter olarak çok daha düşük model olmasına ve teknosa indiriminde 250TL gibi uygun fiyat aldığım 3740'ı daha çok beğendiğimi ifade edeyim. Las750 kötü değil ama 3740'a göre çok daha üstün performans beklerdim, bu performans evet var ama subwoofer üzerine yüklenmiş. Biraz da music, cinema gibi efektler üzerinde detaylı çalışılmış. Sinema modu çok başarılı. Eğer bas sesini seviyor ve ortalığı titretmek istiyorsanız 750 iyi seçenek.

Saygılarımla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Hocam yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Benim 750m en ucuz 807 lira bulabildim şu an. 700 altına düşer mi bilemiyorum o nedenle sanırım alacağım o fiyattan. Film ve oyun da oynadığım için benim için doğru seçenek olacak gibi gözüküyor.
  • canboca kullanıcısına yanıt
    Vatan'dan buldunuz gibi Yanında 1 adet hoparlör hediyesi ışe bu fiyat olması lazım. Hediye devam ediyorsa o hpğarlörün tanesi 200 ile 370tl arasıdna değişiyor. Yani avantajlı fiyat sayılır. Teşhir olmamasına dikkat edin.

Saygılarımla.
  • LG SOUNDBAR MUSIC FLOW KURULUMU

Merhaba arkadaşlar, goole da böyle bir arama yaptığımda malesef bulamadım... uzun bir uğraştan sonra aşağıdaki deneyimleri edindim kurulum hakkında.

Sadece soundbarınız varsa herşey kolay kur, bağla çalıştır gitsin, ama ekstra iki tane speaker aldıysan ve surround yapacağım diyorsan vay gelmiş haline...
    Şaka şaka sadece kitapçık çok net anlatmıyor :)

Surround kullanmak istiyorsanız, telefon yada pc nize Music Flow yazılımını kurmanız gerekiyor.

Buyrun programın pc için linki... Ben uğraştım sen uğraşma :)

Telefondan kurduğunuzda, programın hoparlör sekmesinden speaker speaker ekleyerek gidiyorsunuz, program türkçe olduğu için burayı rahat bulursunuz.
    Speakerların arkasında şu +(artı) içeren tuşa basmanız yeterli, speaker üzerinde yazan küçük led kırmızı olacak,
    Programdan (pc yada telefon) led kırmızı olunca arama yapıyorsunuz bulmaya çalışıyor.

Speakerları tanıttığınızı düşünerekten devam ediyorum.
    Yanlız asıl sıkıntı burada başlıyor eğer soundbarınız kablo ile modeme bağlı değilse ve modeminizin wifi özelliği yoksa malesef surround kullanmayorsunuz.
    Bunun için LG türkiyede satıldığına rastlamadığım R1 diye bir ürün çıkarmış. Bir tür bağlantı aparatı.

Pc den kurulumda telefondakinin aynısı, programı kuruyorsunuz tek tek speakerları ekliyorsunuz, surround yapmak için yine soundbarın kablo ile modeme bağlı olması gerekiyor.

Tüm speakerları tanıttıktan sonra, yine hoparlör sekmesinden soundbarın üzerine geldiğinizde sonsuz veya zincire benzeyen bir şekil var buna bastığınızda eklemek istediğiniz speakerları seçiyorsunuz.
    Ve speakerlarınız eklenmiş oluyor... Telefondan kontrolde, speakerları sağ ve sol olarak ayırmayı bulamadım yanlız pc uygulamasında ses işaretine bastığınızda ayarlayabiliyorsunuz.
    Her speakeri sağ sol yapabildiğiniz gibi isterseniz her birinin sesinide ayrı ayrı pcden kontrol edebiliyorsunuz ve bunu kablosuz yapabiliyorsunuz burası çok keyifli...

Ayrıca Music Flow Programı ile müzik dinlerim derseniz, wifi üzerinden şarkınızı speakerlara atıyor ve pcnizden kablosuz ses sistemine bağlanmış oluyorsunuz. Bu çok hoşuma gitti...

Soundbarın uzuktan kumandası ile ses kısmaya çalışırsanız sadece soundbarınkini kısıyor. Dierlerini aynı anda yönetemiyorsunuz. Belki şu R1 adlı cihazda bu mümkün olabilir.
    Soundbarı kapattığımda diğerleri kapanıyormu bunu anlamadım. Eğer speakerların fişini çeker yada tepesinden kapatırsanız, pcden yada telden tekrar birleştirmeniz gerekiyor hoparlör ayarlarından...

Hızlıca böyle bir şey yazayım istedim... Talep olursa sorular olursa toplarız düzenleriz...
    Bence saç baş yolmamak için önce pcden başlayın... Telefon beni çok uğraştırdı...
    Belkide ben beceremedim...

Herkese huzurlu geceler...

• Vatandan aldığım lg 750 m soundbar 1 gün sonra bozuldu vatan bozuk malı galiba bana sattı yada bana denk geldi servis çağırdım aldı cihazı gitti cuma aradım değişim onayı gelmiş pazartesi günü değişim evrakı vereceklermiş o evrakla vatan bilgisayardan yeni ürün alacakmışım ya vatandan yoksa yada vatan banane beni bağlamaz derse ....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.