Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: spongebob35 , Dousk Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.540
Cevap
594
Favori
1.964.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
61. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, teknosadan philips htl6145 modelini aldım.. Subwooferın yeri tam olarak nerde olmalı, soundbara yakın mı yoksa biri önden biri arkadan gelmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corp8slave

Merhaba, teknosadan philips htl6145 modelini aldım.. Subwooferın yeri tam olarak nerde olmalı, soundbara yakın mı yoksa biri önden biri arkadan gelmeli

Kaca aldin memnunmusun resim koyma şansın varmi

• 467 tl'ye aldım, asıl fiyatı daha yüksekmiş, 5+1 koyamıyorum salona böyle bi çözüme gittim. Teknosa teşhirinden bi anda aldım ufak tefek çizikleri var, çok kısa kullandım iyi sesi, swooferın yerine bi emin olamadım sadece..

• corp8slave C kullanıcısına yanıt
    Hangi mağaza hocam?
    Bende test etmek istiyorum 6145

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    Subwooferınızı tv nin durduğu dubarın sağ veya sol köşesine koyarsanız daha iyi entegre olur ve bass sesleri daha y-ksek alırsınız...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    Forum İstanbuldan aldım, tek kalmış sanırım..

• LG 750m o fiyata bulsam hiç kaçırmam Çakar'ım hemen

• quote:

Orijinalden alıntı: digital90

Lg 4560 modeli için ne düşünürsünüz canlı dinledim teknosada Bluetooth ile aktarmasına rağmen çok net ve güçlü veriyordu sesi. Soundbar gibi yer kaplamayan ve müstakil evler için ideal gibi duruyor kullanan var mı?

Bunu ben de düşündüm
    Ama benim kreterim USB den dinlerken klasör veya dosya seçilebiliyor mu?
    Soundbar veya böyle monoblock gövde fark etmezz

Bir de kumandada her şey kontrol ediliyor mu?
    Kaynak değişince BT kopma oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

quote:

Orijinalden alıntı: digital90

Lg 4560 modeli için ne düşünürsünüz canlı dinledim teknosada Bluetooth ile aktarmasına rağmen çok net ve güçlü veriyordu sesi. Soundbar gibi yer kaplamayan ve müstakil evler için ideal gibi duruyor kullanan var mı?

Bunu ben de düşündüm
    Ama benim kreterim USB den dinlerken klasör veya dosya seçilebiliyor mu?
    Soundbar veya böyle monoblock gövde fark etmezz

Bir de kumandada her şey kontrol ediliyor mu?
    Kaynak değişince BT kopma oluyor mu?

Az önce n11den 40 tl çek 25 maxi puan kazanarak aldım 433 tlye geldi. Salı gelir sanırım dener yorum yaparım hocam. Kumandasını görmedim ama kumandadan yapılır klasör atlatma

• Hayırlı olsun, hadi bakalım
    kalite detaylarda gizlidir
    Seni fazla boğmadan bir kaç soru sorarım, hem de diğer arkadaşlar da aydınlanmış olurlar..

Hele bir kaç gün kullan cihaza iyi ce alış..
  • arkadaşlar bende lg las950 var 2-3 aydır kullanıyorum ama bir haftadır harddiskten film izlerken yüksek baslarda kapanıyor kendi kendine yazlimsalmidir yoksa donanımsal problemmıdır? bilgisi olan varmi

• 1 adet pioneer, 1 adet Onkyo ve 1 adet Sony ev snema sistemi kullanan ve soundbarlara sıcak bakmayan biri olarak teknosa'nın son furyasında LG NB3740 modelini 250TL'ye alarak soundbar dünyasına adım attım. Gerçekten fiyatına göre oldukça kaliteli ses veren bu soundbarın biraz daha özellikli olanlarını araştırınca, sizlerin de görüşleri doğrultusunda hs9 (las950m) ve hs7(las750m) modellerini incelemeye aldım. Yaptığım testlerde hs9'un daha yumuşak tınılara ve yayılan baslara, hs7'nin ise daha sert bas ve parlak tiz karakterine sahip olduğunu görünce aradaki fiyat mukayesesinde hs7 kampanyalı olan 679TL'lik fiyatı ile daha cazip geldi ve 3 günde 2. soundbarı da aldım.

3740 wifi/usb/bt ve hdmi arc seçenekleri, 4.1 kanal(çok anlamlı değil ama olsun), dot-matrix ekranı ile fiyat performans konusunda çok başarılı geldi. Özellikle tizleri ön planda olan bu cihazın basları çok derin değil ama orjinal sesi efektlendirmeyi ve doldurmayı başarıyor. Bas-tiz ayarı olmamasına karşın, parametre aralıkları çok da geniş olmayan 4b ekolayzırı mevcut. Buna karşın standart ayarlarına ek bir müdahale iteği doğurmayacak kadar başarılı. Arc bağlantısını 6 senelik Samsung c7000 ile yaptım. Tv açılınca sistem açılıyor, kapanınca kapanıyor. Tv'nin kumandası direk soundbarı kontrol ediyor. Tv açıldığı anda harici hoparlör olarak ses soundbara gidiyor, tv üzerinden ses kısmaya gerek kalmıyor. Ancak dolby digital kanalların sesi her şekilde 2.0 geliyor tv'den hdmı veya optik bağlantıda. Digiturkten direk optik bağladığımda ise Dolby kanallardan DD2.0 ya da DD 3/2.1 oalarak ses geldiği görülüyor. Soundbarda kısıtlıda olsa smart tv özelliği var ve bu şekilde youtube'a bağlanmak mümkün. musicflow özelliği olmadığı için Spotify'ı premium üyeliğe rağmen uzaktan kontrol edemiyorsunuz ama dahili wi-fi sayesinde bt yerine wi-fi'den de müzik dinlemek ya da telefondaki fotoğraf ve videoları aktarmak mümkün.

Hs7 ise daha profesyonel düşünülmüş ve subwoofer'ı daha alt frekanslara inerek kullanan bir model. Tizleri ne kadar açsanız da 2 tık daha tiz ayaı olsaydı dedirtiyor. Tahminimce crossover biraz altta tutularak soundbar üzerindeki hoparlörlere bas sesi aktararak derinlik arttırılmak istenmiş. Aslında bu konudada başarılı olunmuş. Hs9 ile karşılaştırmasam 3740'a göre daha çok uzayan bir bas yapısı var. Bu derinlik özellikle musicflow ile direct kaynaktan aktarımlarda tizleri geri planda dinletiye sahne oluyor. Sub-tiz-bas ayarları ile düzelmeler mevcut tabi ama bu bağlantı tipinde ses kalitesine ekstra müdahale olsa daha iyi olurdu dedirtiyor. Tv'ye hdmı out arc bağlanısı yaptım. Tv ju7000 samsung. Tabi ki daha yeni nesil bir tv olduğu için çok kolay şekilde açma/kapama/sese tv ile müdhale mümkün oldu. Samsung teni nesil tv kullnıcılarına önerim, pcm bağlantısı ile biraz daha derin gelen sesler, tv menüsünden DTS neo ayarlandığında bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Soundbar üerinde sanki hiç devreye girmeyen tizler ortaya çıkıyor, subwooferın tınısı değişiyor ve d-smart modülünden o an şansıma denk gelen helikopter düşüş sahnesinde ev sinemasını aratmayacak bas ve 360 derece olmasa da surrounda olarak nitelendirilecek bir efekt almak mümkün oldu. Eğer ek bt hopalörer olsa çok daha güzel olacağı kesin. Zaten dts mod ayarlandığında, kaynak olarak 3/2.1 olarak gösteriyor. PCM seçildiğinde ise eğer bbc gibi dolby kanallardan tv'den yapılan hdmi bağlantıda dolby ses almak mümkün. wi-fi bağlantısı yapabilirdim ancak oda da ethernet bağlantısı şansım olduğu için musicflow ethernet üzerindne bağlatıyı kuruyor. Spotify'ı soundbarın kumandası ile kontrol etmek mümkün hale geliyor. Bu arada herhangi bir arayüzü olmayan hs7'nin telefonlara yüklenen uygulaması ile tüm detaylarına ulaşmak mümkün. google cast aracılığı ile geniş bir müzik yelpazesi, ya da telefon üzerinden resim/müzik uygulamalarına erişmek mümkün.

HS7 ile 20. ses kademesine, 3740'ta ise 28'in üsüne çıkmadım. Çıkmayı gerektirecek kadar bir eksiklik yok iki cihazda da.

Sonuç olarak hs7 açık bir alanda bile ortalığı titretirim, 3740 ise 60-70m2'lik kapalı bir alanda iyi işler çıkarırım diyen modeller. Hs7'deki bas derinliğini dış kaynaktan değil, sounbar opsiyonlarından tizleri arttırarak dengelemek isterdim ama midlerin biraz öne çıkması dolayısıyla benim kulak zevkim 3740'a kaysa da hs7 özellikle sinema deneyimlemek isteyenler için çok iyi bir seçenek. Hs9 almak isterdim ama çok temiz ses veren anfi deneyimine sahip bir kullanıcı olarak aradaki 1.000TL'yi dolduracak sesi bulamadım. Bulsaydım tereddütüm olmazdı. Bu hs7'yi uygun fiyatla almaktan da kaynaklı olabilir belki. Gördüğüm kadarı ile iki modelin ilk çıkış tarihlerinde aradaki fiyat varkı 450tl civarındaymış. Bu farka hs9 hem daha yumuşak tınıları hem, ses kapasitesi hem de daha çok hoparlöre hakim olabilen bir media center vazifesi görmesi nedeniyle tercih edilebilirmiş. Şu an için hs9 1650TL'den daha düşük bulamadım. Sadece Ankara'da bir bimeks mağazaınsda teşhiri var ama boyasına zarar gelmiş 2 -3 darbesi vardı. İnternete göre 697tl, mağazada ise 1300TL idi. Ezikleri görünce sormadım fiyatı ama 700TL'ye alırım ve bu falsoyu görmem diyen ankara gordion bimekste görebilirler.

Saygılarımla.

• Elinize sağlık, ne yazık ki bu sistemleri alıp da aldıktan sonra görüş bildiren pek olmuyor. Ayrıca hs7'yi çok güzel fiyata almışsınız, hayırlı olsun.
    Karşılaştırma yapacak kadar soundbar deneyimim yok ancak hs7 deneyimlerinizi katılıyorum. Ben tizleri öne çıkartmak için bassları subwoofer üzerine yükledim ve sub +2, soundbar üzerinde de treb +3 ve bass - 2 yaptım.
    Bu arada kumanda üzerinden seçilen sinema ve müzik gibi ön ayarların da seste ciddi etkileri oluyor sadece onlar bile kullanılsa ciddi keyif alınır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • supersonicbluepearl S kullanıcısına yanıt
    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. ÖZellikle detay paylaşmaya çalıştık. Çoğumuzun aldıktan sonra değiştirmek için ikinci bir şansı yok. ÖZellikle de ses gibi izafi bir kavramda tanımlama yapmak çok zor. Bununla beraber, en azından temel noktaları paylaşmak tercih noktasında önem arzediyor. Ben kendimce fiyatı uyguna geldiği için 2 fırsatı değerlendirdim ve her ne kadar marka aynı olsa da model numarasındaki farklılıkların sadece watt'ı arttırmaktan ibaret olmadığını, ses karakterlerinin değiştiğini vurgulamak istedim. Bu nedenle pahalı olan kesin daha iyidir demek yerine, buradaki yorumların da ışığında almadan dinlemek daha önemli. Ben anlamadan önce sizlerin deneyimlerinden yararlandım ve kendimce doğru tercihler yaptığım için, kendi deneyimleri de paylaşarak almak isteyenlere yardımcı olmak istedim. Bu demek değill ki benim yazdıklarım doğru ama mümkü olduğunca detay vererek tasvir etmeye çalıştım. Bu arada gözüm hala hs9'da ama 1.700TL gerçekten soundbar ile dect sistem kurma arasında çok hassas bir yerde. Zaten ben kablo karmaşası ve karmaşık ayar dertlerinden kurtulmak için uygun fiyatlı soundbar arayışındayken tekrar bir ses sitemine yüksek bütçe ayıramadım.

Hs7'de gördüğüm bas/tiz/sub ayarının hazır modlara sirayet ediyor. Yani her hazır modun arkasında ayrı bir dsp var ve sürekli sesi işleyebiliyor. Ancak örneğin cinema ayarındaki ön tanımlı derin bas yüksek geldiği için sub kademesini eksilere düşürdüğünüzde; daha sonra music ayarına geldiğinizde sub'a tekrar ayar yapma ihtiyacı doğuyor. Her hazır dsp'de ince ayarlar hafızada kalsa daha iyi olurdu gibi.

Saygılarımla.

• slm bende soundbar almaya karar verdim burada 95 sayfa forum okudum, herkese paylaşımları için teşekkür ederim, benimde sizden ricam olucak
    benim televizyonum samsung h7000 ama lg las454b hoşuma gitti. fiyat şuan 370 e düşmüş bunumu alsam bu fiyatlara daha iyi bişey de alabilirim,
    şimdiden teşekkürler,
    iki gün içinde almam gerek puan kullanıcam,,,
  • NYZ34 kullanıcısına yanıt
    Zamanında bu modeli Teknosa 299TL'ye satmış. Üzerinde dijital bir ekran yok. Sanırım dahili w-fi'si de yok. Yakınlarınızda teknosa varsa birkaç tanesini dolaşın. Daha üst modeli uygun fiyatlı çıkabiliyor. Teşhir olan da var, kapalı kutu olan da biraz gezmek lazım. Teknosa da ençok kapalı kutu dediğiniz modelde mevcut. Örneğin ben 3740 gibi çok daha gelişmiş modelini 367TL raf etiketinin kasada ekstra indirimle 250Tl'ye düşmesi ile direk aldım. Tv ile bağlantıda sıkıntı çıkmayacaktır, C serisinde sorun olmadığına göre sizde de doğru bağlantı ile sorun olmaz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 13 Temmuz 2016; 11:33:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitgraphic

arkadaşlar bende lg las950 var 2-3 aydır kullanıyorum ama bir haftadır harddiskten film izlerken yüksek baslarda kapanıyor kendi kendine yazlimsalmidir yoksa donanımsal problemmıdır? bilgisi olan varmi

soruma cevap verecek yokmu acaba?
  • quote:

quote:

arkadaşlar bende lg las950 var 2-3 aydır kullanıyorum ama bir haftadır harddiskten film izlerken yüksek baslarda kapanıyor kendi kendine yazlimsalmidir yoksa donanımsal problemmıdır? bilgisi olan varmi

Her durumda baglanti kesmiyorsa muhtemelen subwooferi yeniden tanitarak sorun cozulebilir. 750 icin kitapciginda resetleme talimati var. Evdeki wifi modemi kapatip test edin bir de. Belki cakisma vadir.

Saygilarimla.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

quote:

quote:

Her durumda baglanti kesmiyorsa muhtemelen subwooferi yeniden tanitarak sorun cozulebilir. 750 icin kitapciginda resetleme talimati var. Evdeki wifi modemi kapatip test edin bir de. Belki cakisma vadir.

Saygilarimla.

kardeş cevabın için teşekkür ederim ama evde wifi internet yok ilk başlarda hiç öyle bi hata vermiyordu ama 2-3 haftadır dts sesli filmlerde biraz sesi açınca basın çok olduğu anda
    önce ses gidiyor sonra kendini kapatıyor soundraund ...inşallah bozulmamıştır resetlemek nasıl bilgin varmı?

• hitgraphic kullanıcısına yanıt
    750 ile aynı ise, sesi sonunakadar eksi tuşu ile kısın, sonrasında mute tuşuna uuzn basın ve subwooferın arkasından resete basın gibi birşeyler hatırlıyorum ama 2 gün önce kitapçığa gözucuyla bakıpta gördüm. 950'de aynı mıdır, aynıysa benim hatırımda kalan doğru mudur kısımlarında emin olamadım:)

Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.