Ambilight Hue düşüncem TV için değil projeksiyon için. TV olarak zaten Philips 65PUS9435 kullanıyorum. Atmos'lu soundbar projeksiyon ile birlikte kullanılacak. Özelliklerinden ve yorumlarından okuduğum kadarıyla Philips HDMI Sync Box Dolby Vision ve Dolby Atmos passthrough yapıyor. Aklımdaki bağlantı şekli şu şekilde: Nvidia Shield TV Pro (Dolby Vision görüntü ve Dolby Atmos ses kaynağım )--> (HDMI-In) Philips HDMI Sync Box (Çevresel Aydınlatma) ve (HDMI-Out-->Passthorugh)--> (HDMI-In) Soundbar (Atmos Ses Yayımı) ve (HDMI-Out)--> (HDMI-In) 4K UST Lazer Projeksiyon (Perdeye Görüntü Aktarımı) Projektörün kendisi DTS-HD destekli ama zaten sesi soundbar verecek ve görüntü ise soundbar üzerinden projeksiyon cihazına aktarılmış olacak. Bu senaryoda Dolby Vision ve Atmos olarak bir kaybım olur mu? Projeksiyon cihazının kendisinin dahili uygulamalarını kullanmıyor olacağım. Kaynak Shield TV Pro. Aralardaki tüm kablolar kaliteli HDMI 2.0 veya hatta gerek bile olmasa HDMI 2.1 olacak :) Ses ve görüntü sistemlerinde kabloya bağlı sinyal kaybı, aslında desteklenen formatların açılmaması/seslerin çıkmaması gibi durumlara denk geldim/karşılaşanları gördüm. O yüzden portlar HDMI 2.0 bile olsa muhtemelen kablolar Paugge ve Ugreen HDMI 2.0/2.1 kablo olacak. Aklıma estikçe kablo alıp duruyorum Ambilight oldukça seviyorum. İçerik tüketim tecrübemize oldukça iyi bir katkısı oluyor. O yüzden projeksiyon sistemi için de Lightstrip ve Play barlar ile bir Ambilight sistem kurma seçeneğini değerlendiriyorum ve kendi açımdan oradaki tek seçenek Philips HDMI Synch Box. Başka 3.parti seçenekler de var. Bazıları sadece genel olarak kontrolsüz/çevresel aydınlatma yapıyor veya bazıları ekranı kamera ile izleyip senkronlu bir şekilde çevresel aydınlatma yapıyor. Ambilight ekosistemine göre elbette çok ucuz ama 120 inch perde için uymaz gibi duruyorlar. Philips Ambilight sisteminin görüntü/ses ile senkron olarak çevresel aydınatlama yapması asıl özelliği. Yoksa sağdan soldan envai çeşit renk veren bir sistemin en azından benim için bir anlamı yok. Farklı alternatifler var. Raspberry Pi ile kurulum yapılabilir vs. ama "doğal" hali Ambilight sistemi ve o yüzden HDMI Synchbox+Bridge+ yeterli metrajda Lightstrip ve 2 adet Play bar ile bir sistem kurmayı düşündüm. Ama bütçe olarak evet sadece bunlara 5-6K harcayınca o zaman ne diye 5.1.2 sistem kullanıyorum, LG 7.1.4 veya JBL 9.1 al o zaman da diyorum tabi ki Sistemin kablosuz olması gerektiği için profesyonel amfili bir set kurmayacağım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Mayıs 2021; 10:16:57 > |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (877. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentKanmayin. O wattlar gercek degil zaten ama olsa bile bu cihazlarda fuc anlamindaki bolum sublardan alinir. Yani suruculere esit bir dagilim yoktur. Dolayisiyla zaten pratikte daha guclu demeyeyim ama daha baskin bir bas sesi almaniz kaliteli ses alacaginiz anlamina gelmez. Samsung soundbarlarin daha acik ve daha parlak tizler verdigini soyleyebiliriz Lg'ye gore. Ustelik arka hoparlorler baglayabilmeniz de (ek bedel odeyerek ama onemli olan buna izin vermesi) 5.1 gercek sese de ulasirsiniz.
Tesadufen youtube da bir video buldum. Dilerseniz bakin.
Saygilarimla.
Çok bilgilendirici paylaşım.
Özellikle hangi cihaz nasıl bağlanırsa verimli çalışır konusu,kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdi.
Teşekkürler...
-
Hiç bir kaybınız olmaz. Hdmi Kabloları 2.0b olsun en az.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güzel. Kablolar zaten 2.1 olacak. Elimde kablo mevcut. Ses sistemi elimdeki Samsung Q70R+SWA-8500S olacak veya bunu arkadaşıma devredip LG 7.1.4 alacağım gibi duruyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentSk10 kullanitken sl10 cikacagi duyuruldu. Dts:x gibi kagit ustunde cok onemli ama bircok kullanicinin deneyimlemeyecegi bir ozellik icin daha cok fiyat odemeyi goze alip beklemek isteyenler oldu. Ancak radikal degisim sl10 ile sn11 arasindaydi ve yurtidisi fiyatlarina bakarak bircok kisiye beklemeyin belki gelmez dedim. Gelse de pahali(selefine gore 1.5 kat pahali) gelir dedim. Gercekten beklemeyenleri uzecek bit fiyattan geldi, onerimizi dinleyenler icin ben daha cok uzuldum. Sagolsunlar alanlar bir kotu soz soylemedi ancak yanlis bir yonlendirmeydi. Simdi sn11 ile sp11 arasinda makyaj farki var diyebiliriz.
Hue icin birsey diyemem. Kendim eglencesinden coknev icinde aydinlatma ihtiyaci icin kullaniyorum. Ses sisteminin yaninda ayiracak bir kapitalim varsa sahsi gorusum ses sistemine daha fazla yatirim yapmak olur.
Bir de hue box ile aklima takilan bir soru var. Ben atmos ses apple tv ile aliyorum. Bu nedenle apple tv avr'ye bagli. Ancak benim hue ozelliklerini kullanmam icin apple tv'yi hue sync box'a baglamam gerek ve box'tan cikan hdmi'yi tv'ye. Yani tv'si atmos desteklemeyenler isik efekti icin atmostan vazgecmek zorunda kalacaklar. Ya da sync boxın uzerine ilave ekleyip phlips ambilight tv degisimi dusunulmeli. Ambilight ise cok fazla reklama konu edilen, hemen her teknoloji portalinin reklama giren ovguleri ile yillardir gundemimize alinmaya calisilsa da; çinli yapay ledlerle her tv icin yaygin hale gelse de bir noktadan sonra cocuklugumuzdaki sinema aliskanliklarindan olsa gerek karanlik oda atmosferi daha baskin oluyor gibi. Yillardir her tv degisiminde philipa tv'lere yanasirim ama tercih hep farkli olur.
Saygilarimla.
Evren hocam Sn11'İn beklenmemesi gerektiği o zamanlar çok mantıklı bir tahmindi sizde sorun yok. Ben de yaz dönemi aynı şekilde düşünerek SL10Y alanlardanım, hatta keşke SK10Y alsaymışım alalı nerdeyse bir sene oldu sadece bir tane DTS:X film izledim. Sonra SN11 çok iyi fiyata çıkınca çok pişman oldum ama sürpriz oldu işte nerden bilebiliriz ki bu kadar uygun fiyata geleceğini.
-
sn11rg ye güncelleme gelmiş.
bizede düşer herhalde yakında. dah henüz otg de değil.
https://www.avforums.com/threads/lg-sn11rg-owners-thread.2293389/page-154
bizde google (yani sondaki g ) olmadığından bu firmware i denemenizi tavsiye etmem.
gelişmeden haberdar olmanız amacıyla paylaştım.
kısa zamanda bizede gelir inşallah.
yükleyen kişinin yorumları olumlu.
1. I can confirm that bass is now working on all speakers.
2. I've never had problems with the muffled sound but I tried one reported problem: Star Wars - A new hope around 3 minutes to find out if "what's that" from C3PO is audible and it sure is.
-
Tesekkur ederim. Bu konuda iyi niyet cercevesinde paylasimlar yapmaya calisip herkesin maksimum fayda saglamasi aslinda temel amac. Lg'nin yine sagi solu belli olmaz diyecegim ama sn11 ile halefi cok farkli gozukmuyor.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba sj3 ü bıraktım bütçe dahılınde Samsung q70 aldım tvim eskı lg 47la640 s mi boxda kullanıyorum en ıyı bağlantı nasıl olur bu arada soundbar ve tv arası nasıl bır hdmi kablo almamı önerirsiniz ( mi boxın kendı hdmi kablosu soundbarla kendı arasındakı bağlantı için yeterlı olur mu ?) tskler
Atmos ses almak istiyorsaniz v2.1 olmasina dikkat edin. Icinden cikan kablo ile atmos/doly vision haric seyredersiniz. Hayirli olsun.
Saygilarimla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 19 Mayıs 2021; 20:10:56 >
Çok teşekkür ederım bilgi için önerebılcegınız marka var mı ? Bu arada burda verdıgın her cevabı okuyorum çok şey öğrendim tsk ederım:)
Rica ederim. Ben vatan bilgisayardan slink aldim. 2 tane. Hatta biri daha ucuzdu ikisinden de problem yasamadim.
Saygilarimla.
Çok teşekkür ederim mi box hdmi in soundbar soundbar hdmi out tv arc doğru sanırım degıl mi ?
Dogru evet. Atmos sart degilse, hepsi tv'ye, tv arc'dan soundbar arc'a baglanti olacak.
Saygilarimla.
Çok teşekkür ederim
Sn11r de yazılımın yüklenip yuklenmedigini nasıl anlarız. Ethernet girişi malûm yok bu cihazda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Projeksiyon ile Hue ters mantıkla çalışan cihazlar.
Projeksiyondan tam verim almak için karanlık bir ortam gerekirken, Hue ise bunun tam tersi ek ışıklar ile ciddi oranda ortamı aydınlatıyor.
Bende de hem projeksiyon hem de Hue aydınlatma var ve projeksiyon ile birkaç deneme sonrası Hue’yu hiç projeksiyon ile kullanmadım. Bu sebeple projeksiyon için Hue ciddi mantıksız bir yatırım olacaktır
Onun yerine o bütçeyi daha iyi bir projeksiyon yada daha iyi bir projeksiyon için kullanabilirsiniz
Projeksiyon ve karanlık ortam ihtiyacı konusuna bir itirazım yok. Hue ile düzenlenmiş projeksiyon perdesi üzerine birçok video izledim ve evet canlı olarak görmedim.
Zaten henüz bu proje için herhangi bir Hue parçası almadım. Değerlendirme aşamasındayım. Projeksiyonum 4K UST ve 50-60 CM'den atım yapacak. Mevcut durumda
o fiyat aralığında alabileceğim daha iyi bir projeksiyon (ufak tefek teknik farklar dışında) yok dersem çok yanlış olmaz. Elbette TV gibi ekranın kendisi
direk görüntü kaynağı değil ama çok yakın bir mesafeden perdeye yansıtma yapacağı için Hue ile ilişkisi nasıl olur onu da bir değerlendirmem lazım.
Dediğim gibi şu an araştırma ve değerlendirme safhasındayım. Ama öncelikle Samsung Q70R ve 8500S ses sistemi yerine LG SN11R alacak gibi duruyorum.
Sonbaharda onun da hafif makyajlısı çıkacak ama o kadar beklemem sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 20 Mayıs 2021; 9:28:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: oup59Projeksiyon ve karanlık ortam ihtiyacı konusuna bir itirazım yok. Hue ile düzenlenmiş projeksiyon perdesi üzerine birçok video izledim ve evet canlı olarak görmedim.
Zaten henüz bu proje için herhangi bir Hue parçası almadım. Değerlendirme aşamasındayım. Projeksiyonum 4K UST ve 50-60 CM'den atım yapacak. Mevcut durumda
o fiyat aralığında alabileceğim daha iyi bir projeksiyon (ufak tefek teknik farklar dışında) yok dersem çok yanlış olmaz. Elbette TV gibi ekranın kendisi
direk görüntü kaynağı değil ama çok yakın bir mesafeden perdeye yansıtma yapacağı için Hue ile ilişkisi nasıl olur onu da bir değerlendirmem lazım.
Dediğim gibi şu an araştırma ve değerlendirme safhasındayım. Ama öncelikle Samsung Q70R ve 8500S ses sistemi yerine LG SN11R alacak gibi duruyorum.
Sonbaharda onun da hafif makyajlısı çıkacak ama o kadar beklemem sanırım.
hocam
kullandığınız perde ne acaba. yada yenimi alacaksınız.
hue ile ust projeksiyonla normal projeksiyonlara göre standart perdede daha iyi başarım alırsınız. ama genede ALR perde almanız gerekebilir.
ama onlarında fiyatı baya uçuk.
-
Kullandığım Perde SPECTA 265cm x 150cm Motorlu perde hocam. Matte White mı yoksa Contrast Grey mi birden hatırlayamadm açıkçası. Kayıtlarıma bir bakmam lazım. 2016'da almıştım.
FHD LG PF1000UT ile kullanıyordum. Şimdi Xiaomi 4K Lazer UST'ye geçiyorum. ALR perde tabi ki çok daha iyi olur ama fiyatları çok çok yüksek.
Gamma Screen 120 inch Fixed ALR perde mesela 11700TL :) 150 inch var mı bakmadım bile
Aliexpress'ten baktım. TR gönderimi genelde yok. Fiyatları da yüksek zaten 120 inch için 900-1000 USD, 150 inch için 1200-1600-3000 USD gidiyor yani.
TR gönderimi olan bir satıcı buldum. 1095USD'ye 120 inch var mesela. Yan çerçeveleri parçalı ve kumaş da rulo olarak geliyor gördüğüm kadarıyla.
Bizim gümrük buna 200 USD' de vergi çıkarsa zaten bana gelişi 1300USD olur. Alacak olsam TR'den alırım daha iyi.
Fixed frame normal perdelerin fiyatı zaten yüksek ve bir de ALR olunca iyice kopuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 20 Mayıs 2021; 11:2:22 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: oup59Kullandığım Perde SPECTA 265cm x 150cm Motorlu perde hocam. Matte White mı yoksa Contrast Grey mi birden hatırlayamadm açıkçası. Kayıtlarıma bir bakmam lazım. 2016'da almıştım.
FHD LG PF1000UT ile kullanıyordum. Şimdi Xiaomi 4K Lazer UST'ye geçiyorum. ALR perde tabi ki çok daha iyi olur ama fiyatları çok çok yüksek.
Gamma Screen 120 inch Fixed ALR perde mesela 11700TL :) 150 inch var mı bakmadım bile
Aliexpress'ten baktım. TR gönderimi genelde yok. Fiyatları da yüksek zaten 120 inch için 900-1000 USD, 150 inch için 1200-1600-3000 USD gidiyor yani.
TR gönderimi olan bir satıcı buldum. 1095USD'ye 120 inch var mesela. Yan çerçeveleri parçalı ve kumaş da rulo olarak geliyor gördüğüm kadarıyla.
Bizim gümrük buna 200 USD' de vergi çıkarsa zaten bana gelişi 1300USD olur. Alacak olsam TR'den alırım daha iyi.
Fixed frame normal perdelerin fiyatı zaten yüksek ve bir de ALR olunca iyice kopuyor.
Xiaomi 4K Lazer UST ile alr fixed frame kullanan bir arkadaşım var.
fixed frame alacaksanız mutlaka tr dan alın boyut digitalden almıştı alr yi düzgün gerdirene kadar 2-3 kere gelip gitti servis.
bende setup olarak gamascreen 265*200 store lu (tv kullanmadığımdan aç kapa yapmıyorum). gündüz kullanımı için Xiaomi Mijia 1920x1080 DLP projeksiyon, akşam kullanımı için xgimi h3 projeksiyon, box olarak nvidia shield tv 2019 pro, soundbar olarakta sn11r var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X