Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (873. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (6 Mobil) - 10 Masaüstü6 Mobil
5 sn
40.623
Cevap
596
Favori
1.969.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 871872873874875
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yahu 7-8 binlik cihaz bu. Bunu alıpda bide ekstradan woofet bağlamakta ne demek. Ben bu kadar para verecem bide yetersiz olacak. Valla kusura bakmayın iyiki almamışım ozaman sn11’i.

Q800T + swa8500s kullanıyorum. Woofer’ı +2 den yukarı asla alamıyorum oda bildiğin sallanıyor. +6 da cam pencere kalmaz abartmıyorum. Sn11 de Bence bir sorun var yazılımsal olabilir
  • sardemir kullanıcısına yanıt
    Valla ben yeni deneyimleyeceğim salı günü inş bi nebze abartıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

Yahu 7-8 binlik cihaz bu. Bunu alıpda bide ekstradan woofet bağlamakta ne demek. Ben bu kadar para verecem bide yetersiz olacak. Valla kusura bakmayın iyiki almamışım ozaman sn11’i.

Q800T + swa8500s kullanıyorum. Woofer’ı +2 den yukarı asla alamıyorum oda bildiğin sallanıyor. +6 da cam pencere kalmaz abartmıyorum. Sn11 de Bence bir sorun var yazılımsal olabilir

Kesinlikle yazılımsal dts filmlerde 17 den sonra açmak imkansız ama bi eksiklik var makina tam randıman vermiyor her ortamda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisx3 -- 14 Mayıs 2021; 12:43:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisx3 kullanıcısına yanıt
    Katiliyorim atmos performansinda boyle bir bass yok yikiyor resmen ama is muzige gelince woofer ben muzikten anlamam abi deyip kenara cekiliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu konuda 800t'nin subwooferi icin de yetersiz diyen vardi hatta yetersiz degildir dedigimiz icin de epey bir tartismasi oldu.

Sn11 kullanmadim ama selefleri sk10, sl10'da bas konusunda benzer "tinidaydilar".

Tini ile performansi ayirmak lazim. Her cihazin bir ses isleme performansi ve soundbar gibi ince ayar imkani vermeyen kompakt cihazlarin ses muhendisleri tarafindan tanimlanan ses yazilimlari mevcut.

Eger uzun sure basi alt planda veren cihazlarla deneyim varsa kulaklarin hafizasini silmek gerek. Hayir ben her sekilde basli ses seviyorum diyen icin de buna uygun cihaz var ama o ses dogru ses mi tartisilmasi gereken bu.

Lg'nin cihazlarinda bir an icin sorun oldugunu dusunelim; neredeyse 1 yildir bircok teste girmis, kullanici ile bulusmus ve deneyimlenmis bu cihazlarin hatasi varsa farkedilirdi.

Buradan yazilimsal bir sorundan ziyade beklwnti ile ortusmeyen ses karakteri var demek belki daha dogru tespit olur. Cunki uzaklara gitmeden burada da sub ayarini +1'de kullanarak memnunum diyen cikacaktir.

Cihaza ikinci bir sub olmaz. Bose ile ses karakteri hic benzesmez. Bose gibi farkli yapida hoparlor tasarlayan bir firmanin aqoustimass cihazlarinda da benzer bir sekilde kucuk hoparlorlerini muhtesem tizlere , subwooferi ise derin baslara ayarladigi bilinir. Eski ses sistemlerini "v" seklinde equalizer ayarina getirip mid sesleri duymaya gerek duymayanlar icin degil sinemada muzikte bile bu tarz sesler heyecan verici gelebilir. Ancak 80'ler ve oncesindeki analog kayitlardaki dogalligi arayanlar icin midler ust duzey avrlerde, hoparlorlerde ve soundbarlarda da bazi firmalar tarafindan kullanilmaya deger bulunuyor. Lg de ust seviye soundbarlarda mid seslere onem veren bir firma.

Daha once de ornek vermistim. Sinemada fragman verilirken konusan kisinin ses telleri ile tirresen baslari duymak cogumuza sinematik gelse de ev Sinema sisteminde center hoparlorden gelen seslere genelde bas eslik etmez. Ancak logitech tarzi bir multimedya cihazda trt spikeri haber sunsa sinema fragmanindaki sesi duyar gibi oluruz. Bu sesi sevmek demek, sesin dogru yansitildigi anlamina gelmez. Eger Hakan Altun gibi bas bariton bir sesi tasvir etmiyorsak hicbirimizin ses tonu subwooferdan gelecek kadar alt frekansa inmez. Ancak subwoofere insan ses tonu frekansina kadar bir cok frekansi gonderirsek subwoofer sese eslik eder ama gerekli gwreksiz her asamada devrede olur.

Biz avr'lerde eger tam frekans bir hoparlor kullaniyorsak 40hz civarinin altin subdan duyariz. Subi etkin kullanmak istersek 80hz alti sesleri suba gondeririz. Ancak 80hz altinda midlerin de bir kismi suba gittiginden detay ses duymak isteyenler icin iyi bir cozum degildir.

Lg nin ses muhendisleri de dogru sesi dogru frekanstan duymak icin bilesenleri kaliteli olan bar ustundeki suruculeri.etkin kullanarak sub'a daha az is dusuruyorlar. Gercek bir dip frekas aes geldiginde subin harika sekilde calismasi da bu yuzden.

Yeni yazilim bekleyenler icin belki kotu bir haber ama bu nedenle sub bundan fazlasi ile calismayacaktir, cunki istenen bu degil.

Saygilarimla.

• bende sn11 alıpta bastan memnun olmadığım için satanlardanım maalesef bas çok kötü araştırmadayım hangi soundbarı alabilirm diye test etme imlanım olsa jbl 9.1 deneyeceğim samsung da ses tınısı iyi diyorlar yurt dışından q950 serisi getirdebilirsem oda aklımda yeni çıkan seri Q950A 11,1,4 kanal

• eiskent E kullanıcısına yanıt

Evet çok doğru anlatmışsın hocam. Her markanın her ses yazılımı farklıdır. Hoparlör tasarımlarından yazılımlarına kadar farklı amaçlar için soundbar veya ses sistemleri üretilir. Bende q70r nin subundan çok memnunum +2 woofer ayarında bile %25 %35 bandında ses seviyesini açınca camlar koltuk titriyor basstan. Hele dts formatlı savaş filmleri veya aksiyon filmlerinde. DD+ olanlarda da bass son derece tatmin edici ama DTS ye göre bir tık daha az gibi hissettiriyor bassları bana.

• Daha açmadığım ve kapalı kutu duran Q70T ve 8500S yerme SN11R almayı düşünüyordum. Son yorumlar bir soru işareti oluşturmadı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Bu konuda 800t'nin subwooferi icin de yetersiz diyen vardi hatta yetersiz degildir dedigimiz icin de epey bir tartismasi oldu.

Sn11 kullanmadim ama selefleri sk10, sl10'da bas konusunda benzer "tinidaydilar".

Tini ile performansi ayirmak lazim. Her cihazin bir ses isleme performansi ve soundbar gibi ince ayar imkani vermeyen kompakt cihazlarin ses muhendisleri tarafindan tanimlanan ses yazilimlari mevcut.

Eger uzun sure basi alt planda veren cihazlarla deneyim varsa kulaklarin hafizasini silmek gerek. Hayir ben her sekilde basli ses seviyorum diyen icin de buna uygun cihaz var ama o ses dogru ses mi tartisilmasi gereken bu.

Lg'nin cihazlarinda bir an icin sorun oldugunu dusunelim; neredeyse 1 yildir bircok teste girmis, kullanici ile bulusmus ve deneyimlenmis bu cihazlarin hatasi varsa farkedilirdi.

Buradan yazilimsal bir sorundan ziyade beklwnti ile ortusmeyen ses karakteri var demek belki daha dogru tespit olur. Cunki uzaklara gitmeden burada da sub ayarini +1'de kullanarak memnunum diyen cikacaktir.

Cihaza ikinci bir sub olmaz. Bose ile ses karakteri hic benzesmez. Bose gibi farkli yapida hoparlor tasarlayan bir firmanin aqoustimass cihazlarinda da benzer bir sekilde kucuk hoparlorlerini muhtesem tizlere , subwooferi ise derin baslara ayarladigi bilinir. Eski ses sistemlerini "v" seklinde equalizer ayarina getirip mid sesleri duymaya gerek duymayanlar icin degil sinemada muzikte bile bu tarz sesler heyecan verici gelebilir. Ancak 80'ler ve oncesindeki analog kayitlardaki dogalligi arayanlar icin midler ust duzey avrlerde, hoparlorlerde ve soundbarlarda da bazi firmalar tarafindan kullanilmaya deger bulunuyor. Lg de ust seviye soundbarlarda mid seslere onem veren bir firma.

Daha once de ornek vermistim. Sinemada fragman verilirken konusan kisinin ses telleri ile tirresen baslari duymak cogumuza sinematik gelse de ev Sinema sisteminde center hoparlorden gelen seslere genelde bas eslik etmez. Ancak logitech tarzi bir multimedya cihazda trt spikeri haber sunsa sinema fragmanindaki sesi duyar gibi oluruz. Bu sesi sevmek demek, sesin dogru yansitildigi anlamina gelmez. Eger Hakan Altun gibi bas bariton bir sesi tasvir etmiyorsak hicbirimizin ses tonu subwooferdan gelecek kadar alt frekansa inmez. Ancak subwoofere insan ses tonu frekansina kadar bir cok frekansi gonderirsek subwoofer sese eslik eder ama gerekli gwreksiz her asamada devrede olur.

Biz avr'lerde eger tam frekans bir hoparlor kullaniyorsak 40hz civarinin altin subdan duyariz. Subi etkin kullanmak istersek 80hz alti sesleri suba gondeririz. Ancak 80hz altinda midlerin de bir kismi suba gittiginden detay ses duymak isteyenler icin iyi bir cozum degildir.

Lg nin ses muhendisleri de dogru sesi dogru frekanstan duymak icin bilesenleri kaliteli olan bar ustundeki suruculeri.etkin kullanarak sub'a daha az is dusuruyorlar. Gercek bir dip frekas aes geldiginde subin harika sekilde calismasi da bu yuzden.

Yeni yazilim bekleyenler icin belki kotu bir haber ama bu nedenle sub bundan fazlasi ile calismayacaktir, cunki istenen bu degil.

Saygilarimla.

söylediklerinizden sonra Sn11 alamadığıma şimdi üzülmedim hocam. Verdiğiniz bilgiler çok yararlı bilgiler. Almak isteyenlere de referans olaca düzeyde. Ancak ben Q800T + Swa8500s ile fazlasıyla beklentimi alabildiğim için çok mutluyum. Belki de sn11r 'yi denesem daha iyiymiş de diyebilirim, ancak dedim ya bu beklentimi fazlasıyla karşıladığı için artık merak dahi etmiyorum.. Bu işin sonu yok, eğer mutluysanız ötesini düşünmeyin.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Aslinda burada herkes hakli. Nedeni su ki sesin bir tanimi yok. Herkesin bir kulak aliskanligi var ve kiminin aliskanligi cocuklugunda duydugu bir stereo sistemfen, kiminin ki dugun salonundaki mikserlerden, kiminin ki komusu ile seyrettigi 5.1'den bir aliskanlik kazanmis.

Mesela stereo muzik dinleyicilerinin bitmeyen tartismalarindan biri sistemde subwoofer olmali mi ? Konusudur. Kimi der ki iyi bir sistemde suba ihtiyac yok, kimisi der ki Sub sese derinlik verir, boyuru arttirir. Bu tartismalari yapanlar 100.000eurluk hoparlorler uzerinden yorum yapiyorlar.

Tabi soundbarlarda bas ve sub bas sesleri ayristiracak suruculer olmadigindan kolay olan suba yuklenmek. Lg burada zor olani yapiyor. Bu isin riski de baslarin zayid bulunmasi.

Soundbarlarin detay ses ayarlari konusunda Tak calistiirin bir iki adim fazlasini sunan cihazlar oldugunu dusununce ses rengini begemmiyorsaniz baska marka secmekten farkli sans yok. Sorun; cogu kisinin dinlemeden ya da dinleme imkani olmamasindan dolayi cihazi kor alim yapmasindan kaynakli oluyor. Cihazlar flat ayarda bile kulaga hitap eder ya da etmez. Ilk anda ses hosunuza gitmezse yapacaginiz ek ayarlar isin kopugu gibi olur ama.lezzet cok degismez.

Saygilarimla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 14 Mayıs 2021; 23:22:6 >

Basitce soyle diyeyim; samsung'u da bose ile kiyaslarsaniz samsungun subwooferindan ses gelmiyormus diyebilirsiniz:))

Eger bir ses sisteminden memnunsaniz bozulmadan ya da kulaginiz daha iyisini duymadan yorumlara bakarak degistirmeyin.

goruntu ve cok kanalli ses formatlarinin surekli guncellemesi olmasa, 45 sene once almis oldugunuz bir amfiyi hala zevkle kullanabilirsiniz.

78 yilinda alinmis grundig muzik setimiz hala faal durumda ve temiz ses kategorisindeki karakteri ile guncel modellerle yarisir.

Saygilarimla.

• şimdi biraz abartı gibi olacakta jameson 2+1 daha iyi bas vuruyor müziklerde sanırım sn11 in biraz karakteriği cinema ya uyumlu çalışıyor midlerde hiç sıkıntı yoktu gayet güçlü çalıyordu ama müzik dinlerken sanki sub çalışmıyor gibi hareketler yapıyordu jbl 9,1 in testlerine bakıyorum gümbür gümbür gibi media markette satışta var sanırım ilk fırsatta denemek istiyorum.

• Eskiden logitech Z5500 um vardi onun tadını veremiyor hiç biri kullananlar bilir 😁 o yüzden sn11 filan düşük geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soner07 -- 14 Mayıs 2021; 23:55:0 >
  • Sn11r kullanıyorum, daha önce samsung kullandım gidip gelip subwoofer çalışıyor mu diye bakardım. Subwoofer'ı salon, antre evin her köşesine koydum, bir gram belki artar bas performansı belki diye (bas kalitesi iyiydi ona sözüm yok). Sn11r aldım, tv ünitesinin yanına koydum, daha bir kere yanına bile gitmedim çalışıyor mu ses geliyor mu diye. Bazen bas'ı -4 -5 yaptığım oluyor müzik dinlerken, öyle söyleyeyim. Bas alamayanlar müzik dinlerken standart modu şiddetle öneririm. Ses çok düz geliyor, renksiz deseniz anlarım ama bas yok diyenlerin cihazlarında ya da kullandıkları kaynak cihazlarda problem olabilir.

• 10 yıl önce Philips HTS3568/51 vardı 5+1, filmde yere düşen mermi kovanları odanın içinde gezerdi, arabalar bildiğin yanınızdan geçip giderdi aksiyon sahnelerindeki sesleri unutamıyorum ama artık kibarlıktan kablo kirliliği olmasın diye Samsung T650 ile takılıyorum. Bazen çıkarıp kurayım diyorum üşeniyorum, bir torba içindeki kablolar aklıma geliyor vazgeçiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: soner07

Eskiden logitech Z5500 um vardi onun tadını veremiyor hiç biri kullananlar bilir 😁 o yüzden sn11 filan düşük geliyor

3 kere Z-5500 sahibi oldum 10 yıl içinde. z2300 den sonra en uzun kullandıgım ses sistemimdi. şimdiki yeni nesil ses formatlarını destekleseymiş, sn11r eline su bile dökemezmiş. keşke satmasaydım dediğim tek cihazdır :) ozaman 450-600 tl arasında hep sahip olup satmıştım.

• farukakgun kullanıcısına yanıt
    T650 de efsane bende kullanıyorum

• Sn11'de standart modda muzik gercekten guzel basslar devreye giriyor ama arka hoparlor sanal sorround olmadan devreye girse youtube ve spotffy gibi platformlar desteklese harika olacak bende standart modda dinliyorum bir arkadas oldukca hakimdi sn11 modeline o onermisti ama atmos desreginde emin olun inanilmaz seviyede cam cerveve yerler oynuyor inanilmaz bir kalitesi var.

• Arkadaşlar bu bass meselesine biraz değinmek istiyorum hangi uygulamadan ses açıyorsunuz müzikte örneğin spotify mi yoksa youtubeden mi gibi. Dinlediğiniz platformlar çok farkeder ses kalitesinde. Youtubede ve spotifiy de bambaşka karakter oluyor ses rengi. Mesela youtubede daha doğal gelirken spotify de bana ses biraz yapaylaşıyor gibi geliyor bass ve mid tizleri tam ayarlayamıyor gibi sanki youtubeden aynı klibi açtığımda daha doğal ve temiz ses geliyor gibi hissediyorum. Standart modda. Filmlerde ise çok değişkendir genel olarak netflix vb gibi stream platformlarından film dizi izlerseniz 5.1 sıkıştırılmış ses verir bu da 640 kbps kaltiesindedir. Yani 40 ile 190 khz arasındaki sesleri suba yönlendirir. 190 ve üstünü de soundbar dan duyarsınız bass olarak. Bu sayılar ne kadar küçülürse o kadar derin ve güçlü bass olur. Bazı sublar 10 khz ye hatta 5 khz ye kadar inebilmektedir. Gelelim neden bass yok sorusuna? Eğer izlediğiniz kaynak web ise muhtemelen 2.0 kanal ses gelir ve 640 kbps olmaz haliyle. O yüzden webten dizi yada film izleyenler bass performansı beklemesin fazla. En azından benim q70r de 2.0 kanal içeriklerde bass fazla gelmiyor. Ya netflixten riplenmiş dosyayı indirip öyle izlemem gerekiyor yada direk stream platformalarından izlemem gerekiyor. Birde her filmde aynı derecede bass duyamazsınız neden çünkü yönetmen ses kodeklerine fazla bütçe ayırmamıştır. Yani bazı filmlerde ses stüdyoları muazzam işler başarıyorlar. 5.1 olarak arkalardan da inanılmaz bass ve ses geliyor subtan da. Mesela godzilla vs kong filmi 5.1 izleyince anlıyorsunuz demek istediğimi. Çoğu filmde arka kitlerden hiç ses bile gelmiyor çoğu zaman.

• XxxKenanxxx X kullanıcısına yanıt
    Hocam filmlerde en iyi diyalog sesleri game modunda geliyor, önereceğiniz bir ayar varsa özelden veya burdan yazabilir misiniz, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 871872873874875
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.