Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (551. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
33 Misafir (23 Mobil) - 10 Masaüstü23 Mobil
5 sn
40.638
Cevap
596
Favori
1.970.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cchacalls

Kesinlikle şu aşamada tv nin usb sine taktığıniz hdd üzerinden kayıpsız dolby atmos almazsınız. Boşu boşuna yorulmayın. Tavsiyem Tv niz Earc destekli sanırım , Mi Box i direkt Tv nin Hdmi girişine bağlayın baktınız olmaz ise soundbar a direkt bağlayın.
    kardeş ısrarla öneriyorsunuz doğru değil siz bağlayın ama insanlara önermeyin media playerlar direkt olarak soundbara bağlanacak
  • Şimdi nvida shield alsam bile HDD den truehd atmos vb gibi sesleri alamaycak mıyız Earc olmadığı için? O zaman ne anlamı kaldı apple tv veya mi box alırz kayıplı atmos ( netflix ) gibi takılmaya devam ederiz ? Yanlış mıyım ?
  • alacaksınız nvidiayı soundbara bağlayınca arc veya earcnin konu ile alakası yok
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Hocam kişinin Tv sinde Hdmi 2.1 E-arc desteği var ise Harici player i soundbar a bağlamak yerine tv ye bağlamasının ne gibi bir zararı olabilir ? Ses anlamında hiç bir farkı yok her iki bağlantı şeklinde de kayıpsız sesi soundbar a pass Through ediyor. Ben tv ye bağlamayı tercih ediyorum. Harici player a kaynak tuşuna basıp geçiş yapmak daha kolay geliyor. Yani diyeceğim o ki Tv Hdmi 2.1 ve Earc destekli ise tv ye bağlamak daha mantıklı. Zaten E - arc nin çıkış amacı da budur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Hocam burada ki sikinti hdd yi direkt tv nin usb girişine bağlayıp tv nin dahili media player i aracılığı ile dolby atmos alamamak. Nvidia Shield ile her türlü alırsınız merak etmeyin.

• cchacalls kullanıcısına yanıt
    tivinin hdmi 2.0 (diyor sanırım 2.0b) arc destekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srknzr S kullanıcısına yanıt
    Tmm tv nizde Hdmi 2.1 yok ise Xiaomi mi box cihazınızı direkt soundbar a bağlayacaksınız.

ok öyle deneceğim.👍

Anladım direk soundbara bağlayınca e arc felan kalmıyor ortada direk aktarıyor arc üzerinden truehd atmos olan filmleri.
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Arc da kalmiyor. Direk bagladiginiz hdmi giris secilecek artik.ses gidis donusu olan girislerde arc lazim. Eger ses cihazina direk baglabti olursa hdmi arc baglantisi goruntu icin lazim.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Tamam direk soundbara takılacak işte hdmı in yazan kısmına. Onu biliyorum zaten. Bakalım. Artık nvida ekran kartlarıyla güç gösterisi yaptı keşke şu shield ürünlerini de ülkemize gönderse...14 bin tl lik 3090 ekran kartı gönderiyor. 200 dolarlık shieldleri göndermiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Hocam kişinin Tv sinde Hdmi 2.1 E-arc desteği var ise Harici player i soundbar a bağlamak yerine tv ye bağlamasının ne gibi bir zararı olabilir ? Ses anlamında hiç bir farkı yok her iki bağlantı şeklinde de kayıpsız sesi soundbar a pass Through ediyor. Ben tv ye bağlamayı tercih ediyorum. Harici player a kaynak tuşuna basıp geçiş yapmak daha kolay geliyor. Yani diyeceğim o ki Tv Hdmi 2.1 ve Earc destekli ise tv ye bağlamak daha mantıklı. Zaten E - arc nin çıkış amacı da budur.
    kardeş 2 sayfa önce sen kendin yazdın earc kanalı dts-x sesi göndermiyor diye şimdi de bağlayın diye diğer arkadaşlara öneriyorsun bu cihazları kompakt birer avr gibi düşünün hedef cihaza mecbur kalmadıkça alet bağlanmaz kaynak cihaza bağlanır ha hdmi in girişiniz sayı olarak yetersizdir bu durumda da en basit cihazı misal uydu receiver gibi hedefe bağlarsınız çünkü tv ses codeclerini çözmekte ve passtrough yapmakta bir avr ya da soundbar kadar hiç bir zaman başarılı değildir çünkü amacı bu değildir

• samsung 55q80t tv ile samsung hw70r soundbar direkt earc yoluyla bağladım.kablo: yüksek hızlı HDMI + ethernet. Samsung Netflix app'de içerik bilgi ekranında ATMOS yazısı geliyor ama sounbara gelmiyordu.
    aynı şekilde Youtube'da atmos videolarda da soundbarda ATMOS gelmiyor. TV mi , soundbar mı kablo mu derken, Amazon prime 1 haftalık ücretsiz üyelik başlattım ve
    destekleyen filmlerde ATMOS soundbara ulaştı.
    Samsung tvlerdeki Netflix ve Youtube applikasyonlarında Atmos'da sıkıntı var.
  • 2019 larda dolby digital plus çıkışta seçildikten sonra altta atmos uyumluluk kutucuğu çıkar sizde de bu kutucuk çıktı ve seçili ise

1- netflix abobeliğiniz 4k mı?

2- Hdmi kablonuzu değiştirin

3- Samsung işi iyice geriye mi götürdü çok kötü öyleyse

Youtube zaten 5.1 ses yok kaale almayın onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 2 Eylül 2020; 11:22:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Netflix üyelik 4k ve atmus kutucuk işaretli ; hdmi 2,1 yüksek kalite bir kablo sipariş verdim,

kablo:
    amazon
    Paugge Hdmi 2.1 Kablo - ATC Sertifikalı, 10K/8K/4K, D-HDR, Dolby Vision, eARC, Dolby Atmos
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B082ZMMGW5/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

bu kabloyla da deneyip bilgilendiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 2 Eylül 2020; 11:36:58 >

• eğer bu kablo ile alamazsanız zaten hiç alamazsınız ses samsung communitye yazın büyük bir sorun demektir ev parasına tv satıyor hangi çağdayız netflixten atmos sesi posstrough yapamamak kabul edilemez siz yeni kablo ile test edince qled topiğinde de duyurlaım insanlar bilerek alsın saçmalık
  • tv değiştirmeyi düşünüyorum SN11R aldıktan sonra dolby vision dolby atmos hdıma 2.1 de olsun istiyorum tv lerde çok zamlanmış yakınlarda alanlar oldu mu? biliyorum konu tv tavsiye konusu değil ama doğrudan bağlantılı olduğu için paylaştım.teşekkürler :)
    cchacalls kullanıcısına yanıt
    josh-r J kullanıcısına yanıt
    eiskent E kullanıcısına yanıt
    WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    selam. şimdi tekrar kurcalamaya başladım tv yi avenger d atmas indirdim 3tb seagate hddye attım usbden tv ye bağladım. tv hdm arcden soundbar hdmi out earc şeklinde bağladım. tvnin kendi player ı ile açtım sounbatdan d.atmos olarak göründü. kodiye geçtim @cchacalls ın dediği ayatları yaptım. ondada sounbardan d.atmosu gördüm. filmin dosyasının resimlerini attım. ama kayıt şekli kayıplı atmos mu değilmi. bilmiyorum. şimdi dtsx deneyeceğim. bildiğiniz kayıpsız d.atmos, dtsx demo falan varsa link verirseniz deneyeyim.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)ş
    SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)i
    SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)m

• srknzr S kullanıcısına yanıt
    Bu bluray değil ki hocam ITUNES DL dosyası zaten riplenmiş dosya yani atmos kayıplı olur ve başarılı bir şekilde oynatır. Bende geçen greyhound filmini öyle denedim riplenmiş halde ATMOS izletiyor... Sorun bluray filmlerde. Defalarca yukarıda konusu geçti bluraylar aktarmıyor ancak dijitalden riplenmiş olarak atmos izlersiniz web dl formatlı gibi...
  • Remux 4k olanı bi indirin truehd atmos vb gibi olanları öyle deneyin Earc oynatıyor dendi ama tam bilmiyorum ama bu denediğiniz dosya zaten bluray değil... Bu riplenmiş dosyalar Dolby digital plus ATMOS olur yani AC-3 veya AAC formatlı sanırsam tam hatırlayamadım. TrueHD atmos ancak bluray filmlerde olur.
  • 
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.