Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (548. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (10 Mobil) - 9 Masaüstü10 Mobil
5 sn
40.618
Cevap
596
Favori
1.969.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WatchAndLearnn

Birde film izlerken arka kitlerin tamamen sustuğu yerlerde ufak bir dip parazit sesi geliyor bu da normal midir ? Arka fonlardan müzik gelmediği zaman felan ?
    Fidelio b5 de de var sahne derinliği hissi için ortam sesini dip ses gibi veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Normal bir durum yani keşke hiç gelmese bu seferde sahne derinliği olmayacak dediğiniz gibi. Sadece efekt sesler ve müzik olduğu zamanlar çalışacak gibi duracak.
  • Bu arada dolby atmos film izleyebiliyorum hdd bağlayıp tv ye. Greyhound filmini indirdim ingilizce atmos olarak oynatıyor tv. Çok şaşırdım. Riplenmiş olarak kaynak dosyayı buldum normalde apple tv de oynatmıyordu hatta dona dona oynatıyordu riplenmiş olduğu için atmos aktif oluyor ve sorunsuz oynatıyor şaşırdım kaldım.
  • quote:

Bu arada dolby atmos film izleyebiliyorum hdd bağlayıp tv ye. Greyhound filmini indirdim ingilizce atmos olarak oynatıyor tv. Çok şaşırdım. Riplenmiş olarak kaynak dosyayı buldum normalde apple tv de oynatmıyordu hatta dona dona oynatıyordu riplenmiş olduğu için atmos aktif oluyor ve sorunsuz oynatıyor şaşırdım kaldım.
    Tv normalde özelliklerinde yok mu atmos pstru? Bunu bir çok marka modelde okuyorum ben daha denemedim.

• quote:

Normal bir durum yani keşke hiç gelmese bu seferde sahne derinliği olmayacak dediğiniz gibi. Sadece efekt sesler ve müzik olduğu zamanlar çalışacak gibi duracak.
    Ses modlarını değiştirin deneyin o ses olmazsa çevresel etki olmaz dikkatli dinlerseniz yankı gibi konuşma ve ortam sesleri vardır bir de reat kit sesi de azaltabilirsiniz.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Sizin oynatmış olduğunuz dosya bu sanırım. Greyhound.2020.HDR.2160p.WEB.h265-NiXON. Filmi yapan grup farklı olabilir sadece. Bu dosya Webrip dolayısıyla ses Netflix ve Apple Tv de olduğu gibi Dolby Digital Plus üzerinden Dolby Atmos olarak veriliyor. Benim LG B9 oled de bu tarz kayıplı ses dosylarını çalıyor. Sıkıntı Tv kayıpsız ses formatı olan Dolby True üzerinden verilen Dolby Atmos u çalamaması.
    Aşağıda kı şekilde dosyalar denerseniz farkı anlayabilirsiniz.

Joker.2019.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT
    Terminator.Dark.Fate.2019.1080p.BluRay.REMUX.AVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT
    Spider-Man.Far.from.Home.2019.1080p.BluRay.REMUX.AVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT
    Toy.Story.4.2019.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT

Bu arada yeni birşey daha öğrendim eğer ki DTS X dosyası oynatmak isterseniz. Kullanmış olduğunuz harici cihazı Tv nin girişi yerine sounbar a bağlamanız gerekiyor. Ben Mi Box 3 ve Kodi ile DTS X sesleri oynattım. Hatta şu ana kadar Mi Box 3 ile Dolby True ve Dolby Atmos da sorun yok oynatıyor.

• Sizlere yine fark etmiş olduğum bir sıkıntıyı anlatayım sizde deneyebilirsiniz.
    Sistemim LG B9 Oled ve LG sn11r soundbar. Dts ile kodlanmış bir filmi Tv nin dahili player i ile açınca surround arkalardan gelmesi gereken ses soundbar ın yan hoparlöründen geliyor. Bunu test ettim şu dosya ile " hd_dts_hd_master_audio_sound_check_5_1_lossless "
    Soundbar üzerinden Standart Movie Music Ai Sound Pro tüm modlar da deneme yaptım. Sesi arka surround a vermek yerine soudbar üzerinde ki yan hoparlöre veriyor. Daha sonra aynı filmi ve dts check dosyasını Mi Box 3 üzerinden oynattığımda 5.1 sesi olması gerektiği gibi arka hoparlöre verebiliyor.
    Bu durum çok canımı sıktı zaten Tv nin dahili playerini Kayıpsız Atmos ve DTS X oynatmadığı için kullanamayacaktım ancak normal bir Dts dosyasında bile bu şekilde bir sıkıntı olması moralimi bozdu. Ayrıca aynı filmin içinde 2.ci ses dosyası Dolby Digital var onu açınca hiç bir sıkıntı yok sesleri doğru kanallara aktarıyor. Problem Tv üzerinden DTS açınca arka sesleri yanlış kanallara aktarması. Soundbar üzerinde ki modları denemekten başka bir çözüm aklıma gelmedi. Kablo olarak da Tv ve Soundbar arasında HDMI 2.1 kablo kullanıyorum. Sistem eksik hiçbirşey yok. Önerisi olan var mı şöyle dene böyle dene diye. LG SN11R sahipleri de rica etsem bir deneme yapabilir mi? Tabi Tv nin media playeri ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 30 Ağustos 2020; 20:30:1 >

• Bu arada kayıpsız ses dosyalarının Passthrough yapılması ile ilgili Lg nin yurtdışı forumundan aşağıda ki konuları takip edebilirsiniz.
    https://lgcommunity.us.com/discussion/4633/c9-earc-not-passing-truehd-atmos-through-to-receiverhttps://lgcommunity.us.com/discussion/4423/oled-c9-edid-limitation-regarding-hdmi-earc-pass-through

• cchacalls kullanıcısına yanıt
    Tv uzerinden direk gecis yaptirilabiliyor mu? Sorun tv'nin dts cozucusunde gibi.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sayenizde sorunun kaynağını buldum. LG Tv ses ayarların da ses çıkışı Hdmi Arc seçili bunun alt seçeneklerinde Dijital ses çıkışı seçeneklerinde Düz Geçiş , PCm ve Otomatik seçenekleri mevcut. Benim ki Otomatik olarak ayarlıydı. Şimdi Düz Geçiş olarak değiştirince arka hoparlörden ses gelmeye başladı. Enteresan olan otomatik seçeneğinde olduğu zaman zaten bunu düz geçiş olarak soundbar a iletmesi gerekmez mi? Pcm olarak iletse soundbar da dts aktif olmazdı. Çok garip bir problem neyseki düz geçiş yapınca düzeldi. Ama bunu kendi başına bulamayacak çok fazla kullanıcı olur ve düzgün kanal dağılımı olmadan o soundbarı kullanmaya devam eder.
    Sorununuzun cozulmesine sevindim. Ses cihazlarina goruntunun karismasi, tv'lerin ise ses cozmeye calismasi ile artik het kombinasyonun denenmesi gerekir hale geldi. Otomatik secenekleri bazen is gormuyor. Ya da tv'lerin diger elektronik cihazlara gore basit ve desteksiz yazilimlari hatalar verebiliyor. Basta dedigim gibi onemli olan cozulmesiydi.

Saygilarimla

• Aynen hocam biz bir şekilde yardım alıyoruz araştırıyoruz sorunu tespit edip çözüm buluyoruz ancak basit bir ev kullanıcısı bu ayarları yapması çok zor. Neyse ki forum böyle şeyler için var. 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En azında Lgde düz geçiş var yani tvye sen karışma kardeşim diyebiliyorsunuz samsung ve sonyde ne olduğu belli değil otomatik 1 ve otomatik 2 diyor misal sony neyi otomatik yapıyor neyi yapmıyor belli değil

samsung desen dolby gitial plus seçip alt seçenek olarak atmos uyumluluğu seçiyor hadi atmosu bu şekilde düz geçiş (pastrough) yapıyor dts sesi ne düz geçiş ne çözme yok

Yani şu oled ucuz olsa bir de ekran yanığı derdi olmas Samsunga sonye tv sattırmaz
    Tamam da netflixten veya dijital platformalardan kayıplı atmos alamayacağım söylendi bu forumda defalarca ve apple tv konusunda ? O yüzden şaşırdım harici medya player almadan hiç bir şekilde atmos içerik izleyemeyeceğim söylendi. Demo videosu atmos görüyor sadece.
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Hayır yok malesef.
    Pardon Hocam benim daha önceki konuşmalardan haberim yok. Ama genelde tv üzerinden DDP + Atmos alınıyor. Benim bahsettiğim Dolby True + Atmos. Sizin adınıza sevindim. En azından Atmos keyfi yaşıyorsunuz .

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Evet Lg bu konuda Samsung a göre daha iyi. Dediginiz gibi samsung da ayarlar çok daha karışık. Basit bir Düz geçiş ayarı yapmak bile kafa karıştırıcı.

Atmos keyfi yaşayamıyorum DTS X de hiç denemedim ekranda hiç yazmıyor bile demo videolarında. Yani kullanamadığımız özelliklere tonla para vermişiz yazık çok yazık. Bilseydim daha ucuz modellerden alırdım işimi görecek kadar veya hiç almazdım.
    Sizin Tv ve Soundbar sistemi nedir hocam. Kusura bakmayın takip edemedim.

• quote:

Tamam da netflixten veya dijital platformalardan kayıplı atmos alamayacağım söylendi bu forumda defalarca ve apple tv konusunda ? O yüzden şaşırdım harici medya player almadan hiç bir şekilde atmos içerik izleyemeyeceğim söylendi. Demo videosu atmos görüyor sadece.
    size özel söylemiş olamayız mu9000 amiral gemisi ve o zamanlar samsung tüm ses formatlarını destekliyordu

Ayrıca kastettiğimiz bluray formatı olan atmos mkv filmler burada kriter olamaz çünkü kaynak belli değil eğer netflixten almışsa adam zaten dolby digital plus üzerien atmos yani tv onu passtrough edebilir soundbara

Ben hala iddia ediyorum iso veya klasör şeklinde bluraylerde ya da remuxlarda var olan atmosu passtrough edemez çünkü arc bant genişliği olarak desteklemiyor e arc o yüzden çıkarıldı zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Ağustos 2020; 23:58:0 >

• 
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.