Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (273. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ayhanca10 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
40.566
Cevap
596
Favori
1.966.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
55. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konuyu bende merak ediyorum arada çok fark var mı? Fiyatlar yaklaşık böyle aradaki fiyat farkına değer mi ? LG SJ3 (610 TL) Samsung N450 (940 TL)
    Bir merak ettiğim daha var. İki ürün Samsung HW-N450 (940 TL) Samsung HW-N550 (1200 TL). Fiyatlar yanda aradaki fiyat farkına değer mi? Konu hakkında bilgisi olan veya kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyageray

Bu konuyu bende merak ediyorum arada çok fark var mı? Fiyatlar yaklaşık böyle aradaki fiyat farkına değer mi ? LG SJ3 (610 TL) Samsung N450 (940 TL)
    Bir merak ettiğim daha var. İki ürün Samsung HW-N450 (940 TL) Samsung HW-N550 (1200 TL). Fiyatlar yanda aradaki fiyat farkına değer mi? Konu hakkında bilgisi olan veya kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyiz.
    Ben de her iki ürüne bakıyorum, samsungun avantaji arc destekli hdmi olmasi. Baska marka tv de olsa tek kumanda kullanim rahatlığı, bir de sanal surround farkı var. Samsung modeli wifi uydu destegi varmı var ise daha sonradan 5+1'e dönüşümü olurmu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu Samsung modelinde sonradan arkaya iki hoparlör alınabiliyor hatta bir ara Hepsiburada da satılıyordu ben görmüştüm. Ama LG yi tam bilmiyorum bu modele oluyor mu? LG nin sk9 modeline sk5r deki hoparlörler oluyor. LG nin arka hoparlörleri Türkiye de satılmıyor alanlar yurtdışı sitelerinden getiriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Philips Fidelio HTL9100 Kablosuz surround ses sitemimi satıyorum ilgilenen var ise ikinci el satış ilanı aşağıdadır.
    NOT: Fiyat: 1250₺ ancak DonanımHaber ilanının bağlantısı ile gelenler için 100₺ daha indirebilirim.
    https://forum.donanimhaber.com/philips-fidelio-htl9100-kablosuz-surround--138041437
  • Dün ses sistemim (LG SK9Y) geldi. Kullandığım televizyon Samsung UE55ES7000.

Fırsat bulduğumca test ettim. Önce TV nin arkasında yanlış HDMI girişine bağladığım için ses alamadım, optik kablo ile bağladım. HDMI (Arc) özelliğinin TV'mde olmadığı sandım. Biraz da üzüldüm açıkçası Sonra TV nin arkasını aydınlatıp incelediğimde HDMI girişlerinden birinde Arc diye yazdığını farkettim ve HDMI (Arc) olarak bağlantımı kurdum.

Sistem TV ile gayet stabil ve uyumlu çalıştı. TV ile açılıyor TV ile kapanıyor. Sesi TV kumandasından kontrol edebiliyorum. Hatta Digiturk kumandasından Digiturk ve TV yi kumanda edebiliyordum. Şimdi ses sistemini de aynı kumandadan kontrol edebiliyorum. (Bu arada Digiturk bağlantısı HDMI ile TV'ye bağlı. Hatta tüm girişlerim (Laptop , Digiturk v.b.) TV'ye HDMI ile bağlı. TV'den ise HDMI (Arc) ile ses sistemine giriş yaptım.)

Ses konusunda gelince kısa sürede gördüğüm kadarıyla gayet tatmin edici bir sistem. Subwoofer çok temiz ses veriyor. Kuru gürültü değil, doyurucu baslar var. Tabi bu testleri digiturk movie max ve belgesel kanalları ile yapabildim şimdilik. Henüz atmos'u kullanamadım.

Bluettooth bağlantı çok pratik. telefonu bağladım, anında gördü. Sesler de çok temiz geliyor. En çok kızıma yaradı bu iş. 4 yaşında çalıp çalıp oynadı

Wi-fi olayına henüz girmedim.

Bir de şu atmos'u nasıl test edebilirim? TV'de atmos desteği yok sanırım (yanlış bakmış da olabilirim. anlayan arkadaşlar bakıp bilgi verirse sevinirim) laptopla da olmaz sanırım. Laptop'um monster tulpar t5. ses kartının desteği var mı onu da bilmiyorum. Harici TV box veya blueray mi almam lazım? Bu konuda yardımcı olursanız sevnirim.

Bunlar haricinde test etmemi istediğiniz bir konu varsa yazabilirsiniz. Tabi çok komplike bir şey istiyorsanız tarif etmeniz gerek. Zira çok profesyonel değilim ses konusunda (:

• www.epttavm.com
    ePttAVM - LG SK9Y 5.1.2 ch 500W Dolby Atmos Soundbar
    https://www.epttavm.com/item/67136327_lg-sk9y-512-ch-500w-dolby-atmos-soundbar

Ben de sipariş ettim bakalım. 1899 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsemre

Dün ses sistemim (LG SK9Y) geldi. Kullandığım televizyon Samsung UE55ES7000.

Fırsat bulduğumca test ettim. Önce TV nin arkasında yanlış HDMI girişine bağladığım için ses alamadım, optik kablo ile bağladım. HDMI (Arc) özelliğinin TV'mde olmadığı sandım. Biraz da üzüldüm açıkçası Sonra TV nin arkasını aydınlatıp incelediğimde HDMI girişlerinden birinde Arc diye yazdığını farkettim ve HDMI (Arc) olarak bağlantımı kurdum.

Sistem TV ile gayet stabil ve uyumlu çalıştı. TV ile açılıyor TV ile kapanıyor. Sesi TV kumandasından kontrol edebiliyorum. Hatta Digiturk kumandasından Digiturk ve TV yi kumanda edebiliyordum. Şimdi ses sistemini de aynı kumandadan kontrol edebiliyorum. (Bu arada Digiturk bağlantısı HDMI ile TV'ye bağlı. Hatta tüm girişlerim (Laptop , Digiturk v.b.) TV'ye HDMI ile bağlı. TV'den ise HDMI (Arc) ile ses sistemine giriş yaptım.)

Ses konusunda gelince kısa sürede gördüğüm kadarıyla gayet tatmin edici bir sistem. Subwoofer çok temiz ses veriyor. Kuru gürültü değil, doyurucu baslar var. Tabi bu testleri digiturk movie max ve belgesel kanalları ile yapabildim şimdilik. Henüz atmos'u kullanamadım.

Bluettooth bağlantı çok pratik. telefonu bağladım, anında gördü. Sesler de çok temiz geliyor. En çok kızıma yaradı bu iş. 4 yaşında çalıp çalıp oynadı

Wi-fi olayına henüz girmedim.

Bir de şu atmos'u nasıl test edebilirim? TV'de atmos desteği yok sanırım (yanlış bakmış da olabilirim. anlayan arkadaşlar bakıp bilgi verirse sevinirim) laptopla da olmaz sanırım. Laptop'um monster tulpar t5. ses kartının desteği var mı onu da bilmiyorum. Harici TV box veya blueray mi almam lazım? Bu konuda yardımcı olursanız sevnirim.

Bunlar haricinde test etmemi istediğiniz bir konu varsa yazabilirsiniz. Tabi çok komplike bir şey istiyorsanız tarif etmeniz gerek. Zira çok profesyonel değilim ses konusunda (:
    atmos destekli bir film ve atmos ses codeğini çözecek bir oynatıcı gerekiyor. ama bir soundbarla atmos deneyimi olmaz hocam.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    kesin konuşmayalım hocam xbox one x de öyle bir atmos deneyimi oluyorki denemeden olmaz deme bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: guguk

kesin konuşmayalım hocam xbox one x de öyle bir atmos deneyimi oluyorki denemeden olmaz deme bence
    kesin konuşuyorum. ve denedim de yazıyorum...soundbarlarla atmos olmaz. olsa olsa sanal atmos olur.

bakınız, binlerde TL'lik AVR'ler var, tavanlara döşenen hoparlörler var, var da var....bir soundbarla sadece atmosu deneyimini yaşadığını sanırsın.

hele bir de xboxla :)
    tam deneyememişsiniz demekki neyse siz bildiğinize devam
  • guguk kullanıcısına yanıt
    siz de denediğinizi sanmışsınız sanırım
    Sanal diyebilmeniz icin hoparlor olmamasi lazim. Soundbarlarda basustu hoparlorleri fiziki olarak var. Tavana hoparlor uygulamasi gelirden de bagimsiz olarak cok zor bir uygulama estetik acisindan. Soundbarlar tavandan gelen ses efektini hoparlor acisi ile sesi tavana yansitarak yapiyor. Sizin dediginiz tarzda tavan hoparlorleriyle atmos ses deneyimini ses firmalarinin satabilmesi cok mumkun olmadigindan basustu hoparlorleri ile bu deneyimendaha cok insani ortak edebiliyorlar. Lg sadece soundbarda bas ustu hoparlor kullanirken samsung surround hoparlorlerine de bas ustu hoparloru ekleyerek sesi daha da zenginlestirmeye calisiyor. Ses degisimi uygun kaynaklarla hissedilmiyor olsa kimse atmos etkisini ovemez zaten. Daha iyisi her zaman vardir katiliyorum ama deneyim yasayan birine de bir sey varsa da yok dememek gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: guguk

tam deneyememişsiniz demekki neyse siz bildiğinize devam
    Bence siz duyduğunuzu atmos zannetmişsiniz.
    ;Bu arada atmos ve dts-x destekli bir soundbarı u arka speakerlarıyla beraber 8 ay kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Sanal diyebilmeniz icin hoparlor olmamasi lazim. Soundbarlarda basustu hoparlorleri fiziki olarak var. Tavana hoparlor uygulamasi gelirden de bagimsiz olarak cok zor bir uygulama estetik acisindan. Soundbarlar tavandan gelen ses efektini hoparlor acisi ile sesi tavana yansitarak yapiyor. Sizin dediginiz tarzda tavan hoparlorleriyle atmos ses deneyimini ses firmalarinin satabilmesi cok mumkun olmadigindan basustu hoparlorleri ile bu deneyimendaha cok insani ortak edebiliyorlar. Lg sadece soundbarda bas ustu hoparlor kullanirken samsung surround hoparlorlerine de bas ustu hoparloru ekleyerek sesi daha da zenginlestirmeye calisiyor. Ses degisimi uygun kaynaklarla hissedilmiyor olsa kimse atmos etkisini ovemez zaten. Daha iyisi her zaman vardir katiliyorum ama deneyim yasayan birine de bir sey varsa da yok dememek gerekir.
    SOundbarda atmos diye sunulan şey, gerçek atmos değil diyorum ben de. evet, ses belki, atmossuz bir soundbara göre bir derece farklı olabilir..Sesi, biraz daha zenginleşimiş de olabilir. Ama bu duyulan sesin, atmoslu bir avr ve tavan hoparlörleri ile deneyimlebilen gerçek atmosla zerre alakası yok. İster soundbarın arka hoplarında da olsun, ister olmasın. Bir pazarlama stratejisinden başka birşey değil. Kablo karmaşası yaşamak istemeyen insanlar, bir süre sonra 5.1-7.1-5.2-7.2'li AVrli sistemleri bırakmaya başladı. Artı, avrli sistemler, hele ki atmos hop.ları da sisteme eklendiğinde ciddi maliyet unsurları. Bu maliyeti vermek istemeynlerden de pazar payı almak isteyen firmaların bir pazarlama stratejisi.
    Bunu da ancak, her iki sistemi dinleyen biri görebiliyor. Benim dediğim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

SOundbarda atmos diye sunulan şey, gerçek atmos değil diyorum ben de. evet, ses belki, atmossuz bir soundbara göre bir derece farklı olabilir..Sesi, biraz daha zenginleşimiş de olabilir. Ama bu duyulan sesin, atmoslu bir avr ve tavan hoparlörleri ile deneyimlebilen gerçek atmosla zerre alakası yok. İster soundbarın arka hoplarında da olsun, ister olmasın. Bir pazarlama stratejisinden başka birşey değil. Kablo karmaşası yaşamak istemeyen insanlar, bir süre sonra 5.1-7.1-5.2-7.2'li AVrli sistemleri bırakmaya başladı. Artı, avrli sistemler, hele ki atmos hop.ları da sisteme eklendiğinde ciddi maliyet unsurları. Bu maliyeti vermek istemeynlerden de pazar payı almak isteyen firmaların bir pazarlama stratejisi.
    Bunu da ancak, her iki sistemi dinleyen biri görebiliyor. Benim dediğim bu.

Alıntıları Göster
    Şimdi sana göre soundbardan arka hoperlör olmadan arkadan ses gelmez de dersin

• guguk kullanıcısına yanıt
    Neyin ne oldugunu bi öğren, dolby nedir, dolby atmos nedir vs, kavramlara hakim ol, ondan sonra tartışalım.
    Xboxla, soundbarla ben dolby atmos ses alıyorum diyen biriyle tartışmak lüzumsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 27 Nisan 2019; 10:12:27 >
  • Tavanda hoparlör yoksa tabi ki eksikliği olacaktır. Bu sistemler de tavana hoparlör monte etmeden ona yakın bir deneyim sunmak için dizayn edilmiş. Kimsenin ben tam anlamıyla atmos deneyimi yaşıyorum diyeceğini sanmıyorum zaten. O yüzden elde olan imkanlar dahilinde güzel bir atmos deneyimi yaşattıkları aşikar. Yani bu kadar keskin şekilde "olur" veya "olmaz" demek bence anlamsız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Neyin ne oldugunu bi öğren, dolby nedir, dolby atmos nedir vs, kavramlara hakim ol, ondan sonra tartışalım.
    Xboxla, soundbarla ben dolby atmos ses alıyorum diyen biriyle tartışmak lüzumsuz.
    Olur
  • Su an sk10y kullanıyorum. Daha önce yıllarcada avr li hifi sistemler kullandım. Dolby atmoslu sistemimde vardı. Tavana dali hoparlörler asılıydı. Şu kesin fiziki bir tavanda olan hifi sistemiyle yarıstırmak olmaz. Tabiki daha iyi. Ben dinleyen deneyimleyen biri olarak aradaki farkı rahatca soyleyebilirim. Ama sk10y gercekten başarılı. Atmos konusunda zaten fiziki bir sistemden daha iyi demek doğru olmaz kimsede sanırı bu demiyor. Soundbara ve tavanda olmamasına ragmeb gayey iyi iş çıkarıyor. Atmos etkisi fiziki hoparlörlerle kıyaslandığında bence yüzde 60-70 arası gibi. Bu rakamlarda yine bence çok çok iyi. Sk10y vr jbl 5.1 soundbar çizhisini önemli derecede öne taşıyan iki model. Gerçekten başarılıöar. Ama imkanım olsa yeniden hifi sisteme geçermiydim evet geçerdim. O işin zevki heyecanı başka. Kültürel bir faliyet oluşmulş soundbarları en güzek tarafı çok fazla bilgi gerektirmeyen tak kullan ve belli kalitede ses veren sistemler. Bunu hepsi başaramıyor Ma sk10y ve jbl 5.1 çok başarılır

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

Su an sk10y kullanıyorum. Daha önce yıllarcada avr li hifi sistemler kullandım. Dolby atmoslu sistemimde vardı. Tavana dali hoparlörler asılıydı. Şu kesin fiziki bir tavanda olan hifi sistemiyle yarıstırmak olmaz. Tabiki daha iyi. Ben dinleyen deneyimleyen biri olarak aradaki farkı rahatca soyleyebilirim. Ama sk10y gercekten başarılı. Atmos konusunda zaten fiziki bir sistemden daha iyi demek doğru olmaz kimsede sanırı bu demiyor. Soundbara ve tavanda olmamasına ragmeb gayey iyi iş çıkarıyor. Atmos etkisi fiziki hoparlörlerle kıyaslandığında bence yüzde 60-70 arası gibi. Bu rakamlarda yine bence çok çok iyi. Sk10y vr jbl 5.1 soundbar çizhisini önemli derecede öne taşıyan iki model. Gerçekten başarılıöar. Ama imkanım olsa yeniden hifi sisteme geçermiydim evet geçerdim. O işin zevki heyecanı başka. Kültürel bir faliyet oluşmulş soundbarları en güzek tarafı çok fazla bilgi gerektirmeyen tak kullan ve belli kalitede ses veren sistemler. Bunu hepsi başaramıyor Ma sk10y ve jbl 5.1 çok başarılır
    Bende bunu diyorum zaten tabiki atmos sistem herzaman daha iyidir ama soundbarlardaki atmos sistemide gözardı etmemek lazım zira soundbarların yapısı sesleri duvarlara çarptırarak sesi sağdan soldan arkadan almanızı sağlar. Soundbarın üstüne konulan hoperlör ile tavana çarptırarark atmos seslere yakın ses alırsın kaldıki sanal değildir ve sanal atmos ile asla karıştırılmaması gerek atmosun da sesi %100 alırken bu soundbarda aynı sesi %50 ye yakın alırsınki bu bile soundbarlarda büyük başarıdır. Birde soundbarın konumu salonun veya odanın yapısı bu ses dağıtımında büyük rol oynarki bazıları bu nebiçin soundbar derken başka birisi muhteşem diye övebiliyor. Bu tamamen demin bahsettiğim odanın yapısı ve soundbarın konumu ile ilgilidir.

• 
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.