evet bu gerçekten güzel fikir . iyi bir usta ile konuşacağım bunu. sehpa yapanlar tv dışında soundbar dolby atmos filan düşünmüyor doğal olarak :) hatta belki orta direk merkez hoparlörün de sesini etkileyecektir bilemiyorum. o orta direk metal ve sağlamlık için önemli. eğer olmasaydı bir şekilde soundbarda sığardı aslında soundbarı sığdırabilmek için içeri doğru 2x6 cm kestirdim kauçuk tabanı gördüğünüz üzere. buna rağmen opoundbar sığmıyor. hem de tv nin ayağının arka kısmı 5 cm kadar boşlukta duruyor :) vazgeçtim bu sebeple bu işten ![]() |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (2025. sayfa)

-
-
Bu kablodan alıp bir ucu digiturke diğer ucu soundbara taktım yine aynı problem var trt1,tv8,beinsport türkiye süper ligi yayınlarında sadece merkez channel aktif(diğer channellardan cızırtı sesi geliyor), nat geo wild, bein iz tv, premier lig yayınlarında tüm channelları kullanıyor, digiturk kutusu kalitesiz olsa nat geo wild dolby audio sesini niye aktarıyor onu anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus3441 -- 16 Ağustos 2025; 11:59:30 > -
Merhabalar,
TCL marka S522 W modeline sahibim.
İki tane sorum var.
Bir tanesi soundbar sürekli açık kalmasını istiyorum. Yani soundbar ile verilen kumandayı kullanmak istemiyorum ve devre dışı bırakmak istiyorum. Ben istiyorum ki TV yi başlattığımda direk bağlansın soundbar bu mümkün müdür?
Ayrıca ses sisteminin Dolby Atmos vs diğer ses özelliklerine sahip mi değil mi ?
Hiçbir yerde teknik özelliklerinin bu konuda bir açıklama bulamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fotoğraf samsung soundbar sayfasından.
https://www.samsung.com/ie/business/audio-devices/soundbar/q990c-black-hw-q990c-xu/
anladığım kadarıyla adamlar tam kendi soundbarlarına göre bir ayak yapmışlar.
bakın ayağın üzrine oturuyor.ve tv ekranını engellemiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 16 Ağustos 2025; 12:49:45 >
-
Tek kumanda kullanımı HDMI-CEC'in sağladığı bir kolaylıktır. Çok yeni teknoloji değil, o yüzden TV'nizde ARC giriş varsa HDMI-CEC özelliğide vardır. TV'den aktifleştirip istediğiniz ayarları yapınca sorunsuz kullanırsınız. TV ile beraber açıp kapama, ses kısma ve artırma gibi temel işlevleri TV kumandasından yaparsınız. Detay işkevleri ise soundbar kumandasından...
LG SG10TY soundbar kullanıp tecrübe eden var mı acaba?
-
tvden hdmi cec açın tv ile açılır tv ile kapanır
öte yandan bu soundbar 2.1 bir soundbar hiçbir özelliği yok bırakın atmosu yani tvden gelen stereo sesi basları subwoofera verecek diğer sesleri sağ ve sol hoparlörlerinden çalacak başka bir fonksiyonu yok
-
niye bu kadar uğraşıyorsun tvyi duvara neden asmıyorsun en kolayı ve en ucuzu
-
Arkadaşlar dolby true hd dts hd destekleyen media player lazım usbye indirmesi falan hızlı olsun ne önerirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bir sürü para verip sehpa aldım.
bir askı aparatı alıp ,duvarı deldirip sarkan kablolar istemiyorum.
mecburen dolby atmostan vazgeçtim. ara rafta kullanacağım. belki de çok bişey farketmeyecek seste
-
Media Player'ı hangi cihazda kullanacaksın?
65S90C ve Q800d
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161889962
Tcl x937u soundbarda bi tanıdığıma alacağım mevcutta mi box 2. Nesli var memnun değil sürekli donuyor usbyi okurken bazen okuyor bazen okumuyor birde malum true hd atmosda desteklemiyor mi box
Android'in en light herşeyi açan vdeo oynatıcısı uygulamasıdır. Kontrolü alışımışın dışında biraz. Shield'de kullanıyorum; tavsiye ederim.
play.google.com
Just (Video) Player - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.brouken.player
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bunu biliyorum hocamda media player desteklemiyor işte codecleri
faydalı bilgi benim için
teşekkür ederim. çözüm samsung oled almak demekki benim sehpada kullanabilmek için
-
yazılımla alakalı değil media player desteklemedikçe yazılımlar bir şey yapamaz
-
indirme işlemleri için filan gelişmiş android lazım o kadar emin değilim ama s905x4ler bu konularda daha esnektir ama görüntü kalitesine kefil olamam
ama başka bir yerde indirir takar usbden izlerim derse tvsinde dolby vision varsa rocktek gx1 yoksa next start pro'yu tek geçerim görüntü netliğinde
-
Şöyle bir kutu lazım yoksa işiniz zor piyasada atmos tru hd falan pass eden fazla cihaz yok olanlar pahalı yada dışarıda satılıyor ulaşması zor.
-
Hocam projeksiyonda kullanıyor hdr desteği olsun yeter önemli olan ses codeclerini destkelemesi bizin için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X