O yükselti ile birlikte sehpanın ortasındaki çıkıntının da üstüne gelecek ya soundbar biraz da soundbarı öne alacaksın sehpanın ön yüzüne sıfır o zaman sanki ekranı kapatmadan kurtarır gibi bir dene sen ne olacak kauçuk dediğin kes gitsin heder olsun |
SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (2024. sayfa)

-
-
-
Ben anlatamadım galiba kauçuku soundbarın eninde kesip soundbarın sağ ve sol altına yerleştireceksiniz orta kısım boşta kalacak hem ayağın hem sehpa çıkıntısının üstüne çıkacak yükselerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Ağustos 2025; 20:17:23 > -
Lütfen herşeyden önce güvenliği ön plana alın. Kauçuk dediğiniz madde esnektir. TV sarsıntılarda o esneklikten dolayı öne arkaya salınım yapar; devrilme ihtimali var. Özellikle deprem kuşağı bir bölgede ikamet ediyorsanız daha dikkatli olun. Ayrıca küçük çocuğunuz varsa hiç riske girmeyin. Acizane benim önerilerim ise;
- O sehpahada hayır yok; yeni aldıysanız değiştirme yoluna girin...
- Değişim imkanı yoksa bir mobilyacı ile üstüne TV'yi yükseltecek bi raf yaptırın. Gerekiyorsa soundbarıda yükseltecek bir yükselti yaptırın veya o uzantıyı kesin gitsin.
LG B9 sahibi.olarak benimde TV'min ayak yapısı öyle. Arkalığı olan bir sehpahada kullanmama rağmen visa vida yerlelerinden arkaya doğru TV'yi bağladım ve sarsıntıda salınım yapmaması için hand made önlem aldım 😉... Soundbar ağır ve kalın ve destekli bir rafta olmasına rağmen onuda altıdaki montaj vidalarından çelik telli çamaşır ipi ile arkaya bağladım ..
Yaşadığım şehir Bursa, deprem risk bölgesindeyim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Q600C aldım, Digiturk kanallarında bbc earth, nat geo, nat geo wild gibi kanallarda surround modunda 3.2.1 tüm kanallara ses veriyor ama beinsportsta futbol maçı izlerken surround modunda da merkez hoparlörü kullanıyor, bu tarz bir durum yaşadınız mı?
-
ilk defa duyuyorum digitürk nereye bağlı kartla tvden mi digitürk uydu receiver mı
-
CI modül receiver'ların böyle özelliği olabilir mi acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
DT-3501C Kutusu var, ses ayarlarından ses çıkışını stereo ya da multichannel yapmam bir şey değiştirmedi, soundbarda hdmi Earc ile bağlı televizyona, örneğin beinsports açtığım zaman merkez hoparlörden ses geliyor diğerlerinden cızırtılı bir ses ama Nat geo wild açıyorum tüm channellardan ses geliyor. Mod olarak ta surround sound mod kullanıyorum. Standart modda denedim onda sağ ve sol channellardan ses verip merkezden ses vermedi beinsports kanalı özelinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus3441 -- 15 Ağustos 2025; 22:41:53 > -
ses çıkışını digital yapmanız lazım bir şekilde tam menüsünü bilmiyorum siz stereo deyince ses analog gidiyor soundbara dolayısıyla analog sesi sorround yaparken saçmalıyordur
Tv konusunda da yorum yapamayacağım grundig olduğu için gelişmiş bir ses çıkış özelliği olmayabilir menüleri kurcalamak lazım varsa düz geçiş veya bitstream yapın ses çıkışını yoksa da dolby digital gibi bir şey varsa seçin
-
hiçbirisine güvenmem çünkü neyi nasıl yaptıkları meçhul bir de hdmiları bozma ihtimalleri de var o kadar kalitesiz yapılmışlardır ki
-
2'sini de bu şekilde yaptım. Yine Tv8 ve beinsportta denedim, surround ses vermedi. Belgesel kanalları nat geo, bbc earth te sorun olmuyor ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaş bu nasıl menü ses digital ise
alttaki çok kanallı ne demek next gibi senin yapacağın aletin çine yaptır menüyü türkçeleştir sat başka alternatifin yok mu illa digitürkle mi izlemek zorundasın
tvnin menüsü de ondan beter spdif demek optik çıkış demek ARC ayarları nerede onun çıkış biçimi nerede
gerçi şu anda onunla işin yok digitürk soundbara bağlı iken tvden soundbara giden bir ses yok
-
Tv de hdmi Arc giriş var, Earc yok bu etkili olmuş olabilir mi, futbol maçları için digiturk şart malesef.
Belgesel kanallarında ayrıklaştırmasının sebebi ne peki, bein iz tv, nat geo, bbc earth de yapıyor.Hocam hatta bein 3 te premier lig maçı izliyorum ayırıyor, ama bein 1 de süper lig maçında canlı yayın da ayırmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus3441 -- 15 Ağustos 2025; 23:38:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence daha uygun bir sehpa bakın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kanalların ses biçimi ile alakalı bizimkiler en basit mpeg yayın standardında stereo bile olmayan mono yayın yapıyorbazı kanallar nat geo filan gibi dolby digital yayın yapıyor oradan gelen ses digital olduğu için sorround başarılı ama bizim süper lig maçı mono digital değil diye muhtemelen sorroundda zırvalıyor açıkçası ben soundbarı hiç bu açıdan kullanmadığım için
derinlemesine inceleme fırsatım olmadı hangi uydu yayını hangi formatta ve soundbar buna ne reaksiyon gösterir bilemeyeceğim
arc veya earcnin senin konunla alakası yok tabii digitürk doğrudan tvye bağlı değilse öyleyse tabi araya bir de grundig giriyor ama orada eğer o menü arcnin menüsü ise pastrough yapıyor yani sese ellemiyor görünüyor
-
Anladım hocam, çok teşekkürler, biz şimdilik premier ligden devam, digiturke detaylı sorarım bu konuyu. Chat gpt de senle aynı cevabı verdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus3441 -- 15 Ağustos 2025; 23:57:52 > -
Daha gelişmiş bir kutu almaya bak ya da önceden şunu dene
optik çıkışı var ise digitürkün optik bağla atmos hariç tv yayınında optik ile hdmi aynı kalteyi verir hdmi'dan farkı optik analog ses taşımaz mecburen digital olacak ses ucuz 50-60 tldir optik kablolar olmazsa başka bir kutuya bakmak mı lazım bilemedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 16 Ağustos 2025; 0:35:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bodysolid
Sound bar ne yazıkki kauçuğun önüne sığmıyor o çıkıntıdan dolayı. İki kat kauçuk koyacağım televizyonun altına ve sonra da sizin soylediginiz gibi Sound bar altına bir kat kauçuk koyacağım sola ve sağ ve böylece öne doğru ilerleyebilecek. Çözüm bu şekilde olacak görünüyor. Tek başına yapmak zor işi televizyonu kaldırmak kolay değil tek başına.tv ayağını ve soundbarı ölçüp (tv ayağını biraz daha geniş olarak hesaplayabilirsiniz) bu şekilde tek parça 18mm mdf kestirin. kenarını da ütü bandı ile dönsünler ya da siyah sprey boya ile boyasınlar. ağırlık genele yayılacağı için herhangi bir sorun olmaz. @bodysolid
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justorcun -- 16 Ağustos 2025; 9:18:23 >
-
sehpayı beğenerek almıştım
160 x 40 cm boyutlarında.
40 cm derinliğe tv ve soundbarın sığmayacağı aklımın ucundan geçmezdi.
işin en kötü yanı tv ve soundbarı sığdırsak bile tv nin ekranının en alt 2 cm kadar kısmı görünmüyor. soundbar yüksek kalıyor.
mecburen tv altını yükseltme düşüncesine girdim. yükseltince de sizin dediğiniz gibi güvenlik sorunu olacak.
benim için en iyi çözüm galiba bir alt rafta kullanmak soundbarı dolby atmosfer özelliğinden vazgeçmek zorunda kalarak.
eğer soundbarın altına yükseklik koyarsam ve tv ayağından kurtarırsam sığabilir ama bu seferde tv nin en alt 4 cm i kapatacak soundbar.
sizin dediğiniz gibi tv ve soundbar kullanımı için uygun olmayan bir sehpaymış ne yazıkki.
araştırarak alırım ürünleri aslında ama bunda yanıldım
sizlere sorum şu olacak. samsung q990c ayarlarında atmos özelliğini kapatma var mıdır? alt rafta olacağı için kapatayım mı boşuna üst hoparlörleri çalıştırmasın
deprem devrilme riski konusunda uyarınız için teşekkürler ayrıca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 16 Ağustos 2025; 10:22:50 >
-
Yaşadığınız durumu ben yaşamış olsam ne yapardım diye düşündüm. Biraz inovatif yönüm vardır; ona güvenerek yorumluyorum ama iç işlerinden de onay almanız gerekir. Dekoratif dokunuşlarda bu şart.
Evet bir alt rafı kullanın ama Atmos'tan da öyle kolay vazgeçmeyin. Soundbarı alt rafa koyup gülebildiği kadar öne çekin ve yanlardan ortalayın. Bu durumda üst rafta Atmos hoparlörlerin üstüne denk gelen kısımları bira genişçe ve kenarlara güzel bir radius vererek yarım ay şeklide kestirirseniz ve kesilen kısma ütü baskı ile band veya boya yaptırırsanız sorun çözülmüş olur. Bunu işinde uzman bir usta yaparsa fabrikasyon üretimmiş gibi duracağından eminim. Şekil üstünde de anlatmak isterim:
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X