Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
40.625
Cevap
596
Favori
1.969.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eyvahlar olsun. Ben 5 kat yukarı nasıl çıkaracam şimdi bunu

Kalibrasyon microfonu çıkıyor içinden evet. Bir kere ayarlayıp denerim. Birde kendi setimi yaparak bakarım. Hangisi uygun gelirse öyle bırakırım. Güzel bahsediyorsunuz ürünle alakalı. Yarın olsada gelse diye sabırsızlanıyorum. Bende ufak çocuktan dolayı duvara asabilirim. Sürekli kurcalar yoksa.

Tekrar hayırlı olsun. İnşallah güzel günlerde uzun süre kullanırız..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese günaydın,

2 Gün önce GittiGidiyor üzerinden satın alma esnasında hatalı işlem sonucu Kartımdan çekilen tutar bu sabah itibari ile iade edilmiştir. Konu içinde desteği olan, bu duruma şahit olmuş kişiler için bilgilendirme yapmak istedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Herkese günaydın,

2 Gün önce GittiGidiyor üzerinden satın alma esnasında hatalı işlem sonucu Kartımdan çekilen tutar bu sabah itibari ile iade edilmiştir. Konu içinde desteği olan, bu duruma şahit olmuş kişiler için bilgilendirme yapmak istedim..
    Aman aldıgında sorun olmasında bazı ayarlar var birlikre çözelim. Bu arada subdan bir kac resim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nakamichi shockwafe Elite 7.2 DTS: X hdmi arc v2.0 desteğiyle tek kumandayla kullanılabiliyormuş sony tvlerle uyumluymuş firmaya mail attım güncelleme desteğide varmış
  • Çok sağlam ve güçlü bir SW yapmış adamlar bu üründe. 13 Kg ağırlığı var.

Siz ARC mi yoksa optik mi kullanacaksınız? Benimki de teslimata çıkmış. gün içinde teslim edilir. inşallah sorunsuz olur da problem yaşamam..
  • quote:

Çok sağlam ve güçlü bir SW yapmış adamlar bu üründe. 13 Kg ağırlığı var.

Siz ARC mi yoksa optik mi kullanacaksınız? Benimki de teslimata çıkmış. gün içinde teslim edilir. inşallah sorunsuz olur da problem yaşamam..
    Arc bagladim direk sony tv tanıdı tek tv kumandasıyla kullanıyorum. Şaşırdım sony soundbar zor eşleşmişti tvle

• Çok iyi olmuş. Kutudan HDMI ve Optik falan çıkıyor diye gördüm. Kutu içeriğinde de belirtilmiş. Herhalde bende ARC bağlantısı yapacağım.

Aslında deneyip yapmak istediğim çok şey var. Kurcalamayı severim. ama işin birde gerçek yanı var, daha koyacak yerim yok barı Ne zamana kurulum yapabilirim onu bile bilmiyorum..
  • 2017 model sony tvler hdmi 2.0 destekli olduğu için aldığınız soundbar hdmi 2.0 destekliyorsa arc sıkıntısız çalışıyor
  • Jbl bar 5.1 mağaza ortamında stranger things 1. bölüm ilk 8 dk ile kısa bir teste tabi tuttum. Detaylar çevresel sesle (sadece frontal uydu takılı) olarak çok iyi bass sesleri sınıfının en iyisi diyebilirim zaten sub çok büyük, ayrılabilir hoparlörleri söktüm çok cılız bir sesi var fidelio b5 in oldukça gerisinde arkada öyle çalsın boş bırakmasın havasında gibi tabi ev ortamında daha iyi inceleyecektir alan arkadaşlar. Müzik performansı ise tahmin ettiğim gibi mid seslerde oldukça zayıf bass ve parlak tiz ağırlıklı olarak sesi vermekle birlikte iyi sinema amfilerinin en büyük hastalığı olan stereo sesi (müzik modunda dinledim müzikleri) kanallara parçalama durumu ilede stereo lezzeti çok yavan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 19 Nisan 2018; 14:7:33 >
  • benim bu amazon siparişim ht-zf9 kargoya verileceği tarih 29 mayıs diyo 7 hazirana kadar elimde olacakmış bu ne yaa arkadaşlar siparişi iptal edicem para çekilmedi zaten ürün çıkalı bayağı oldu işe bak sony diyosun ama işte
  • sonrada niye amazondan alıyosun diyolar fiyatlar uçmuş adamlar özel getiriyo heralde
    www.tecnotoys.com.tr
    Nakamichi Shockwafe Pro 7.1Ch DTS:X 600W 45-Inch Sound Bar with 8'' Wireless Subwoofer
    http://www.tecnotoys.com.tr/urun/nakamichi-shockwafe-pro-7-1ch-dts-x-600w-45-inch-sound-bar-with-8-wireless-subwoofer

• mentalform M kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi mağaza da bulup denediniz acaba? O kadar yeri aradım sordum 1 yerde buldum oda bana uzak diye vakit bulup gidemedim.

Kablosuz uyduların bir miktar daha sesi açılıyor diye belirtmişti alan bir arkadaş geçen hafta. Fidelio yu bende denedim mağaza ortamında. Biri fena değilken bir hop çok kısık sesteydi. Sizin dinlediğiniz de öyle olabilir belki.

Film kısmi ile surround durumu beni daha çok ilgilendirdiği için yorumunuz daha önemli. Müzikte illaki dinlenir ama hanım daha çok gündüz açıp dinler. Oda çok anlamaz. Tv den daha iyi bir deneyim yaşayacağı kesin.

Ben ise sadece geceleri vakit bulabilirsem 12 den sonra kısık seste film izlerim. Şuan bu ürünü almamdaki en önemli durum bu ve arka uyduların tamamen kablosuz oluşu ve istendiği zaman yerinden çıkıyor ve geri takılıyor olmasıydı.

Arkada kablosuz da olsa sürekli bir üniteye bağlı olmayacak bu sayede.

• donjuan008 D kullanıcısına yanıt
    Amazon üzerinden size toplamda kargo+gümrük ne kadara gelecekti? Sipariş vermiş olsanız da ürün kargolanmadığı için ücreti alınmamıştır. Eğer burdaki fiyattan yüksek ise iptal edip Hepsi sony üzerinden kablosuz arka uydu hop lar ile alabilirsiniz.

• donjuan008 D kullanıcısına yanıt
    Bu firma ile nakamichi için görüştüm. ABD de hem adres hemde depoları varmış. Aldıkları ürünleri daha pahalı kargo ile TR ye gönderiyorlar. Dolayısı ile fiyat biraz yüksek.

Amazon üzerinden bu ürünlerin direk gönderimi yok ne yazıkki. Olsaydı ben direk 7.1ch DTS X olan bu modeli düşünmeden almıştım. 3 bin- 3.500 ₺ civarına gelecekti hepsi içinde.

Firmadan indirim istedim. Biraz sağladılar da. Ama yinede yüksek geldiği için vazgeçtim.

Bu arada JBL Bar 5.1ch şuan Amazonda 700 USD fiyatla satılıyor. TR gelişi 4600 ₺ civarını buluyor. Şuan 2 yıl garantili şekilde çok uyguna aldığımı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

Jbl bar 5.1 mağaza ortamında stranger things 1. bölüm ilk 8 dk ile kısa bir teste tabi tuttum. Detaylar çevresel sesle (sadece frontal uydu takılı) olarak çok iyi bass sesleri sınıfının en iyisi diyebilirim zaten sub çok büyük, ayrılabilir hoparlörleri söktüm çok cılız bir sesi var fidelio b5 in oldukça gerisinde arkada öyle çalsın boş bırakmasın havasında gibi tabi ev ortamında daha iyi inceleyecektir alan arkadaşlar. Müzik performansı ise tahmin ettiğim gibi mid seslerde oldukça zayıf bass ve parlak tiz ağırlıklı olarak sesi vermekle birlikte iyi sinema amfilerinin en büyük hastalığı olan stereo sesi (müzik modunda dinledim müzikleri) kanallara parçalama durumu ilede stereo lezzeti çok yavan.
    Şimdi şöyle kutunun içinden surround ayrılabilir hob yerleştirdikten sonra kalibrasyon mikrofonu var cok pro olmayan magazalarda bu kalibrasyonla kimse ugraşmaz. Ayrıca ana ses yukseltme hariç ayrılabilir hob ses ayarı var. Kumanda üzerinde.

• quote:

Hocam hangi mağaza da bulup denediniz acaba? O kadar yeri aradım sordum 1 yerde buldum oda bana uzak diye vakit bulup gidemedim.

Kablosuz uyduların bir miktar daha sesi açılıyor diye belirtmişti alan bir arkadaş geçen hafta. Fidelio yu bende denedim mağaza ortamında. Biri fena değilken bir hop çok kısık sesteydi. Sizin dinlediğiniz de öyle olabilir belki.

Film kısmi ile surround durumu beni daha çok ilgilendirdiği için yorumunuz daha önemli. Müzikte illaki dinlenir ama hanım daha çok gündüz açıp dinler. Oda çok anlamaz. Tv den daha iyi bir deneyim yaşayacağı kesin.

Ben ise sadece geceleri vakit bulabilirsem 12 den sonra kısık seste film izlerim. Şuan bu ürünü almamdaki en önemli durum bu ve arka uyduların tamamen kablosuz oluşu ve istendiği zaman yerinden çıkıyor ve geri takılıyor olmasıydı.

Arkada kablosuz da olsa sürekli bir üniteye bağlı olmayacak bu sayede.
    Fidelio b5 de default sesdeydi zaten ama b5 de silk dome tweeterlar var her şekilde jbl den rafine bir sesi var jbl de çok tiz bass parlak seslere sahip ama sinema için bunlar kesinlikle sorun değil ki sinema demek bass tiz dir tabi mid dengesini veren cihazda muhteşemdir oda ayrıdır. Benim asıl ilgilendiğim arka surroundların efektifliği dinamikliği yani gerçek dinamik şekilde sesleri arka kanala verip çekip çekemediğidir bu fidelioda mükemmel jbl de nasıl ? Asıl bunu sorun deneyin arkadaşlardan bu yönde yorum bekliyorum mesela önden arkaya araç ayak sesi kurşun vs ses geçişi var mı ? eğer bu yoksa ya da zayıfsa açık söyleyeyim hiç gerek yok bir sürü bar zaten var yani fiyatının 2 bin civarı olması gerekir şayet efektifse dinamik kanallar arası ses hareketi o zaman ok. dir benim için yine değinmem gerekiyor cihazın mid performansı kötü sinemada olsa müzik önemli zira müziksiz film yok denebilir ve müzik illaki dinlenecek önemsiz demeyin son olarak mid dengesi dışında stereoyu extra parçalıyor dağıdık bir dinleti veriyor müzikte ki hiç keyifli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 19 Nisan 2018; 16:46:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Easy Ice

Şimdi şöyle kutunun içinden surround ayrılabilir hob yerleştirdikten sonra kalibrasyon mikrofonu var cok pro olmayan magazalarda bu kalibrasyonla kimse ugraşmaz. Ayrıca ana ses yukseltme hariç ayrılabilir hob ses ayarı var. Kumanda üzerinde.

Alıntıları Göster
    Karşılaştırdığım fidelio b5 de de var ve ben default ayarda dinledim ikisinde de birde daha çok speaker mixture ina baktım ses derinliği kalitesini anlamaya çalıştım burada önemli olan arka uyduların dinamik sesi verip veremediği (önden arkaya ayak sesi araç geçisi kurşun sesi gibi seslerin azalıp artan ses geçişleri) bunu araştırın kesinlikle bu yoksa hiç bir anlamı yok bu cihazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 19 Nisan 2018; 17:6:1 >

• Benim ürün de az önce geldi teslim edildi. Kara kara bunu ben eve nasıl çıkartırım diye düşünüyorum. Ciddi ağır bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 19 Nisan 2018; 18:17:3 >
  • mentalform M kullanıcısına yanıt
    Bu ürünü almamdaki en büyük etken zaten surround sebebi. eğer bu yok ise basit bir bar'la bile aynı işi görebilirdim. ürünü kurup ayarlarını yapıp denedikten sonra görüş ve fikirlerimi paylaşırım burada..

Ürünün stereo sesi 5.1ch kanala dağıtma özelliği bulunuyor diye hatırlıyorum. dokümanlara bakmak lazım. Philips'inde fidelio B6 ürünü bu özelliğe sahip diye yazıyor. onu bire bir dinlemedim denemedim tabi.

quote:

Dahili DTS ve Dolby Dijital dekoder, ses bilgisinin altı kanalını da işleyerek harici dekoder kullanma gereğini ortadan kaldırır ve surround ses, şaşırtıcı doğallıkta bir atmosfer ve dinamik bir gerçekçilik sağlar. Dolby Pro Logic II, herhangi bir stereo kaynaktan beş kanallı surround ses işleme olanağı sağlar

Tabi bunlar kağıt üstünde yazanlar. gerçekte ne derece sağlıyor bilemiyorum.. Aynı şey JBL içinde geçerli. Salonum dikdörtgen şekilde ve akustik için ideal diyebilirim.. Benim için en büyük pratik artısı, dilediğimde hiçbir ek ünite, güç ve bağlantıya ihtiyaç duymadan kullanılan kablosuz hop lar..

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

Karşılaştırdığım fidelio b5 de de var ve ben default ayarda dinledim ikisinde de birde daha çok speaker mixture ina baktım ses derinliği kalitesini anlamaya çalıştım burada önemli olan arka uyduların dinamik sesi verip veremediği (önden arkaya ayak sesi araç geçisi kurşun sesi gibi seslerin azalıp artan ses geçişleri) bunu araştırın kesinlikle bu yoksa hiç bir anlamı yok bu cihazın.

Alıntıları Göster
    Araştırma dönemini geçtik aldık. Henüz tam herseyiyle test etmedim. Phılıps ne jbl nede sattığım sony le mukayese bile etmem bu bnm görüşüm. Neyse herkesin kulak zevki farklı umarım herkes mutlu olucagı cihazlara kavuşur.

• 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.