Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1054. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ridvan1903 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
39.367
Cevap
579
Favori
1.910.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
86. Sırada  bugün en iyi #26
Sayfa: önceki 10521053105410551056
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Samsung soundbarlarda Adaptive Sound modu oldukça başarılı; sesi çok isabetli analiz edip ona göre ayarlıyor. Zırt-bırt mod değiştirme ihtiyacı olmuyor. Adaptive Sound moduna alın; subwoofer'ın ses yüksekliğini ve varsa arka kitleri kulağınıza göre ayarlayın sonra kaldırın kumandayı bir daha ihtiyacınız olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung HW Q950A Soundbar ses ayarları standart ayarlar ,

Eğer izlediğiniz filmler ,

DTS - DTS HD - AC3 - DD - Gibi ayarlar ise Standart Mod ayarını kullanıyoruz ,

Eğer izlediğiniz filmler ,

Dolby Atmos ise Sorround Mode açıyoruz ,

Bu ayarlar benim test ettiğim ayarlar değildir reddit sayfasında önerilen ses ayarıdır ,

Öncelikle cihazın kumandası ile soundbar'ın dijital görsel bölümüne bakarak şu ayarları yapmanız gerektir ,

AVA: OFF

TREBLE: 0

BASS: 2

SYNC: 0

CENTER LEVEL: 2

SIDE LEVEL: -2

WIDE LEVEL: -1

FRONT TOP LEVEL: 0

REAR LEVEL: -2

REAR SIDE LEVEL: -2

REAR TOP LEVEL: -1

VIRTUAL: OFF

SW: 2

AUTO EQ : ON

Ardından telefon ile soundbar bağlanıp standart mod iken şu ayarlarda yapıyoruz ,

150 Hz: +5

300 Hz: +3

600 Hz: +2

1.2 kHz: +1

2.5 kHz: +3

5 kHz: +5

10 kHz: +3

izlediğim içeriklere göre bazen Surround Mod bazen Standart Mod arasında değiştiriyorum.

Daha detaylı bilgi isteyen şu reddit linkine göz atabilir ,

https://www.reddit.com/r/Soundbars/comments/qnl0ap/best_settings_for_samsung_q950a_for_ps5_and_sony

Saygılarımla

• Arkadaşlar bu ayarlar, o uygulayan arkadaşın yapıp memnun kaldığı ayarlardır, genel bir ayar değildir, herkesin kullandığı odanın şekline , boyutuna, akustiğine, hoparlörlerin yerleşim şekline ve en önemlisi zevkinize göre değişir, siz nasıl hoşunuza gidiyorsa öyle ayarlayın, hiç bir şey anlamıyorum diyorsanız hepsi flat kalsın, dialogları yükseltmek isterseniz centerı +1 , +2 gibi ayarlayın efektleri biraz daha duyayım derseniz surroundlarıda bir iki tık arttırabilirsiniz

• Kaçan Aşık kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ne güzel bir ayarliste hazırlamissiniz elinize saglik. Aynısını birde LG SN11 için verseniz çok makbule geçer.

• Açıklamanız çok teşekkür ediyorum saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

dolyb true hd veya atmosda centeri +2 yerine +3 yapın benim onkyo avr öyle yapıyor sanırım sesin kodek yapısı ile alakalı filan bir şey olabilir

Bu eq ayarlari audiofillerin kabul edecegii turden degil aslinda. Aslinda eq ayarindan daha cok ses duzeyini yukseltmisler. Eq ayarlari daha cok ortamin yapisina gore akustigi ayarlamak icin kullanilmali ancak cocuklugumuzun muzik setlerinden ozellikle ortasinda isik bulunan eq cubuklarini sekil vermek amacli kullanan bir nesilden geldigimizden eq kullanimi cok sert ve amacina uygun olmadi. Kulaklar da buna alisti. Bunlari yaxiyorum ama kulagim asla flat ayarlara alisamadigi icin bende tizler genelde yukseklere kayar. "V" seklini eskiden 1khz aayrini en dip degerlere ayarlayarak verirken artik bas ve midleri +-2 noklatalrina denk getirerek vir eq ayari yapiyorum.

Samsung soundbarlarin tiz suruculeri keskin tınılar verdiginden 10khz eq ayari icin yeterli parlakligi veriyor.

Lg icin grafik eq ayarlama sansi yik kullanicilarin. Bu nedenle bas ve tiz ile ayar yapilmasi gerekiyor. Geri kalan ayarari hoparlorlerin sesini yukseltip dusurmek uzerine.

Saygilarimla.

• Sony televizyonuma orta seviye soundbar arıyorum hangi marka model tavsiye edersiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mediamarkt üzerinden stok yakalayıp Samsung Q950a alarak avr sisteme elveda diyorum.Urun geçen hafta teslim edildi müsait olamadığım için öylece köşede duruyor,kurulumu kendimiz mi yapıyoruz yoksa servis mi çağırıyoruz bilgisi olan var mı?

• Ozanozclk O kullanıcısına yanıt
    sony ht sf150 aldım. F/p ürünü Sony tv’min hoparlörüyle arasında dağlar var keşke daha önce alsaydım dedim.

• MuzminRahTs?z! kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun. kurulumunu kendiniz yapıyorsunuz. soundbarın işlevselliği, sadeliği ve fiyat performansının iyi olması nedeniyle avr sistemlerin pabucunu dama attı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 25 Mart 2022; 10:14:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozanozclk

Sony televizyonuma orta seviye soundbar arıyorum hangi marka model tavsiye edersiniz?

subwooferlı olan modellerden Samsung a650 öneriyorum.

• eiskent E kullanıcısına yanıt

aynen katılıyorum, samsung a650 standart modda yanlış hatırlamıyorsam 10band equalizer mevcut. bende 4khz ve üstü sesler en yüksekte, diğerleri daha aşağıda. sebebi ise soundbarın flat ayarda iken mat çalması. mat çalma sorununu bu şekilde çözdüm.

• Sn11r için arka hoparlör ayağı yaptırıyorum 85 cm boyunda 22cm genişliğinde umarım uygun olur ne dersiniz

• barisx3 kullanıcısına yanıt
    85 cm biraz kısa kalmış. Tavan atmos sesi yetersiz, hatta neden tavandan neden hiç ses gelmiyor bile diyebilirsiniz.

• sardemir kullanıcısına yanıt
    Arka haporlor kulak hizası olmasi gerekmezmi veya kaç cm yükseklikte olması lazım. Benimki 105 cm yükseklikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 26 Mart 2022; 16:39:45 >
  • sardemir kullanıcısına yanıt

Üstat tavan dubleks kat olduğu için konum olarak 89cm mesafe var tavana bu etken olurmu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisx3 -- 26 Mart 2022; 17:2:4 >
  • ozcan69 O kullanıcısına yanıt

Kulak hizasına geliyor koltuk alçak

• Selam arkadaşlar,
    Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, bilenler cevaplarlarsa sevinirim. Samsung soundbar aldım ve Samsung Smart televizyonuma bağladım ve soundbarı televizyonun kumandasına eşleştirdim diyelim. Şimdi ben televizyonu kumandadan kapattığım zaman (standby) soundbarda standby konumuna mı geçiyor yoksa hep açık vaziyette mi kalıyor? Teşekkürler.

• buelent111 B kullanıcısına yanıt
    TV'nizin HDMI CEC desteği varsa, aktifleştirdiğinizde geçer.

• 
Sayfa: önceki 10521053105410551056
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.