Şimdi Ara

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYANIN PANDEMİDE HAKKI YOK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversite öğrencisiyim, stajyerlik yaptığım için sigortam başladı fakat 30 gün primim dolmadığı için sağlık güvencem yok gözüküyor. (Aslında doldu fakat SGK sistemleri ayda 1 güncellendiği için dolmamış gözüküyor)

    Günlerdir hastayım, aile hekimim ilaç yazmadan önce test sonucumu istiyor. Test yaptırmaya devlet hastanesine gidiyorum, 225 TL test ücreti + 50 TL muayene ücreti isteniyor. GÜVENCEM OLMADIĞI İÇİN ÖZELE GİRİYORMUŞ!

    Şimdi evimde hasta yatıyorum,
    Çok utanç verici...

    Halbuki boy boy gazete başlıkları var internette;


    Yeni düzenleme yürürlüğe girdi: Sosyal sigortası olmayanlar da koronavirüs tedavisi, test ve koruyucu ekipmana ücretsiz erişecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata359 -- 17 Nisan 2021; 19:11:50 >







  • çevremde kaç işsiz sigortası olmayan yaptırdı bu toplum sağlığı bedava yapmaları lazım işsiz dolu ülkede, oyle birşey olsa çoktan yansırdı medyaya vakıf hastanesine filan gitmiş olmayasın?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Nisan 2021; 19:14:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    çevremde kaç işsiz sigortası olmayan yaptırdı bu toplum sağlığı bedava yapmaları lazım işsiz dolu ülkede, oyle birşey olsa çoktan yansırdı medyaya vakıf hastanesine filan gitmiş olmayasın?

    Hocam devlet hastanesine gittim, SABİM’i de aradım sonrasında doğruladılar. Önceden herkese ücretsiz sunuluyormuş, artık sosyal güvencesi olmayanlar ücretsiz test yaptıramıyormuş malesef.

    Yalnızca çok acil bir durum olur ve ambulansla hastaneye kaldırılırsam ücret ödemiyormuşum da o saatten sonra ne anlamı kalır diye sormazlar mı :)

    İşte tam olarak bu yüzden utanıyorum.
  • Yeni Türkiye

  • ata359 kullanıcısına yanıt

    ilk senden duydum doğruysa çok yanlış bir iş.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Keşke yanlış olsaydı hocam, üzülerek söylüyorum ki SABİM üzerinden doğrulandı...
  • Çalışmadığın zaman GSS kitlemeyi biliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hasta olarak gidersen geri döndürmemeleri lazım. Toplum sağlığı bu. Ama özel durumlarda para alıyorlar. Mesela yurtdışı için 250tl.Bir yanlışlık olmalı bu işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    Aile hekimimin yönlendirmesiyle gittim, hastaydım oldukça.

    Ben de durumu bu şekilde açıkladığımda “Ara bakanlığı şikayet et o zaman” gibi bir cevap aldım. Bakanlığı aradığımda da artık durumun bu şekilde olduğu teyidini aldım.

    Pandemi gibi toplumun tamamını ilgilendiren bir konuda bu yaklaşımı görmek üzücü.
  • Muhteşem sağlık sistemimiz böyle...

    Ama alkışa devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitede okurken 25 yaşına kadar SGK destek sağlıyor yalnız öncesinde hali hazırda ailenizin SGK’dan yararlanıyor olması gerek.
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Ailem SGK’lı hocam, bunu da bildirdim bakanlığa. Yardımcı olamazlarmış :)
  • İşsiz olandan da para istemek nebiliym tuhaf...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata359

    Ailem SGK’lı hocam, bunu da bildirdim bakanlığa. Yardımcı olamazlarmış :)

    acilden gir bakmak zorundalar ayakta duramıyorum ciğerlerim batıyor insanlaramı bulaştırıyım de mecbur bakarlar genç sağlıklı ayakta hafif geçiriyor gibi görünce almıyorlardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Nisan 2021; 14:42:54 >
  • Üniversite öğrencisi ve 25 yaşından küçükseniz koşulsuz şartsız sigortanız var.Aksini söyleyen yaptığı işi bilmiyordur.Eğer okuldan ayrılıp sigortalı olarak tam zamanlı çalıştıktan sonra tekrar üniversiteye başlarsanız,çalıştığınız firma çıkışınızı vermeyi unutmuş olabilir.Bu yüzden sigortadan yararlanamıyorsunuzdur.Böyle bir durumunuz yoksa hemen sgk'ya gidin 5 dakikada işinizi hallederler.Sistemsel sıkıntı vardır belki.Fakat şu da var.Benim bildiğim,herhangi bir hastalıktan dolayı devlet hastanesine gidip doktor covid-19 şüphesi görmezse corona testi için para alınıyor.Yani sigortanız olsa dahi kendiniz test yaptırmak isterseniz para ödemek zorundasınız.

  • Genel sağlık sigortası var güzel kardeşim başvuruyorsun aylık bir miktar ödeyip ücretsiz yararlanıyorsun yan gelip yatana sağlık yok. Üniversite okuman bir şeyi değiştirmiyor 100 TL gibi bir rakamı her ay ödemen gerekiyor. Ayrıca;


    Konuyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur borcu olanlar sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Uygulama, devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde geçerli olacak. Prim borcu olan vatandaşlar 31 Aralık 2021 tarihine kadar sağlık hizmeti almaya devam edecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 18 Nisan 2021; 14:57:22 >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    25 yaş altı ve üniversite öğrencisi durumunu biliyorum hocam, bundan da bahsettim özellikle SGK ile konuşurken, malesef koşulu varmış demek ki...
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    25 yaş altı ve öğrenci olan hiçkimse sigorta primi ya da bahsettiğin şekilde bir ücret ödemez hocam. Bu da bahsettiğin genel sağlık sigortasının bir kuralıdır. (eğer ailesinde sgk’lı varsa)
  • ata359 kullanıcısına yanıt

    Sistemden bazen düşüyor 25 yaş altının bunu düzelttirmesi lazım 25 yaş ve üstü içinde GSS

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.