Şimdi Ara

Dacia Duster - Sıfır Araçta Arıza - Sorunu Çözemeyen Firma - Dava Süreci (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
12
Favori
28.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
31 oy
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen öldüğün gün bende öldüm canım anneannem...
  • Bizim memleket kadar rezil bir memleket yok.

Adam sıfır araç alıyor. 2. Eldeki çakal çukalla ugrasmayayim. Garantili kafam rahat bineyim diyor.

Satıcı firma arkasında durmuyor.

Bayi arkasinda durmuyor.

Marka arkasında durmuyor. Hadi bunları geçtim.

Üstüne üstlük. Yorumlarda firmayı haklı çıkartmaya çalışanlar var.

Alakasız ve sebepsiz bir şekilde markayı savunanlar var.

Adama tüketici hakem heyetine başvurdu diye kızıp, dalga geçenler var.

Sat kurtul diyip, başkasının hakkına girmesine sebep olmasını isteyen insanlar var.

Eee nolacak yani başka markalarda da sorun var diyip, başka markaların sorunlarının linkini paylaşıp, sorunu önemsizleştirmeye çalışanlar var.

Toplum olarak iyice yozlaşmış durumdayız. Arkadaşlar kendinizi toplayın artık. Burası bir forum. Ana amacı yardımlaşma. Birbirimize destek verme yeri olması gerekirken, tam tersi modeller türemiş durumda.

Adam hakkını arıyor diye bir sövmediğiniz kalmış.

İşin daha kötü olan kısmı ise mahkemenin 5 senedir sonuçlanamaması. Adam mahkemeyi kazanıyor hala itiraz şuyla buyla belki mahkemesi 7-8 senede bitecek. Belki bir kaç savcı, hakim, şu bu değişecek mahkemesi 10 sene sürüp zaman aşımına uğrayacak.

İnşallah tez zamanda hayırlı karar çıkarda, bu kadar beklediğine değer dostum. Allah yardımcın olsun. Buradan boş boş yazanları pek sallama. Dik duruşunu bozma sen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yargı süreçleri maalesef çok uzun sürüyor, istinafı kazanınca yargıtay var bir de. Firmalar hali hazırda avukatları olduğu için uğraşmam demiyor, işi uzatacak bütün seçenekleri sonuna kadar kullanıyor ve caydırmaya çalışıyor. Mal için misli ile değişim seçeneği kullanılırsa uğraştığına değiyor fakat nakit alacak var ise yasal enflasyon neticesi ele geçen tutar çok düşük kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 28 Mart 2022; 0:19:4 >
  • Yazık; 2017 yılı başında ayıplı bir araç için başlayan süreçte hala yargılama devam ediyor. Tam 5 yıl olmuş; uzun süren yargılamanın yol açtığı zararı kim giderecek? Üstelik bunun zararına sadece tüketici katlanıyor...

LPG de sübap eritmesi, yeni nesil tüm araçların ortak sorunudur, sadece Renault'un değil. Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız ya fabrika çıkışlı LPG li araç alacaksınız ya da hiç LPG kullanmayacaksınız maalesef durum bu.

Aslında buna bakınca firma elinden geleni yapmış, aslında o sıfır arabayı parçalayacaklarına onu size verselerdi daha iyiydi 

Eski aracını takasa verip, üzerini de kredi ile tamamlayarak aldığı arabasını kullanamayan (komple elektrik arızası vardı), sanayi sektöründe özel servis hizmeti veren birinin işlerinin ne kadar sıkıntıya girdiğine canlı canlı şahit oldum. Adamın firmalara gitmesi lazım ama arabası çalışmıyor. Bir sürü takımı, aparatı var, toplu taşımayla gidebilecek gibi değil... Araba bütçe zorlanarak alındığı ve işleri de sıkıntıya girdiği için bu süreç o insanı ve ailesini manevi olarak da çok yıpratmıştı. Bilmediğimiz, duymadığımız bunun gibi kim bilir ne hikayeler vardır.

Çok zaman geçmiş. Nldu hocam, son durum nedir?

• Bu otomotiv firmaları Türkiye'de davaların bu kadar uzun sürdüğünü bildiği için bu kadar uzatıyorlar. Aynısını Avrupa'da hadi bir ülkede yapsınlar da görelim.. Ayrıca koskoca firma arabayı misliyle değiştirmek yerine süreci uzatıp marka algısını gömmeyi neden tercih ediyor anlamıyorum..

ulan arabanın normalde değeri 10 bin euro'dur maksimum. 10 bin euro için yıllardır uğraştırıyor müşterisini. şaka gibi..

Ünlü bir iş adamının hikayesini okumuştum. Benzer süreçleri yaşamış aldığı porsche ile. Hem de ferit şahenk arkadaşıymış. Devletin mahkeme süreçlerini kısaltması önemli. Firma bütün yasal hakları sonuna kadar zorlamazsa hissedarlardan biri genel müdür görevini kötüye kullandı dahi diyebilir. Bir sebep te bu olabilir. Devlet kurumlarında o yüzden müdürler sonuna kadar şartları zorlar, soruşturmaya tabi olmamak için. Bunlarda da aynı durum olabilir. Yoksa insan arkadaşına da yapar mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Vay bee böyle bir konu vardı değil mi :) arkadaşlar hukuk sistemimiz maalesef tam bir çözümsüzlük ortamı olmuş durumda. Konuyu takip edenler bilirler 2 kez bilirkişi aracı inceledi, sorun tespit edilip aracın ayıplı olduğuna dair rapor verdiler. 4 senelik bir sürenin sonunda mahkemeyi kazandık fakat karşı taraf sonuca itiraz edip istinaf hakkını kullandı.

TAM 3 YILDIR İSTİNAF MAHKEMESİNİN SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ.

Aracı aldıktan 3. aydan sonra sorunlar başlamıştı. Toplam 7 sene oldu. Araç şu an kapalı otoparkta çürüyor. Kullanmıyorum. İstinafın itirazı kabul edip davayı yeniden görelim dediği senaryoyu düşünmek bile istemiyorum.

Şimdilerde servis müdürünün neden gevşek gevşek "hukuki haklarınızı kullanabilirsiniz" dediğini daha iyi anlıyorum. O gün belki de hiç dava vs. uğraşmadan ekşi sözlüğe bir başlık açsam bu iş daha kolay çözülürdü gibi geliyor :)

• Vay arkadaş ya. İnanılmaz küfür etmemek elde değil. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Tebrik ediyorum sizin sabrınızı. Bunu daha geniş kitlelere yaymanız ekşi sözlüge duyurmanız haberlere çıkmanız falan lazım. Toplumun gücünü kullanmalıyız. Bu şekilde nasıl Renault araç alınır adilerden.

sözde "yargıda hedef süre" vardı. dosyaları, raporları ortada olan aracın daha neyini inceleyecekler ki.. hukuk, yargı adı her neyse sermayeye hizmet ediyor.

sıfır araç almak bile paranla kumar oynamak bu ülkede onu anladım.

Multigregfoxyoutube
    The noise is coming out when the car is at 5th or 6th gear and start to accelerate from 1500 rpm to 1800rpm. After two visits by dealer problem still not solved. Faulty drive shaft?
    https://www.youtube.com/watch?v=-FIdFyutqno

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 28 Ağustos 2024; 21:33:58 >

Sıfır km mi araç? 

Hocam merhabalar; istinaf mahkemesine sürecin çok uzadığını, aracınızı 7 senedir kullanamadığınızı, bu süreçte maddi olarak bir külfet taşıdığınızı açıklayan ve bu sebeplerle dosyanın ileri sıralara alınmasını talep eden bir dilekçe yazdınız mı acaba? Bazı durumlarda bu dilekçeler dikkate alınıyor diye biliyorum. Bu arada istinaf sonunda temyiz hakkı doğmuyordur umarım.

konu sahibinde de peygamber sabri varmis ne diyeyim baska

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Formula 1 tarihinde bir sezonda yapılan 16 yarışın 15 ini kazanan,10 unda da duble yapan,o sezon içerisinde 27 tur dışında tüm yarışlarda lider giden,halen bu rekorun tek sahibi,f1 tarihinin en mukemmel ikilisi alain prost ve ayrton senna ya sahip olan tek takım.McLAREN
  • -globetrotter- - kullanıcısına yanıt

Merhabalar, benim bir girişimim olmadı hocam. İşlerim çok yoğun olduğundan ilk duruşma dışında davalara bile katılamadım. Avukatımız süreci ilerletiyor. Bu dilekçe konusunu kendisiyle konuşacağım. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla firmanın itirazı kabul edilirse dava yeniden görülecek. İnşallah böyle bir şey olmaz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.