Şimdi Ara

Sorunsuz araba önerisi (isyan-leon içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
1
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumu takip edenler bilir, 9 aydır yeni leon kullanıyorum, herkese de ısrarla tavsiye ettim. Kaliteli kalitesiz parçalarıyla, performansıyla, yakıtıyla, iç hacmiyle, donanımlarıyla ve fiyatıyla 10 numara 5 yıldız araba, yalan yok.
    Ama son 1 ayda 2 sıkıntı çıkardı. İlki cam açıkken gelen ses, Allah razı olsun, yetkili servis düzeltti. İkincisi yol bilgisayarındaki hata. "yakıt aldıktan sonrali yol" kısmını kafasına göre sıfırlamaya başladı. yakıt alıyorum,250 km gidiyorum, ekranda 50 yazıyo. Servis cihaza soktuk hiç hata yok dedi. Tekrar benzin aldım, 24 km gittim, ekran 18 diyor. Servisi aradım ısrarla hata yok, böyle bişey de başımıza gelmedi diyor. Ancak araba bi kaç gün bizde kalırsa biz yakıt alıp deneyip hatayı görmemlz lazım diyor. Hata ortada zaten, 1 aydır deniyorum ben.

Gelelim asıl mevzuya: insan niye sıfır araba alır? Başım ağrımasın, sorun çıkarmasın. Önceki arabam 10 yaşında a3'tü, tek bi kez böyle bi abuk subuk şey başıma gelmemişti.2,3,4 gün arabayı servise bırakacaksam, ne anladım ben sıfır arabadan? Bugün tekrar götüreceğim servise, ama hiç umudurm yok. çünkü adamlar "hata yok cihaza soktuk" dİyor. Muhtemelen 3,5 gün Test sürüşü yapıp, hatayı anlamak İçin arabanın orayı burayı sökecekler. İnşallah utandırırlar beni.

Neyse arkadaşlar, "sorunsuz araba" önerisi olan var mı? Markayı felan da geçtim artık, sıfırı ikinci eli de. Allah yapısı değil, illa ki olur hata kusur eyvallah, ama camdaki ses gibi olur, 5 dakkada halledilir. benim aklıma gelen mesela Bu arabayı kaça satarsam, gidip kaç model ediyosa tekrar a3 almak. Astra'larda aklım kalmıştı mesela? Onlar nasıldır? Ya da başka önerisi olan var mı? Ya da pire için yorgan mı yakıyorum? Ama tek bir gerçek var, sağlam uyuz oldum bu işe.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pire için yorgan yakıyorsunuz . Evet :)
  • Aradığın araba yok hocam. Her arabada sorun çıkabilir. Yeni Leon'u olup da aynı şikayeti olan arkadaşlar var mı? Yoksa senin şansına böylesi denk gelmiş. Gidersin 5.20 alırsın yine aynı şey olur, şans.

Bu konularda daha basit yöntemler kullanan, karmaşık olmayan Japon araçları önerilir genelde.
  • bence de pire için yorgan yakıyorsunuz
    olmaması lazım ama bazen bu tip sıkıntılar yaşanabiliyor aracınızla mutluysanız gerisini düşünmeyin ufak arızalar çözülür
    aracınız sizi yolda bırakmamış ya da boyalı/hasarlı çıkmamış sonuçta ufak bir yazılım hatasıdır diye düşünüyorum
    kısa zamanda çözülür umarım
  • Usta sifirda alsan ikinci elde alsan illaki birsey olabiliyor. Yani sifir aldim kafam rahat degil. Madem oyle sat 2. El temiz bi arac al gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Cavalier79

Pire için yorgan yakıyorsunuz . Evet :)

Valla hocam servisin tavrı ve olayı çözüp çözemeyeceği, çözecekse çözüm şekli ve süresi önemli. Mesajda yazmamıştım, telefondaki çözüm önerileri kanı beynime sıçratmıştı: "depoyu tam doldurmayın, yakıt aldığınız istasyonu değiştirin". Ya 5 liraya uzaktan kumandalı araba alsanız, Çalışmayınca satıcı size "gumandaya vur gumandaya" dese insan "n'oluyoz lan" der, düşün, 61.000 tl olmuş fiyatı.

• Corolla leon arasında kalırken @amadeus99 un yeni leonla ilgili 8-10 maddelik sıkıntı durumlarını gördüm. Bana faydası oldu.

Her şey motor değil ışte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam aracınızı nasıl severek kullandiginizi Tsi konularinda fazlasiyla görüyordum.

Geçmiş olsun. Araç değişip değişmemek sizin insiyatifinizde. Pire için yorgan yakilmaz evet ama sinek de küçüktür ama mide bulandirir.

Civic'leri araştırın derim.

• Sorunsuz arıyorsan Japon alacaksın
    Yaşlısı bile sorun çıkarmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Usta sifirda alsan ikinci elde alsan illaki birsey olabiliyor. Yani sifir aldim kafam rahat degil. Madem oyle sat 2. El temiz bi arac al gitsin

şu anda şeytan ciddi manada dürtmekte hocam. Çünkü 2. Ele girince kalite ciddi manada artacak. Bmw 1.16, a3 gibi. çünkü bazı şeyler yaştan bağımsız. ya da kalite farkı sadece iç mekandaki sert yumuşak plastik kadar masum olmayabiliyor. Şans faktörü illaki vardır, şu yol bilgisayarı olayında bedeviliğim ortada, ama kaliteli arabalar yaşlı da olsa sorun çıkarma olasılığı daha düşük oluyor, ki a3 le bunu yaşamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

quote:

Usta sifirda alsan ikinci elde alsan illaki birsey olabiliyor. Yani sifir aldim kafam rahat degil. Madem oyle sat 2. El temiz bi arac al gitsin

şu anda şeytan ciddi manada dürtmekte hocam. Çünkü 2. Ele girince kalite ciddi manada artacak. Bmw 1.16, a3 gibi. çünkü bazı şeyler yaştan bağımsız. ya da kalite farkı sadece iç mekandaki sert yumuşak plastik kadar masum olmayabiliyor. Şans faktörü illaki vardır, şu yol bilgisayarı olayında bedeviliğim ortada, ama kaliteli arabalar yaşlı da olsa sorun çıkarma olasılığı daha düşük oluyor, ki a3 le bunu yaşamıştım.

Aslinda sorun yazilimsal bence. Guncelleme yapilmadimi? Veya baska bi servisle gorrussen?

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Hocam aracınızı nasıl severek kullandiginizi Tsi konularinda fazlasiyla görüyordum.

Geçmiş olsun. Araç değişip değişmemek sizin insiyatifinizde. Pire için yorgan yakilmaz evet ama sinek de küçüktür ama mide bulandirir.

Civic'leri araştırın derim.

Hocam motoruyla, artıları eksileri ile çok seviyorum. En gıcık olduğum sert süspansiyonuyla bile barışmıştım:) sonra bu çıktı işte.

• quote:

quote:

quote:

Aslinda sorun yazilimsal bence. Guncelleme yapilmadimi? Veya baska bi servisle gorrussen?

Hocam ben de ısrarla "sadece yazılımla alakalı bi sorun belli ki" dedim, aklın yolu bir. Yani arabayı 3,5 gün alıkoyacak bişey yok, olmamalı.

• japonlara yönelin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben de ısrarla "sadece yazılımla alakalı bi sorun belli ki" dedim, aklın yolu bir. Yani arabayı 3,5 gün alıkoyacak bişey yok, olmamalı.

O zaman baska bi servisle gorus usta en mantiklisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut467

bence de pire için yorgan yakıyorsunuz
    olmaması lazım ama bazen bu tip sıkıntılar yaşanabiliyor aracınızla mutluysanız gerisini düşünmeyin ufak arızalar çözülür
    aracınız sizi yolda bırakmamış ya da boyalı/hasarlı çıkmamış sonuçta ufak bir yazılım hatasıdır diye düşünüyorum
    kısa zamanda çözülür umarım

Hocam bu sorun bi şekilde halledilir (umut vermeseler de :) ), ama ben gelecek için kaygılanmaya başladım. Şimdi garantide, bi şekilde cırlıyorum. Ama 15 ay sonra garanti bitecek, eğer kaliteyle alakalıysa bu durum, yarın da başka bi yerden cortlarsa, garanti de bitmiş olacağı için cüzdanımdan şırınga ile kan alırlar gibi geliyor bana:) Düşünsene araba 3 gün serviste kalsa, oy oy, anahtarı bırak git:)

• çok iyi düşünmüşün kardeş geçen aracıma kuş pisledi afedersin. direk değiştim.
    sinek küçük ama mide bulandırır kardeşim. bence sat hemen yenisini al ..

( elemana bak ya ne rahat .. dsg problemidir diye geldim ama .. olmadı.. :-/ )
  • Araçtan soğumuşsunuz bir kere, japonlara bakın özellikle mazda'ya.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sorunsuz arıyorsan Japon alacaksın
    Yaşlısı bile sorun çıkarmıyor

Bu kez (+)

• Leon piyasadaki en sorunsuz araçlardan biri. Asıl sorun olan servisleri ve müşteriye karşı tutumlarıdır.
    Araçta sorun yoksada servis sorun çıkaracaktır. 3 ay boyunca servisle kavga dövüş ettim yakıt pompasını değiştirdim , ses tekrar edince servise gittim bana deli numarası yaptılar ses yok sen uyduruyosun dediler.
    aracı satarken başka bir serviste kontrol ettirirken servis ustası bunların hepsinin yakıt pompası sorunlu ses çıkarıyor dedi.

hadi bakalım burdan yak :)

Sonuç sattım kurtuldum , yine okadar param olsa yine leon alırdım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.