Herkese slm, olay şöyle gelişti;pc de 2x256,1x512 ddr 400mhz ram var ve mobo 256mb ram tanıyordu bende açılışta bios a girip bir bakayım dedim,gözüme bios ta turbu seçeneğini gördüm dedim bi bakayım bakalım albatros neler yapıyor,turboya verdim ve ve açtım pc yi,sorunsuz çalıştı hatta iyi de hızlandı,sonra ram işini halledeyim dedim,512 lik ram i çıkardım ve tekrar yerine taktım,bu kez pc açılmadı biip sesi verdi neyse dedim belki turbo mottan dolayıdır,tekrar indirdim taktım bios pilini de çıkardım ne olur ne olmaz diye ama nafile pc den tık yok,bir aralar bir koku geldi kesin birşey yandı şimdi yanan nedir diye çözmeye çalışıyorum servise gitmeden. Açma düğmesine basınca 1-2 sn yeliğine mobo,işlemci ve psu fanı çalışıp duruyor,psu değil çünkü elimde olan başka bir psu ile denedim,işlemci olsa en azından mobo nun fanı çalışıyor olması gerekir diye düşünüyorum,tahminim mobo ama sizin fikrinizi almak istiyorum,şimdiden çok teşekkürler.
sistem: amd athlon 2500+ albatros mobo(epox 8rda+ mobo yandıktan sonra 2. el olarak almıştım) palit 9550 2x256,1x512 kingston 400 mhz ddr seageta 80 gb hdd
anakartta sorun çıkmış olabilir gibime geliyor..eğer herhangi bir görüntü gelmiyorsa köprülerden birini yakmış olabilirsin
bana da öyle geliyor,şimdi uluspc yi aradım ellerinde anakart yok ama işlemciden de olabilir diyorlar,ben pek sanmıyorum ne o/c lara dayandı o işlemci,ısınması pek olanaklı değil çünkü fanını da değiştirmiştim zamanında ama dediğin gibi köğrülerden biri gitmiş olabilir,şimdi işlemciyi indirip test edecem gene 1 -2 sn yeliğine anakart fanı dönüyorsa artık anakart diyecem,herhalde başka yapılabilecek bişey yok tabi teknik servise gitmeden bu kadar
Ramla oynadığın için ya Ram, yada anakart ...
Kolay gelsin..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme