Şimdi Ara

Sorunları Konuşarak Çözebilirsiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çoğu insanımız, sorunları sakin bir şekilde konuşarak halletmek yerine, ya sorunu içine atıp ve tepkisiz kalıp daha sonra şiddetli bir üslup ile patlıyor yada sadece kendi görüşünü doğru kabul edip diğer görüşlere katılmıyor ve üstüne üstlük üslup sorunu ile sorunu daha da çıkılmaz bir hale sokuyor.

Bir sorun olduğunu düşünün.

1- O sorunu, insanla sakin bir şekilde konuşursun. Sen de fikirlerini söylersin, karşı tarafta fikirlerini söyler.Anlayış ve empati kurulur. Böylece yeni bilgiler de edinmeye ve bakış açını genişletmeye başlarsın. Sonra "Bu sorunu nasıl ortadan kaldırıp, ikimizinde memnun olmasını sağlarız" diye düşünürsünüz. Sakince tartışıp birbirinizi anlamaya çalışırsınız. Sonra ortak bir yol bulup o yolu izlersiniz.

Ve sonuç olarak senin de istediğin olur, karşı tarafında.
    Sorunda çözülmüş olur, amacınıza ve isteğinize Ulaşırsınız.

2- O sorunu, içine atıp ve tepkisiz kalıp daha sonra şiddetli bir üslup ile patlar veya, "Benim fikrim doğrudur!" diyerek tartışmaya başlarsın. Karşı taraf aksini söylediği zaman iyice sinirlenirsin. Sen empati yapmazsın ve karşıyı anlamazsın, böylece karşı tarafın yanlış düşündüğünü düşünürsün. Hararetli bir tartışmadan sonra illaki birisi laf sokar, sende sokarsın. Sen ona küfredersin, o sana küfreder.

Ve böylece, ortada ki sorun çözülmek yerine daha da düğümlenir, amacına ulaşamazsın ve mutsuz olursun, sorun da çözülmez, düğümlenir.

Sizce 2 seçenekten hangisi daha mantıklı? Ve kendinize şu soruyu sorun, " Sorun gerçekten rahatsız edici mi? , Gerçekten sorunları çözmek mi istiyorum? , Ne yapmalıyım?"

Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun, illaki çözülür. Önemli olan sorunu düğümlemek değil, çözmektir.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 20 Eylül 2015; 1:02:57 >

• Güncel.
  • Güzel yazı ama bunun için iki tarafında anlayışlı olması gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

Güzel yazı ama bunun için iki tarafında anlayışlı olması gerekir.

Katılıyorum ancak bazen ihtimali düşük olsa da anlayışlı olmayan insanları da konuşarak sorunlar çözülebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

Güzel yazı ama bunun için iki tarafında anlayışlı olması gerekir.

Katılıyorum ancak bazen ihtimali düşük olsa da anlayışlı olmayan insanları da konuşarak sorunlar çözülebiliyor

Sana yaşanan bir durumu söyleyim ve senin bir çözümün varsa söyle. Aile ile sıkıntı yaşadım nereye gitsek kavga ediyoruz. Bir gün oturup karşılıklı konuşalım dedi"m" ve abi baba benimle kavga etmeniz ne beni ne de sizi yüceltir hazır hepimiz kötü oluyoruz bu defa dedim. Oturup konuşalım siz ne istiyorsunuz ben ne istiyorum belirleyelim ve orta bir yol bulalım dedim. Aldığım cevap ise sen kimsin ki bize şart koşuyorsun oldu. Asıl sıkıntı bu tür insanlar ile bir çözüm üretememek, dediğiniz tarzda laftan anlayan bir insan ile zaten sıkıntı yaşamak da mucize

• Meslek lisesi mezunuyum. Liseye kadar ben de böyle düşünüyordum. Ama Oradaki insanları görünce böyle bir şey olmadığını anladım. Bu kadar iyimser değilim artık. Laftan filan anlamıyor adamlar. Şiddet kimi zamanlarda gereklidir bana göre. Bazıları konuşmaktan filan anlamaz.
  • "Şart felan koşmuyorum, sadece sorunlarımızı çözelim, biz bir aileyiz." diyip ve etkili ve birazda işin içine duygu katarak belki halledebilirdiniz hocam :) Öncelikle katılıyorum, sorun bazen konuşarak çözülmüyor.Böyle bir olay da ben sadece bütün şansımı,sabrımı ve etkili konuşmamı zorluyorum. Ha, yine de olmuyorsa artık konuşmam.Ama kavga da etmem :) Sadece psikolojik davranak bu olayın insanın kendince sorgulamasını dayatmak ve sorunu karşı insanın içinde çözmek oluyor.Tabi bunun içinde çok çok sabırlı olmamız gerekiyor
    @addidas_85

"Sorunları konuşarak halledebiliriz" i savunan bir kişi olarak dediğinize de katılıyorum :) Ancak şiddeti bir caydırıcılık olmalı.Çünkü bazen şiddetde çözüm olabiliyor.Önemli olan nerede ve tam zamanında kullanabilmek
    @Kuroki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

"Şart felan koşmuyorum, sadece sorunlarımızı çözelim, biz bir aileyiz." diyip ve etkili ve birazda işin içine duygu katarak belki halledebilirdiniz hocam :) Öncelikle katılıyorum, sorun bazen konuşarak çözülmüyor.Böyle bir olay da ben sadece bütün şansımı,sabrımı ve etkili konuşmamı zorluyorum. Ha, yine de olmuyorsa artık konuşmam.Ama kavga da etmem :) Sadece psikolojik davranak bu olayın insanın kendince sorgulamasını dayatmak ve sorunu karşı insanın içinde çözmek oluyor.Tabi bunun içinde çok çok sabırlı olmamız gerekiyor
    @addidas_85

"Sorunları konuşarak halledebiliriz" i savunan bir kişi olarak dediğinize de katılıyorum :) Ancak şiddeti bir caydırıcılık olmalı.Çünkü bazen şiddetde çözüm olabiliyor.Önemli olan nerede ve tam zamanında kullanabilmek
    @Kuroki

Kardeş inanın keşke o kadar kolay olsa. Benim öğrencilerim her zaman sabrım karşısında şaşırır ama bazı insanlar cidden hiç bir şekilde çözümü amaç edinmiyor yani olay ortadaki bir sıkıntıyı çözüme kavuşturmak değil sadece karşı tarafı ezip üste çıkma çabası, işte bu tür insanlar için bir çözüm bulmak lazım.
    Size şu şekilde bir örnek vereyim;
    Mesela ortada bir kaza var, yaya yola çıkıyor ve araba adama çarpıyor. İkisinin de durumu içler acısı ve ambulans çağırmak lazım. İşte o an bazıları ambulans çağırmak yerine kim haklı kim haksız savaşı vermeye çalışıyor. O adam da o arada kan kaybından gidiyor. Sonuç ise ortada, işte bazıları bunu göremiyor. Bana bu tip insanlar için bir çözüm lazım

• Katılıyorum, genelde eleştirilme, hata yapma korkusu ve ego yüzünden de olabiliyor.O tip insanlar için şuanlık çözümüm faydalı bir eğitim :)

@addidas_85

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 24 Eylül 2015; 12:55:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.