Şimdi Ara

sorun ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba yeni pc topladim. Kurulumunu yaptim fanlar calisiyor ama ekrana goruntu gelmiyor. Ram islemci anakarti servise yolladim saglam dediler. Sorun ekran kartinda gibi ama daha iki gun once baska pc de calisiyord ve bnim pc de de fani donuyor.Baska sorun ne olabilir anlam veremedim.
    Sistem:
    Amd athlon 2 x4 840k
    Gigaybte a68hm
    Kingstom fury 8x1
    Gtx 750 msi
    Wd cavier blue

Tesekkurlee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samura92000 -- 23 Aralık 2015; 18:52:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• samura92000 kullanıcısına yanıt
    on-board ekran kartini bagla bakalim calisiyor mu? sonra bios dan ayarlari kontrol et.
  • sarpm S kullanıcısına yanıt
    Anakartin on board karti yok baska kart bulmam gerekecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • guc kaynagın nedir? 216 yılına giriyoruz neden atlon islemci tercıh ettınız..
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Paran cok kardes galiba hayrina bi intel al da bizde rahat edek

• quote:

Orijinalden alıntı: samura92000

Parayla ne alakası var ? fx seri islemci alırdın fx 4300 serisi suanda 278 tl böyle dusuk seviyeli muhabbete girmene gerek yok
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Sende beyin olsa zaten bunu yazmassin. Parcalar alinmis olay bitmis biz ne diyoruz sen ne diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samura92000 -- 23 Aralık 2015; 19:22:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OLMAZ BÖYLE Bİ PROBLEM
    18 yıl önce açıldı
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Sizce bu bir sorun mudur?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

quote:

Parayla ne alakası var ? fx seri islemci alırdın fx 4300 serisi suanda 278 tl böyle dusuk seviyeli muhabbete girmene gerek yok

Sıkıntının alınan cihazda olmadığını ve öneri istenilmediği göz önünde bulunularak bence yanlış olan sizsiniz burada sorun ekran kartının çalışmaması 2016 yılında düşük işlemci modeli alınıp alınmaması yada ne alınması gerektiğinin önerilmesi değil kanaatindeyim.. Soruyu yanlış okumadıysam tabi..

Fanın dönmesi çalıştığı anlamına gelmez elektrik alıyor fakat işlem yapmıyor olabilir. Fakat denenmesi gereken başka bi olay yada sorun çıkarabilecek başka bir seçenek monitörünüzün jak girişi sıkıntılı olabilir kopmuş yada takılsa bile takıldığını algılamıyor olabilir monitöre giren ve pc ye giren kısımları iyice bir kontrol etmek eğer başka bir monitörle deneme şansı yada televizyon gibi bir medyaya takılma şansı varsa bide böyle denemekte yarar var.. Monitör sorunu yüzünden ekran kartınızı böylece servise göndermemiş olursunuz.

Eğer bunlarda işe yaramadıysa son işlem olarak anakartın üstündeki pili çıkarıp sonra pc yeniden başlatın ekran hala yoksa ve üsttekileri denediyseniz muhtemelen ekran kartınız problemli.. Diğer bileşenler bozuk olsa dahi böyle bir sorun yapmayacaktır.

Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

quote:

Sıkıntının alınan cihazda olmadığını ve öneri istenilmediği göz önünde bulunularak bence yanlış olan sizsiniz burada sorun ekran kartının çalışmaması 2016 yılında düşük işlemci modeli alınıp alınmaması yada ne alınması gerektiğinin önerilmesi değil kanaatindeyim.. Soruyu yanlış okumadıysam tabi..

Fanın dönmesi çalıştığı anlamına gelmez elektrik alıyor fakat işlem yapmıyor olabilir. Fakat denenmesi gereken başka bi olay yada sorun çıkarabilecek başka bir seçenek monitörünüzün jak girişi sıkıntılı olabilir kopmuş yada takılsa bile takıldığını algılamıyor olabilir monitöre giren ve pc ye giren kısımları iyice bir kontrol etmek eğer başka bir monitörle deneme şansı yada televizyon gibi bir medyaya takılma şansı varsa bide böyle denemekte yarar var.. Monitör sorunu yüzünden ekran kartınızı böylece servise göndermemiş olursunuz.

Eğer bunlarda işe yaramadıysa son işlem olarak anakartın üstündeki pili çıkarıp sonra pc yeniden başlatın ekran hala yoksa ve üsttekileri denediyseniz muhtemelen ekran kartınız problemli.. Diğer bileşenler bozuk olsa dahi böyle bir sorun yapmayacaktır.

Kolay Gelsin..

Monitoru laptopa baglayarak denedim goruntu verdi. Ekran kartini tekrar baska yerde denicem. Meram ettigim anakartin ekran kartini tanimama gibi durumu olur mu uyumsuzluk yani. Baska bi kart takinca ekrana goruntu geliyor. Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samura92000 -- 23 Aralık 2015; 19:44:47 >

• Bazı anakartlar nadiren donanım seçerler ama sizinki donanımdan ziyade sanki donanım biosdan kapatılmışta sadece elektrik geliyo ekran kartı hiç açılmıyor imajı verdi bana o nedenle anakartın üstündeki pili çıkarıp bir deneyin istedim bu işlemi yaparsanız bios tamamen sıfırlanacak ve bir uyarı ile başlayacak bir bip sesiyle ve bios ekranı ekranda belirmesi gerekiyor.. Eğer buda olmazsa zaten sokette yada ekran kartında sıkıntı var demektir ki anakartı servise gönderdim dediğiniz için anakartında kusur aramadım..

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Bazı anakartlar nadiren donanım seçerler ama sizinki donanımdan ziyade sanki donanım biosdan kapatılmışta sadece elektrik geliyo ekran kartı hiç açılmıyor imajı verdi bana o nedenle anakartın üstündeki pili çıkarıp bir deneyin istedim bu işlemi yaparsanız bios tamamen sıfırlanacak ve bir uyarı ile başlayacak bir bip sesiyle ve bios ekranı ekranda belirmesi gerekiyor.. Eğer buda olmazsa zaten sokette yada ekran kartında sıkıntı var demektir ki anakartı servise gönderdim dediğiniz için anakartında kusur aramadım..

Kolay Gelsin..

Tesekkurler pili cikarip deneyim

• quote:

Sende beyin olsa zaten bunu yazmassin. Parcalar alinmis olay bitmis biz ne diyoruz sen ne diyorsun.

Tamam ustun zekali arkadasina atlon islemciyle dvm et :)

• Amd islemcili cihazlarda bu sorun yasanabiliyo ben eski sistemimden biliyorum aslinda cozumu var ama her seferinde cok ugrastircagindan dolayi at cope gitsin

• Anlasilan bu siteyi epey bi troller sarmis yazik olmus.

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Sorunu buyuk ihtimal anladim. Anakart gtx750 yi desteklemiyor. Tek umudum bios u update etmek.

• samura92000 kullanıcısına yanıt
    Bi ihtimal psu dan da sıkıntı yapıyor olabilir forumda başka bir kullanıcının psu yetmediği için çalışmadığını anlamıştık.. Biosun update çıkmışsa tabi ki en güncel versiyona yükseltmekte yarar var. Ama her olasılığı da düşünmekte fayda var..

psu kaç watt dır?

Kolay Gelsin..
  • Psu gercek 400w. Yeni aldigim parcalari servise goturdum.hepsi calisiyor dedilee bir tek ekran kartini yeni almadim ve toplam 3 ekran kartiyla denedim gelmedi goruntu. Monitor saglam kablolar saglam anladim. Satacam parcalari bu gidisle

• Bios ayarlarından pci slotlarının aktif olduğundan emin olun.(anakartınızı bilmiyorum ancak bunu önerebilirim).
    Benzer bir sorunu intel de HD7850 kart ile yaşamıştım.ancak görüntü alıyor, oyuna girince ya reset ya da siyah ekran alıyordum. Ekran kartının bios una kadar güncelledim, sonuç alamadım. Fırsatınız varsa önce başka bir ekran kartını denemenizi öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldü arkadaşlar. Kasa ile Anakart şase yapıyormuş. Bu da benim cahilliğim oldu. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.