Şimdi Ara

Sorular (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Orada slang'dan bahsediyor.Argo yani.
    Kelime yutma olayında bahsettiğim şey mesela yazılırken ''merhaba'' okunurken ''meraba''diyoruz.Bu tarz şeyleri kastediyorum.Sizin bahsettiğin slang apayrı bir konu.
  • A2 için hiç gramere falan girmene de gerek yoktur.
    Basit ifadeleri öğren bolca.Zaten bu seviyeye gelirsin.
    Milyonlarca google'da kaynak var.Şu tarz kaynakları kullan;
    www.goethe-verlag.com
    English UK - Italian for beginners – Table of contents
    http://www.goethe-verlag.com/book2/EN/ENIT/ENIT002.HTM

İngilizce çevirileri mükemmel değil ama iş görür.

• Videonun küçük bir kısmında slang ten bahsediyor.Video'nun tamamını izlememişsiniz.Sadece başlığı okumuşsunuz.Video da verilen örneklerden birkaçı; siyças(şimdi) kelimesini şas diye söylemeleri yada svodnya (bugün) kelimesini sonya olarak söylemeleri.
    Birçok Rus arkadaşım da aynı şeyleri söyledi ama yanlış anlaşılmasın amacım bir şey ispatlamak değil,faydalı olmak.Tabi eğer sizin ruslarla konuşmak gibi bir hedefiniz yoksa,sadece kitap,gazete okumak için öğreniyorsanız,bunlara ihtiyacınız yok
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Duolingo tek başına yeterli olur o halde. Arada videolara falan da bakıp kelimeleri falan not alırım. Diğer konularda belirttiğin gibi dili öğrenmek için günde 2-3 saatımı ayırmam şart mı peki?
  • almanca öğrenmek için tavsiye gerek.mesajım burda dursun biraz daha detaylı araştıracağım. fikir vermek isteyenlerin fikrini dinlerim.
  • Emple kullanıcısına yanıt
    İngilizce biliyorsan şu derslerden başla;
    quote:

https://fsi-languages.yojik.eu/archives/Cortina%20German.tar.xz

Bilmiyorsan şundan iyi bulabileceğin kaynak yok;
    https://forum.donanimhaber.com/en-iyi-ucretsiz-almanca-dersleri--120724464
  • Arkadaşlar hocanın hangi forumlarda takıldıgını bilen varsa özelden yazabilir mi?
  • Hocam ben elementary seviyesindeyim ve look ahead derslerine başladım
    Siz 1,5-2 saat bunlara çalışın demişsiniz peki bundan sonra ne önerirsiniz(aynı gün içinde)
    Bir de ben çevirmeden anlayamıyorum
    Yani İngilizce bir cümleyi önce Türkçe'ye çeviriyorum ve öyle anlıyorum ki bu benim hızımı çok yavaşlatıyor
    Bir tavsiyeniz var mı bunla alakalı?

Konuyu 15 sayfa okudum göremedim bu soruların cevaplarını eğer verilmişse kusura bakmayın
  • Başka bir şey çalışmayın.
    Çevirmeyin.Videoların çok basit şekilde anlatıyor.
    Look Ahead konusunu dikkatlice okuyun.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Peki hocam 1.5-2 saat sadece bu derse çalışmaya yeter mi günde yoksa daha fazla çalışmalı mıyım ?
  • Zamanın varsa çalış.Orada konuda belirttim en az 3 saat çalışın diye.
    Bu detayları bu şekilde yazmamın sebepleri var.
  • GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

Vayy bee.80 sayfa olmuş bu konu.80 sayfa boyunca soru cevaplamışım.
    Arkadaşlar bu konuda tüm diller hakkında sorularınızı buraya yazın.
    Soru sormak isteyenler bu konuya yazsınlar.
  • Merhabalar,

Üniversitede eğitim dili ingilizce olan bir bölüm okuyorum. Zaman zaman bazı derslerde ingilizce sunum yapmam gerekiyor. Daha iyi ve daha rahat bir şekilde ingilizce sunum yapmak için ingilizceye nasıl ve hangi kaynaklara çalışmam gerekir?

Önerilerinizi bekliyorum. Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 7 Haziran 2017; 22:33:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben bu yıl ya bi ingilizce bölüme gidicem iktisat falan ya da seneye dilden hazırlamıcam benim hayalim korece ve çince sizce hamgisinin önü daha açık ve eğer bu dilleri okursam o ülkelere gidip orada da üniversite bitirmek istiyorum yoksa bunlar sadecw hayal mi yani dilleri bi yaşam felsefesi yapmak ne kadar doğru çok karışık yazmışım ama siz anlarsınız

• Seviyenizi bilmiyorum.Ama şu eksikleri gidermeniz gerekecek.
    1.Gramer eksikleri tamamlanmalı.
    2.Speaking becerisine odaklanılmalı.Bunun için dizilerle başlayabilirsin.Sonra alanınla ilgili cümleleri ağzınla tekrar etmen gerek.
  • dostonunbaltası kullanıcısına yanıt
    Korece'ye göre Çince daha önemli bir dil.
    Ayrıca Korede üniversite Çin'den daha zor.
    Fakat Çince,Korece'ye göre daha çok emek verilmesi gereken bir dil.
  • Merhaba hocam. Bende evde naçizane inglizce öğrenmek istiyorum. Amacım akıcı bir şekilde ingilzice konusabilmek anlaşabilmek yan amaç olarakta dil sınavları. Sizin linklerinize baktıgımda bazı kısımlar yoktu galiba konular eski oldugundan. Sizce şöyle bir pila nasıldır yada bana ne öneririsiz??

Seviyem sıfır degil ancak başlangıç. Ben öncelikle gramer seviyesini c2 ye kadar cıkramayı ve paralel olarak kelime haznesinide olabildiğince artırmayı ardından okuma konuşma ve yazmayı düşünüyorum. Bu plan yeterlimidir yeterli ise konuşma kısmını nasıl gerçekleştirebilirim? Değilse bana önereceğiniz yöntem nasıldır ? Şimdiden çok teşekkür ederim..
  • Hocam YDS puanım 60, toefl 75 üstü almam lazım, ne önerirsin 6 ayım var yıl sonuna kadar çalışacak

Saygilar

• Fransızca öğrenmek istiyorum. Başka bir Latin dili de biliyorum. Onun katkısı olur mu ve benim için ne kadar süre alır Fransızca'yı öğrenmek?

Şimdiden Merci!

• Rusça hakkında bir konu oluşturacakmısınız acaba?
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.