Şimdi Ara

Sorular (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet Fince konusunda Ural Altay dillerine ait diyorlar.Gerçi bu gibi şeyler belli süre sonra değişebiliyor.Tıpkı Korece'de olduğu gibi.Önce Ural-Altay dil ailesi içindendir dendi.Sonra ayrı bir gruplandırılmaya alındı.

Hocam ben bildiğimi yazayım.Özellikle Norveçce ve İsveçce birbirlerine daha yakındır.Hem gramer hem vocabulary anlamında.Danca ise Norveçce'ye daha yakın.
    Başlangıç olarak İsveçce öğrenilirse diğerlerini öğrenmek daha kolaylaşıyor.
    Zaten Avrupa'da özellikle Fince,İzlandaca ve Macarca eklemeli dillerdir.Diğerleri gibi değildir.
    İzlandaca bilenler de Norveç öğrenirken fazla zorlanmaz.
    Yalnız Norveçce'de ülke içinde çok fazla diyalekt var.

İngilizce'yi süper biliyorlar.Bence eğer amaç iş bulmak,YDS sınavına girmekse vs bunlar bu diller neredeyse işe yaramaz.
    Ancak hobi için öğrenilir diye düşünüyorum.
    8 tane iş sitesine baktım.Sadece 2 tane iş ilanı var.
    Rusça yazınca 243 iş ilanı çıkıyor.

• Bilgi için sağ olun hocam haklısınız.

Bu arada Rusça için Türkçe kaynak inceledim geçen gün iki dile de hakim bir Rus hoca tarafından yazılmış,hocalık ve de çevirmenlikte yaptığı ve de Türkiye'de de ikamet ettiği için derdimizi anladığını düşünüyorum.
    Biliyordum ismini ancak geçen gün bakma fırsatım oldu, gerçekten de kitap çok iyi.. aklımızın bir köşesinde dursun kitap öyle dizayn edilmiş ki extra bir tamamlayıcı kaynağa gereksinim duyulmayacak şekilde..

Kolay yöntemlerle Rusça dilbilgisi..Susanna Margaryan
    www.kitapyurdu.com
    Kolay Yöntemlerle Rusça Dilbilgisi (Cd Ekli) - Susanna Margaryan | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/kolay-yontemlerle-rusca-dilbilgisi-cd-ekli/304880.html

ilgililer de inceleyebilirler...

• Hocam merhaba. Bugün ingilizcedeki tensler konusunu bitiricem. Kitaptaki sırayla çalışayım dedim ama çok sıkıldım bende öncelik olarak tense eksiğim olduğu için onları çalışayım istedim. Üstünkörü bir şekilde tamamladım bugün de her bir tense için alıştıtmalar çözmeye başlicam fakat elimdeki alıştırmalar bugün biter gibime geliyor. Sizin verdiğiniz linklerden bakıcam bitince

Ama şu sorun fazlasıyla kafamı kurcalıyor: Fiillerin ikinci üçüncü hallerini tamamen nasıl ezberlerim?? O fiillerin yalın hallerini ve anlamlarını bilmem yeterli gelir mi yoksa o üçüncü hali illa ezberleyecek miyim yani bunun bir mantığı var mıdır?? :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Malesef fiillerin hallerini ezberlemekten başka çareniz yoktur.Fakat zaten benim verdiğim alıştırma linklerinde bu fiilerin hallerini soran bir sürü soru var.Neredeyse tüm fiiller hakkında sorular var.Onları çözerseniz hepsini değilse de çok büyük kısmını öğrenirsiniz.Hepsi için biraz daha tekrar lazım.Çünkü belli bir süre öğrendim zannediyorsunuz fakat sonra unutuluyor.O nedenle tekrar şart.Her hafta 1 kere tekrar yapsanız sıkıntı olmaz.
  • KONU GÜNCELLENDİ.

Ana sayfada var olan dillere ait advanced düzeyine ait gramer kitap önerileri ekledim.
    Japonca Kanji,Kana,Hiragana,Katagana'ya ait öğrenme kitapları ve writing kitapları ve atasözü kitabı önerdim.
    Çince karakter kitabı ve karakter yazmayı öğrenme kitabı,atasözü kitabı önerdim.

Japonca ve Çince gibi Uzak Doğu dillerinde atasözleri çok önemli bir yere sahiptir.Doğu dillerinde atasözü bilmek çok GEREKLİDİR.
  • KONU GÜNCELLENDİ.
    KORECE SPEAKİNG VİDEO DERSLER EKLENDİ.

Toplam 5 sezonluk Korece speaking video derslere çalışarak Korece öğrenebilirsiniz.
    Linkler yasaldır.Kanalın resmi sitesinde paylaştığı derslerdir.
    Linkler ilk defa Türkçe sayfalarda değil tüm online sayfalarda ilk kez toplu olarak paylaşılıyor.

ARIRANG TVyoutube
    Let's Speak Korean S1999Ep001 안녕하세요
    https://www.youtube.com/watch?v=kYunDz1IoUA&list=PLKOFawUskk6b--T-jZZBEfT645pU2_Vgt
    (1.sezon-129 bölüm)
    ARIRANG TVyoutube
    Let's Speak Korean S2Ep001 여긴 웬일이세요? What are you doing here?
    https://www.youtube.com/watch?v=hJ36ehE-6B4&list=PLzYHLNgFdRjswVECsah7eHI62FU0tmkMD
    (2.sezon-130 bölüm)
    ARIRANG TVyoutube
    Let's Speak Korean S3Ep001 안녕하세요? / Hello?
    https://www.youtube.com/watch?v=2Tv6kZrjIQI&list=PLzYHLNgFdRjuZAq2TarTCXPk8wbeDJyxH
    (3.sezon-130 bölüm)
    ARIRANG TVyoutube
    Let's Speak Korean S4Ep001 누구세요? Who are you?
    https://www.youtube.com/watch?v=RyYg5-S3NcE
    (4.sezon- )
    ARIRANG TVyoutube
    Let's Speak Korean S5Ep01 Greeting 인사
    https://www.youtube.com/watch?v=ENwZUCTgjaA&list=PL9PuykEeFko6LCIwk-Kqani3RCzKExKCB
    (5.sezon-11 bölüm)

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Japonca kısmında LearNihongo nun ve kitaplarının olmaması bence büyük bir eksiklik. Biraz inceleyip hoşunuza giderse ekler misiniz demek için yazıyorum :) Benim onlarla hiçbir bağım yok ama kitaplar dışında (onları da alın diye baskı yapmıyorlar) hiçbir ücret istemeden böyle hizmet verdikleri için orada olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Açtığınız tüm konuları baştan aşağı inceleyip dil eğitimime öyle başlayacağım. Ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim :)

Edit: Hocam diğer mesajlarınızda gördüm onlara istinaden yazıyorum. Birkaç aylık Japonca çalışmamda gördüğüm kadarıyla telaffuzda hiçbir sıkıntı yok. Türkçe ile Japonca aynı dil ailesinde olduğu için öğrenmesi gayet kolay (kanji alfabesi hariç). Cümle kurgusu türkçe ile çok benziyor. Telaffuzda da ingilizcede daha çok zorlanıyorum. Japonca neredeyse okunduğu gibi yazılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofire -- 27 Temmuz 2016; 10:48:44 >

• Genel olarak içeriğini gördüğüm kitapları ekliyorum buraya.Japonca konusunda eklediğim kitaplar piyasanın önde gelen kitapları.
    Dediğiniz kitapları sitesinden inceledim.Fakat tam olarak içeriğini görmediğim için bir şey diyemeyeceğim.Kullanan arkadaşlar yorumlar yazarsa buraya da ekleyebiliriz.
    Türkçe ile Japonca'nın aynı dil ailesi olduğunu ŞİMDİ öne sürüyorlar.Tıpkı Korece'de olduğu gibi.Daha önce Korece'nin de Türkçe ile aynı dil ailesinden olduğu belirtiliyordu.Fakat apayrı bir sınıflandırmaya girdi.

Bu arada siz neden Japonca öğrenmek istiyorsunuz? İş vs için mi hobi için mi? YDS için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Genel olarak içeriğini gördüğüm kitapları ekliyorum buraya.Japonca konusunda eklediğim kitaplar piyasanın önde gelen kitapları.
    Dediğiniz kitapları sitesinden inceledim.Fakat tam olarak içeriğini görmediğim için bir şey diyemeyeceğim.Kullanan arkadaşlar yorumlar yazarsa buraya da ekleyebiliriz.
    Türkçe ile Japonca'nın aynı dil ailesi olduğunu ŞİMDİ öne sürüyorlar.Tıpkı Korece'de olduğu gibi.Daha önce Korece'nin de Türkçe ile aynı dil ailesinden olduğu belirtiliyordu.Fakat apayrı bir sınıflandırmaya girdi.

Bu arada siz neden Japonca öğrenmek istiyorsunuz? İş vs için mi hobi için mi? YDS için mi?

Kitaplar olmasa bile videoları da güzel hocam. Anlamadığım yerleri facebook dan sorunca yardımcı olmalarıda güzel :D

Hobi için öğrenmeye başlamıştım ama bırakmak zorunda kaldım. Ara vermek kötü bir şey olsada mecburdum. İngilizce öğreneceğim şimdi. Araştırmalarımı tamamlayıp hemen başlayacağım :) İlk mesajdaki gramer ile ilgili her linke bakamadım (bakacağım) ama baktıklarım ingilizce anlattığı için kullanamıyorum. Şu kanal için ne düşünüyorsunuz?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=105944631&p=1&anchorToGo=105944631#105944631

• ESLPod dışında podcast tarzı olarak hangi siteleri önerebilirsin hocam ingilizce için? (siteler ücretli olabilir)
    Hocam ben ingilizce hikaye kitapları almak istiyorum. beginner üstü seviyedeyim şu anda Maddiyatı önemli değil desem seviyelendirilmiş şekilde bana hangi kitapları veya setleri önerirsiniz ? teşekkürler şimdiden
  • anka126 kullanıcısına yanıt
    ESLpod benzeri bir site bulamazsınız.Hem ders sayısı bakımından birincidir hem de eğer Amerika'yı ziyaret edecekseniz orada iş vs şeyler yapacaksınız ESLpod'daki bilgileri başka yerde bulamazsınız.En büyük artılarından biri budur.

Ama podcast istiyorsanız CBCpodcast fazlasıyla yeterli.
    http://forum.donanimhaber.com/m_113187434/tm.htm

Bu cbc dersleri ücretli podcastlardan daha kaliteli.Bu iddiamı çürütecek bir tane site yok.
    Ama siz ücretli bir site istiyorsanız aylık 60 tl fiyata openlanguage podcast dersleri var.Sadece 500 küsür ders var.Bana sorarsan cbc varken hiç gerek yok.
  • Cuveyriye kullanıcısına yanıt
    Bence seviyelendiriş eserler almak yerine şu sitelerdeki metinleri çıktı alın daha iyi.Fazla para ödememiş olursunuz.
    www.ngllife.com
    Interactive Reading Practice | NGL Life
    http://www.ngllife.com/student-zone/interactive-reading-practice

http://etc.usf.edu/lit2go/
    americanenglish.state.gov
    Site Search | American English
    https://americanenglish.state.gov/search/solr/?f
    [0]=bundle%3Aresource&f[1]=im_field_resource_skills%3A15&f[2]=im_field_resource_categories%3A2

Ama kitap seti istiyorsanız şu olabilir.
    www.hepsiburada.com
    Efu İngilizce Hikaye Kitapları Seti (12 Kitap) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/efu-ingilizce-hikaye-kitaplari-seti-12-kitap-p-KATLAS134

www.egitimseti.com
    EFU İngilizce Hikaye Kitap Seti 12 CD + 12 Kitap - Egitim Seti - Egitim Ürünleri CD VCD
    http://www.egitimseti.com/default.asp?b=efu-ingilizce-hikaye-kitap-seti-12-cd-12-kitap-atlas

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

ESLpod benzeri bir site bulamazsınız.Hem ders sayısı bakımından birincidir hem de eğer Amerika'yı ziyaret edecekseniz orada iş vs şeyler yapacaksınız ESLpod'daki bilgileri başka yerde bulamazsınız.En büyük artılarından biri budur.

Ama podcast istiyorsanız CBCpodcast fazlasıyla yeterli.
    http://forum.donanimhaber.com/m_113187434/tm.htm

Bu cbc dersleri ücretli podcastlardan daha kaliteli.Bu iddiamı çürütecek bir tane site yok.
    Ama siz ücretli bir site istiyorsanız aylık 60 tl fiyata openlanguage podcast dersleri var.Sadece 500 küsür ders var.Bana sorarsan cbc varken hiç gerek yok.

sagol hocam teşekkürler

• Hocam size bir soru daha sorucam zahmet olmazsa. Yds için kelime olarak 3 kaynak belirledim, aklımın karışmaması için bu üç kaynağı kullanıcam sadece

1) Remzi Hoca'nın 8 bölüme ayırdığı yaklaşık 2500 kelimeden oluşan listesi
    2) Oxford'un en çok kullanılan 3000 kelimelik listesi (bu listeyi bilenin her türlü metnin %90'ını anlayabileceklerini iddia ediyorlar)
    3) Cesur Öztürk Essential Academic Vocabulary

Bu üç kaynak yeterli gelir mi sizce??

• Hocam selamlar, bir yıl İngilizce hazırlık okudum şu an upper-intermediate seviyesinde olduğumu düşünüyorum. Advanced olabilmem ve telaffuz,speakingimi gelistirmem için konu haricinde ekstra bir önerimiz var mıdır ?

1.Ezberleyebilirseniz güzel olur tabiki.
    2.Oxford'un bu dediğine ben inanmıyorum.O zaman herkes 3000 kelime ezberlesin her şey tamam.Eğer yazdığınız gibi sadece bu 3000 kelimeyi ezberleyip HER TÜRLÜ metnin %90'ını anlamak ÇOK BÜYÜK YANLIŞ BİLGİ.O zaman ben o 3000 kelimeyi öğrenip Ekonomi,Tarih,Antropoloji vs. her şeyin %90'ını anlayayım.Böyle bir mantık yok ne yazık ki.

3'ünü ADINIZ GİBİ öğrensenizde YDS için yeterli OLMAYACAK.Ben geçmiş soruları da inceledim daha önce.Her sene SÜPRİZ bir sürü kelime oluyor sınavda.Geçmiş soruları olabilidiğince iyi analiz edin.
  • lexington L kullanıcısına yanıt
    Seviyeniz Upper-İntermediate olabilir.Bu sizin gramer,kelime bilgisi hatta okuduğunu anlama bilgisi anlamında var olan seviyenizdir.
    Ama özellikle KONUŞMA ve YAZMA becerisi anlamında bu seviyede olmadığınız söyleyebilirim.Çünkü bu durum sadece size özel değil.Genel olarak bu şekilde.(Belki siz özel olarak konuşma becerisine çalışmışsanız yanılıyor olabilirim.Ama öğrenciler genel olarak bu beceriye çalışmazlar.)
    Advanced olabilmeniz için gramer eksiğinizi tamamen kapatmanız gerekiyor.
    Advanced düzeyine hitap eden metinler okuyup kelime,ifade öğrenmeniz gerekiyor.
    Ve advanced düzeyinde konuşabilmek için bu düzeye uygun metinlerle telaffuz alıştırması yapmanız gerekiyor.Ana sayfada speaking becerisini geliştirmek için kaynak var.Diğerleri için de var.Speaking kaynağı advanced olmasa da en azından eksiklerinizi kapatırsınız.
    Anladım teşekkür ederim. Birkaç haftadır yoğun bir şekilde gramer çalışıyorum. Tenslerde ve bağlaçlarda biraz zayıftım onu da hallettim gibi. Zaten temel sorunum yoktu sadece kuralları yarım yamalak aklımda tutmuştum. Bu aralar onu tamamlamaya çalışıyorum.

Ama çalıştıkça şunu farkettim: Ben okuduğum cümleleri çözebiliyorum ama kelime bilgim az olduğundan düzgün bir şekilde çeviri yapamıyorum. Anlayacağınız sorunum büyük kısmı kelimeymiş.

1-2 hafta daha ayırdım Gramer için sonrasıda artık hızlı bir şekilde reading+vocabulary kısmına geçicem. Reading için ODTÜ'nün Reader at Work ile More to Read 4 toplam kitaplık serilerini kullanıcam. Bunlar başlangıçtan üst düzeye doğru hem okuma becerisini hem de kelime bilgisini geliştiriyormuş. Ama işte bir yere kadar sonrası için aklım çok karışık.

Son olarak liste şeklinde verilmiş kelimeleri öğrenmek ve akılda tutmak için tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı??

Verdiğiniz site ve kaynakların çoğunu inceledim hemen hemen hepsi bilgisayar destekli uygulamalar. Ben gözümdeki problem nedeniyle fazla bilgisayar kullanamıyorum bu yüzden kağıt ve kitaplarla çalışmak zorundayım :D

Liste şeklinde kelime öğrenimini ben zaten önermiyorum.Önermediğim bir şey hakkında bir yorumda bulunamam.Başka hocalar farklı öğretir o farklı bir şey.
    Benim önerdiğim yöntem ana sayfada gayet açık.Zaten benim önerdiğim sistem en baştan sona kadar sınav odaklı değil.Tamamen o dili öğrenmeye odaklı.En son sınava hazır hale gelirsiniz.
    O nedenle liste vs.ile kelime öğrenmek BENCE yanlış.Ben bu şekilde çalışıp verim alamadım.Çünkü kelimelerin tek bir anlamı YOKTUR.
    Tek bir anlamı olmayan bir şeyi liste haline getirip öğrenmek biraz riskli.Bazı kaynaklar yanında örnek cümle veriyor ama sadece bir iki farklı anlamda kullanılmış örnek cümleler var.Peki sınavda sadece bir kelimenin 2 tür anlamından mı soruyorlar.Bir kelimeyi öğrenmek demek tüm anlamlarını cümle içinde bilmek demektir.Telaffuzunu ve yazılışını doğru bilmek demektir.

Verdiğim kaynaklar bilgisayar destekli değil.Neredeyse çoğunluğu pdf dosyası.Çıktı alabilirsiniz.Ama çıktı yerine bir eser aldığınızda daha pahalıya geldiğinizi göreceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.