Şimdi Ara

Sorular (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arapça gramer kaynaklarına eklenebilir, kitap üzerinden anlatıyor, Türkçe.

• Duolingoyu tamamen bitiren biri varsa durumu nedir merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

ÖNEMLİ NOT:
    MACARCA öğrenmeye başlayacağım.Bu nedenle sanırım siteye HİÇ GİREMEYECEĞİM.Zaten artık dil öğrenme konusunda bu konuda merak edilen her şeyi cevapladım.Konunun ve mesajlarımın tamamını bir zahmet okursanız her şeyi anlayacaksınız.Herkese başarılar dilerim.Zaman buldukça herkesin sorusunu cevaplamaya çalıştım.Dil öğrenmek zor değil.Dediğim gibi biraz sabır,disiplin gösterin her şey yoluna girecektir.Herkese son olarak başarılar diliyorum.

Arkadaşlar tekrar siteye girdim.Macarca öğrenmeyi bıraktım.Bana göre bir dil değildi ama yine de bir iş için öğrenmek istiyordum.İş anlamında bir artısı çok az olduğu için devam etmedim.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun hocam :))

Bizim bölümde seçmeli rusça olacakmış. Biriyle konuştum her dersi sıfır kafası basmıyor ama rusçası 90-100. Bana çok basit bir dil dedi, ingilizce gibi değil dedi. Benimde aklıma yattı ama ortalama kastığım için kendine güvenmiyorum pek. Sizce seçmeli miyim, denildiği kadar kolay mı??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lincoln Burrows.

Duolingoyu tamamen bitiren biri varsa durumu nedir merak ettim.

Ben bitirdim hocam. Bir halta yaramıyor, net!

• A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Ben de tam tersine Rusça'nın çok zor bir dil olduğunu duymuştum. Siz hangi bölümdesiniz bu arada?
  • Sokratik Adam kullanıcısına yanıt
    Tarih bölümündeyim.

Ya konuştuğum kız ne desem ayıp olacak ama hiçbir derse kafasının basmadığını, sırf geçmek için en kolay dersleri seçtiğini falan söyledi ama rusçası 100. Geliyor rusça falan konuşuyordu, bize de mutlaka seçin diyordu. Hiç yokken aklıma soktu kafam karıştı

• A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    İlginçmiş vallaha. Ben de şu videoyu izlemiştim ve sadece bir kelimenin 24 farklı hale girebileceğini görünce "öh" demiştim.

• Sokratik Adam kullanıcısına yanıt
    Ooo hocam korkutmayın beni rusça diye heves etmiştim bende :D okulda mı zorlamıyorlar acaba??

• quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

Tarih bölümündeyim.

Ya konuştuğum kız ne desem ayıp olacak ama hiçbir derse kafasının basmadığını, sırf geçmek için en kolay dersleri seçtiğini falan söyledi ama rusçası 100. Geliyor rusça falan konuşuyordu, bize de mutlaka seçin diyordu. Hiç yokken aklıma soktu kafam karıştı

Kesinlikle önceden bir çalışma yapmıştır yada kısa süreli de olsa kursa gitmiştir.

Rusça zorluğu konusunda şöyle söyleyeyim hatta diğer ZOR diye adlandırılan tüm diller(Çince,Japonca,Yunanca,Lehçe,Macarca,Fince vs.)aslında ZOR DEĞİLLERDİR.
    O zorluk sizin kültürünüze göre zor sayılıyor.Hiçbir dil zor değildir sadece sizin dilinize göre daha detaylıdır.Bu detaylı dilleri öğrenmek daha uzun süreceği için zor diye adlandırırlar.
    Rusça'da ise az çok bir şey biliyorum.Daha önce öğrenmeye başladım.Yaklaşık 1-2 ay bıraktım.Halen bile tam olarak istemiyorum.Boş vaktim olduğunda yeniden başlayacağım.
    Bir kere Rusça'ya zor diyenlerin çoğu kaynak yetersizliğinden bahsediyorlar.(Aslında haklı sayılabilirler.Özellikle bazı becerileri özel olarak geliştirmek için hazırlanmış kaynaklar çok sınırlı.Veya çok pahalı.Mesela ben Rusça reading kitapları aradım YDS için.Seviyelendirilmiş eserler değil.Daha teknik,güncel konuların geçtiği kitaplardan bahsediyorum.Yani size advanced seviyesinde metinler sunan kitaplardan bahsediyorum.Çok detaylı bir araştırma yaptım.Ve sadece 5 tane kitap bulabildim.Ve fiyatları da çok pahalı.O kitapları alıp YDS Rusça sınavına girmeyi düşünüyorum.Çünkü sadece seviyelendirilmiş eserler okuyarak YDS'den başarılı olunamaz malesef.Mesela küresel olaylarla ilgili metinler soruyorlar.Güncel konular oluyor.

Yine mesela Rusça speaking becerisini geliştirmek için çok detaylı araştırma yaptım.Sadece 2 tane kitap var.
    Bu dile hakim olmak için biraz idioms vs bilmek de gerekiyor.
    Mesela şöyle bir hazine gibi kitap var.Ama fiyatı çok pahalı.
    www.amazon.com
    Russian-English Dictionary of Idioms, Revised Edition: Lubensky, Sophia: 9780300162271: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Russian-English-Dictionary-Idioms-Revised-Lubensky/dp/0300162278/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1469275039&sr=8-1&keywords=sophia+lubensky

Kısacası bu dili öğrenmeye başlamak kolay sayılabilir.Hatta internet sayesinde orta seviyeye gelebilirsiniz.Ama daha üst seviyeler için bunun gibi kitaplar şart.Sadece dizi vs izleyerek seviye atlamak bu dilde daha zor.Öğrenmek içi 2 yılı gözden çıkarın.

• Hocam hayatımda gördüğüm en yararlı konu ya Gerçekten çok teşekkür ederim baştan sona kadar okudum. Yolun başındayım yaş :19. İngilizceden sonra,Fransızca öğrenmek istiyorum. Fince hakkında bir bilginiz var mı hocam Finlandiyaya gitme hayalim vardı hep ama baya zor olduğunu ve Fince bilmenin de zorunlu olduğunu duydum. Ha daha ingilizce bile bilmiyorum o ayrı da sorayım dedim
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bir faydasını görmedin mi? Faydası yoksa biz de başlamayak yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inekmaturis

Hocam hayatımda gördüğüm en yararlı konu ya Gerçekten çok teşekkür ederim baştan sona kadar okudum. Yolun başındayım yaş :19. İngilizceden sonra,Fransızca öğrenmek istiyorum. Fince hakkında bir bilginiz var mı hocam Finlandiyaya gitme hayalim vardı hep ama baya zor olduğunu ve Fince bilmenin de zorunlu olduğunu duydum. Ha daha ingilizce bile bilmiyorum o ayrı da sorayım dedim

Fince'yi batililar zor diye addediyorlar onlara gore zor olmasi cok dogal, cunku sondan eklemeli dillere asina degiller. Dolayisiyla sondan eklemeli dilleri zor diye siniflandiriyorlar. Bize gore bence cok zor olmamali, her ne kadar grammar yapisi, kelimeleri vesaire buyuk oranda degisik de olsa, sondan eklemeli dil konustugumuzdan beynimiz buna alisik durumda.

• quote:

Hocam hayatımda gördüğüm en yararlı konu ya Gerçekten çok teşekkür ederim baştan sona kadar okudum. Yolun başındayım yaş :19. İngilizceden sonra,Fransızca öğrenmek istiyorum. Fince hakkında bir bilginiz var mı hocam Finlandiyaya gitme hayalim vardı hep ama baya zor olduğunu ve Fince bilmenin de zorunlu olduğunu duydum. Ha daha ingilizce bile bilmiyorum o ayrı da sorayım dedim

Evet konu çok önemli.Çünkü ilginç detayların yer aldığı bir konu oldu.Bir çok arkadaşın dil öğrenimiyle ilgili sorunları,tecrübeleri bu konuda tartışıldı.Çoğunu çözebildik.

-Öncelikle size sormak istediğim şu; Neden İngilizce'den sonra Fransızca öğrenmeyi istiyorsunuz? Dünya üzerinde etkisi azalan bir dil.Popülerliği hatırı sayılır derecede düştü.

Fince hakkında az çok bir şeyler biliyorum.Daha önce bu konuda bir kişi öğrenmeyi düşündü.O zaman araştırmıştım.İlginç bir dil.
    Gramer vs öğrenirsiniz fakat telaffuz işi biraz farklı.Fince konusunda kapsamlı kaynak bulmak çok zor.Hazırlanan kaynaklar başlangıç ve orta seviye için.Üst seviye için kaynak yok gibi bir şey.En azından ben DİDİK DİDİK araştırmama rağmen BULAMADIM.Daha önce bir arkadaşım evlilik için öğrenmek istedi ben kaynak bulamadım üst seviye için.Bu şu anlama geliyor.Orta seviyeye geldikten sonra elinizde kaynak kalmadığı için daha fazla çalışmak gerekiyor.Mesela Fince filmlerin altyazı çıktısını alıp kelimeleri ve yapıları öğrenmek,sesli kitapları baskılı şekilde alıp metinleri sesli takip edip hem telaffuz hem kelime,yapı öğrenmek gerekiyor.Bu da baya zorlayacaktır çünkü gramer tam olarak öğrenilmeden bu çalışmaları yapmak zor ve skıcı görünecektir.
    -Zaten Fince'yi öğrenebilmeniz için İngilizce bilmeniz 1.şart.Çünkü kaynaklar İngilizce.
    -Öğrenmek istediğiniz dilin YDS sınavı bile yoktur.Türkiye'de işe yarar mı derseniz çok çok çok çok zor.Hobiden öteye geçmez yani bu dili öğrenmek.
    8 tane iş ilanı sitesinde Fince arama yaptım.Hiçbirinde Fince arayan biri yoktur.
    Son olarak Finlandiya Devlet Televizyonu YLE'nin sitesine bakın.Fince kulağa nasıl geliyor.Biraz inceleyin.Radyo ve tv izleyebilirsiniz.
    http://www.yle.fi/

İnsanların bu konuda umutlarını kırmak istemem fakat bu tarz nadir dilleri öğrenmek Türkiye'de pek işe yaramıyor.Siz İngilizce'yi çok iyi düzeyde öğrenin.Gerisi ilerleyen yıllarda kafanızda şekillenir.Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Evet konu çok önemli.Çünkü ilginç detayların yer aldığı bir konu oldu.Bir çok arkadaşın dil öğrenimiyle ilgili sorunları,tecrübeleri bu konuda tartışıldı.Çoğunu çözebildik.

-Öncelikle size sormak istediğim şu; Neden İngilizce'den sonra Fransızca öğrenmeyi istiyorsunuz? Dünya üzerinde etkisi azalan bir dil.Popülerliği hatırı sayılır derecede düştü.

Fince hakkında az çok bir şeyler biliyorum.Daha önce bu konuda bir kişi öğrenmeyi düşündü.O zaman araştırmıştım.İlginç bir dil.
    Gramer vs öğrenirsiniz fakat telaffuz işi biraz farklı.Fince konusunda kapsamlı kaynak bulmak çok zor.Hazırlanan kaynaklar başlangıç ve orta seviye için.Üst seviye için kaynak yok gibi bir şey.En azından ben DİDİK DİDİK araştırmama rağmen BULAMADIM.Daha önce bir arkadaşım evlilik için öğrenmek istedi ben kaynak bulamadım üst seviye için.Bu şu anlama geliyor.Orta seviyeye geldikten sonra elinizde kaynak kalmadığı için daha fazla çalışmak gerekiyor.Mesela Fince filmlerin altyazı çıktısını alıp kelimeleri ve yapıları öğrenmek,sesli kitapları baskılı şekilde alıp metinleri sesli takip edip hem telaffuz hem kelime,yapı öğrenmek gerekiyor.Bu da baya zorlayacaktır çünkü gramer tam olarak öğrenilmeden bu çalışmaları yapmak zor ve skıcı görünecektir.
    -Zaten Fince'yi öğrenebilmeniz için İngilizce bilmeniz 1.şart.Çünkü kaynaklar İngilizce.
    -Öğrenmek istediğiniz dilin YDS sınavı bile yoktur.Türkiye'de işe yarar mı derseniz çok çok çok çok zor.Hobiden öteye geçmez yani bu dili öğrenmek.
    8 tane iş ilanı sitesinde Fince arama yaptım.Hiçbirinde Fince arayan biri yoktur.
    Son olarak Finlandiya Devlet Televizyonu YLE'nin sitesine bakın.Fince kulağa nasıl geliyor.Biraz inceleyin.Radyo ve tv izleyebilirsiniz.
    http://www.yle.fi/

İnsanların bu konuda umutlarını kırmak istemem fakat bu tarz nadir dilleri öğrenmek Türkiye'de pek işe yaramıyor.Siz İngilizce'yi çok iyi düzeyde öğrenin.Gerisi ilerleyen yıllarda kafanızda şekillenir.Başarılar.

Hocam cevapladığınız için çok teşekkürler. Fransızca eğitim veren bir liseden mezunum ve ikinci yabancı dilim Fransızcaydı ondan mütevellit Fransızca demiştim Ayrıca daha 50 yıl öncesine kadar tüm yazılı anlaşmalar falan Fransızca basılıyormuş? Lozan metni bile Fransızca , hani yardımı olur diye düşündüm. Finlandiya ya da herhangi bir iskandinav ülkesini çok istememe rağmen Kanada daha olası bir göç seçeneği gibi duruyor. Tıp okuyorum,Kanada'da doktorluk yapabilme ihtimalim tamamen dil becerime bağlı. E takdir edersiniz ki Kanada'da iki resmi dil var : Fransızca , İngilizce. Bu da Fransızca'yı seçmemde bir sebepti de, şimdi boş laf çeviriyorum daha İngilizcem tam değil,sizin ikinci dil olarak öneriniz varsa onu da alabilirim

Bir de şunu söyleyeceğim, 35 sayılık ELS dergileri pdf halinde mevcut bende, bu internetten çalışmaya pek konsantre olamayan tiplerdenim. ELS dergilerini çıktı bastırıp , 35 sayıyı full bitirirsem, üzerine şu sizin listening çalışmalarınızla günde minimum 2 saat çalışırsam ilerleme kaydedebilir miyim? Hedefim 1 sene içerisinde bu işi bitirmek. Seviyem başlangıç seviyesi değil,çoğu şeyi kelime bilgi eksiğim olmazsa anlayabiliyorum. Hani şu bilip de açılıp döktürememe aşamasındayım, bir de gramerde 3-5 şeyde eksiğim var aslına bakarsanız.Sıfırdan başlayan birisi kesinlikle değilim. Sorularım bunlar hocam . Çok teşekkürler tekrardan sizi çok seviyorum

• Hocam ben muhendislik ogrencisiyim, havacilik/ ucak muhendisligi. Ingilizcem iyi bir seviyede su anda. Daha da gelistirecegim. Gelecek yaz icin yeni bir dil ogrenmeyi planliyorum. Ogrenme amacim biraz komik gelebilir fakat Asterix Obelix komiklerini Fransizca orijinal dilde okumak hep hayalimdi benim Bir de ben tarihe cok ilgili birisiyim ozellikle antik Avrupa tarihine. Ingilizce'den sonra Fransizca cok isime yarar diye dusundum antik avrupa tarihi konusunda. Italyanca da isime yarayabilir fakat nedense Fransizca daha cok ilgimi cekiyor. Biliyorum meslegime pek bir katkisi olmayacak mezun oldugumda ancak benim ogrenme amacim hobi diyebiliriz, daha cok tarihsel yazi okumak, edebi eser okumak, kariyerimde isime yarasin gibi bir derdim yok. Bana tavsiye edebileceginiz alternatif diller var midir? Bunu ogrenirsen daha cok tarihsel kaynaga basvurabilirsin, Avrupa tarihi hakkinda daha 1.el ciddi yazarlar tarafindan yazilmis kaliteli tarihsel makaleler, kitaplar bulabilirsin diyebileceginiz alternatif diller var ise onlari da arastirayim. Fakat su an Fransizca'yi gelecek yaz ogrenmeye baslamayi dusunuyorum.

• ANA KONU GÜNCELLENDİ.
    READİNG BÖLÜMÜNDEKİ EKSİKLİKLER TAMAMLANDI.

İşte yeni bilgiler:

3.OKUMA BECERİSİNİ GELİŞTİRİN(READİNG)

1.Aşama:Bu aşamada basit metinleri okuyarak işe başlamanız gerekiyor.Bunun için graded readers dediğimiz zorluğu seviyelendirilmiş hikaye kitapları vardır.Beginner seviyesinden başlayıp advanced seviyesine kadar az sayfalı kitaplar set halinde satılır.Bu setlerin fiyatları biraz pahalıdır.Yalnız para harcamak istemeyenler için aşağıda birçok dilde seviyelendirilmiş hikaye kitaplarını ücretsiz olarak okuyabileceğiniz siteler önerdim.5 kuruş para harcamadan bu işi halledebilirsiniz.Hatta okuma sonunda test soruları bile var.
    2.Aşama:Her ne kadar seviyelendirilmiş hikaye kitapları sizi advanced seviyesine getirse de eksikleriniz olacaktır.Mesela bu eserlerde deyimler fazla kullanılmaz.Hatta atasözleri neredeyse hiç kullanılmaz.Deyim ve atasözlerini öğrenmek için özel olarak hazırlanmış kitaplar alabilirsiniz veya hiç para harcamadan Google yardımıyla istediğiniz dilde deyim ve atasözü öğrenebilirsiniz.Bu konuda da bahaneniz olmasın.
    3.Aşama:Bu aşamada siz öğrendiğiniz dilde eğer YDS gibi bir sınava hazırlanıyorsanız veya biraz daha genel kültürünüzü arttırmak istiyorsanız o dilde dünyadaki küresel sorunlarla ilgili okuma çalışmaları yapmanız gerekiyor.Genel olarak bu tarz çalışmalar sadece kitap olarak satılıyor.(İngilizce hariç)Ve isimleri ''advanced reading'' olarak geçiyor.
    4.Aşama:Bu aşamada şu şekilde bir çalışma yapabilirsiniz.İlginizi çeken bir konuda bir kitap alın.Bir de o kitabın sesli kitabını alın.O kitaptaki bilmediğiniz ne kadar kelime vs varsa hepsini öğrenin.Ve telaffuzunu bilmediğiniz ne kadar kelime varsa yine sesli kitap sayesinde öğrenebilirsiniz.Tüm kelimeleri öğrenmeden o kitabı bıramayın.O kitaptaki telaffuzları öğrenmeden başka bir kitap almayın.Hem paranız hem zamanınız boşa gitmemiş olur.Bunun muazzam faydası oluyor.Ama dikkat edin alacağınız kitap uzmanlık alanıyla ilgili bir kitap olmasın.Daha günlük konuşmalara yakın,hayatın içinden konular olsun.Bu şekilde yapılan çalışmalar size başarı sağlayacaktır.
    5.Aşama:4.Aşamadan sonra kendinizde büyük bir öz güven olacaktır.Çünkü artık kitapları okuyup anlayınca hem sevinecek hem de çalışmalarınızın boşa gitmediğini görünce daha çok çalışmak isteyeceksiniz.5.aşamada artık gazete okuyabilirsiniz.Ama burada dikkat edilmesi gereken ilk nokta;sadece ilk sayfaları okumak yerine kelime bilginizin geniş olması için ekonomi,spor,sağlık gibi konulardan her birinden bir konu okuyun.O zaman kelime bilginiz artar.Mesela ben uzun süre BBC takip edip kelime öğrendim.Yalnız bir ara başka haber sitelerini okuyunca bilmediğim bir sürü kelimeyle karşılaştım.İşte öğrendiğiniz dilde geniş bir kelime haznesi olmasını istiyorsanız ve o dilde dünyayı takip etmek istiyorsanız benim favori olarak kullandığım şu siteleri sizlere de öneriyorum.Tabiki bu öneri üst düzeyde kelime öğrenmek isteyenler içindir.

http://www.bbc.com/ (İngiltere ve dünyadaki gelişmeler)
    http://www.cbsnews.com/ (Kanada ve dünyadaki gelişmeler)
    http://www.ndtv.com/ (Hindistan'daki gelişmeler)
    News24
    Africa | News24
    http://www.news24.com/Africa
    (Afrika'daki gelişmeler)
    http://www.channelnewsasia.com/ (Asya'daki gelişmeler)
    http://www.scmp.com/ (Çin'deki gelişmeler)
    http://www.japantimes.co.jp/ (Japonya'daki gelişmeler)
    http://www.koreatimes.co.kr/ (Kore'deki gelişmeler)
    TASS
    TASS Russian News Agency
    http://tass.ru/en
    (Rusya'daki gelişmeler)
    http://riotimesonline.com/ (Brezilya'daki gelişmeler)

Hani hep söyleyip durduğumuz bir şey var ya;İngilizce artık dünya dili oldu.Küresel olan bu dili öğrenmek lazım deriz ya hep.İşte küresel olarak kullanılan İngilizce'yi sadece BBC takip ederek öğrenemezsiniz.Bu şekilde diğer bölgeleri de takip etmek gerekiyor.Tekrar söylüyorum bu çalışma üst düzey İngilizce öğrenmek isteyenler içindir.Bu arada buraya eklediğim kaynaklar uzun bir araştırma sonucu eklenmiştir.Bu şekilde günlük bu 10 siteden sadece 1 tane haber okuyarak 2 ay çalışarak kelime haznemi inanılmaz şekilde ilerlettim.Saygılar.

• inekmaturis kullanıcısına yanıt
    Anladım.Fransızca evet uluslararası bir dil.Dediğiniz gibi anlaşmalar vs hep Fransızca'dır.Fakat siz tıp okuyorum demiyorsunuz.Tıp ile uluslararası ilişkilerin,siyaset bilimin pek bir ilişkisi yok.Yani Siyaset Bilimi,Uluslararası İlişkiler,Ekonomi, vs okusanız Fransızca önerilebilir ama tıp için önerilmez.
    Fince konusu dediğim gibi gramer vs öğrenirsiniz ama telaffuz çok uğraştırır.Verdiğim sitedeki telaffuzları dinlediyseniz işin zorluğunu az çok öğrenirsiniz.Batı dillerini öğrenen çoktur.Çünkü telaffuz işi daha kolay.Ama Çince,Japonca,Korece,Rusça gibi dillerde telaffuz çok sıkıntı.Gırtlar yapısı ana dilinize göre şekillendiği için belli süre sonra bu dillerde telaffuzu kapmak zor.Başarılı olmak için çok fazla dinleme ve telaffuz alıştırması yapmak gerekiyor.Bu da öğrenme sürecinizi uzatacaktır.
    Mesela konuyla ilgili ilginç bir haber buldum:

Tabiki bu tarz şeylere hiç gerek yok.

Kanada için Fransızca ve İngilizce eşit,ortak resmi dillerdir.Fransızca en çok Quebec bölgesinde konuşulur.Frasızca konuşanların %90'ı bu bölgede.Yani Kanada için İngilizce şart ve YETERLİ.
    Madem Kanada'ya ilginiz var.Benim önerdiğim şu derslere çalışın.İnanılmaz bir bilgi hazinesi.Hem dil öğreniyorsanız hem de genel kültür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_113187434/tm.htm
    Derslere çalışınca ne kadar kaliteli dersler olduğunu anlayacaksınız.

Tıp için tek gerekli dil İngilizce'dir.Bence diğer dilleri öğrenmenize gerek yoktur.Fransızca ise size kalmış bir şey.Ama İngilizce'deki tıp terimlerini vs öğrenmeden başka bir dile de geçmeyin.Tüm terimler öğrenin.İşiniz için o zaman faydalı olur.Siz İngilizce'yi öğrenin mesleğinizle ilgili tıp terimleri sözlüğü alarak o kelimeleri öğrenirsiniz.Hatta internet yardımıyla sözlük bile almadan öğrenebilirsiniz.

ESL dergileri YDS sınavı için daha uygun.Gerek yok.Üstte önerdiğim Kanada dersleri muhteşem oradan devam edin.O konuyu dikkatli şekilde okuyun.Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkwoods My Betrothed

Hocam ben muhendislik ogrencisiyim, havacilik/ ucak muhendisligi. Ingilizcem iyi bir seviyede su anda. Daha da gelistirecegim. Gelecek yaz icin yeni bir dil ogrenmeyi planliyorum. Ogrenme amacim biraz komik gelebilir fakat Asterix Obelix komiklerini Fransizca orijinal dilde okumak hep hayalimdi benim Bir de ben tarihe cok ilgili birisiyim ozellikle antik Avrupa tarihine. Ingilizce'den sonra Fransizca cok isime yarar diye dusundum antik avrupa tarihi konusunda. Italyanca da isime yarayabilir fakat nedense Fransizca daha cok ilgimi cekiyor. Biliyorum meslegime pek bir katkisi olmayacak mezun oldugumda ancak benim ogrenme amacim hobi diyebiliriz, daha cok tarihsel yazi okumak, edebi eser okumak, kariyerimde isime yarasin gibi bir derdim yok. Bana tavsiye edebileceginiz alternatif diller var midir? Bunu ogrenirsen daha cok tarihsel kaynaga basvurabilirsin, Avrupa tarihi hakkinda daha 1.el ciddi yazarlar tarafindan yazilmis kaliteli tarihsel makaleler, kitaplar bulabilirsin diyebileceginiz alternatif diller var ise onlari da arastirayim. Fakat su an Fransizca'yi gelecek yaz ogrenmeye baslamayi dusunuyorum.

Bilmiyorum haberiniz var mı fakat Fransızca'yı öğrenenler zaten Asterix ve Obelix ile öğreniyor.İki arkadaşım bununla öğrendi.Bir sürü para harcayıp çizgi romanlarını aldılar.
    Avrupa tarihi için Fransızca işinize yaramaz onu söyleyeyim.
    Bu konuda şanslısınız bu alana yönelik az çok bir şeyler biliyorum.
    1.Şuan geçmiş dönemlere ait tüm eserler İngilizce'ye çevrilmedi.Yani Latince ve Klasik Yunanca halen geçerliliği var.Bazı eserleri okumak için bilmek gerekiyor.
    2.Kısa bir anımı anlatayım.Birkaç yıl önce Roma Tarihi'ni öğrenmek için kapsamlı bir eser aradım.Ve Roma döneminde yaşamış bir tarihçi olan Titus Livius'un Roma Tarihi kitapları Türkçe'ye çevrilmişti 7-8 kitap olarak.Normalde 35 cilt olan bu kapsamlı eserin sadece ilk 10 cilti ve 21,22,23,24,25.ciltleri çevrilmişti.Eseri yarım okumamak için İngilizce olarak okumak istedim ve tüm ciltleri tek bir eserde toplanmış olarak bulup satın aldım.
    https://www.delphiclassics.com/shop/livy/
    Bu siteden klasik yazarlara ait eserleri tek bir kitapta toplamışlar.Ekitap olarak çok ucuza satıyorlar.
    3.Fransızca'ya bence gerek yok.İngilizce yeterli.
    4.İngilizce öğrenirseniz çok büyük bir tarihsel kaynağa ulaşırsınız.Diğer dillere pek gerek yok.Tarihçi olsanız Fransızca öğrenin derdim belki Osmanlı Tarihi için.Ama Antik Uygarlıklar için Fransızca işe yaramaz.Latince öğrenmek uzun sürer.Bir sürü fiilin çekimine çalışmanız gerekiyor.
    Öğrenmeyi düşünüyorsanız şu sitede her şey var.Hatta tarihi kaynakları bile okuyorsunuz:
    http://www.nationalarchives.gov.uk/help-with-your-research/reading-old-documents/

Ama Klasik Yunanca daha da ayrı.Bizans Yunanca'sı daha ayrı.Klasik Yunanca için 2 kitap almak şart.Öğrenmesi pek de kolay değil.

İngilizce size yeter de artar bile.Çok fazla kaynak var bu konuda.Amazon'dan arama yaparsanız kaliteli kitaplar var.
    Avrupa Tarihi öğrenmek istiyorsanız Norman Davies'in 1000 küsür sayfalık Avrupa Tarihi diye bir eseri var.Onu okuyabilirsiniz.Fazlasıyla detaylı bir kitap.Daha da derine inmek isterseniz o kitabın kaynaklarında kullanılan eserleri bulup okuyabilirsiniz.

• Danca, İsveççe, Norveççe birbirine çok yakınken akraba iken Fince ise diğerlerinden ayrılmış.

Bunun bir sitede uzun bir tartışması vardı, bu 3 dilden birini bilince diğerlerini öğrenmenin daha kolaylaştığı yönünde bilgiler verilmişti.

İsveç, Norveç vs bunlar İngilizceyi bizden kat ve kat iyi biliyorlar o konuda rahat olun derim, orada yaşanmadığı sürece veya özel bir ilgi yoksa bence yerine başka dil öğrenmek veya İngilizceyi iyice geliştirmek daha mantıklı olabilir.

Ama İsveççe mi, Norveççe mi yoksa Danca mı öğrenmek diğer iki dili daha kolay öğrenmek açısından biraz daha fazla avantaj sağlıyor onu bilemiyorum ancak içerinden birinin biraz daha avantajlı olduğunu okudum..

İskandinav turistler genel olarak Antalya'nın Alanya ilçesinde yoğunlaşıyor..hepside ingilizce biliyor.

http://www.goethe-verlag.com/book2/TR/ buradan yukarıdaki dillerin ne kadar birbirine benzediği hemen göze çarpıyor.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.