Şimdi Ara

Sorular (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

Anladım teşekkür ederim. Birkaç haftadır yoğun bir şekilde gramer çalışıyorum. Tenslerde ve bağlaçlarda biraz zayıftım onu da hallettim gibi. Zaten temel sorunum yoktu sadece kuralları yarım yamalak aklımda tutmuştum. Bu aralar onu tamamlamaya çalışıyorum.

Ama çalıştıkça şunu farkettim: Ben okuduğum cümleleri çözebiliyorum ama kelime bilgim az olduğundan düzgün bir şekilde çeviri yapamıyorum. Anlayacağınız sorunum büyük kısmı kelimeymiş.

1-2 hafta daha ayırdım Gramer için sonrasıda artık hızlı bir şekilde reading+vocabulary kısmına geçicem. Reading için ODTÜ'nün Reader at Work ile More to Read 4 toplam kitaplık serilerini kullanıcam. Bunlar başlangıçtan üst düzeye doğru hem okuma becerisini hem de kelime bilgisini geliştiriyormuş. Ama işte bir yere kadar sonrası için aklım çok karışık.

Son olarak liste şeklinde verilmiş kelimeleri öğrenmek ve akılda tutmak için tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı??

Verdiğiniz site ve kaynakların çoğunu inceledim hemen hemen hepsi bilgisayar destekli uygulamalar. Ben gözümdeki problem nedeniyle fazla bilgisayar kullanamıyorum bu yüzden kağıt ve kitaplarla çalışmak zorundayım :D

Amiral kardeş, bence YDS gibi bir sınav konusunda dilforum sitesini incele orada yüksek puan almış insanlar var 100 alan bile var onlardan bilgi al, YDS'de uzman hocalardan destek al onların yayınlarını kullan derim. başarılar..

• ingilizce metin okuyabiliyorum ne demek istediğini az çok anlıyabiliyorum ama konusma ve dinlemede pek anlamıyorum,gramer desen 2 senedir kalıyorum ingilizceden üniversitede

biraz kelime öğrenip dinlemeye odaklansam galiba öğrenecem ingilizceyide tembellik kötü bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WizMellin -- 29 Temmuz 2016; 10:39:18 >
  • okaaaaaan O kullanıcısına yanıt
    Hocam bende düşük bir puan almadım.84 iyi bir puan.

Aklıma gelmişken size bir konuda soru soracaktım.Bu konuda bilgi sahibi değilim.
    Geçen gün bir soru soruldu.
    YDS biliyorsunuz Arapça dilinden de yapılıyor.
    Benim bildiğim kadarıyla YDS Standart Arapça baz alınarak yapılıyor.Arkadaş Mısır Lehçesi çalışarak bu sınava girsek başarılı olur muyuz diyor.
    Ben tam olarak emin değilim ama büyük oranda işe yaramayacaktır diye dedim.Çünkü kelimeler farklı.Ama tam bir cevap veremedim.
    Arapça bilen veya bu konuda bilgisi olan varsa bizi aydınlatırsa sevinirim.
  • GÜNCELLEME:
    Ana konu güncellendi.
    Ana konudaki detaylar başka konu açılarak ana konu daha işlevsel hale geldi.
    Ana konuyu okuyan birisinin kafası artık hiç karışmayacaktır.
  • Yıllardır süren sessizliğimi bu çok yararlı başlığı hazırlayan emektara/emektarlara teşekkür ederek bozuyorum. Çok iyi bir konu olmuş teşekürler, bir sürü işime yaracak kaynak buldum emeği geçenlerden Allah razı olsun, bu radyo yu yine bu başlık sayesinde keşfettim bana çok şeyler katacağını düşünüyorum
  • Bir teşekkür de benden. İngilizce gramer temellerimi iyi attım murphy english grammar in use kitabından alıştırma yapıyorum. Listening kısmını lit2go dan yapıyordum ama günde 2 saat yapamıyorum gözlerim ağrıyor tel ekranına bakmaktan.yine devam edeceğim ama uzun süre gerçekten beni baya yoruyor bu kadarı bile ingilizce metin okurken telafuzumu geliştirdi. Arkdaşlar okurken baya etkilendi. Forumda bir arkadaş sağolsun ing reading kitapları paylaşmış ses kayıtlarıda var onların çıktısını alacağım.kontrollü dinlemeye böyle devam edeceğim

İngilizce 2. level kitapları rahat ama yavaş şekilde okuyup anlayabiliyorum. Bir upper int olayım toefl çalışacağım hedefim 70 üstü almak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 31 Temmuz 2016; 2:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lit2go da dinleme yaparken metin uzun olunca durdur/oynat butonu ekrandan çıkabiliyor telaffuz için durdurmak zahmetli oluyor böyle olunca. Tavsiyesi olan var mı?

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar oncelikle konu ve emek icin cok tesekkurler. Englishclass101 dersleriyle ilgili bi sikintim var hocam malesef cok agir geliyor baslangic dersleri bile. Bunun icin ne yapmaliyiz? Birde artik ec101 i pek onermiyorsunuz sanirim. Bu dinleme mevzusu lit2go+cbc ile yurur mu? Tesekkur ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: umitcicek

Lit2go da dinleme yaparken metin uzun olunca durdur/oynat butonu ekrandan çıkabiliyor telaffuz için durdurmak zahmetli oluyor böyle olunca. Tavsiyesi olan var mı?

mp3 olarak indirin, winamp veya windows media playerda durdurup baslatmak icin kisayol tuslari var. Mesela ctrl + p ye durdurma tusu atamasi yaparsiniz ctrl + p ye bastiginizda durur. Oyle cok zor oluyordu ben boyle okumustum metinleri.
  • umitcicek U kullanıcısına yanıt
    Her metni pdf ve mp3 dosyası olarak indirip bilgisayarda çalışabilirsiniz.
  • shutcan S kullanıcısına yanıt
    Englishclass101 derslerini satın aldınız mı?
    Artık englishclass101 derslerini önermiyor olmamın sebebi şu daha kaliteli dersler buldum.Cbc dersleri çok daha kaliteli ve ücretsiz.
    Dinleme cbc ve lit2go birlikte yürümez.
    Bir kere size şunu söyleyeyim.Sizin çalışma mantığınız yanlış.
    Önce gramer çalışıp tüm konuları bitirdikten sonra englishclas101 veya cbc podcast derslerine çalışabilesiniz.
    Podcast derslere çalışabilmek için öncelikle grameri bilmek şart.Bu sayede o dersler sayesinde kelime ve yapı,telaffuz öğreneceksiniz.
    1.Önce grameri bitirin.
    2.Englishclas101 derslerini satın aldıysanız onları bitirin.Almadıysanız cbc derslerini bitirin.
    3.Lit2go ile podcast dersleri beraber çalışmayın.Önce podcast derslerin tamamını bitirin.Ondan sonra ne çalışıyorsanız çalışın.Bu derslerin yanında hiçbir ek çalışma yapmayın.
    Hocam oncelikle cevap icin tesekkurler.
    Yanlis anlasildim:) Sizin sisteminizle basliyacagim hocam. Nerdeyse butun konuyu okudum. Hatta grammer+lit2go daha sonra englishclass101 i yapmayi dusunuyorum sizin onceki yorumlariniza dayanarak.
    Fakat benim sormak istedigim daha once hic sorulmamis bir soru. Bu ec101 deki derslerde bizim tekrar edecegimiz ve ogrenecegimiz kismi tam anlamadim yani adamla kadin konusmaya basliyo ilkonce ne anlatacaklarini soyluyorlar sonra derse geciyorlar. Simdi bizim burda sadece diyalogami calismamiz gerekiyor yoksa ses kaydindaki tum dokumanami bakmamiz gerekiyor?
    Ayrica diyelim beginner dan basladik ve konunun %80 inini anlamiyoruz. Bizim burda yapmamiz gereken podcasti notlardan hem dinleyip hem gozle takip etmek mi yararimiza olur yoksa
    Podcasti ilkonce takip edip daha sonra anlamadigimiz icin kelimelerin anlamlarina bakmak mi yararimiza olur?
    Ve son soru olarak bir 10 dakikalik dersi kac kere tekrar edelim veyahut bu ec101 deki dersleri ne kadar surede bitirip kac kere tekrar etmemiz gerekiyor?
    Bu sorular daha once sorulmamis o yuzden bizi aydinlatirsan sevinirim hocam.

Bütün konuyu okumamışsınız.Okusaydınız englishclas101 derslerine nasıl çalışılacağını detaylı olarak anlatmıştım.

Bakın ana sayfada önerdiğim çalışma sistemi farklıdır podcast ile çalışma sistemi farklıdır.Podcast sadece tek bir kez dinleyerek çalışılabilecek bir tür değil.
    Podcasta çalışmak için grameri iyi bilmek lazım.Bu bir
    Her derste geçen bilmediğiniz kelimeleri,deyimleri öğreneceksiniz.Gramer bildiğiniz için kelimeleri öğrenmeniz sakıncalı değil bu süreçte.
    Diyelim ki intermediate seviyesine ait 50 ders var ve siz o dersleri bitirdiniz.Bitirdikten sonra En az 3 kere tüm dersleri SADECE dinleyin.Sonra yeni seviyeye geçin.Bunu tüm seviyeler için yapın.En son tüm dersler bittiğinde yine 3 kez tüm dersleri dinleyin.Dersleri dikkatlice dinleyin.
    Podcastların pdf içeriğindeki HER ŞEYE çalışın.Hatta oradaki deyimleri google yardımıyla arayıp başka cümle içinde kullanışlarını da görebilirsiniz.
    Dersleri bitirmek için kendinizi sıkmayın.Günlük bir ders olsun veya 2.Ama didik ederek çalışın.Her dersi yutana kadar çalışın.Aksi takdirde faydası olmaz.Günlük 2 derse çalışıyorsanız her dersi 5 kez tekrar dinleyin.
    Konunun eğer %80'ini anlamıyorsanız gramer açığınız çok fazladır.Ve tabiki kelime bilginiz çok sıkıtlıdır.Sıkıntılı bir süreç olur başlarda.İlerledikçe kolaylaşır.
    Ben bu şekilde çalışarak öğrendim.

Anladim, pek tabii hocam. Dediklerinizi not alarak yazdim simdi. Allah sizden razi olsun. Cok buyuk yardimci oluyosunuz.
    Birde hocam sizden bi ricam olacak. Kisa bir sure once dh yi birakmistiniz macarca olayindan dolayi. Cok uzulmustum cidden. Bence bu konuyu birakmayin hocam. Ayiracak vaktinizi azaltin ama en azindan haftada 1 girin. Ozel olarak sizden rica ediyorum. Bizi yalniz birakmayin:)

Aslında Macarca dili pek popüler olmayan bir dili öğrenmeye başlamak gibi bir amacım yoktu.
    Ama işime çok yarayacak bir durum oluştu.O nedenle başladım.Sonra bu işin tercüman yardımıyla daha ucuza geleceğini düşünüp tercüme ettirdim.
    Konuyu bırakma olayında ise ciddi sorular geldikçe tabiki cevaplayacağım.
    Ama belli süre daha konu okunmadan sorulan sorular geldikçe sıkılıp bırakabilirim.Çünkü bir soruyu izah etmek için gerçekten uzun bir yazı yazmak gerekiyor.
    Çok haklisiniz hocam. Anliyabiliyorum nasil bir durum olusturdugunu.
    Fakat bilmenizi istiyorum ki size ihtiyaci olan bir cok kisi var burada hem de hic sorulmamis sorularla :) Siz filtreleyin sorulari hocam. Fakat bu konuyu israrla rica ediyorum birakmayin:)
    Yardimlariniz icin tesekkur ederim hocam. Uzun zamandir dusundugum sorulari yanitladiniz. Dilerim ayaginiza tas takilmasin. İyi aksamlar diliyorum:)

• Hocam iyi akşamlar. Öncelikle böyle bir konuyu açıp tek tek ilgilendiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Benim durumum biraz daha farklı hali hazırda devam ettiğim bir İngilizce kursu var(yaz nedeniyle kaydımı dondurdum 1-2 ay önce). O tarihten beri İngilizce adına yaptığım tek şey dizi izlemek. Kursta B2 up-inter seviyesindeyken kaydımı dondurdum.Dönem icinde tekrar devam edeceğim. Actıgınız konuları okudum. Fakat kafam çok fazla karıştı. Çok fazla kaynak önerilmiş ve ben hangisinden çalışacağımı belirleyemedim. Affınıza sığınarak hangi çalışma stilini benimseyeceğimi de anlayamadım. Hiç bir zaman oturup grammar calısan biri olmadım ama haftaya sınavlarım dolayısıyla günde 2 saat sınavlardan sonra bu süreyi daha da arttırmak niyetindeyim. Şimdi bana hangi kaynağı ve nasıl bir çalışma stilini önerirsiniz? Bu arada kursta ki ingilizce seviyem B2 olabilir ama ben o düzeyde olduğumu düşünmüyorum.

• rae26 kullanıcısına yanıt
    1.Kurs dışında her gün en az 2 saat çalışın.

2.Kafa karıştıracak bir durum yok.Her linkin parantez içinde ne işe yaradığını yazdım.Hangi bölüm,bilgi kafanızı karıştırıyor.Söyleyin o zaman ana sayfada değişiklik yapayım.

3.Yabancı dili ne için öğreniyorsunuz? Bana bunun cevabını yazın.Ben ona göre size cevap vereyim.
  • Ana konu güncellendi.
    Gelen talepler sonucunda ana sayfada değişiklik yaptım.
    İngilizce bölümünü 3 bölüme ayırdım.
    1.Sadece normal İngilizce öğrenmek isteyenler için kaynaklar
    2.Sınavlar için İngilizce öğrenmek isteyenler için kaynaklar
    3.Üst düzeyde İngilizce öğrenmek isteyenler için kaynaklar.

Sanırım artık arkadaşlar kaynakları görüp kafamız karıştı demezler.Öğreneceğiniz bölüme göre sırasıyla çalışacaksınız bu kadar.
  • Kariyer ve seyahat. Tekrar inceliyorum o zaman teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.