Şimdi Ara

Soru Soru Soru Zamanım çok azaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni evleniyorum Allah'ın izni ile 28 haziranda düğünüm var.

Bir hevestir başladı eve sehpa sı ile birlikte 160LT lik Dolphin akvaryum aldım.

Daha balık almadığım için çeşme suyu koymuştum en başta ve dış filtre iç filtre hepsini dizayn ettim. Suya gerekli berraklaştırıcı ve vitamin damlalarınıda damlattım.

Beyaz bir kum vermişti bana akvaryumcu arkadaşım ama bin pişman oldum kumu koyduğuma çeşme suyu tertemizdi akvaryuma koyduğumda kumu ilave ettim yıkadıktan sonra su bembeyaz oldu ve bir türlü geçmedi. Uyuz oldum bu duruma bende tekrar boşalttım akvaryumu kumu tekrar aldım inanın tam 1 ton su gitmiştir temizlemek için. Temizlediğimi zannettim tekrar koydum tekrar hafifte olsa beyazlık oldu günlerçe iç filtre dış filtreyi vs çalıştırdım banamısın demiyor delirdim tekrar boşalttım kumu suyuda boşalttım 4 gün önce ve çeşme suyunu tekrar doldurdum kum yok şu an içinde sadece dış filtre çalışıyor 4 gündür. Damlalarını damlattım.

Şimdi sormak istediğim soru şu arkadaşlar 15kg kumu çöpe atıcam uyuz oldum yıkadıkça kumun beyazlığı gitmeye başladı zaten.

Su şu anda berrak ve tertemiz dış filtreninde yardımı ile ama dahada berrak olmasını nasıl sağlayabilirim cam gibi olmasını UV filtre duydum ama ne işe yaradığını bilmiyorum.

Chiklet balık almak istiyorum fakat fiyatları çok pahalı geldi bana 10TL 15TL ben ise sarı prenses beyaz ve malavi ciklet'i beslemek istiyorum nereden sağlıklı ve ucuza bulabilirim ?

Kum yerine ufak çakıl taşlarından koysam bir sorun olurmu ?

Birde akvaryum içi florasan'ım var beyaz ben kapağına bir UV Florasan takmak istiyorum balıklara yararı nedir bunun ve nereden bulabilirim ?

Akvaryum içerisine kaç balık almam mantıklı olur ?

Akvaryum içerisine kaya koymam şartmıdır ?

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

istanbul eminönündeki balıklardan almak istemiyorum hasta olabilirler diye düşünceniz nedir.

• DeVil_BoZZo kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız kum sanırım silis kum yeni kumların tamamı aynı sorunu çıkarır sabırla yıkamanız gerekiyor.Kum akvaryumunuzdaki bakteri kültürünün oluşumundaki en önemli etken olmazsa olmazlardan biridir.160 litre hacim ciklet için pek uygun bir hacim değil fakat 1erkek 3-4 dişi sarı prenses besleyebilirseniz.İlla biraz daha balık olsun derseniz yanına aynı oranda iceman besleyebilirsiniz birbirleriyle uyumlu türlerdir.Bunlar yerine saulasi veya demasoni de besleyebilirsiniz boyutları nispeten diğer cükletlere göre daha ufak olduklarından onlara yönelmenizi tavsiye ederim.Burada saatlerce anlatmakla bitiremeyiz akvaryum işi zamanla tecrübeyle ilerler.Hayvan bölümü pek aktif bir forum değilhttp://www.akvaryum.com/Forum/ sitesini ziyeret edip her konuda bilgi alabilir ilanlar bölümünden uygun fiyata balık edinebilirsiniz.

• Anladım teşekkür ederim. Ama kum u dediğim gibi 1 ton su gitti nerede ise yıkamama rağmen hala suyu bulanık hale getiriyor koyunca. O yüzden ufak çakıl taşı demiştim. Peki kumu nereden ve balıkları nereden almamı tavsiye edebilirsiniz bana ?

Orijinalden alıntı: DeVil_BoZZo

Birde astranot balığı ile birlikte yaşayabilirmi Chiklet ler ?

Astronot için minimum 500 lt lik tank gerekir. Eziyet verirsin balığa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kumdiyosun o kum kaldiyumludur cokda incedir sanirim genis bi legen hani bayanlarin yün yikadigi o na yarisini dok banyo fiskiyesinin basini cikart kumu dokmeden tasirmadsn disariya yika su bi taraftsn aksin legeni ey icindeki suyu bosalt tekrar yap 5 defa kadar
    Sonra kumu akvaryuma koy ama senin en buyuk yanlisin su dolu akvaryuma kum koymak olmus
    Akvaryuma once kum ve dekorlar konur sonra dusuk debide zemine koydugun genis bi tabak ile ysvas yavssdoldurulur.
    Ciklete gelince petshopa para verme hangi sehirdesin mumkun oldukca ureticiden al ve tek seferde al parca parca farkli yerlerden balik alma
    Uv filitreye hic yanasma yapamadigin sklina takilsn varsa burdan yada ozelden yaz yardim ederim
    Kum deyistircem dersen bende midye kirigi ve lav kirigi var cikletlere iyi oluyo veriyim kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    11 yıl önce açıldı
    Ciddi soru
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.