Şimdi Ara

SORU:Laptopumun ekran kartı sürücüsünü güncelleyemiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, benim 2001 model exper karizma L3800 model bir laptopum var. ekran kartı bilgilerim: Ati Mobility Radeon 7500 AGP (LW) (32 mb.) bu kartın dxdiag da görülen ana sürücüsü: ati2dvag.dll sürüm numarası: 6.13.0010.6200 DDI sürümü : 8 sorunum ise bu sürücüyle silkroad online isimli oyunu çalıştıramam bana sürücüyü güncelleştirmem söyleniyor fakat Ati nin sürücülerini indirip güncelleştirmeye çalıştığımda Install Wizard bilgisayarımda güncelleştirilecek sürücüyü bulamıyor. Acaba mobility için farklı sürücüler mi gerekir eğer oyleyse bunları nereden temin edebilirim?

• yeni çıkan güncel sürücüler senin ekran kartına destek vermeyebilir. hatta sitesine baktım senin karta bile destek vermiyorlar. ya notebook üreticinin sitesinden bulacaksın ya da modlu sürücü arayacaksın.

http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php

buradaki sürücüler işine yarayabilir ancak eski olanları dene. dediğim gibi güncel sürücüler desteklemeyebilirler.

• saol arkadaşım çaban için. notebook üreticimin sitesindeki sürücüler benimkilerle aynı yani çok eski, linktekiler de uyumlu değil yine neyse kısmet deilmiş saol yardımın için :)

Orjinalden alıntı: Dinçer

yeni çıkan güncel sürücüler senin ekran kartına destek vermeyebilir. hatta sitesine baktım senin karta bile destek vermiyorlar. ya notebook üreticinin sitesinden bulacaksın ya da modlu sürücü arayacaksın.

http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php

buradaki sürücüler işine yarayabilir ancak eski olanları dene. dediğim gibi güncel sürücüler desteklemeyebilirler.

Intel Core 2 Duo E4600 2.40 GHz | Gigabyte GA945GCM-SL2 | Kingston 2GB DDR2 667MHz (5-5-5-15) | Palit GF8600GTS 256 Mb(DDR3) | Thermaltake TR2-420w | writemaster DVD-RW | AOPEN ES55 Kasa |Segate 160GB SATA2

• arkadaşlar sorunun %70 ini hallettim. omega driverını yukledim fakat şimdi şöyle bir sorunum var. Directx3d benim kartımın imzalanmadığını söylüyor omega driver faq sunda bu sorunun çözümü olarak SmartGart isimli servisin enable olması gerektiği yazıyor fakat ben bu servisi nereden enable edeceğimizi yazmamışlar bana bir yardımcı olur msunuz?
  • Hocam aşağıdaki adresten Fujitsu-Siemens için driver indirebilirsin...
    Exper'i bilemem ama belki bu driver ona da uyar :)

http://ati.amd.com/support/drivers/xp/mobility-xp.html
  • selam bende de 128 Mb Ati Radeon 9700 ekran kartım var ve iki yıl önce bendednedim ve olmadı.... teknik servisteki arkadaşı ardım sorduğumda atinin bu karta herhangi bir güncelleme söz konusu olmadığını söyledi.... sebebide ati bu kartları üretirken bu güncelleme olayını hesaba katmamış dedi....
    Intel i9 7920x 4.5ghz, Msi x299 Tomahawk, Kingston Hyperx Predator 64GB (4x16) DDR4 3000 MHz CL16, Cooler Master Liquid ML360R ARGB, Corsair Carbide SPEC-05, MSI Duke RTX 2080, Samsung 970 EVO Plus NVMe 1 TB 3500MB-3300MB/s M.2 PCI-E, 8TB Segate 3,5" 7200Rpm, Corsair HX1200 1200W 80 Platinum Modular PSU, HP Omen 27" 2560X1440 165hz 1ms, Logitech K520...
  • sürücünün imazalı olmasına gerek yok bu şekilde kullanabilirsin. whql imzası (windows hardware quality lab.) olmaması sürücünün çalışmayacağı anlamına gelmez. windows üzerinde test edilmediği anlamına gelir. ben de imzasız sürücü kullanıyorum sorun olmuyor
    quote:

Orjinalden alıntı: dogan345

arkadaşlar sorunun %70 ini hallettim. omega driverını yukledim fakat şimdi şöyle bir sorunum var. Directx3d benim kartımın imzalanmadığını söylüyor omega driver faq sunda bu sorunun çözümü olarak SmartGart isimli servisin enable olması gerektiği yazıyor fakat ben bu servisi nereden enable edeceğimizi yazmamışlar bana bir yardımcı olur msunuz?

• quote:

Orjinalden alıntı: Dinçer

sürücünün imazalı olmasına gerek yok bu şekilde kullanabilirsin. whql imzası (windows hardware quality lab.) olmaması sürücünün çalışmayacağı anlamına gelmez. windows üzerinde test edilmediği anlamına gelir. ben de imzasız sürücü kullanıyorum sorun olmuyor
    quote:

Orjinalden alıntı: dogan345

arkadaşlar sorunun %70 ini hallettim. omega driverını yukledim fakat şimdi şöyle bir sorunum var. Directx3d benim kartımın imzalanmadığını söylüyor omega driver faq sunda bu sorunun çözümü olarak SmartGart isimli servisin enable olması gerektiği yazıyor fakat ben bu servisi nereden enable edeceğimizi yazmamışlar bana bir yardımcı olur msunuz?

ak keşke ben de öyle olmasını dilerdim ama herhangi bir 3 boyutlu oyunu açtıımda rendered nothing gibi bir hata veya klasik geçersiz işlem yürüttü hatası veriyor halbuki sürücünün kendi testleri süper yani kendi kendine yaptıı testler?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.