Şimdi Ara

SORU: ERİK ÇEKİRDEĞİNİ EKSEK ÇIKAR MI :)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
38.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün ömrü hayatımda yediğim gerçekten en güzel, en tatlı eriği yedim.. damızlık kullanmak istiyorum

sorumsa bu eriklerin çekirdeğini eksem çıkar mı? yoksa erik çekirdeğinin içindekini mi çıkarıp ekmek gerek? bilen varsa yardımcı olursa sevineceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 27 Haziran 2010; 19:52:25 >

Erik Çekirdeğini Ekerek Erik Ağacı Yetiştirme

Erik çekirdeğini ekerek erik ağacı yetiştirmek, sabır ve doğru teknikler gerektiren ödüllendirici bir süreçtir. İşte adım adım rehber:

Uygun Çekirdekleri Seç: Olgun ve sağlıklı eriklerden çıkarılmış çekirdekleri seç.

Çekirdekleri Çimlendir: Çekirdekleri nemli bir kağıt havluya sar ve buzdolabında birkaç hafta beklet.

Erik Çekirdeklerini Dik: Çimlenen çekirdekleri, tohumlara yönelik özel bir toprağa veya saksıya dik.

En Uygun Ayda Ek: Erik çekirdekleri en iyi şekilde sonbahar veya kış aylarında ekilir.

Uygun Derinliğe Dik: Çekirdekleri yaklaşık 1 cm derinliğe dik.

Erik Çekirdeğinden Ağaç Çıkar mı? Uygun koşullar sağlandığında erik çekirdeğinden erik ağacı yetiştirmek mümkündür.

Mürdüm Eriği Çekirdekten Yetiştirme: Mürdüm eriği çekirdeklerinden erik ağacı yetiştirme işlemi, diğer erik çeşitleri için verilen adımlarla aynıdır.

Filizlenme Süresi: Erik çekirdekleri genellikle 2-4 hafta içinde filizlenir.

Bu talimatları izleyerek, kendi erik ağacınızı erik çekirdeğinden yetiştirmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanmıyorum çıkacagını
  • Yediğin eriğin tohumu israilden ithal edildiyse çıkmaz ama yine de dene toprağın bi 10 cm altına göm.

Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.-M.Kemal ATATÜRK
    "Demokrasi esasına müstenit hükümetlerde, hakimiyet, halka, halkın ekseriyetine aittir."-M.Kemal ATATÜRK
    Türkler Bu Ülkede Azınlık Edilmeye Çalışılıyor.Tıklayın, Okuyun ve Görün !
    ATATÜRKÇÜLER BİRLİĞİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

genelde dalında olgunlaşıp çürüyen meyvelerin çekirdekleri ekim için uygundur yaş erik daha gelişmeden koparıldığı için çekirdeğini eksen çıkmaz

o zaman bu dediğine göre eriği güneşte kurutsak 1-2 gün gene aynı hesap olmaz mıki acaba
    güneşte çekirdek ve tohum kurutulmaz güneşte anca meyva kurutulur ondanda hoşaf olur :)
    Daha Fazla Göster
  • Ben seneler önce ekmiştim. 1-1.5mt kadar oldu. Sonra taşınan komşumuz giderken çalmış ağacı
  • Şu an bahçemizde bulunan 10 yaşındaki 2-3 katlı bina boyundaki erik ağacımız, annemden alınan bilgilere göre, babaannemin yediği eriklerin çekirdeklerini bahçeye rastgele fırlatmasıyla tutmuş. Ancak tutarsa da dediğin o güzel erik kadar olur mu bilmiyorum. Bunun aşısı var, bakımı var falan filan .. Bizim ağaç ilk 2 sene önce meyve verdi. İnanılmaz derecede çoktu. 4'te 3'ünü toplayamayıp eriklerin çoğu telef olmasına karşın o yaz 7-8 kilo erik toplamışımdır. Üstelik erikler küçük olmasına karşın. Ancak geçen sene hiç vermedi Bu sene ise az buçuk var. Biraz daha olgunlaşsınlar toplarız

• quote:

Orijinalden alıntı: [Pato]

ulan erik çekirdeği eşek çıkarmı diye okudum:D

Aynen bende öyle okudum Uyku vakti gelmiş anlaşılan.
  • Yediğin eriğin çekirdeğini ektiğin zaman erik ağacı çıkar. Fakat çıkan ağaç papaz eriği değil keçi eriği denilen türden çıkar. Papazdan daha küçük, aşırı ekşi ve papaza göre daha fazla dayanan bir eriktir. Herkes sevmez, herkes yemez o eriği çok ekşi olduğu için (benim gibi hastaları var o ayrı) Papaz gibi tatlı olması için aşı gerekir onu da bilen birisinin yapması lazım.
    Yoksa yenilen meyvelerin çekirdeklerinden ağaç veya bitki yetiştirilir. Eski apartmanın arka bahçesine erik, kayısı, çilek ekmiştik. Ön tarafta da vişne, yenilebilecek ve reçellik gül hatta kesilen erik ağacının gövdesini oyup oraya toprak doldurup o toprağa karpuz ekmişti babam İnanmayacaksınız ama minik bir karpuz çıktı oradan

• quote:

Yediğin eriğin çekirdeğini ektiğin zaman erik ağacı çıkar. Fakat çıkan ağaç papaz eriği değil keçi eriği denilen türden çıkar. Papazdan daha küçük, aşırı ekşi ve papaza göre daha fazla dayanan bir eriktir. Herkes sevmez, herkes yemez o eriği çok ekşi olduğu için (benim gibi hastaları var o ayrı) Papaz gibi tatlı olması için aşı gerekir onu da bilen birisinin yapması lazım.

Demek ki bizimki de bundan oluyor Ancak biz kızardığında (temmuz gibi) topluyoruz, daha güzel oluyor. Zaten hiç yediğimiz yok. Annem kaynatıyor biz de içiyoruz. Yazın iyi geliyor

• Biraz kurutup dikersen daha rahat büyür. Boyu 80cm filan olduğunda da aşılama yapman lazım. Aşılamada yediğin eriğin dalını kullanırsan aynı tadı alırsın. Papaz olmaz yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bizim bahçede erik ağacı ve kiraz var, her ikiside çekirdekten büyüme.. şükürler olsun her sene evimize yetecek kadar meyve veriyorlar.

ayrıca komşularımızda elma armut ağaçları da var çekirdekten yetişme. burada çekirdeğin meyve vermesinde ki en büyük etken doğal olmaları bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.